wholusee
wholusee (üye)
İzmir / Amatör

Kızmayın Ama....

arkadaşlar burda bilgi paylaşımı için burdayız, fotgraf yorumlarının çok faydası olduguna inanıyorum fakat 1 seneden fazladır uyeyim ve fotograflara bakıp hemen altındaki yorum sayısına bakıyorum ve fazla olanlara daha fazla giriyorum. ama artık diil çünkü yorumlar yorumluktan çıkmış ve sadece tek kelimeyle atılıp gidiyo...
niye birbirimizi acımasızca eleştirmiyoruz ben yorum yazmıyorum cunku okadar bilgiye sahip oldugumu düşünmüyorum,,
lütfen yorumlarda biraz daha açıklayıcı ve mantıklı olalım,,
saygılarımla......................

Tarih: 6 Temmuz 2005, 03:07 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Bu ülkenin her açıdan gelişmeye ihtiyacı var. İnsanlar ne kadar sanatla uğraşırsa ben de o kadar mutlu oluyorum. Sanırım hepimiz böle düşünüyoruzdur. İnsanlar kahve köşelerinde oturacağına fotoğraf çeksin diyordum bi zamanlar. Ama şimdi gördümki herkes nasıl şarkıcı oluyosa bu ülkede fotoğrafçı da olmaya başladı
demekki bu ülke fotoğrafa doymuş ama hala değer verilmiyo o ada ayrı mesele

 

Tarih: 6 Temmuz 2005, 20:01 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

tekrar selemlar,
Kısacık olsun niyetiyle.. benzer cümleleri diğer sayfada da yazmıstım.. Burada insanlar sert eleştiriler alsınlar diye toplanmıyorlar, sadece fotoğraf çekmek gibi eğlenceli bir hobiye sahip olanların buluştuğu bir yer.. merak ederlerse öğrenebilecekleri bir alan.. Bulaşmasın kelimesi gereğinden fazla keskin bir kelimedir bu amaçla toplanmış insanlar için diyorum.. saygı ve sevgiler

 

Tarih: 6 Temmuz 2005, 20:45 - İp: yok
wholusee
wholusee (üye)
İzmir / Amatör

sevgili thalassa,
kimse birbirimizi ssert bi üslupla eleştirelim demiyoki sadece neyse o kotuyse kotudur niye iyi olsun diye bişeyler yapılmıyo hem bu herkes için daha yapıcı bişey,
eğer burdaysak iyi bişeyler yapmak için burdayız birbirimize bi faydamız olursa ne mutlu bize..
ceko'nunda dediği gibi çok kalabalık bi goruntu var şuan galeride, kotu oldugundan soylemiyorum benim fotolarımda kotu ama daha iyisi olsun istiyorum, fotolarımı buraya yüklememin amacı "aaaa canım ne guzel olmuş" duymak digil..
boş boş oturmak yerine burda vakit harcıyosak akıllı insanlarız bence, lütfen bunu kullanalım sevgilerimle

#wholusee' tarafından 06.07.2005 23:09:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Temmuz 2005, 23:06 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,
yoruma açtığınız konu hakkında ben düşüncelerimi yazdım.Onları yazarken, neden yalnış ve yanlış olduğunu da yazdım.Bu benim kişisel fikrimdir.Siz ve sayın ceko nun da bu konudaki fikirlerinizi okudum.Konuyu detaylı düşünmenizi önermeme lütfen alınmayınız. Konunun çok daha geniş bir açıya sahip olduğunu sanırım göreceksiniz.Bazen çok basit gibi görülenler hiç de basit şeyler değillerdir.. Saygı ve sevgiler..

#thalassa' tarafından 07.07.2005 04:28:47 tarihinde düzenlendi.


#thalassa' tarafından 07.07.2005 04:39:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 04:23 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

"Ama şimdi gördümki herkes nasıl şarkıcı oluyosa bu ülkede fotoğrafçı da olmaya başladı "

Evet haklısın çok kaygı verici bir durum değil mi? Kahrolsun amatörler. ! Benim gibi amatörler fotoğraf çeker bir de üsütüne üstük yazı yazar ustaymış gibi .Amatör ne anlar ki ? Amatörler nasıl konuşabilir ki? Ustalar profesyonller varken? Kaygı verici ? Ekmeğinizden olursunuz aman.

Milyonlarca kişi fotoğraf çeker , 50-100 tane sanatçı çıkar. Kaygı verici değil mi ?

EVET AMATÖRLER BİZ YANLIŞ YAPIYORUZ? FOTOĞRAF ÇEKMEYİN. MAKİNA ALMAYIN. BIRAKINIZ PROF.'LAR YAPSIN BU İŞİ. BİZ AMATÖRLERDEN SANATÇI MI ÇIKAR. NE ANLARIZ BİZ FOTOĞRAFTAN. HERKESİ KANDIRMATAN BAŞKA. AMATÖRLER FOTOĞRAF ÇEKTİKÇE FORUMA YAZI YAZDIKÇA İŞ AYAĞA DÜŞTÜ DİYE SAYGI DUYULMAYIZ. FOTOĞRAFI HERKES DOĞUŞTAN ÖĞRENİR . SANATÇILARIN, FOTO MUHABİRLERİNİN YOLU AMATÖRLÜKTEN GEÇMEMİŞTİR. KONUŞMAYA ÖĞRENMEYE PAYLAŞMAYA HAKKI YOKTUR AMATÖRLERİN. AŞAĞILAYIN AMATÖRLERİ. VURUN VURUN. ÖLDÜRÜN BİZİ Kİ MEYDAN PROFLARA VE SANATÇILARA KALSIN.

PROFLAR NE BÜYÜKSÜNÜZ ERİŞİLMEZSİNİZ. EZİN AMATÖRLERİ....

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 11:39 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Suysal şaka yapıyosun heralde. Tamamen yanlış anladın beni. İş nerelere geldi ya inanmıyorum. Tabiki herşeyin başı amatörlükten geçer. Bu arada ben kendimi profesyonel olarak nitelendirmiyorum. Bunuda bilmenizi isterim. Sen bu işe gönül vermiş birisin suysal. Ama bu işi laf olsun diye yapıp, para kazanıp, üstüne üstlük aşalıyan adamlar var. Fotoğraf çektikçe karşılaşacaksın böyle adamlara ve iğreneceksin. Yanlış anlamayın bi daha böyle yaa. üzülüyom valla

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 12:29 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Kusura bakma Ceko. Anlaşılmıştır. Bana hitaben yazmayacağı umuyordum zaten.

En derin saygı ve sevgilerimi sunarım.

Hoşçakalın.

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 17:54 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

"Ömründe ilk defa makinaya sahip olmuş çok kişi var burada bu insanları izlemek bence keyifli ve de çok hoş bir durum.. Çünkü gözlerinden kendi iç dünyalarını yansıtıyorlar bizlere. yani psikolojileriyle birlikte geliyorlar siteye..En kötü fotoğrafa dahi bu gözle bakmaya çalışıyorum ve buna da bitiyorum dersem yalan olmaz."

ben de seninle ayni sekilde hissettim su anda.. harika soylemissin..

" Burada insanlar sert eleştiriler alsınlar diye toplanmıyorlar, sadece fotoğraf çekmek gibi eğlenceli bir hobiye sahip olanların buluştuğu bir yer.. merak ederlerse öğrenebilecekleri bir alan.. Bulaşmasın kelimesi gereğinden fazla keskin bir kelimedir bu amaçla toplanmış insanlar için diyorum.."

thalassa bence son derece hakli..
kendimden bir ornek vermek istiyorum; cektigim cok amatorce fotograflara bazi forumdan arkadaslarimiz (bitpire ve centurion) cok hos yorumlar yazmislardi sitemde.. o kadar ama o kadar cok ovundum ve ilgim iyice artti ki anlatamam.. sert bir elestride bulunsalardi dogrusu uzulurdum..
..
bence bu konuda iyi dusunulmesi gerekir arkadaslar.. thalassa cok hakli.. sert elestriler hos degildir eger ki profesyonel degilseniz..
yorumlardaki uslup cok onemli; herkes de ayni sekilde yorumlayamaz..
..

" Bu kısmı atladıktan sonra eleştirilerden küçük tiyolar yeterli olacaktır. Çok teferruatlı eleştiri yapılmaz zaten. Profesyonellerden alınan eleştiriyi anlamak için epey çaba sarfederek yol katetmek şart."

haklisin suysal.. ama zaten profesyonelden elestri alinmayacak ki hicbirzaman.. yorumlari yapanlar yine amatorler.. profesyonel elestri icin en guzel yer bana gore dergiler.. ama yine birsey eklemek isterim; dergilerdeki profesyoneller de thalassa'nin dedigi gibi cok ince bir sekilde yorum yapiyorlar.. kullandiklari kelimeler ile ne yerlerden yerlere vuruyorlar ne de goklerden yerlere indiriyorlar..
kaldi ki profesyonel bir elestri icin bircogumuz hazir da degiliz dedigin gibi..

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 20:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Ama şimdi gördümki herkes nasıl şarkıcı oluyosa bu ülkede fotoğrafçı da olmaya başladı"

aslinda yanlis anlasilacak bir yer yok dediginde ceko.. ama sunu iyi bilmek gerekiyor zannediyorum; burada insanlar amatorce biraradalar, profesyonelce degil.. cogumuz fotograf makinesinin en onemli ozelliklerini bile bilemiyoruz, cok baslardayiz yani.. ama bu demek degildir ki bizler bu isten para kazanmak icin fotograf cekmeye basladik.. bunu para karsiliginda fotograf cekip birseyden anlamayanlara soylemen gerekirdi, yaniliyor muyum?
herkes kendi capinda sarki soyler; ama banyoda ama ailesiyle birlikte.. fotografdaki olay bir yerde benzeri..
.. gecenlerde bir fotografcinin otobiyografisini okudum.. bir amatorken, forum ve sitesi sayesinde meshur olan birisinin.. yeni bir kamera aliyor, bir compact.. DSLR nedir farki nedir bilmiyor.. zaten bilmesine de gerek yok..
fotograflarini gorenler begeniyor.. gunun birinde telefon geliyor.. ve profesyonel anlamda calismaya basliyor.. su anda bir bes dakikasi bile yokmus calismadan.. cok para kazanan bir fashion photographer..
eger para kazanmak varsa sonunda neden kazanilmasin ki? illa cocukluktan mi yetistirilmis olmasi lazim fotografci olacak insanin?
herkes deniyor birseyler basarabilmek icin.. emin ol kimse haketmedigi yere cikamaz..
..
sozlerinden benim anladigim artik deger veriliyor fotografa oldugu.. yoksa niye insanlar sarkici olmak varken fotografci olsunlar ki?
ha ama diyorsan ki; amator bile olunsa fotograf cekmeye kalkismak aynen sarkici olmaya calismak gibidir; o halde cok yaniliyorsun ceko..
digital makinelerle artik cok kolaylasti fotograf cekebilmek.. ustelik cok gozde bir tuketim maddesi fotograf makineleri artik.. herkesin listesinde var mutlaka.. fotograf bir seyleri yaratabilmenin bir yolu; insanlar digital makinelere sahip olmakla bu yola daha da yakinlasmis oluyorlar..
ama bu demek degildir ki bu isi para kazanmak icin yapiyor herkes.. ki kaldi ki bence yapilabilir de.. kimse suysalin da dedigi gibi dogustan fotografci dogmuyor; digital sayesinde binlerce kez fotograf cekip masraf etmeyebiliyorsun, ogrenme cok ama cok hizlandi yani.. neden para kazanabilme sansi varsa kacirilsin ki?
diger bir konuda; ben de insallah haftaya bir dugune gidip birkac fotograf cekip satmaya calisacagim dedim.. yani hic mi denemeyeyim sansimi? yok hayir, yalnizca pro fotografci mi yapsin?
acaba digital makinelerin yayginlasmasiyla, pro fotografcilarin isleri kesat mi gitmeye basladi ceko? ..
artik herkes kendi fotografini kendi cekiyor diye mi soyluyorsun? sarkici olur gibi fotografci uremesini?
tabii sen cok daha farkli bir alandasin; haber fotografciligi.. yani senin meslegini buyuk ihtimalle bir amator yapamayacaktir..
.........
ha ama cektigim fotograf begenilirse ben para da kazanirim bu isten.. buna kimsenin de itirazi olamaz....
ayni sekilde para kazanilabiliyorsa sonunda herkes yapabilir..



 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 21:08 - İp: yok
pikanto
pikanto (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba,
yine derin bir konuya girilmiş ve şu an itibariyle ikinci sayfaya ulaşılmış bile... daha önce sinirleri geren benzer konuda böyle bir şey değil miydi?... niye bu yorum yazma olayı bu sitede bu kadar tartışılır oldu, bunun sonu yok çünkü... yorum meselesini wholusee başlatmış ve ortada yok, olayın aldığı boyuta bakın... insanlar birbiriyle çatışır duruma geldi, doğru olan bu mu sizce...
herkes bilgisi ve yetenekleri dahilinde bir şeyler yazar, çeker... sanırım amatör olarak fotoğraf çeken birinden profesyonel bir fotoğrafçının çekinmesine gerek yok... aslında Türkiye karmaşaların bol miktarda yaşandığı, bazı şeylerin çoğu zaman ayırd edilemediği bir ülke... ama burda da işte profesyonellik faktörü ön plana çıkıyor... bırakın isteyen istediğini yapsın, istediğine fotoğraf çektirsin, ruhu amatör ama çektikleri profesyonel olanlar dışında diğerlerinin sizce ne kadar şansı olabilir...
eğer mesele bu işten para kazanma ise, herkes hakkettiğinin karşılığını bulur... amatör olan [ türk dil kurumu amatör için şöyle diyor : Bir işi para kazanmak için değil, yalnız zevki için yapan (kimse), özengen, özenci, profesyonel karşıtı ] belki yaptığı işlerden para kazanabilir ama gerçek bir profesyonel yaptığı bir işle bile bunun kat kat üzerine çıkar...
üzülüp, sinirleri harap etmeye gerek yok, hem amatörlerin katıldığı yarışmaların jürileri profesyoneller değil mi?

hepinize sevgi ve saygılar,


dadanagast; sizin orada neler oldu? sen londra'da mıydın... umarım herhangi bir şey yoktur, yine de geçmiş olsun...

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 21:53 - İp: yok