criterion
criterion (üye)
Yalova / Amatör

Hani Fotograf Boyutlari Buyuyecekti

Sevgili site yoneticisi,
Aylar once, bir sponsor bulalim sitede yayinlayacagimiz fotograflar daha buyuk boyutta olacak demistiniz ? Aradan aylar gecti hala bit tik yok. Sanki fotograf bakmiyoruz da mikro karikatur okuyoruz. Ne yapmayi dusunuyorsunuz bu konuda? Karikatur boyutlarindaki fotograflara bakmak hic de zevkli degil. Hic bir ayrintiyi goremiyoruz. Saygilar.

Tarih: 4 Aralık 2004, 04:26 - İp: yok
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Siteye sponsor bulabildiğimizi söyleyemicem sitenin yayınının yapıldığı firma sadece bir kısmına sponsor,
"mikro karikatur" den kastınız fotoğrafların üzerine tıkladığınızdaki açılan kısmı içinmi? yoksa detay sayfasındaki küçük fotoğrafımı kasdediyorsunuz.

 

Tarih: 4 Aralık 2004, 08:11 - İp: yok
criterion
criterion (üye)
Yalova / Amatör

Kastettigim fotografin buyutulmus halidir. Fotograflarin buyutulmus hali cok kucuk. Bir pbase.com gibi olmaz belki ama biraz daha buyuk boyutta olabilir. Sahsen ben cok kucuk boyutta yayinlandigi icin fotograf yuklemedim simdiye kadar. Yer sorununuz var mi bilmiyorum ama bence fotograf ekrani kaplamali. Cunku bu site ozellikle fotogcilik adina yapilmis bir site. Saygilarimla...

 

Tarih: 5 Aralık 2004, 00:52 - İp: yok
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Merhaba,
Yer sorunumuzun dışında veri trafiği problemimiz var. Fotoğrafarın büyüklerini yurt dışında bir servere taşıdığım halde aylık 13-14 gb gibi bir trafiği var sitenin, günlük 1500 ziyaretçi sayısına ulaştık tabi bu 1500 kişinin ortalama 8-10 sayfa gezdiği düşünülürse epey bir trafik oluşturuyor.
İsteğe bağlı oylama üzerinde çalışıyorum, sanırım en fazla 800*600 gibi bir boyuta çıkabilecem, ancak site paylaşım esaslı olduğu için fotoğrafların 3-5 aydan fazla kalmasına izin veremiyecem bu bağlamda geriye dönük epey bir fotoğrafı siteden silmek zorunda kalacam bu konudaki fikriniizide belirtirseniz sevinirim
Saygılarımla

 

Tarih: 12 Aralık 2004, 12:29 - İp: yok
criterion
criterion (üye)
Yalova / Amatör

Valla bu durumda ne yapilabilir ki. Ben olsam, eger eski fotograflari sileyim diyorsaniz, kullanicilardan bunlarin orjinallerini ister ve onlari saklardim. Ve ne zaman site sorunlari ortadan kalkarsa onlari aynen geriye koyardim. Tabii ki her fotografi tum ayrintisiyla saklayacaksiniz. Yani geldigi tarih; uye ismi vs. Bu fotograflardan gorulmeye pek de deger olmayanlari silmekte bence bir sakinca yok gibi. Bir sekilde bu siteye para akisi temin etmelisiniz. Reklam , sponsor vs. gibi. Boylece site trafigi az ya da cok olmus artik sizi etkilemez. Site gelismeye cok musait. Ornegin pbase.com parali uyelik veriyor ya da bir ay deneme amacli bedava uyelik veriyor. Bir ay suresince fotograf yukleyebiliyorsunuz. Ancak bir ay sonunda uye olmaniz gerekiyor. Bir ay sonra kendi fotograflariniz uzerinde herhangi bir islem yapamiyorsunuz. Uye olmayanlar fotograflare bakabiliyorlar ama yukleme yapamiyorlar. Belki cuzi bir uyelik aidati bunu halledebilir. Bu durumda onune gelen yukleme yapamaz. Sadece uyeler(aidat odeyenler) yukleme yapabilir. Bu durumda siz de fotgraflari orjinal kalitesinde gostermek zorundasiniz. Ama bir anlamda da maddi sorunlar azalir bu yontemle. Ancak bu sadece bir fikir. Uygulamadan sorumluluk kabul etmem. Uyelerin nabzini yoklayabilirsiniz belki. Kendi serverinizi kendi mekaninizdan calistirma durumu olabilir mi olursa kaca olur bilmiyorum. Bu da bir opsiyon. Bu durumda hic kimse size ayda 13 GB veri tranferi olmus, limitinizi astiniz falan diyemez. Server sizin server. Belki sponsorluk icin Fotograf firmalarinin yurt disi merkezlerine direk olarak yazip yardim talebinde bulunabilirsiniz(Turkiye`dekilerden sonuc alamasaniz bile). Ama pek tabii ki bu firmalarin en uygun bolumune ya da kisisine yazmalisiniz. Yoksa mektubunuz cogunlukla okunmadan cope gider. Dusuncelerim simdilik kabaca boyle. Iyi calismalar. Kolay gelsin.

 

Tarih: 13 Aralık 2004, 18:21 - İp: yok
  • 1