fotocux
fotocux (üye)
Gaziantep / Amatör

Neden ”siyah Beyaz” Kategorisi

Sevgili büyüklerim, affınıza sığınarak bu soruyu soruyorum, sakın yanlış anlaşılmasın, siyah beyaz fotoğrafı çok severim. Henüz çok yeni bir üyeyim, uygun görüldükçe eklediğim fotoğraflardan da bunu göreceksiniz zaten.

Bir fotoğraf siyah beyaz ise, aşağıda belirtilen kategorilere girmediği için mi "siyah beyaz" kategorisine girer?

(Bitkiler, Dijital Çalışmalar, Hayvanlar, İnsan, Macro, Manzara, Sanatsal - Teknik, Su Altı, Şehir - Mimari, Yaşam, Yetişkin, Diğer.)

Yani, yaşamla ilgili siyah beyaz bir fotoğraf "siyah beyaz" kategorisine mi yoksa "yaşam" kategorisine mi eklenmelidir?

Tarih: 12 Mayıs 2013, 02:38 - İp: 88.***.**9.183
gokhanz
gokhanz (üye)
İstanbul / Amatör

çekilen fotoğrafı bir bütün olarak ele alınır ve fotoğrafın tamamı siyah beyaz ise belirtilen kategoride yer alması gerekir.Tabi ekleme şansınız da bulunmakta cntr tuşuna basarak da bu seçiminizi genişletebilirsiniz.
selamlar.

 

Tarih: 12 Mayıs 2013, 16:38 - İp: 88.***.**2.170
fotocux
fotocux (üye)
Gaziantep / Amatör

sanırım düşündüğümü eksik ifade ettim ya da yanlış anlaşıldım.
"elimde bir fotoğraf var, bunu hangi kategoriye eklemeliyim" demek istemedim, konuyu biraz daha açayım.

galeri bölümünün ana sayfası doğal olarak karma sergi tadında bir içeriğe sahip. Diğer taraftan bitki fotoğraflarını görmek isteyen kişi bitkiler kategorisini seçtiğinde, karşısına ne tür fotoğraflar çıkacağını bilir ve konu bütünlüğünü içerisinde fotoğrafı daha iyi değerlendirir.

Dolayısıyla, siyah beyaz bir fotoğraf ilgili olduğu kategoriye eklenirse, sadece siyah beyaz olduğu için değil, niteliğine göre ve hak ettiği şekilde değerlendirilir diye düşünüyorum.

 

Tarih: 13 Mayıs 2013, 00:58 - İp: 88.***.**9.183
sabuncu
sabuncu (üye)
İstanbul / Meraklı

dediğine katılıyorum fotocux, sırf SB diye bazı fotoğraflar oraya konuyor aslında portre olarak çekilmiş, mimari olarak, nü olarak veya farklı bi kategoride belirtilcek şekilde çekilmiş ama oraya koyuyorlar resmi, dolayısıyla biz öğrencek kişiler olarak bi sürü gereksiz resme bakıyoruz.

 

Tarih: 13 Mayıs 2013, 15:28 - İp: 83.***.**7.179
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sizin dediginiz gibi olsa, sadece S&B fotograflara ilgi duyup, onlari gormek isteyenler ne yapacak ?

Bastan farkli kurulabilinirmis - renkli ve S&B ust kategoriler olarak, o dogru. Ama artik olmus bitmis, yapacak bir sey yok.

Kategorilere girerseniz zaten tek sorun o degil ... Panorama dalinda normal manzara, detay kategorisinde Galata Kulesi/Kus/ Selale, Meyva kategorisinde vadi/ayakkabi boyacisi/kiz kulesi/mum , kedi-kopekte kurbaga/sincap, Turkiye florasinda Offroad fotograflari gormek mumkun. Yapilan HDRlerin yarisi da HDR kategorisinde degil .

Diyecegim cok ciddiye almamak lazim ... NF siniflandirmasi kusursuz olsa bile , uyeler yine isi bozacak

 

Tarih: 14 Mayıs 2013, 08:29 - İp: 96.***.**5.17
  • 1