muamacan
muamacan (üye)
Aydın / Amatör

Error Saving İmage

aile tipi ucuz bir hp fotoğraf makinem var.çektiğim 10 fotoğraftan sadece 3 veya4'ünü hafızaya alıyor.diğer fotoğraflarda sürekli errror saving image yazısı beliriyor.daha önce 2 tane SD kartında aynı şey başıma geldiğinden 3.sünü de aldım fakat malesef 6 ay sonra aynı şey başıma geldi.başka fotoraf makinesinde SD kartı çalışıyor.sorun makinedemi, kartamı ,yazılımlardamı yoksa virüs mü var bilmiyorum ?ayrıca çok fotoğraf çekiyorum,acaba kartların veya makinenin ömrümü nihayetlendi.beni bu konuda aydınlatabilecek arkadaşlara minettar kalacağım .sağolun

Tarih: 26 Şubat 2009, 16:42 - İp: 78.***.**7.78
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

benim aklıma 3 ihtmal geliyor.
1-kartı biçinlendirmen işe yarayabilir.(format)
2-fotoğraf çekerken ardı ardına hemen çekme birini çek az bekle karta yazsın sonra ikincisini çek. Belki karta yazma hızı düşüktür ardı ardına çekince yazamayabiliyordur.
3-makinende teknik sorun var.

 

Tarih: 27 Şubat 2009, 04:00 - İp: 88.***.**5.102
muamacan
muamacan (üye)
Aydın / Amatör

cevap yazdığın için teşekkür ederim remi 5861...

-kartı hem makineden hem de bilgisayardan defalarca formatladım.
-fot.makinenin internetten sürümünü yeniledim.
-fot.makinesi çoğu zaman daha açar açmaz çektiğim ilk fotoğraflarda errror veriyor.yani yazma hızından kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
-dediğin gibi makinede teknik bir sorun olma olasılığı mevcut ancak benim anlamadığım neden bazen çektiğim fotoğrafları sorunsuz bir şekilde hafızaya alıyorda bazen errror saving image yazısı beliriyor.makineyi tamir için bir yere götürsem orada kesin çalışacak eve gelince yine aynı sorunla karşılaşacağım.
tekraradan cevap yazdığın için teşekkürler remi5861.
BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞAN VARMI???

 

Tarih: 2 Mart 2009, 15:04 - İp: 88.***.**9.202
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

böyle bir olay benim başıma gelmedi. Ama kompact makinamda arada sırada kartı biçimlendirin diyordu. Bu uyarıyı genelde kartı makinadan başka yere takınca veriyordu. Senin sorunun karttada olabilir. Başka bir kart bulabilrsen onda dene bakalım sonuç ne olacak.
errror Saving İmage nin açılımı;
errror=hata
saving=kaydetme kayıt
image=resim fotoğraf

İngilizcem az ama bu uyarıdan ben şunu anlıyorum. Fotoğraf kaydedilemedi. Fotoğraf oluşturulamadı demiyor kaydedilemedi diyor. Yani fotoğraf çekme gerçekleşiyor ama kayıt yapılamıyor. Ee fotoğraf nereye kaydediliyor? Karta. O zaman ya kartın kendisi sorunlu yada aktarma birimi (bacak kısımları yada makinanın aktarma yolu) bozuk.
Bunu da şöyle anlarsın. Başka bir sağlam kartı takarsın eğer sorun yoksa demekki arıza karttaymış. Yok eğer sorun kartı değiştirmenle bile devam ediyorsa o zaman makinan arızalıdır.
Geriye senin makinanı servise göndermen yada göndermemen kalıyor.
espriyle kapatayım.
GÖNDERMEK YADA GÖNDERMEMEK İŞTE BÜTÜN MESELE BU!

 

Tarih: 3 Mart 2009, 12:58 - İp: 85.***.**4.188
muamacan
muamacan (üye)
Aydın / Amatör

kuyuya düşenin halinden kuyuya düşen anlar derler ya bende bu yüzden başına böyle bir şey gelen var mı diye sordum.sanırım sadece böyle bir şeyle karşılaşan varsa bana yardımcı olabilecek.şu anda yaşadığım sorunu bundan daha önce iki kartda daha yaşadım.yani bu 3.kart.Kartlar ilk 6-7 ay sorunsuz çalışıyor,daha sonra çektiğim 10 fotoğraftan ancak 3 tanesini kaydediyor ve diğer yedisinde hep hata veriyor.eski kartlarım başka makinelerde çalışıyor,başka kartlarda benim makinemde çalışıyor ancak ikisi bir araya gelince hata veriyor.makineyi servise gönderdiğimde bana yeni bir kart takıp sorunun halolduğunu söyleyeceklerini biliyorum ve bir süre sonra aynı sorunu tekrara yaşayacağımı tahmin ediyorum.Allah kimseye çaresiz dert vermesin.bir gün birinin teşhis koyabilmesi umuduyla bekliyorum...TEŞEKKÜRLER remi5861

 

Tarih: 5 Mart 2009, 17:04 - İp: 78.***.**7.78
tekinhalil
tekinhalil (üye)
Adıyaman / Stüdyo Fotoğrafçısı

aynı şey benimde başıma geldi 2-3 tane kart aldım sorun hala devam ediyordu, makineyi bakım için tamire gönderdim,yapıldı sorun gitti, ama bu aralar yine başladı

 

Tarih: 22 Ağustos 2010, 10:02 - İp: 81.***.**6.78
buggi
buggi (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Aynı sorun şuanda benim başımda var belirli bir sayıya kadar resim çekiyor ondan sonra ? işareti şeklinde errror image diyor delirtecek beni makinam 60D Kartım Kingston 32gb SD HC

 

Tarih: 25 Ocak 2011, 13:31 - İp: 78.***.**4.116
  • 1