bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Kategori Başlıkları

Yeni başlıklar çok özenli olmamış gibi. Belli ki yer sıkıntısı nedeniyle bazı kısaltmalar yapılmış. Ama kısaltma yapılmaması gereken kelimeler kısaltılmış. Böyle olunca da başlıklar göze hoş görünmüyor ve kafa karıştırıyor. Mesela "Kom. Satın Alma Rehberi" ndeki Kom. , Kompakt DFM'yi çok iyi temsil edemiyor. Başlıklar şöyle olsa daha temiz ve anlaşılır olur diye düşünüyorum.

Kompakt DFM Satın Alma
Kompakt DFM Teknik
Dslr Satın Alma
Dslr Teknik

Tarih: 3 Ağustos 2005, 14:39 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

evet, sevgili bitpire'ye hak vermemek mümkün değil. hani bilen anlar ama bilmeyen birinin anlaması biraz zor.
diğer yandan, bir zamanlar juggler'in da dediği gibi, bu kadar çok başlık olması da ayrıca bir karışıklığa yol açıyor. şahsen ben tek tek tüm bu başlıklara girmeye zaman bulamıyorum. bir iki tanesiyle yetinmek zorunda kalıyorum. oysa belki diğer başlıklar altında da ilgimi çekecek konular yer alıyordur.
selamlar...

 

Tarih: 4 Ağustos 2005, 09:15 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Katılıyorum. Eski hali çok daha iyiydi. Tamam yabancı sitelerde çok fazla alt kategoriler var. Mesela dpreview.com'da marka, hatta model bazında kategorilere ayırmışlar. Nikon d50/d70 , Canon 300d/350d gibi. Ama katılım o kadar yüksek ki. Herbir foruma iki dakikada bir mesaj geliyor. Tabii dünya çapında kabul görmüş bir site olması nedeniyle normal bir durum bu. Bizde ise katılım çok düşük. Bazı kategorilere iki-üç gün hiç mesaj gelmediği oluyor. Zaten topu topu 5-10 kişi düzenli yazıyor. Hoş bazı rahatsızlar bu durumda bile onları çok yazıyor diye eleştiriyorlar ya neyse. Sonuç olarak bana göre de bu katılım oranına göre bu kadar kategori başlığı fazla.

 

Tarih: 4 Ağustos 2005, 11:33 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aslinda bence bir yerde daha guzel oluyor bu sekliyle arkadaslar.. cunku ilginiz oldugu konuya girip, arada "ilginc" veya "en iyi makine" konularina da denk gelmeden foruma katilabilirsiniz..
ama sana da katiliyorum bitpire; "kom. satin alma rehberi" ni ben ilk gordugumde "komsu satin alma rehberi" zannettim.. hani fotograf makinesi almayip komsu almak isteyenlerin yeri gibi..
ama sanirim zaman icinde degisime ugrayacaktir isimlemeler..

 

Tarih: 4 Ağustos 2005, 18:50 - İp: yok
  • 1