gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

Forum Acma Hakki Üzerine

sitemizde bir cok degerli fotograf ustalarimiz bile forum acmadan önce benide araniza alirmisiniz soruyor. örnek olarak lazut ögretmenim. son günlerde forumlari okurken dagdakinin bagdakini kovdugu izlenimi edindim. 1903 adli üyenin tutarsiz forumlari beni cileden cikarmaya basladi. bu zat önce nü cekebilmek icin model ariyorum filan deyip forum acmis, arkasindan, serberst kürsüye laf atip, mevlevi kesilmistir. bence fotograf sitesinde iki adet fotografi onaylanmamis üyelere forum acma hakki verilmemeli. enaz iki fotografindan sonra bu hakki elde etmeli diye düsünüyorum. forumlara cevap yazma hakki fotograf onayina bakmadan verilebilir fikrindeyim.

Tarih: 15 Nisan 2007, 15:22 - İp: 213.***.**4.214
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

merhaba gencer..lazut hocanın bu topici acma nedeni biraz protesto biraz gırgır..yoksa kendisi zaten baska konularda acmıs ve sahsım adına konusayım buradan tanıdıgım kadarıyla sevdigim,sevdigimiz bir insan..yoksa kendisinin aramıza girme gibi bir ihtiyac ve cabası yok zaten aramızda.

1903 gibi uyeler herzaman var,gecen haftalardada vardı ikitane ve siteye katacak birşeyleri olmadıgı gorulunce uyelikleri donduruldu..bu gibiler buyuk cogunlukla ilk seferinde kovulan ve yine gelen kişiler cıkıyor sonradan..
kaldıkı aramızda olup istedigine hakaret edip,istedigini asagılayıp,ardından sanki bunları kendi yapmamaışcasına davranan birde kendine yapılmıs izlenimi yaratanlarda var..bu gibiler herzaman olur..ciddiye alınmaz..tavsiyem sende alma..

forum acma konusuna gelirsek,uzerinde dusunulmesi gereken birşey gercekten..ama galeriyle ilgilenmeyip sadece forum yoluyla aramızda olanlarda bol..ve bunlar cogunlukla fotografla ilgili yerlerde degil serbest kursude yada dfm bolumlerindeler..aralarında cogu gercekten duzgun insanlar..bu gibi bir yasak onlarıda siteden soyutlamak demek olur..

senin benim hepimizin şkayetci oldugu uyelere zaten gereken cevaplar veriliyor,onlarda ya aklın yolunu ızlıyor yada işi hepten azıtıp sonunda sutlanıyor...

 

Tarih: 15 Nisan 2007, 17:08 - İp: 88.***.**3.85
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

benim demek istedigimi cok net bir bicimde aciklamissin cagdas , 1903 nickli sahisin fotografida biraz süpheli zaten, aciklamada d200 yazmis, exifte d70 gözüküyor, ciddiyetsizlik ve kendini bilmezlik var. genelde forumlari takip ediyorum fakat istirak etmememin tek sebebi bu tarz kisiler.

#gencmenn' tarafından 15.04.2007 21:19:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Nisan 2007, 18:54 - İp: 213.***.**4.214
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili gencmenn kesinlikle haklısın.Am gaijin de doğrusu daha haklı. Yani birilerinin ya firmasının reklamını yapmak için, veya bir zamanlar siteden a kişisine hakaret ettiği için atılmış ancak hırsını alamamış, vb kimseler siteye giriyor ve çıkıyor.

Girerken güya siteye ilk kez üye oluyormuşlar gibi davranıyorlar...Ama yaptıkları aynı ..Hakaret, suistimal, farklı agresif kişilik..vs vs..

Bu nedenle özellikle de serbest kürsü gerekli gereksiz -ki b gerekli bu gereksiz hükmü bana göre tabiki- konularla şiştikçe şişiyor.

Dslr satın alma bölümü de aynı.Makine alacak kişi giriyor foruma ve hemen bir konu açıyor.Oysa o konu başlığı altında aradığı cevapların yer aldığı o kadar çok konu var ki.Ama araştırmak zor geliyor..

Sonuçta iş bölümlerin moderatörlerine kalıyor..Bu düzenlemeyi en iyi onlar yaparlar.Açılan konuları takip etmeliler ve hakaret içeren cümlelere rastladıklarında kötü söz sahibini uyarmalılar..Ve devamında da diğer cezai yaptırımlar..

Uzun oldu ama boş galiba..

 

Tarih: 15 Nisan 2007, 21:17 - İp: 88.***.**1.2
1903
1903 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ben sana ne yaptımki beni böyle yerden yere vuruyorsun çok yıkıcı bir davranış insanları kazanmaya çalış bence .bide şu d200 ile d 70s makina olayına girelim.bende 3 tane makine var d70-d200 ve d2xs bazen hangi fotoğrafı neyle çektiğimi unutuyorum,o olayda öğle bişey işte.bukadar kin gereksiz bence biraz ayıp ediyorsun...

 

Tarih: 16 Nisan 2007, 14:32 - İp: 88.***.**6.250
1903
1903 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

merhaba arkadaşım bana karşı olan bu tutumun beni fazlasıyla üzdüğünü söylemek isterim.insanları bukadar şuursuzca eleştirmeni hoşbulmuyorum.sonuçta ben kimsenin anasına avradına küfür etmiş birisi değilim ve bu platform babanın malı değil.biraz daha insanları kazanmaya çalışsan iyi olur bence.d70 ve d200 olayına gelince bende 3 tane makine var d70-d200 ve d2xs bazen insan unutuyor neyi neyle çektiğini.kusura bakma.bence birazdaha yapıcı ol yıkıcı değil...

 

Tarih: 16 Nisan 2007, 14:37 - İp: 88.***.**6.250
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

ben sitede ki tüm forumlari ve fotograflari cok iyi takip ediyorum, forum acmak icin forum aciyorsunuz, bu bir, burasi saygideger hanimefendilerin bulundugu bir site model yuvasi degil, bu iki, yapici degil, kirici sensin, buda üc.

 

Tarih: 16 Nisan 2007, 14:38 - İp: 83.***.**4.102
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

bak 1903, bu site babamin mali degil bu dogru, bu sitede yüzlerce ,binlerce fotograf asigi üyeler var. bu site diger siteler gibi kati kurallarla anilan bir sitede degil. bu site bir okuldur, telebeleri ve ögretmenleri ile birlikte. ben size bir yerde dur mahiyetinde forum actim. güzel calismalarinizi yayinlayin ve sizden birseyler ögrenelim bu okulda. öyle radikal insanlar bir arada birbirlerine tahammul ederek saygi cercevesinde fotograflarini sunuyorlar burada. ya sev ya terk et demiyoruz kimseye, bunu siz demistiniz sanirim neyse , biraz daha dikkatli olursaniz size karsi tavrimizin ne oldugunu yakin zamanda anlarsiniz.

 

Tarih: 16 Nisan 2007, 14:52 - İp: 83.***.**4.102
1903
1903 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bak güzel kardeşim bu sitenin amacı nedir bi sürü amatörün buluşup millete çemkirme yerimi.biraz profesyonel düşünün yaaa

 

Tarih: 16 Nisan 2007, 14:54 - İp: 88.***.**6.250
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

1903 bu muhabbete maydonoz olmayacaktım ama son lafına dayanamadım.
"Biraz profesyonel düşünün yaa"

Bunu söylenenin sen olması çok tuhaf..
dur dur sakın yanlış anlama senle bir atışma içine gircek değilim..
gencmenn'in fikirlerine onay verdiğim anlamını çıkartma burdan ama BİRAZ PROFESYONEL DÜŞÜNEN BİR REKLAM FOTOĞRAFÇISI
isen
Bilmen gerekkiyorki eğer model-manken arıyorsan bunun ajansları var.. ankarada ben 4 adet ajans biliyorum istanbulda kıyamet gibi var.. gider ne istediğini söylersin. Katalog, müracat ve bilgi için gereken ücreti ödersin sonra şartlarına uygun manken-model ile anlaşırsan çekimini yaparsın..
hem reklam fotoğrafcısıyım diyorsun, hem profesyonelim diyorsun hem 14 yıldır bu işin içindeyim diyorsun sonrada gelip forumlarda cıbıldak hatun arıyorsun..
toplada gel

 

Tarih: 16 Nisan 2007, 17:09 - İp: 88.***.**0.242
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

rokomet

 

Tarih: 13 Mayıs 2007, 03:36 - İp: 88.***.**3.96