mr.tiger
mr.tiger (üye)
İstanbul / Amatör

Portfolyodaki Anlatım Hatası

Akadaşlar! kedimi7m nickli arkadaşımızın portfolyo konusundaki askerliği küçük düşürücü ve aşağılayıcı anlatıma bir bakarmısınız.
Ben hem askerim hemde üniversite mezunuyum.Daha ne demeli bilmemki zannedersen arkadaşımız başka bir ülkede askerlik yaptı anladığım kadarıyla.Üniversite mezunu bir arkadaşa yakıştıramadım. yorumlarınıza!

#mr.tiger' tarafından 24.06.2008 20:54:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Haziran 2008, 20:53 - İp: 85.***.**8.253
larmor
larmor (üye)
İstanbul / Amatör

Vay anasını arkadaş.. Okumuş sayılabilecek kesimin bile fikir özgürlüğü hakkında fikri yok.. Vay ki ne vay..





Not : Türküm, bundan dolayı gayet gururluyum, askerliğimi de severek yapacağım..

 

Tarih: 6 Kasım 2008, 18:32 - İp: 85.***.**4.156
mustdem
mustdem (üye)
Gaziantep / Amatör

Herkesin askerliğini nerede ve nasıl yaptığını, hangi şartlarda yaptığını kimse bilemez. Arkdaştaki ruh halinden anladığım kadarı ile askerlikten soğuttukları bir gerçek. Bu ifadeler için ona direk saldırıp onu yargılamak yerine, ona sebep sormak kimsenin aklına gelmiyor. Askerlikten nefret eden zaten askerden kaçıyor bu ülkede.
Ben bu kadar ağır cümleler kurmam veya askerlerin ve askerliğin tamamını incitmeme ama sırf asker kısa dönem asker olduğu için, üniversiteyi kazanamayıpta kahve köşelerinden toplanmış bir uzman çavuşun, koşa koşa vatani görevi yerine getirmek için öğrenci ve çalışmalarını geride bırakmış bir doçent doktora (kısa dönem) neler yaptığını (ördek yürüyüşü filan gibi sırf tipine gıcık olma tanımı ile pataes soydurma) uzaktan değil yakından izleyim gördüm. Ve anladım ki askerliğin bizim gibilerin akla ve mantığına sığmayacağı bir kesin. o yüzden ve gelişen teknoloji ve stratejiler gereği bence en kısa sürede tüm ülkede tamamen profesyonel askerlik getirilmeli ve yurdun her bir tarafında uygulanmalı. O zaman belki Anadolunun eğitimsiz saf çocukları (iki üç aylık temel eğitimden sonra), çapulcu (terörist diye hitap edilen şahsiyetler(?)) tarafından kuş gibi avlanmaz.
Dedelerimizin şartları onu gerektiyormuş, şimdi ise her şey farklı, oturduğu gemiden füzelerle düşmanın tankları vuruluyor.
Unutmayın Son Centilmenler Savaşı Çanakkale Savaşı idi. (Avusturalyalılar öyle isimlendiriyor).

 

Tarih: 26 Kasım 2008, 13:55 - İp: 78.***.**1.217