keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

İzlenme Sayıları Ne Kadar Gerçek?

Her fotoğrafta izlenme sayıları görüyoruz.Fotoğrafın aldığı rating'i ve bir yerde verilen değerini ortaya koyuyor.Ama ne kadar gerçek...Çünkü dikkat edilirse Kontrol panelinden üyenin kendi galerisindeki bir fotoğrafı da açması izlenme sayısını arttırıyor.Herhangi birinin,yine üyenin kendisi dahil yorum sayfaları içinde dolaşması bile her sayfada bir izlenme sayısı attırıyor.Yani 3 sayfa yorum almış bir fotoğrafın tüm yorumlarına şöyle bir bak fotoğrafın izlenilme sayısına artı 3 ekleniyor.
Başka sitelerde örnekleri olduğu gibi:Fotoğraf sahibinin girip yorumları okuması izlenirlik sayısını artırmamalı ve yorum sayfalarında dolaşmanın da sistem tarafından fotoğraf tekrar açılmış gibi algılanmaması gerek diye düşünüyorum.
Site yönetiminin teknik olarak bu duruma çözüm getirmesi gerek diye düşünüyor bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum.

Tarih: 16 Ekim 2007, 16:11 - İp: 88.***.**8.42
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Site yönetiminin yaptığı teknik düzenlemeyle artık kendi kontrol panelimizden girdiğimizde fotoğrafımızın izlenme sayılarını arttıramıyoruz...Yeni yüklediğimiz fotoğrafların artık izlenme sayıları gerçek...Fikrimi paylaşıp bu düzenlemeyi yapan site yönetimine teşekkürlerimi sunarım...

 

Tarih: 18 Şubat 2008, 22:55 - İp: 88.***.**8.8
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ben denemedim ama.Bir fotoğraf altı sayfa yorum almış.Sayfa birden en sona gelindiğinde izlenme sayısını artış kaydediyormu,bakmadım ben Keratin.

 

Tarih: 19 Şubat 2008, 01:49 - İp: 88.***.**5.240
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sevgili Kumköy34;Yok o dediğin başkasının fotoğrafının yorum sayfaları arasında dolaşmakla izlenme sayısını arttırma olayı değişmemiş.Sadece kontrol panelinden açınca kendi fotoğrafının izlenme sayısı artmıyor.

 

Tarih: 20 Şubat 2008, 01:25 - İp: 85.***.**2.191
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

İzlenme Sayıları Ne Kadar Gerçek sorusunu değiştirip.

Fotoğraflarımız neden izlenmiyor demek istiyorum !!!

Ve önerim odur ki , Galeriyi açtığımızda Son Yorum alan fotoğraflar değil GALERİYE 2 GÜN İÇİNDE YÜKLENMİŞ FOTOĞRAFLAR RASGELE GELSİN.

Son yorum alan fotoğrafları incelemek isteyenler için de o üstte olan son gün eklenen fotoğraflar şeysinini olduğu yere eklenebilir.Yani yapacağımız şey bir nevi değiş-tokuş Son Yorum Alanlar ile Son Gün içinde Eklenen fotoğrafları değiştirilsin,Galeri anasayfasında son gün eklenen fotoğraflar yer alsın.

Bence çok önemli bir düzenleme olur sitede popüler olmayan amatörler için.

 

Tarih: 21 Şubat 2008, 22:48 - İp: 144.***.**0.148
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Tek çözüm favori fotoğrafçılarım kalkmalı.Favoriler listesine eklenen 50-60 kişilik sabit isimler birbirinin fotolarını hergün izleyip beğenip duruyor.Bu ana sayfaya çıkan o an fotoları içinde geçerli.Dün özellikle dikkat ettim 48 saat içinde aynı kişinin 4 defa fotosuna rastladım.Bu nasıl şans ve tesadüftür.Mutlaka sistem içinde o an sayfasının adil çalışması için bir ayar imkanı vardır diye düşünüyorum.

 

Tarih: 22 Şubat 2008, 10:10 - İp: 85.***.**5.164
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Mevcut yenilenen sistemde de, siteye yeni üye olmuş ve daha popüler olmayı başaramamış üyelerin, fotoğraflarını izlettirmekte zorlandıklarına ben de katılıyorum.
Ama bunun çözümü yine üyenin kendinde bana kalırsa.Çekinmeden diğer üyelerin fotoğraflarına bol miktarda, olumlu ;Ya da gördükleri hataları söyleyerek olumsuz eleştiri yaparlarsa kendilerini diğer üyeler çok daha çabuk tanıyacaktır.Ve normal galeride gözden kaçabilip, izlenme şansı bulamayan fotoğraflarına,kendi galerilerinden ulaşılmasını sağlayabilirler bence...

 

Tarih: 22 Şubat 2008, 15:11 - İp: 78.***.**6.206
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Galeri içinde hala hiç izlenmemiş sıfır olan fotoğraflar var,mevcut.Bari onlara da bakılıp yazılsa,kare eğri ama doğru,,doğruda bu aslında.Bilindik mantalite devam etmektedir hala Keratin..

 

Tarih: 22 Şubat 2008, 22:17 - İp: 88.***.**5.131
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Bunu da sadece yorum sayısını sınırlayarak değil olumlu ya da olumsuz yoruma...Yani öyle demeyelim de beğenerek yorumlamaya bir kısıtlama getirilebilir.Hatalarını gördüğün fotoğraflara da birikimin doğrultusunda,doğruları bulmayı sağlamak amacıyla da bir şeyler yazmayı üyelerin görev edinmesi gerek aslında.Fotoğrafım çok beğenildi çok yorum aldı...Ya da beğenilmedi yorum almadı mentalitesinin değişmesi gerek sanırım...
Öyle fotoğraflar görüyorum ki çekim sırasında ya da çekim sonrası olabilecek küçücük bir dikkat ya da müdahale fotoğrafı çok iyi bir duruma getirecek...Bunları yazmaya çalışıyorum şahsen...

 

Tarih: 23 Şubat 2008, 00:19 - İp: 88.***.**8.224
hayalsultan
hayalsultan (üye)
İstanbul / Meraklı

Evet yeni düzenlemeyle kontrol panelinden bakılırsa izlenme sayıları artmıyor...Gerçek sayıyı artık alabiliyorsunuz.
Üyelerin konrol panelini kullanmalarını tavsiye ediyorum..

 

Tarih: 28 Şubat 2008, 23:53 - İp: 81.***.**6.33
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yenilenen kategoride sıfır fotoğraflar da var.Bir bakıp izleyin isterseniz.Fikret yeni düzenlemiş o kısımı da..

 

Tarih: 29 Şubat 2008, 02:44 - İp: 88.***.**9.127