prodersler
prodersler (üye)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Covid 19 Aşı Kartı Nasıl Alınır, Aşı Kartı Oluştur



Covid 19 Aşı Kartı Nasıl Alınır, Aşı Kartı Oluşturma, Aşı Kartı Nereden Alınır. Aşı pasaportu oluşturma, Covid 19aşı kimlik kartı oluşturma şartları nelerdir aşı kartı ne işe yarar Ülkemizde de ikinci doz aşısını da olan vatandaşlar Hayat Eve Sığar ve e-Nabız uygulamaları üzerinden aşı kimliği oluşturabilecekler. İşte e-Nabız ve HES aşı kartı oluşturma hakkında anlatım yapıldı
KORONA VİRÜS AŞI KARTI NEDİR?
Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği, iki doz aşısını olmuş vatandaşları kapsıyor. Sunulan sistemlerden elde edilen aşı kartı yurt dışı seyahatlerinde kullanılabiliyor ve Güvenli Turizm logosu yer alıyor.
Kimlik kartının üzerinde yer alan karekod okutulduğunda sistem e-Nabız'a yönlendiriyor, İngilizce ve Türkçe olarak ekranda, "Aşı kimliği 12345678910 TC Kimlik numaralı ve Z12345678 pasaport numaralı, 'x kişisine aittir. Bu kimlik 20.05.2021 tarihinde T.C Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur" ifadeleri bulunuyor.
AŞI KARTI E-NABIZ İLE NASIL ALINIR?
Öncelikle E-Nabız ekranına giriş yapın. Bu ekrana aşağıdaki linke tıklayarak girebilirsiniz.
Giriş yaptıktan sonra "Keşfet" menüsü altındaki "Aşı Takvimi" sekmesine tıklayın.
Açılan ekranda aşı takvimi görülecektir. Bu ekrandan aşı kartı indirmek için "Elektronik Aşı Kartını PDF Olarak İndir" butonuna basın.
Açılan dosyayı çıktı olarak alabilirsiniz.




Tarih: 29 Mayıs 2021, 17:36 - İp: 78.***.**4.52