dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

1 Günde 100 Yorum

Merhaba

Bir üye bir günde 100 yorum yapabilirmi?

''ELLERİNİZE SAĞLIK.
İYİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ.
TEBRİKLER.
BAŞARILAR...''

Öncesine bakmadım, 6 haziranda 100 civarında yapılmış
Bugün 60 civarında (saat 21:20)ama hala devam ediliyor.

Tarih: 7 Haziran 2007, 21:19 - İp: 88.***.**8.195
psila
psila (üye)
Tekirdağ / Amatör

tabii 100 mesaj icin bir sey demiyecegim benim hic esim dostum yok bu sitede.zaten fotograf olayinda da yeniyim. yorumlarıda okurum elimden geldigince. cogu begeni ifade ediyor. ama cok fazla tebrik iceren fotograflara bende tebrik yazmam mesela. ama bazen dayanamayıp yazdıgım olmustur cokta. begenmediklerimede yazıyorum arada bildigim kadarıyla.
bence asıl sorun hep goze hos gelen fotograflarin tebrik babında yorumlanıyor olması?
icinden yorum yazmak gelen herkes kotude olsa bir fotograrfa yorum yazmalı ki bizde gorelim yanlışlarımızı dogrularımızı. ama ııh! illa fotoğraf güzel olacak ki yorumu hak etsin. bence tartışılacaksa bu tartışılmalı.
burda devam etmekte olan laf yarışınada gülüyorum sadece yorumsuz. aynı tvlerde her gün çıkan tartışma programlarına benzemiş neyse size kolay gelsin..

 

Tarih: 27 Eylül 2007, 18:06 - İp: 88.***.**8.111
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

galeri kısmında hiç yorum yapmadım, fotoğrafta eklemedim

sık sık yorum yapmak, hoş sözler söylemek isteyen arkadaşlarımız varsa, varsın olsun !

bunun kime ne zararı var

neden insanların özgürlüklerine saygı göstermeyelim ki ?

bu konuyu açan arkadaşın bu konuyu açma özgürlüğüne nasıl saygı gösteriyorsam, günde 1000 yorum yapan arkadaşın aksine bir hukuk olmadığı sürece 10000 yorum yapmasında da bir sakınca görmüyorum

bu tip konular bence çekinen insanları ürkütmekten başka birşeye yaramıyor, üstüne alınıp bundan sonra daha az yorum yapacağım diyenler bile olmuş

biraz daha özgürlük, lütfen

 

Tarih: 27 Eylül 2007, 19:50 - İp: 85.***.**3.228
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Son derece gereksiz bir tartışma. herkes istediğini yazsın... Özgür bir ülkede yaşıyoruz.

 

Tarih: 29 Eylül 2007, 23:10 - İp: 88.***.**2.36
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

konunun açılış amacını anımsıyorum, bir üye ;
''ELLERİNİZE SAĞLIK.
İYİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ.
TEBRİKLER.
BAŞARILAR


yazısını kopyalayıp herkese yazıyordu. www.mynet.com foto galerisi açmış. burası eğer ki bir sanat galerisiyse 1000 kişiye aynı şeyi yazmanın anlamı yok, mynet e üye olup orada foto eklenebilir.

''ELLERİNİZE SAĞLIK.
İYİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ.
TEBRİKLER.
BAŞARILAR

araya x bey, ayşe ahnım, namık, kemal ya da başka bir şey yazmadan. ctrl+v tuşlarıyla kopyalamanın savunulacak bir yanını göremiyorum.

foto güzeldir, uzun yazmaya gerek yok, bravo yazıp geçersin, ama herkese;''ELLERİNİZE SAĞLIK.
İYİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ.
TEBRİKLER.
BAŞARILAR yazmanın da anlamı yok diye düşünüyorum.

 

Tarih: 29 Eylül 2007, 23:39 - İp: 85.***.**5.252
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bu konuya karsı olanların kacırdıgı noktaya buffalo parmak basmıs zaten,gecmiş sayfalarda bende yazdım kimse okumadıgı için olsa gerek kimse dıkkat etmemiş..
buda nekadar kolaycı oldugumuzu ve yorum yazarken niye bu yola basvuruldugunuda zaten gosteriyor..

-gunde yuz yorum yapılmasına kimse birşey demez diyemezde ama zaten konu bu degil,sırf baslıga bakıp yorum yazanların dikkat etmedigi noktada bu..
-bir kişi
'ELLERİNİZE SAĞLIK.
İYİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ.
TEBRİKLER.
BAŞARILAR

yazıp kopyalayıp her fotografa bunu yapıstırıyor..
şimdi sormak lazım altına bu yorumu yazdıgınız cok iyi bir fotograf var ve yıne aynı yorumu yazdıgınız vasat bir fotograf var..
biri belliki yılların deneyım ve tecrubesi ve ugrası sonucu olusmus,digeride vasat herkesin cekebilecegi bir calısma..

a benım sitemin herkese saygı duyan uyeleri sormak lazım bu bahsettigim ilk fotograf ve fotografcıya haksızlık degilde nedir..
siz yıne sadece baslıgı okuyup yorum yazın,fotografların altına kopyala yapıstır yorum yazanın,forumda konuyu ve nedenini okumadan cevap yazandan zerre farkı olmadıgı için gozumde size cevap vermek zorunda kalmak bie sıkıcı benim için..
buyrun devranı dondurun..

ama sakın ha emege saygıdan bahsetmeyın,saygısızlıgı destekleyerek bastan falso veriyorsunuz...

 

Tarih: 30 Eylül 2007, 19:42 - İp: 88.***.**8.171
mydemir09
mydemir09 (üye)
Aydın / Meraklı

Hocam,

Herkes birbiriyle tartışıyor nedense.polemik polemik üstüne..

Ben de çok yorum yapıyorum..Yapmıyorum değil.Elimden geldiğince bildiğim kadarıyla yazmaya çalışıyorum..Fotoğrafa yazacak bişeyim yoksa beğenimi ifade etmek için de çoğu zaman kısa kısa cümleler kurmuşumdur.

Burada Dilaver Bey'le aynı şeyi savunuyoruz sanırım.Dilaver Abi'nin söylemek istediği(kanımca)daha çok kişiye ulaşmak adına aynı tip,kelimesi kelimesine aynı yorumlar yapmayalım.(Daha doğrusu kopyala-yapıştır yapmayalım.)50 kişiye yorum yapacağımıza 25 kişiye yapalım ama gördüğümüz eksikleri de söyleyelim...

Ha bu arada iade- ziyaret konusunda senle ayrılıyoruz Dilaver Abi

ben de vakit harcayıp yorum yaptığım kişinin benim fotoğrafıma yorum yapıp beğenmediği yerleri söylemesini isterim...sonuçta herkesin göremeyeceği bir eksiklik olabilir değil mi

SAYGILARIMLA

 

Tarih: 30 Eylül 2007, 22:46 - İp: 88.***.**6.220
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Ben, beni anlayanların (hatta anladığı gibi cevap verenlerin) fotoğrafla ilgilendiğini, aslında anlayıpta anlamazlıktan, ve ya işine gelmezlikten görünenlerin, emekliliğini doldurmuş, sadece arkadaş edinmek için burada olduğunu düşünüyorum.
Emek veriyorsak,yapabileceğimizin en iyisini, yardıma gerek duyuyorsak eleştirileri okumanın faydalı olacağını, kalıplaşmış copy lerden ziyade fotoğrafa bakarak yazılabilenleri okumanın daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Ustalarımız bu işi nasıl yapıyorsa, hiç kimse doğuştan fotoğrafçı doğmuyorsa, kasap dükkanın önündeki kedi her gün sahibini seyrediyor ve yine kasap olamıyorsa, insan olmanın özelliklerini kullanalım.

Mutlaka yazmışımdır, tekrar yazıyorum.

Makinenizde, size hazırlanan hazır menüleri (manzara. portre, macro v.s.) kullandığınız ve, içeriğinin ne olduğunu öğrenmeden çektiğin fotoğrafı senin çektiğini düşünme.

Bir manzara fotoğrafının alanderinliğini, merkez odak uzaklığını perde hızına ayarlayıp, geri kalan ışk değeriylede diyaframı kısıp-açamıyorsan, yetmediği takdirde iso yu kendin yükseltmeyi akıl edemiyorsan bu senin önceki fotoğraflarını altına yapılan hazır kopyala-yapıştırlardan kaynaklanır.

300mm de çekeceğin fotoğrafın, bulanık çıkmaması için gereken minimum perde hızının kaç olması gerektiğini bilemiyorsan, yine bir önceki fotoğrafının altına yapılan kopyala-yapıştırlardan kaynaklanır.

O an mutlu oluyorsun, abilerin ablaların incelik gösterip fotoğrafınla ilgilenmişler,

''ELLERİNİZE SAĞLIK.
İYİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ.
TEBRİKLER.
BAŞARILAR...''

yazmışlar. Hemide büyük harfle, bağıra bağıra. Sende boş durmuyoprsun, adını kopyalayıp netfoto içinde arattırıyor ve aynısından o arkadaşın fotoarınada yapıştırıyorsun veya yapmıyorsun. Tekrar düşündüğünde, ''ayıp olur yapmazsam'' diyorsun ve yapıyorsun. Hem kime zararı varki? Karşılıklı mutlu oluyorsunuz. Fotoğrafmı? ''amaaaan, boşver, önemli olan dostluk.''

gaiijn güzel bir cümle kurmuş ''fotografların altına kopyala yapıstır yorum yazanın,forumda konuyu ve nedenini okumadan cevap yazandan zerre farkı olmadıgı'' diye.

''ben de vakit harcayıp yorum yaptığım kişinin benim fotoğrafıma yorum yapıp beğenmediği yerleri söylemesini isterim...sonuçta herkesin göremeyeceği bir eksiklik olabilir değil mi.'' diyorsun mydemir09. Elbetteki vardır maydemir09. Eksiklerin yazılıyorsa elbette. Ama karşılığını isteyerek yaptığın yorum zaten yorum olmaktan çıkıyor. Farklı sıralamalarla fotoğrafların altında 25 kişi anca var. Bunların 10'u bildik tanıdık üyeler ve bildik tanıdık yorumlar.

Kısacası, kişinin adına bakarak fotoğrafını açmanın ve altına ne yazabiliyorsan yazmanın dostluğu, kim olduğunun önemi olmaksızın açtığın bir fotoğrafın, yine kimliğini önemsemeden ilave edeceğin bir kaç kelimenin dotlukla beraber fotoğrafı getirdiğini bilmek lazım.

Benim açtığım konu olmasına rağmen yazma gereği duymuyordum fakat, buffalo'nun toparlamasından ve ilave arkaşların duyarlılığından sonra önemli olanın ne olduğunu hala kavrayamayanlara duyuru olsun istedim.

Teşekkür ederim.

#dilaver61' tarafından 01.10.2007 23:43:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 03:03 - İp: 88.***.**9.107
tunaozcinar
tunaozcinar (üye)
İzmir / Amatör

Dilaver hocama sonuna kadar katılıyorum. Umarım bu topic ten sonra bazı kişiler hatalarını anlarlar.

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 13:19 - İp: 81.***.**7.32
kuzeyemir
kuzeyemir (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

bu mübarek gecede hayrettin bey'e ve tüm net fotoraf ailesine selam ve muhabbetlerimi sunar tüm islam alemine huzur ve mutluluk dilerim.
saygılarımla...

 

Tarih: 9 Ekim 2007, 00:32 - İp: 88.***.**0.252