mail37
mail37 (üye)
Kastamonu / Amatör

Emeğe Biraz Saygı Lütfen

Daha önce 4 tane resim göndermiştim ve galeride yayınlanmıştı.Uzun bir dönem giremedim.Bir kaç gün önce galeriye girip resimlerimi aradığımda bulamadım.Ama Galeride internet sitelerinde sıkça rastladığımız resimleri görünce doğrusunu söylemek gerekirse çileden çıktım.Adamlar internette dolaşan resimleri burada kendi resimleri gibi sunuyor ve siz bunları silmektense benim gibi amatörce bir şeyler yapmaya çalışan insanların resimlerini siliyorsunuz .Tek kelime ile teessüf ediyorum. ve bunu bir saygısızlık olarak gördüğümü belirtmek istiyorum.Bunun açıklaması umarım vardır.Yoksa size ve sitenize olan saygımı tamamıyle yitireceğim.Saygılarımla

Tarih: 2 Eylül 2005, 00:10 - İp: yok
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Diğer bir başlıktan alıntıdır.

"Ben fotoğrafları silerken ilk başlarda 100.ncü sayfayı açıyordum ve bu sayfaya gelinceye kadar öncelikle hiç yorum almamış fotoğraflardan başlayarak onaylanmadan sonra bir ikinci elemeye tabi tutuyordum trafik ve günlük eklenen fotoğraflar arttıkça bu sayfa 110 oldu şimdide 120... "

fotoğraf eklenen panelden alıntıdır,

"NetFotograf eklenen tüm fotoğrafları sürekli yayınlamayı garanti etmez, lütfen galeriye eklemeyi düşündüğünüz fotoğrafınızı diğer üyelere/ziyaretçilere bir şeyler verebileceğini düşündüğünüz fotoğraflarınız arasından seçiniz, görsellikten uzak ve daha çok hatıra amaçlı fotoğraflar onaylanmıyacaktır."

ilk paragrafa ilave olarak ta bahsettiğim sayfaya kadar gelmiş ve yorum almamış her fotoğraf silinecek diye bir kaide yok, yada yorum almış olmasıda silinmiyeceği anlamıda taşımaz.

Çalıntı fotoğraflarıda açıklarsanız sevinirim/z

Saygılarımla

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 12:15 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

mail 37,
Sanırım öncelikle kendine olan saygını yitirmişsin .Sormak yerine suçluyorsun. eğer sırf bu yüzden".Yoksa size ve sitenize olan saygımı tamamıyle yitireceğim" diyorsan bilmiş ol ki ben artık sana saygı duymuyorum....

"suçlama yaptığın cümlen aynen :...bunları silmektense benim gibi amatörce bir şeyler yapmaya çalışan insanların resimlerini siliyorsunuz .Tek kelime ile teessüf ediyorum" böyle

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 13:31 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet su calinti fotograflar kime ait????
..

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 14:44 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Bu olaya çalıntı demesekte esinlenme desek daha iyi olacak galiba
Benimde burada böyle bi fotoğraf karşıma çıktı ve fotoğrafı daha önceden gördüğümü belirttim. Fotoğrafı çeken arkadaşımız durumu açıkladı ve medeni insanlar gibi tartıştık. Yalnız ben hala o fotoğrafın arkadaşımıza ait olmadığını düşünüyorum sonuçta fikrini beyan etme özgürlüğün olmalı

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 17:37 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ceko, mail37'nin soyledigi: "kendi resimleri gibi sunuyor" oldugundan calinti olduklarini anliyorum ben de.. ha ama esinlenme ise zaten herkesin yapacagi birsey degil mi bu?
bir irmagin dusuk shutter'da cekimini goren eminim hemen bir irmak arayip fotograflamaya calisiyordur.. veya en azindan ben oyle dusunuyorum..
dergilerde de ipuclari veriliyor; suraya gidin sunun fotografini cekin ve soyle yapin gibilerinden.. eminim bircok insan soylendigi gibi de yapiyordur.. esinlenme bence gerekli olan birsey..

 

Tarih: 2 Eylül 2005, 18:10 - İp: yok
ardahan
ardahan (üye)
İstanbul / Amatör

herkese merhaba
Mail 37'ye katılıyorum çünkü ben de aynı dertten muzdaribim... Benim de arkadaş gibi en az 4-5 fotoğrafim silinmiş, gordugumde gercekten çok uzuldum.
Evet sitede yayınlanmanın garantisi yok, ve hatıra niteliğinde olan fotoğraflari yayınlamak gerçekten saçma ama şöyle bir şey var silinen fotograflarımın çogu yorum almıştı,kötü yorumlar da değildi hatta çok iyi yorumlar diyebilirim...
ayrıca madem silecekler neden onay veriyorlar bu hatıra fotograflarına...

Ben de çok teessüf ediyorum.

 

Tarih: 5 Eylül 2005, 19:09 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam ardahan..
fotograflarina baktim galeride.. gercekten ilginc ve guzel fotograflarin var kanimca..
..
fdiker, cevap olarak soyle demisti mail37'e: "Ben fotoğrafları silerken ilk başlarda 100.ncü sayfayı açıyordum ve bu sayfaya gelinceye kadar öncelikle hiç yorum almamış fotoğraflardan başlayarak onaylanmadan sonra bir ikinci elemeye tabi tutuyordum trafik ve günlük eklenen fotoğraflar arttıkça bu sayfa 110 oldu şimdide 120... "
yani ikinci bir eleme de olabiliyor..
...

sonra soyle demisti: "ilk paragrafa ilave olarak ta bahsettiğim sayfaya kadar gelmiş ve yorum almamış her fotoğraf silinecek diye bir kaide yok, yada yorum almış olmasıda silinmiyeceği anlamıda taşımaz. "
..
herkesin farkli bir yorumu olabilir fotograf hakkinda..
..
ama bunun icin uzulmen gerekmez bence.. zaten bir sure yayinlandilar.. fotografin silinmis olmasi sana karsi yapilmis bir saygisizlik degildir ki.. neden oyle algiliyorsun?
neye gore bir saygisizlik var sence? baskalarininki degil de sadece senin gonderdigin 4-5 fotograf mi silindi forumdan?




#dadanagast' tarafyndan 05.09.2005 20:51:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Eylül 2005, 20:50 - İp: yok
mail37
mail37 (üye)
Kastamonu / Amatör

Bu konuyu uzatmak istemiyordum ama dadanagast ısrarla çalıntı fotoğraflar hangileri diye sorduğu için cevap vermek durumunda kaldım.Öncelikle ben çalıntı demedim sadece kendilerine ait olmayan ve internetten buldukları fotoğraflar dedim.Çalıntı dediğimiz de birde hırsız olduğunu kabul etmek durumundayız demektir.Ben hiç kimse hakkında hele hiç tanımadığım birisi hakkında böyle bir ithamda bulunabilecek yapıda birisi olmadığımdan özellikle çalıntı demedim.Kendi adıyla başka birisinin fotoğrafını yayınlamasının başka bir sebebide olabilir.Örneğin sitenin amacını anlamamış olabilir ki vereceğim örnekteki arkadaş sanırım öyle bir yanlış anlama eseri göndermiş.Ona eseri çalmış demek büyük bir haksızlık olur.Ama bu, şu gerçeği de değiştimez.Site de internetten alınmış fotoğraflar var.Ve benim isyanımda onlar dururken benim resimlerimin silinmesi.Yoksa tabiki benim resimlerimde silinebilir.Hatta gönderdiğim pek çok resim site yöneticilerinin denetiminden geçmedi ve yayınlanmadı.Bunu saygı ile karşıladım.silinmesini de saygı ile karşılarım ama elemenin de biraz daha dikkatli olmasını beklemek de hakkımız sanıyorum.Burkay kardeşimin düşündüğü gibi tepkim resimlerimin silinmesine değil haksızlığa uğradığımı düşündüğümdendir.Haksızlığa karşı susarsam o zaman kendime saygımı yitiririm.Umarım derdimi anlatabilmişimdir.Site yöneticilerine de gerçekten anlayışlı tutumların dan dolayı teşekkür ediyorum.Gelelim o meşhur resme Bir tanesi Şelale...Bu fotoğrafı ben internette defalarca gördüm ve indirdim de isterseniz gönderebilirm de.Başkalarını da görmüştüm ama çok resim olduğundan onları bulamadım.Şunu da tekrar belirtmek istiyorum .Bu fotoğrafı gönderen arkadaşımızı kesinlikle itham etmiyorum.Sadece sitenin mahiyetini yanlış anladığını düşünüyorum.

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 01:21 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam mail37..
ben israrci davrandigimi zannetmiyorum "calinti" diye sorma konusunda.. sadece merak ettigim icin fikrimi belirtmistim..
ama cok guzel bir aciklik getirmissin.. boyle soyleyerek en azindan nasil dusundugunu gormemizi sagladin..
ben kendi adima tesekkur ediyorum..
ama lutfen, site sahibinin, belki senin rastladigin o fotograflari hic gormedigini veya dikkatinden kacmis olabilecegini dusunerek, bir dahaki sefere saygini yitirmek ve hesap sorucu sozlerle degil daha uygun sekilde sorarak dusuncelerini aciklaman cok daha iyi olur diye dusunuyorum..
gorusmek uzere.

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 13:52 - İp: yok
  • 1