wholusee
wholusee (üye)
İzmir / Amatör

Kızmayın Ama....

arkadaşlar burda bilgi paylaşımı için burdayız, fotgraf yorumlarının çok faydası olduguna inanıyorum fakat 1 seneden fazladır uyeyim ve fotograflara bakıp hemen altındaki yorum sayısına bakıyorum ve fazla olanlara daha fazla giriyorum. ama artık diil çünkü yorumlar yorumluktan çıkmış ve sadece tek kelimeyle atılıp gidiyo...
niye birbirimizi acımasızca eleştirmiyoruz ben yorum yazmıyorum cunku okadar bilgiye sahip oldugumu düşünmüyorum,,
lütfen yorumlarda biraz daha açıklayıcı ve mantıklı olalım,,
saygılarımla......................

Tarih: 6 Temmuz 2005, 03:07 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam pikanto..
tesekkur ederim, ben londra'da olmadigimdan sizler gibi televizyondan haberim oldu.. en son baktigimda 33 tane olen oldugu soyleniyordu.. gercekten korkunc bir olay.. yazik dogrusu..
..
pianto tartisiyoruz ama ben birbirimizi kirdigimizi zannetmiyorum; cunku herkes mantikli konusuyor.. eger ceko'ya karsi bir durumum var gibi gorunduyse de yanlis anlasilmis.. ben sadece ne dusundugumu soyledim.. ceko, bu isten para kazanan biri, ben degilim.. ama imkanim olursa ben de kazanabilirim demek istedim.. bu benim ve sartlarin karar verecegi birseydir..
anlayamadigim turkiyede her zaman buna benzer sorunlarin yasandigidir.. sarki soyleyemeyen soylemesin veya artist olmayan olmasing gibi.. atiyorum.. sonucta kimse bu islere dogustan secilerek baslamiyor.. bir amator olarak baslanip profesyonel olarak devam edilebilir.. bunu yarattigin firsatlar ve basarin belirler.. kimse de aksini iddia etmemeli bana gore..
ama ceko oyle dusunuyorsa ona da saygim var.. kendisi profesyonel olarak bu isten para kazanan biri.. oyle dusunebilir..
tabii ceko'nun soylemek istedigi sanirim profesyonel fotografcilardi; yani zaten bizleri kapsamiyor.. cunku bizlere kimse kalkipda cekmeyin diyemez.. bu bizlerin bilecegi birsey..
ama hic fotografdan anlamayan biri cikip da parayi kirarsa da bu o kisinin sansidir.. bulundugu ortamlardir, yaptiklaridir.. illa da profesyonel olmak icin cok iyi olmak gerekmez..

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 23:16 - İp: yok
wholusee
wholusee (üye)
İzmir / Amatör

sevgili pikanto
amacım kimseyi birbirine sokmak diildi ve suan sadece tartışılıyor fikirler soyleniyor ve forumların bi amacıda bu değilmidir..
yorum yapılmasın demedim ayrıca ben sadece "çok hoş bi foto" denmemesi gerektiğini soyledim, begendiysen niye beğendin yada niye beğenmedin, bunda gocunulcak bişey yokki. hepimiz bişeyler yapmaya çalışıyoruz kimimiz bu işi profesyonel yapıcak kimimizin hobi olarak kalıcak. ama ortaya guzel bişeyler koymaya çalışıyoruz hepimiz, arkadaşım begenmiş fotoyu tamam saol ama nesi guzel yada begenmedin (ki bu çok az yazılıyo) nie beyenmedin neyini beğenmedin, soylemesi çokmu zor kimsenin kimseden profesyonel bi yorum, eleştiri beklediği yok hemen hemen hepimiz amatörüz niye ufaktan ufaktan öğrendiğimiz şeyleri tatlı bir dille birbirimize vermeyelimki..
benim tek istediğim azcık daha fotoğrafça yorumlar yazalım...
(tekrar soyluyorum amacım asla kimseyi birbirine düşürmek diil, ufak bi şikayetti sadece)
herkese sevgiler SAYGILAR

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 23:44 - İp: yok
pikanto
pikanto (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba arkadaşlar,
zaten kimsenin gerilim yaratmak gibi bir niyeti olması düşünülümez bile, niçin burada bulunuyoruz? kavga çıkarmak, ortamı germek ve klavyenin başında gülmek için mi?
bu şekilde düşünen veya başkası hakkında "böyle düşünüyor" diye ön yargı içinde olan bir arkadaşın burada olacağını sanmıyorum...
mesele herkesin birbirini anlaması, seviyeli bir tartışma ortamı olması, fikir ve görüşlerini birbirine aktarabilmesi... gelinen noktaya baktığımızda içerik itibariyle bunların aksine bir durum söz konusu değil zaten, konuşuyor ve çok güzel anlaşabiliyoruz...
bazı şeyler keyfiyet içerir; herkes keyif aldığını, istediğini yaparsa daha mutlu olur sanırım

tüm arkadaşlara sevgi ve saygılar

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 01:03 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

wholusee haksiz degilsin, sakin yanlis yorumlama.. bir de soyle dusunmek gerekir; gercekten yorum yapanin begenmedigini nereden biliyoruz, oyle degil mi? bence begenen zaten soyluyor, begenmeyen ise yorum bile yapmiyor fotograf hakkinda.. zaten galeri bolumunu actiginda birsuru fotograf dizili sekilde cikiyor karsimiza, sen begendigini dusundugun bir fotografi tiklayip aciyorsun.. ha ama, diger konuda ceko'nun dediklerine de katiliyorum, cunku, fotografi fotograf olabilsin diye cekilmeli ve o yuzden burada, galeride paylasilmalidir; aksi takdirde kedisini, kopegini bizle paylasmak icin degil.. ama o noktada da cogumuz acemi oldugumuz icin -fotograf tekniklerinden uzak oldugumuz icin, bir profesyonel fotografci kadar bilemeyiz, oyle degil mi?- iyiyi yaratmakda zorlaniyoruz.. bu da bizilerin sucu degil..
sonucta karsimizdakini kirmadan, daha gercekci yorum yapabilmek de bir sanattir.. ama kac kisi o sekilde yorum yapmak ister kac kisi degil bilemeyiz..
umarim herkes bu konusulanlari okur ve kendince birseyler yapar..
saygilar..

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 09:03 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

bu arada aklıma hıncal abimizin son zamanlarda kendisini kısakandığını düşündüğü kişilerden için söylediği bir söz geldi: "bazıları yaparlar, beceremeyenler ise yazarlar!"
şaka bir yana, eleştiri apayrı bir sanat. hayatında hiç fotoğraf çekmemiş biri bile çok iyi fotoğraf eleştirmeni olabilir. bu ikisini birbirine karıştırmamak lazım.

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 12:34 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Dadaganast yine döktürmüşsün. Şunu bi kez daha hatılatim. ben kendimi profesyonel olarak görmüyorum. Para kazanma konusuna gelince zaten kimse iyi çekmeyen beceremiyen birine para vermez. Ama bu konuyla ilgili başka bir konuda gayet açıklayıcı bi cevap yazdım. Zannedersem Benim açtığım Galeriye Konulan Fotoğraflardı. Orada yazdıklarım daha açıklayıcı olabilir.

Hepinize sevgiler saygılar...

 

Tarih: 8 Temmuz 2005, 13:06 - İp: yok
saltiks
saltiks (üye)
Denizli / Meraklı

vallahi resme yorum yapıyoruz resmin ismine yorum yapıyoruz kızıyorlar. egosuna yenilmiş bazı arkadaşlar var acayip kızıyorlar yorum yapmaktan sakınır olduk. peki buna ne diyeceksiniz. buraya gelen herkes profosyonel değilki zaten profosyonel olan da buraya gelmez. ee nasıl olacak tabi ki çatlak yorumlarda olacak. bizim de olmuştur . hoşgörü. bunu öğrenmediğimiz zaman ne resim çekmeyi öğrenebiliriz nede başka bir şeyi teşekkürler.

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 19:02 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Katılıyorum.
Çoğu arkdaşlar fotografa sadece;
"Çok güzel fotograf vb.vb.vb." yorumlarda bulunuyor.Ama yorum tam tersine olumlu detaylardan,çok olumsuz yönleri göreceksiniz ve yorumlayacaksınız ki o kişinin fotografçılık yönü ve fotoğraf kabiliyeti,yönü gelişsin.

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 23:00 - İp: yok