ugur cetin
ugur cetin (üye)
İçel / Amatör

Nedir Bu Apply İmage?

Merhaba arkadaşlar, ben bu gece bir arkadaşımızın resmine bakarak renklerin nekadar canlı olduğunu gördüm. Sonra kullanmış olduğu kamerayı ve orginal resimlerini inceledikten sonra kendi düşünceme göre fotoğraflara ps ile müdahale edildiğini düşündüm ve kendim kodak dx6490 ile çekmiş olduğum bir kaç doğa fotoğrafımda photoshop ile uğraşırken apply image buttonuna tıklayınca, fotoğrafların rengine dahada bir renk kattığını gördüm.


Şimdi büyük fotoğraf ustalarıma sorum şudur, photoshop programında, image menüsü altında yer alan apply imagenin asıl görevi nedir, nerelerde kullanılır?


Denediğim bütün fotoğraflarıma ayrı bir canlılık getirdiği düşüncesindeyim. Yorumlarınızı bekliyorum.



Sevgiler.

Tarih: 25 Kasım 2005, 22:53 - İp: yok
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

uğur kadeşim, çok gözel bir yere deeğindin. aslında photoshop la ilgilenen bir çok arkadaşımız bu özelliğin farkına varmış değil. çünkü foruma gönderdikleri fotoğraflardan belliki birçoğu photoshopu ezbere kullanıyor. bildiği bir özelliği ne tür fotoğraflarda kullanacağını bilmiyor. bu özelliği birçok fotoğrafta kullanabilirsin ama sadece onunla bitmez , o sadece bir araçtır. yani bir fotoğrafı sadece onunla tamamlama çünkü kontrastı otomotik verdiği için senin biraz dikkat etmen gerekiyor.
apply ımage butonuyla fotoğrafa kontrast, yumuşaklık, yüzdeki yalnış flaştan kaynaklanan patlamaları yok etmek, ve beyaz tenli birisini esmerleştirebilirsin.

 

Tarih: 26 Kasım 2005, 23:43 - İp: 81.***.**8.195
ugur cetin
ugur cetin (üye)
İçel / Amatör

cevap için teşekkürler, açıkcası çekmiş olduğum fotoğraflarda ps kullanma taraftarı değilim ama bazen ihtiyaç olabiliyor.


Sevgiler.

 

Tarih: 27 Kasım 2005, 12:06 - İp: 81.***.**7.248
  • 1