realsanto
realsanto (üye)
Bursa / Amatör

Yeni 1 Öneri

arkadaşlar...siteye üye olan sayısı hızla artmakta..aklıma şöyle bir fikir geldi..fotoğrafların kalitesizliği konusunda....tabi sanal ortamda mümkünse...
siteye yeni kayıt olan üye'ye yaklaşık 1 ay oryantasyon süresi verilsin...bu süre içinde siteye fotoğraf ekleyemesin..çünkü katılımcıların amacı biraz da olsa birşeyler öğrenebilmektir...aaa üye oldum hadi foto göndereyim olmamalıdır...bu intibak süresi içerisinde yeni üye forumları gezer...bu konudan yakınıldığını farkeder...galeri ye girer...ne tür fotoğraflara ne tür yorumlar gelmiş,ona bakar...bu 1 ay süresi içerisinde siteyi tanır..üyelerin neler istediklerini öğrenir...
..
daha fazla ayrıntılı açmama gerek yok sanırım konuyu...
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim...???????????
...
şunu tekrar hatırlatmak istiyorum...netfoto diye bi site varmış fotoğraf gönderebiliyormuşuz değil de bu sitede fotoğrafçılık hakkında bilgi edinebiliomuşuz olmalıdır..bu yüzden olaya katı yaklaşmadığımı düşünüyorum..

Tarih: 13 Kasım 2005, 00:00 - İp: yok
kcbilir
kcbilir (üye)
İçel / Meraklı

Bu konu şu anda başka bir başlıkta tartışılıyor:
http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?msg_id=6121

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 00:23 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kcbilir'in actigi o konuda da geciyor, bu konuyu cok defalar tartistik realsanto..
ama bazi uyelerin amaci, sadece fotograflarini paylasmak.. forumda konusmak degil..
o yuzden sen, once otur, 1 ay bekle bakalim denmesi hos olmaz..
amac; hem fotograf gonderebiliyormusuz hem de bilgi edinebiliyormusuz olmali bence.. amac, hepimizin sitesi olmali.. 1 aylik comezlik devresi olmasi cogu kisiyi kaciracaktir..
..tabii bunlar benim fikirlerim..
iyi geceler..

 

Tarih: 13 Kasım 2005, 00:37 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhabalar; Bence sitenin imkanları ölçüsünde fotoğraf eklenmesi engellenmemeli hatta mümkünse silinmemeli.mesela ben galeriyi yeni dolaşmaya başladım ve 1 yıl önce eklenmiş olup hiç yorum almadığı yada gözden kaçtığını düşündüğüm(çünkü ilk yorumu alıp ana sayfaya çıkınca peşinden pek çok yorum alan fotoğraflar var)çok güzel fotoğraflar görüyorum.eğer silinselerdi o fotoğrafı görme şansımız kalmazdı.kaldıki en kötü fotoğrafın bile çeken ve izleyen için öğretici birşeyleri olduğuna inanıyorum.

#gucsav' tarafyndan 14.11.2005 19:30:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 19:30 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gucsav hakli olabilirsin.. ama iste sitede o kadar cok insan var ki ve o kadar cok degisik dusunceler cikiyor ki inanamazsin.. bunlari forumdaki konulari takip ettigimden biliyorum..
simdi ben kalkiyorum ve mesela diyorum ki: " cok fazla gereksiz fotograflar var galeride, sanat arzetmeyen, kotu cekilmis fotograflar.. bunlarin silinmesi gerekir.. copluk olmamasi acisindan..".. simdi de sen diyorsun ki: " silinme olayi kalkmali.. fotograf eklenmesi engellenmemeli.."...
simdi burada bir tezatlik var gucsav..
senin mi benim mi dedigim olsun?..
..(bu arada yanlis anlasilmasin, ben eskiden gereksiz bircok fotografin oldugunu dusunuyordum, ama su anda iyiye gittigini gozlemleyebiliyorum.. dogrusu bu sekilde gitmek olduguna inaniyorum..)
..
fotograf eklenmesi, bir onay sistemine tabi olmasi sart bence.. cunku kimin ne gonderecegi belli olmaz..
sitede sorun cikarmaya calisan insanlar, kalkip da pornografik fotograflar ekleyebilirler mesela.. sizce bu hos olur mu? bence hic de hos olmaz..
..o halde siteye fotograflarin eklenmesi engellenmemeli demek pek de dogru olmaz gucsav, bilmem sen nasil dusunursun bu konuda..
..silinmemesi..
bazilari silinsin bazilari korunsun, bir fikir.. zamanla silinsin bir baska fikir.. silinmesin bir digeri..
hangisi? birincisini yapsa fdiker, diger iki grup memnun olmayacak..
ikincisi icin, bir ve ucuncu..vs..
bir tek dogru yok..
bu konuda karar verebilmek icin bence kendimizi herkesin yerine koyarak dusunmemiz gerekir..
..bence fdiker'in uygulamasi cok dogru.. neden? cunku, kendisi, gonderilen fotograflarin cogunu yayinladigini soyluyor.. diger yandan, silinmesi gereken varsa da hemen silmiyor; 100.cu sayfalara gidip hic oy almamis veya kendisince uygun olmayan (? bunu nasil aciklarim bilmem; cunku yanlis anlasilabilir.. tabii fdiker cevaplarsa daha iyi olur.. belki de oyle birsey hic yoktur.. ) fotograflari siliyor..
bu durumda her fotografa yeterince, online kalma sansi verilmis oluyor.. eger ki fotograf biraz iyiyse, zaten hic silinmiyor..
....
bilemiyorum, yaniliyorsam duzeltin arkadaslar..
..

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 21:58 - İp: yok
mimarh
mimarh (üye)
İzmir / Amatör

sn.realsanto.-.sn.dadanagast..
Önerinde haklısın ama.;
siteye yeni üye olmak, fotoğrafçılık-makina ile yeni tanışmış olmak değildir ..bende bu siteyi yeni buldum tesadüfen..ama 35-40 senedir resim çekiyorum..
Yalnız burada dikkati çekilmesi gereken site yönetimidir.Siteye bir resim gönderildiğinde "resminiz uygun bulunursa yayınlanır" gibisinden bir ifade var ..bence bu konuda yönetimin biraz mesai harcaması gerekiyor .
iyi çalışmalar dileğiyle..

#mimarh' tarafyndan 14.11.2005 23:04:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 23:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tabii ki her yeni uye amator olacak diye birsey soylenemez mimarh..
fotograf uygun bulunursa yayinlanir konusunda yonetimin mesai harcamasi ne anlama geliyor, anlayamadim.. uygun olup olmamasiyla, fazladan calismanin ne gibi bir ortak noktasi var?.. saniyorum birseyleri kaciriyorum..

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 23:26 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Bu arada amatör-profesyonel ayrımını iyi yapmak gerekir. Amatör bu işten para kazanmayana denir ve fotoğrafçılık aleminde sevilmezler Bir de 35-40 senedir resim çekiyorum değil, fotoğraf çekiyorum olmalı zannedersem. yaptığımız işin ismini doğru zikredelim hiç olmaktansa

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 23:32 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

tekrar merhabalar,Dadanagast fotoğraf eklenmesi engellenmemeliyi kastederken aslında realsantonun çömezlik uygulamasına karşı olduğumu belirtmek istedim diğer taraftan fotoğraf onay sistemi kesinlikle kalmalı.aslında şuanki sistem en güzeli.

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 23:38 - İp: yok
cez
cez (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu sitede fotoğrafları onaylayan sadece fdiker galiba.Bu yük biraz ağır değil mi? Şu şekil de olamaz mı? Bu sitedeki ustalar dan bir jüri kurulu seçilsin.5-10 kişi kadar.Hepsi olmasada belirli bir sayıdaki jüri üyesi kriterlere uygun olanları onaylasın.Herkes her gün giremeyeceği için iş bölümü yapılabilir.İşte ne biliyim örneğin Pazarbey'le Tamron makroları değerlendirir gibi.Teknik olarak dadanagast ocaklılar bakar vs vs...

İşte o zaman bazı sorunların önüne geçilebilir.Herşeyi f diker den beklemek insafsızlık.Biz siteseverler olarak da siteye sahip çıkmamız gerekir diye düşünüyorum.Böyle bir çok üye var, görüyorum.

Saygı ve sevgilerimle

 

Tarih: 14 Kasım 2005, 23:40 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

biz amatorler olarak da pro'lardan hic hoslanmayiz ceko.. cunku pro'lar bu isi sevdikleri icin yapmayabilirler, amaclari para kazanmaktir.. ama biz amatorler, bu isten hicbir cikarimiz olmamasina ragmen fotograf cekeriz..
ne de uludur amatorler..
...
gucsav, gercekten de su andaki sistem en iyisi.. baksana, site her gecen gun uye sayisini arttiriyor, populerligi arttikca artiyor..
...
cez, aslinda bir juri olup olmadigini bilmiyoruz.. fdiker, gizli juri olmasindan bahsediyordu.. olmus olabilir.. ama iste gizli olduklarindan haberimiz yok..
fdiker, bizlere soylerse ogreniriz tabii..
..bu arada, ben kendi adima, fotograflari sececek kadar ileride oldugumu dusunmuyorum.. cok amatorum bu konuda..
sitedeki gercek fotografcilarin bu isle ugrasacagini dusunmuyorum dogrusu..
..cok az insan var fotograf secebilecek forumda bence.. bu kisilerden birisinin thalassa olduguna inaniyorum..
tabii sitede aktif olan biri olmali kisi..
ceko da yapar bence ama galeride fotograf birakmaz diye secilmesi zor..
en iyisi aslinda, fdiker'in bu konularda karar vermesi..
ama fdiker yetisebiliyorsa, bence gayet iyi de yapiyor..

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 00:48 - İp: yok