coffie
coffie (Objektif)
Antalya / Meraklı

Netfotograf. Com Kan Kaybediyor...

Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama site sürekli kan kaybediyor.
Acil önlemler almak gerektiğini düşünüyorum.
Nasıl bilmiyorum ama sitenin tekrar canlanması şart..

Önerileri olanlar lütfen yazsın...

Tarih: 17 Ekim 2008, 00:16 - İp: 78.***.**0.58
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

hep fotoğraf. akşama kadar akşamdan sabaha kadar. insanın işi de olsa arada dinlenmeye çekilmesi gerekiyor. kan kaybetmeden ziyade sakinlik diyelim. millet biraz dinlenmeye çekilde. yazın akşama kadar oturan öğrenci arkadaşlar şimdi okullarına derslerine döndüler. hali ile işlerde açıldı sezonun açılışı ile birlikte eskisi gibi sık online olamıyorlar. kan kaybından ziyade biraz saknilik diyelim gitsin.

larmora gelince arkadaşım üslubun yanlış. site ile ilgili bir sorunun varsa yazarsın cevaplanır. başlığa giydirme yapar gibi ağzına geleni yamzışsın. daha iyisini yap biz de gelelim görüşlerimizi belirtelim. bu hali ile seviyoruz ve o yüzden buradayız. sıradışılığı yeter iyi dediğin sitelere. klasik tasarımlardan sıkıldık artık. hangi konu ile ilgili makale okumak istiyorsan o konuya uygun başlığın altınanda istemeyeceğin kadar çok makale var. ama aramasını bilene. birbirinin kopyası gibi hazır templatelerin yazıları ve resimleri değiştirilerek yapılmış bir site olmasından iyi. ayrıca ekmek köfte meselesine gelince. siteye ne gibi katkın oldu ve ya kaç aylık host + domain ücretini verdin veya reklam verdin. bu değirmen ne ile dönüyor sanıyorsun. yıllarca patron cebinden ödedi. belki öderken evine ekmek götüreceği parayı bu site için verdi bilemeyiz ama biz gelip buralardan birşeyler öğrenmişsek bunun hakkını da yemeyelim. hangi dediğin sitede insana fotoğrafçılık ile ilgili konularda bu derece yardımcı oluyorlar. ben çok smaimi bildiğim fotoğrafçı arkadaşlara inat photoshopu bu siteden aldığım dokümanlardan ve buradan tanıdığım pek çok arkadaştan öğrendim. mesleğimizi kapar korkusuyla hiçbirşey anlatmayan arkadaşlara inat ben bana soran herkese anlatıyorum bildiklerimi. bilmediklerimi de öğrenmeye çalışıyorum. en güzeli de kimsenin yapmacık olmaması ve samimi olması.

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 14:14 - İp: 81.***.**7.150
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

last hope hocam iyi söylemişsin. Ben 2 konuya açıklık getirmek istiyorum.
1.si: Evet eleştiri olacak. Herzaman olacak. Ama usluplü düzgünce yapıcı biçimde olacak.
Yapıcı eleştiri herzaman faydalıdır. Eğer sitekan kaybediyor konusuna şikayet kusarsak bunu birde didikleyici biçimde yaparsak elbette sonuç çıkmaz. Çıksa çıksa boş yere hiçbir işe yaramaz tartışma çıkar.
Diyelimki sitenin tipini beğenmiyorsunuz gerekli başlığın altına konu açın yada açılmışsa oraya yazın. Yazınki bu katagori site sahibi atarafından değerlendirilsin. Bakınız: daha kalitelinf için adlı konu>>
Yoksa istediğiniz kadar şikayet edin sizi duyan olmayacaktır.
2.si: "Lasthope" "mesleğimizi kapar korkusuyla hiçbirşey anlatmayan arkadaşlara inat"
demişsin.
Bu konuya ekleme yapmak istiyorum. Bizler 7x24 bu işin içindeyken herşeyini görürken teknlojiye gelişmelere yetişemezken yeni yetmelermi bizi geçecekler hadi geçsinler hangi konuda geçecekler? photoshopu bilenden ben korkmam hiçbirzamanda korkmadım. Adam akşama ps bilsin isterse uleması olsun. baskı alacağı zaman ne olacak? tamam alsın makine bilmam kaç milyar. ondan sonra hevesle yeni programların şaşanlı reklamlarıyla-gazıyla oynasın programlarla akşama sabaha.. alsın 10-20 bilemedin 30 baskı ee sonra 30 baskı maliyeti şimdi ne oldu?
kaç milyara patladı...
bu işleri herkes kolay sanıyor. İşin içine girince ben nereye düşmüşüm diyor..
ama gitseydi bi fotocuya abi ben fotoğraf hastasıyım. Bana çoklu baskılarda indirim olurmu dese, az paraya işini gördürse kafada ağrıtmasa daha mantıklı değilmi? daha karlı değilmi?
Renkli fotokopi makinasına sahip insanlardan korkarımda ps bilnlerden yine korkmam.
Uzun yazdım ama sanırım anlaşıldı..

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 15:09 - İp: 88.***.**8.187
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

remi hocam dediğini ben iyi anlıyorum o şekilde anlaşmalı olduğum fotoğrafçılar var. ancak samimi olduğum insanların bu şekilde düşünmesi biraz abes geldi bana. sonuçta ben minilab alamam. almaya kalkışacak olsam fotorğafçılık yapardım memurluk değil. sonuçta psyi sadece fotoğrafçılar kullanmıyor. ben video programları hazırlarken psnin o kadar faydasını gördüm ki anlatamam. o arkadaşlara inat biraz fazlasını öğrendim. fotoğrafçılığı resmii olarak yaptığım için bazen müdahalelerde bulunmam gerekiyor. bazen de değişik talepler oluyor o nedenle gerekli bir program. siz işinizde iyi iseniz başkasının işinizi bilmesinden korkmanıza gerek yok zaten. insanlar sizi değerlendirirken kara kaşınızla kara gözünüzle değil yaptığınızın işin kalitesi ile değerlendiriyorlar. ben bunu anlatamadım o arkadaşlara

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 15:54 - İp: 81.***.**7.150
larmor
larmor (üye)
İstanbul / Amatör

Şimdi tekrar baktım bir daha önce yazdıklarıma. Elime sağlık çok güzel yazmışım.

Bi eksiği gediği aman kimse kırılmasın diye pışpışlaya pışpışlaya yarım yamalak söyleyeceğime doğru düzgün söylerim..

Logo ve sayfa design'ı kötü mü arkadaş.. kötü..bitti.. yok efendim "ben design'a değil içeriğe bakarım", way efendim "isteyen bilmemne programı yüksesin üstüne de bunu yüklesin altına da şunu kursun da o zaman reklam görünmüyor" felan hikaye..

- Logo çok kötü
- E logoya gelene kadar başka işler var ama aklımızda olsun madem beğenilmiyor değiştiririz bir ara

Bu kadar.. aklında olur, sonra yaparsın yapmazsın ayrı..

- Net fotoğraf kötüye gidiyor..
- E abicim şu kötü bu kötü bence ondan..
- Way efendim sen bi tane resim yüklememişsin, forumda da çok lak lak yapmışsın senin ne hakkın var kötü demeye
- E madem "ya sev ya terket" diyecektin ne demeye neden kan kaybettiğini arıyorsun ki..

Ana sayfayı sor bu işten gram anlayan birine.. söyler kötü olduğunu..

Internet sayfasını besleyen kullanıcıdır. Ne ka kullanıcı o ka köfte.. Yeni kullanıcı girdi sayfaya, yeni daha görüyor, bakındı, karışık geldi, kasamadı çıktı. Arkadasından koşup "aman beyefendi firefox kullanında bilmmeneyi yükseyine o zaman iyi oluyor bakın yeminle söylüyorum" mü diyeceksiniz..

Ha yok ama gerçi şu denebilir tabi "kardeş has fotoğrafçı sayfa düzenini bahane etmez yine de bakar"...bu mudur.. Herkezi kazandı sayfa da, aradan reklamı meklamı design'ı dert etmeyecek has adamlar seçiyoruz..

Sayfa design'ı kötü arkadaş. Reklam da fazla.. Sayfayı güzelleştirmedeki amaç buraya gönül bağı olan adamın gitmesini engellemekten daha çok buraya daha fazla fotoğrafçı çekmek, fotoğrafların bakılma sayısını arttırmak ve dolayısıyla herkezin fotoğrafının altında daha fazla yorum görmesini sağlamaktır.. Buraya gönül bağı olan adam zaten reklama milmemneye tamam diyebilir.. ama az kişi gelirse..az yorum olursa..o zaman işte o adam da gider..

İkincisi sayfanın yapımında emeği geçenlere tabi helal olsun, zordur, yapmadım bilmiyorum, ama kolay değildir, kolay olsa önüne gelen bi sayfa açardı.. Fakat eğer yapanın eleştirilere tutumu "siz biliyor musunuz nasıl zor bu işler, tabi yapmayan bilmez, şöyle zor böyle zor" olursa o zaman korkutucu...

Ben hiç aldırmam arkadaşlar bana bu konuda söyle böyle denmesine.. Bana isteyen istediğini desin, ben bi bakarım hakkaten yanlış birşey yapmışmıyım diye, varsa özür diler, yanlış anlama varsa anlatır geçerim.. O yüzden "sen nasıl şöyle böyle dersin" gibisinden laf kalabalığı olacaksa hiç yorulmayın boşuna.. Siz söylemişsiniz ben baktım tekrar yazdıklarıma..bi sorun yok, güzel demişim..

Sonuç olarak;
Bence reklam çok, logo ve diğer teferruatlar da dahil olmak üzere design özellikle ana sayfada kötü..

Budur..isteyen not alır, isteyen kabullenmez devam eder..

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 16:17 - İp: 85.***.**4.156
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Bende zaten o yüzden paylaşımdan çekinmiyorum. Herkes sanıyorki ps sadece fotoğrafçıda bulunuyor kullanılıyor. Psnin girmediği alan kalmadı artık 3D video-efet programları. İmajın girdiği heryerde o var. Herkes bunu bilmiyor. Baksanıza şimdi psde 3 boyuta girdi şimdi nolcek?
3d ciler çıkıpta aman meslek sırrıdır vermeyinmi diyecek? Komedi yaw bunlar. aşın artık diyorum ben. elalem bangır bagır siteler açıp videoyla anlatıyor neresi saklı gizli?
Önemli olan bu programları bilmek değil işi en az maliyetle en güzelini vermek.
Bu konuyla alakalı değil ama illa değineceğim bir başka foumda denk geldiğim bir 3dci iş yaptığı firma tarafından kazıklanmış. Sözleşmede yapmamış benim işimi beğenmemişler demiş. Bidaha mı aman demiş. Bende içimden "piyasaya hoşgeldin" dedim.
İstediğiniz kadar güzel iş yapsanızda kimse bunu önemsemiyor. en ucuzu olsun en kalitelisi olsun istiyor insanlar.
Sizin ne kadar iyi ps bildiğiniz önemli değil insanlar için. Onlar ürüne ve paraya bakıyor.
nekadar güzel yaparsanız ne kadar ucuza mal ederseniz okadar iyi.
Bırakın herkes bilsin öğrensin ne öğrenecekse ne yapacaksa-yapabilecekse.
Bizde görelim..

bu konun yeri aslında burası değildi ama ne yapalım laf lafı açtı. Af ola "coffie"

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 16:29 - İp: 88.***.**8.187
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

"larmor" sen nekadar süredir internet kulanıcısın? Kaç yıldan beri internet kullanıyorsun? meraktan sordum.
Tüm kişisel görüşüne saygım sonsuz lafım yok ama bu soruma samimiyetle cevap istiyorum.

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 16:33 - İp: 88.***.**8.187
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

gülter hanım kızmaz gönlü geniştir. bulmuşken birbirimizi muhabbet ediyoruz işte topik kirliliği yapmadan.

bahsettiğinize kesinlikle katılıyorum. benim de çok defa ağzım yandı o işten. hatıra gönüle yaptık verdik alışkanlık yaptı. en son istenince şu kadar para bırakman gerekiyor dedim masanın üstüne birkaç defa daha geldi arkadaş iş yaptırmak için bende ücret konusunda ısrar olunca o arkadaşın yüzünü bir daha görmedim. ya tamam iş yaparken iyiydi güzeldi candık ciğerdik. astronomik bir ücret de istedim sadece sembolik birşey (20 ytl). aynı şeyi başka yerlere 150 YTL ye yaptırabiliyor. yani kendimi keriz yerine konmuş hissetmemem için böyle birşey istedim. demekki öyleymişim öncesinde. insanımız böyle işte. kaliteli olacak ve en ucuzu olacak. bedava olması yeğlenir genelde

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 16:48 - İp: 81.***.**7.150
larmor
larmor (üye)
İstanbul / Amatör

Remi5861 ; "larmor" sen nekadar süredir internet kulanıcısın? Kaç yıldan beri internet kullanıyorsun? meraktan sordum. Tüm kişisel görüşüne saygım sonsuz lafım yok ama bu soruma samimiyetle cevap istiyorum.

Çok konuyla alakasını anamadım ama tabi ki, samimiyetsiz cevap alamazsınız benden zaten..

Ben internet kullanmaya Ankara Tubitak internet klübünde başladım. Evde internete girmek diğer birşey yoktu, pek kimsenin de internet diye birşeyden haberi yoktu.."insan buna evinden istediği zaman bağlanabilse ne güzel olur, çayını kahveni alır geçersin başına akşam" derdik.. Yasaktı nitekim orda bilgisayar başında içecek içmek..

Internet siyah beyaz sadece yazı olan ekran şeklindeydi. Internet Explorer gibi grafik arayüz yoktu..Sadece birkaç BBS şeklinde forum vardı.. 1 saatte bir resim indirilir, özel programla açılır bakılırdı..

Kabaca bir hesap yapayım ne kadar yıl olduğunu; 14-15 yıl oldu..

Super-online ile beraber evde kullanıma imkan olduğu gibi eve hemen bağlattım.. O yıllardan beri kullanıyorum..

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 17:17 - İp: 85.***.**4.156
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Güzel baya bi önceden beri kullanıyormuşsun interneti.
meraktan sormuştum.

 

Tarih: 5 Kasım 2008, 17:31 - İp: 88.***.**8.187
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sİtede kimsecikler yok artık. HErkes gitti. Gider tabi kimin kime yorum yaptığı belli değil.
Fdiker bu uygulamayı kaldırmazsa yakında bi tane bile üye kalmayacak.

 

Tarih: 7 Kasım 2008, 19:33 - İp: 85.***.**8.172