barutelif
barutelif (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Stüdyo (açılış Kapanış Tatil )

Merhaba arkadaşlar, bir konuda kararsız kaldım, studyo sahibi arkadaşlarında fikrini almak ortak bir nokta bulmak için sizlerle paylaşmak istiyorum bu kararsızlığımı.

Genel anlamda işyerlerinin bulundukları bölgelere göre açılış ve kapanış saatleri değişsede, kimi yerler ya da kimi mesleklerde özellikle yogunluk ve iş olabilecek semetlere göre bu çalışma saatleri değişiklik gösterebilir. Bizim meslektede bu saatlerin yogunlugu ile ilgili bir sorudur soracagım.

Vesikalık olsun, biometrik olsun genel anlamı ile bir fotoğraf studyosunun en çok iş yaptıgı günler ve saat araları kaç gibidir. Çok geniş ve bi o kadar da kısa bir soru oldu. Yalnız yılların stüdyo sahipleri bu sorumu sanırım iki cümle yada bir kaç örnekle açıklayabilir.

Kısaca,

1_ Sizce bir Fotoğraf Studyosu Genel olarak kaç gibi açılmalı ve kapatılmadılır?

Örnek; Ataşehir de bir studyo 10.00 açılış 21.00 kapanış yaparken, bir başka semtte bir studyo açılışı 07.00 kapanışı ise 18.00 da yapabilmektedir. Sizlere göre bunun ortası ne olmalıdır.

2_ Bir studyo pazar günleri muhakkak açık mı olmalıdır, yoksa pazar günü dinlenme günü olarak belirlenebilir mi?

3_Fotoğraf studyolarının en yoğun oldugu saatler genel olarak bellil olmasada , inede şu saatler ve günler daha yogun olma ihtimali var diyebilecek yılların studyocuları bu konuda ne diyor.

Teşekkür ederim.



Tarih: 15 Şubat 2011, 20:06 - İp: 78.***.**4.100
ugurtanaydemir
ugurtanaydemir (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Düğün sünnet gibi işleri randevulu çalışıyoruz demişsiniz de herkes gelip randevu almaz sizden açık olduğunuzu görür ve gelir...
Stüdyoculuk bir sanattır fakat en önemlisi sizde bir esnafsınız dır...
Bunları göz önüne alarak düşünün derim...
Eğer aman şu saatte dolmadı gibi düşünecekseniz gidin bir kamu kuruluşunda çalışın diye de fikrimi söylemek isterim

 

Tarih: 5 Eylül 2011, 10:33 - İp: 78.***.**4.168