ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Netfotoğraf Gezileri

Bu foruma katılalı fazla bi zaman olmamasına rağmen bi şey dikkatimi çekti. Forumdaşlar birbirleriyle çok ii anlaşıyor. Tartışmalar bile gayet seviyeli geçiyor. Benim önerim şu; bu kadar iyi anlaşan insanlar neden hafta sonları buluşup fotoğraf gezileri düzenlemiyosunuz. Bu bizim arkadaş çevremizle eskiden yaptığımız bi olaydı ve fotoğrafik gelişmeye oldukça faydası olduğunu söyleyebilirim. Her şehirdeki forumdaşlar belirli zamanlar buluşup fotoğraf çekmeli. Bunu düşünün derim.

Tarih: 5 Temmuz 2005, 23:32 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

birmingham'da yasayanlar elime mum diksin, lutfen..

ceko keske sizlerle ayni yerde yasiyor olsaydim, hemen her tura katilirdim duzenleyeceginiz..

bana kalirsa, sen direk organize et boyle bir geziyi.. istanbuldaysan eger; mesela haftaya su gun de, mutlaka katilmak isteyenler olacaktir.. bazilari gelip acaba su gun olsa olmaz mi da diyecektir.. cunku eger duzenleyen cikmazsa herkes nasil olsa biri duzenler diye dusuneceginden gezileriniz uzatmaya kalir..
ne guzel ki; herkes biraraya gelip birbirlerinin fotograf makinelerini deneme imkanlari bulabilecek, beraberce fotograf cekebilecek.. fotograf makinesi sahibi olunmasi da gerekmez; kisiler ne alacaklarina forumda kullananlarin makinelerini gorunce ve deneme imkani bulunca daha kolay karar verirler..

..ahhhh ah! keske turkiyede olabilseydim. gercekten imrendim simdi..

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 09:25 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

sevgili çeko böyle bir projemiz var ama ben afyon fikret bey izmirde ikamet ediyor şunanda bulunduğumuz bölgelerde bişler yapabileceğiz afyon merkez eski evler ve frig vadi ile ilgili bir projem var hazırlıkları devam ediyor konaklama ve ulaşım sponsorlarını bulmaya çalışıyorum. Birgelişme olursa yazacağım. afyonda böyle bir organizasyon olursa gelebilirmisin?

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 12:20 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Flassy tabiki gelmek isterim ama iş, güç buralardan fazla uzaklaşmama imkan vermiyor. Ama İstanbulda hafta sonu turları için organize etmenize yardımcı olabilirim. Yoğun bi insanım çoğu zaman haftanın 6-7 günü çalışıyorum. Ama musait olduğum ilk hafta sonu bunu duyurup gelmek isteyenlerle bir organizasyon düzenlemeye çalışırım. Ne bilim Balat, sultanahmet, eminönü, beyoğlu filan.

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 12:57 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

neden olmasın insanların baktıkları ama görmedikleri yerler üzerinde çalışmak lazım bence yardımcı olursan sevinirim.

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 13:09 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Her zaman flassy. Dediğim gibi insanlara daha çok faydası olacağını düşünüyorum

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 13:40 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Böylece site kedi köpek çiçek böcek fotoğraflarından da kurtulmuş olur

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 13:43 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar,
fotoğraf ile ilgilenenlerin çoğu eğer yanılmıyorsam kamp da severler.Ve de çok masraf da gerektirmez.Ben ve dostlarım uzun yılar kamp yaparak fotoğraf çekmeye gittik, çok da keyifli idi. Böyle bir oluşum olursa ben de katılabilirm zaman uyarsa.
sevgiler

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 17:48 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Ben açıkçası ağustosun sonu ya da eylül gibi filan bi şeyler organize etmeyi düşünüyorum. hem havalar biraz serinler hem de sonbaharın ışığı daha hoş olur İlk etapta istanbulun kendi güzelliğini fotoğraflamak daha sonra Thallassanın dediği gibi kamp ve istanbul çevresindeki fotoğraflanacak yerler ziyaret edilebilir. Ama görüyorumki forumun başlığını dikkat çekici bi şekilde yazmama rağmen konuya katılım gerçekten çok az. Bu da dbeni düşündürüyo... acaba insanlar çok konuşup az iş yapmaya mı alıştı. Ya da onca para verip aldıkları makinelerle fotoğraf çekemem diyemi korkuyorlar.

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 18:14 - İp: yok
ozerstore
ozerstore (üye)
Aydın / Amatör

Slm ceko,
Yine genelde olduğu gibi rencide edici, küçümseyici bir üslupla " Böylece site kedi köpek çiçek böcek fotoğraflarından da kurtulmuş olur" gibi bir cümle kurmuşsun. Senin konumundaki birine yakıştıramadığım bir düşünce tarzı. Sanırım Galeriyi sadece görmek istediğin şekilde geziyorsun. Ayrıca objelerin seni neden bu kadar rahatsız ettiğini anlayamadım. Fotoğrafı severek çeken insan bir tek ay çekimi yapmak için 40-50 defa yada yine bir çiçek üzerindeki arıyı- böceği makro çekim yapmak için 40-50 kez çekebilir. Fotoğraf çekmek isteyen insan için objenin önemi yoktur. Mutlaka kendine bir konu, bir obje bir görüntü bulur. Senin dediğin kedi, köpek çiçek, böcek vs. vs. Herkes İstanbul'da ,İzmir'de yaşamıyor. Herkesin maddi durumu yada diğer şartlari uygun olmayabilir. Dikkat ettiğim kadarıyla (ki yazılarını zevkle ve merakla okur, faydalanırım) genelde forumdaki herkese profesyonel gözüyle bakıyorsun, profesyonel gibi davranmalarını istiyorsun, senin doğrularınla hareket edilmesini istiyorsun. Fotoğraf ve fotoğrafçılık bilgine saygım var. Dediğim gibi herzaman takip ediyorum. Ancak diğer konuların hepsinde de haklı olmayabiliyorsun veyahut yazdığın bir cümle birçok kişiyi rencide edebiliyor. Bilgin olsun. Saygılar, sevgiyle kal. Aydın'dan selamlar.

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 22:56 - İp: yok
  • 1