mmeret
mmeret (üye)
Bursa / Amatör

Netfotoğraf Gerçekleri

Netfotoğraf sitesinde herkes güzel fotoğrafa yorum yapmıyor,sadece tanıdık isim yapmış kişilerin fotoğraflarına yorum yapılıyor.Yorum yapılan fotoğrafta saysam 50 tane sorun çıkar..Ama yorumlar yalakalıktan dolayı ballandırıla ballandırıla yapılıyor.Ben buradakilerin bu huylarından nefret ediyorum...

Tarih: 14 Mart 2012, 12:01 - İp: 81.***.**0.92
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı



#baberti' tarafından 19.04.2012 15:02:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Mart 2012, 14:24 - İp: 176.***.**0.248
mmeret
mmeret (üye)
Bursa / Amatör

Burası bir paylaşım sitesi is buradaki kişilerde olgun bir disiplin içinde olmaları lazım yazık ! :D

 

Tarih: 14 Mart 2012, 15:15 - İp: 81.***.**0.92
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

gecen gun bir fotografta (en az 5 hatası var) duzulen methiyeleri gordukten sonra dayanamayıp, insanlar neyine mukemmel demiş anlamadım diyerek butun kusurları yazdım. aksini belirtecek bir kişinin cıkması halinde silecegimi belirterek.

karsılıgında aldıgım cevaptan sonra bir sure daha yazma geregi duymuyorum artık. butun sitelerin ortak sorunu bu. kendine fotografcı diyerek övünen ama fotograf okumayı bırakın fotografın temel kurallarından bile birhaber olup yorum yapanlar her yerde var.
ya çelik gibi saglam sinirlerle tek tek yılmadan yanlısları gostereceksiniz, ya da gormezden geleceksiniz. 4 sene ilkini yaptım, 2 senedir ikincisini yapıyorum.

 

Tarih: 15 Mart 2012, 13:40 - İp: 78.***.**3.143
mmeret
mmeret (üye)
Bursa / Amatör

gaijin sana bir link atıyorum

 

Tarih: 16 Mart 2012, 08:35 - İp: 81.***.**0.92
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı



#baberti' tarafından 19.04.2012 15:02:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Mart 2012, 21:31 - İp: 176.***.**0.248
mmeret
mmeret (üye)
Bursa / Amatör

Abi bence herkes tanıdığına değilde güzel fotoğraflara yorum atsa,beğenmediklerine gördüğü hataları söylese böyle olmaz bu site..
bazı kişiler var sitenin ağzına ..
olumsuz eleştiri yapıyosun ters cevaplar alıyorsun bir insan olumlu yorumlara açık olduğu kadar olumsuzlara da açık olmalı ki hatalarını görsün :D :D

 

Tarih: 21 Mart 2012, 08:24 - İp: 81.***.**0.92
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

- Zamanla kurulan dostluklar sebebiyle tebrik/hatır sorma/iltimas geçme vs. yorumların olması doğal. Çok sert kuralları olan sadece teknik bir site değil burası - sosyalleşmenin bir sakıncası yok. İlk üye olduğumda ben de karşı çıkıp eleştirmiştim ama bunun kaçınılmaz olduğu , çok da kötü bir şey olmadığı zaman içinde anlaşılıyor.

- 20 tane dostane tebrik mesajı olduğu halde fotoğrafta kusur görüyorsanız , DOĞRU ÜSLUPLA eleştirinizi yapın - çekinmeden. Unutmayın gelen tebrik mesajlarının sorumlusu fotoğraf sahibi değil - hıncınızı ondan almayın. Lisan biraz yumuşak olunca , EĞER HAKLIYSANIZ merak etmeyin büyük çoğunluk anlar ve kabul eder. Anlamayanın zararı kendine.

- En önemlisi ... Tüm bunlar olsun ama beraberinde yeni katılan / 10 izlenmede kalmış / hevesli olduğu çektiği konulardan belli olan üyelere yorum yapılsın. İlk maddede bahsettiğim dostane grup içindeki çoğu kişi bir yandan da bunu ihmal etmiyor - yeni katılanlara destek veriyor yaptığı teknik yorumlarla .

- Ne OLMASIN derseniz ... Görülen HER ama HER fotoğrafa - tanıdık/tanımadık , başarılı/başarısız , kusurlu/kusursuz - HEPSINE paso aynı copy/paste tarzda " çok güzel fotoğraf " tarzı yorum yazılması OLMASIN ... Gerçekten komik oluyor bir kaç aylık üyelerin 8000 yorumu filan bulmuş olması .

E





 

Tarih: 21 Mart 2012, 18:10 - İp: 96.***.**5.17
mmeret
mmeret (üye)
Bursa / Amatör

paperman,
herşey de iyi hoş diyorsunuz da yeni gelen üyelere bir bakın kaç kişi eleştiri mesajı kaç kişi yorum atmış ? adamın ismini gördüğünde eminim bakmaya bile tenezzül etmeyenler var ! Ben kimin benim iyiliğimi düşünüyor kim düzgün cevap veriyor diye model fotoğrafı koydum profilime,zaten orada kimin ne olduğu belli oldu :D caner abi ve kazım abi yapmışlar eleştirilerini,tebrik ediyorum onları tekrardan.Bazıları var sitede kusurlu fotoğrafına sırf tanındığı için 25 - 30 yorum yağlar cilalar gazlar havada uçuşuyor!
Peki bu sitede tanınmayanlar ne yapsın?
Tanınmak için herkese yalakalık mı yapsın?
Herkese yorum atıp kendisinede atılmasını mı beklesin?
Evet burada dostlukta olacak ama forum diye birşey var )

 

Tarih: 22 Mart 2012, 08:43 - İp: 81.***.**0.92
bayar28
bayar28 (Objektif)
Balıkesir / Doğa Fotoğrafçısı

mertfotto daha sıtede yenısın fotograflarınada bakdım, burda gosterdıgın gayret kadar ordada gostermenı ısterdım.

anlamadıgım burda cıkarmı var paramı kazanılıyor nıye mıllet yalakalık yapsın elıne ne gecer, gercek yalakalık benım bıldıgım ıs hayatında yapılır uc kurus ugruna yapmadıklarını bırakmazlar, sen gec bunları konu fotografsa bu ısı daha ıyı nasıl yaparım onlara kafanı yor, burda herkez gorunmez yazar nerden bılelım mılletı belkı burda yalaka dıyılım dıyen gercek hayatta yalaka olamazmı..

 

Tarih: 23 Mart 2012, 22:58 - İp: 46.***.**5.24
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bayar bu konuların gercekligini sen de enaz bizim kadar biliyorsun.
bu sadece bu sitede bu adamın sortunu degil.
butun sitelerde (butun diyorum bak) bu sorun var ve butun sitelerde insanlar (yuzlerce binlerce insan) bundan şikayetçi.
sen de biliyorsun bunu, insanın illa maddi cıkarı olması gerekmiyor herhangi birşeyden.


EGO insanın en buyuk itekleyicisi. egosunu tatmin için insan her turlu seyi yapar. 50 yasında adam yeni fotografıma yorumlarınızı bekliyorum diye 100 kişiye mesaj atıyor ama tutup iki fotografa eleştiri yapmıyorsa bunun nedenini bir srgulamanıisterim mesela.

parası neyse verelim hiç yorum yapmasınlar zaten, madem maddi cıkar meselesi bu.

 

Tarih: 24 Mart 2012, 11:25 - İp: 78.***.**5.175