dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

1 Günde 100 Yorum

Merhaba

Bir üye bir günde 100 yorum yapabilirmi?

''ELLERİNİZE SAĞLIK.
İYİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ.
TEBRİKLER.
BAŞARILAR...''

Öncesine bakmadım, 6 haziranda 100 civarında yapılmış
Bugün 60 civarında (saat 21:20)ama hala devam ediliyor.

Tarih: 7 Haziran 2007, 21:19 - İp: 88.***.**8.195
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

bos konular, bos muhabbettler...

 

Tarih: 23 Haziran 2007, 01:50 - İp: 81.***.**1.132
elalarini
elalarini (üye)
Ankara / Amatör

Msuermarta arkadaşımın ilk açıklaması bu konuya bir son getirirdi diye düşünüyorum ben. Herkesin bir kapasitesi vardır. Kişi fotoğraftaki eksiklikleri göremiyorsa ne yapsın? Bende çoğu zaman tebrik etmekle yetiniyorum. Sonuçta bir emek var ortada. Msuermarta arkadaşımızda bunu belirtmiş zaten. Neyini tartışıyorsunuz ki artık? Kim kime nasıl eleştiri yazmış diye takip edenler var. Madem eksiklikler belirtilmemiş, tebrik etmekle yetinilmiş, e o zaman sen yaz yazabileceğini. Ayıp sayın abilerim. Guronline arkadaşıma katılıyorum. Boş muhabbetler..

 

Tarih: 25 Haziran 2007, 14:02 - İp: 85.***.**4.173
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bu siteden hiçbirşey alamayacaklar için boş muhabbetler evet..

biri fikir belirtilince karsıt gorus olmaz fikrine kapılmıssınız yazık..
kişinin fotograftaki eksikleri gormemesi baska birşeydir fotografa yorum yazmak için yazması baska..
ortada bir emek var sonucta ve o emek kopyala yapıstır bır yorumdan fazlasını hakediyor.yorum yapanlarda biraz emek gosterse,fotografı dogru durust tanımlamaya anlamaya calıssa ve işe yaramaya calıssa daha iyi olmazmı??
aslında mesele sizin fotografcılıktan ne anladıgınızada baglı.fotografcılıgı fotograf cekip siteye fotograf ekleme zorunlulugu,yada eklenmiş fotograflara bakıp yorum yazıp gecmek olarak gorenlerin varlıgı aşikar..peki yorum yazdıgınız fotografların kacını hatırlıyorsunuz??
kacında kişiye yol gosterdiniz,kacında fotografın eksisini artısını,konustunuz tartıstınız??
şöyle bir geriye bakınca bu siteye yuklenmiş kac fotograf gozunuzun onune geliyor??
bir nefeste bes usta isim sayabilirmisiniz fotograflarını begendiginiz..bir fotografa bakınca kimin oldugunu tahmın edebilirmisiniz yada???

mesele işin sadece tuketime denk tutulması..dijital teknolojiler zaten işin emek,zaman harcama kısmını aldı goturdu..işin ustalıgı falan kalmadı artık,hersey bakıp deklansore basmakla sınırlı,ve buda işin tüketme kısmını hızlandırıyor.
ustune birde ceklen fotografa bakmayan,hissetmeyen,hakkında dusunmeyen alkışcılar olunca o fotografın bir degeri bir anlamı bir onemide kalmıyor..
en iyi fotografta bile eleştirel bir gozle cok eksikler bulunabılır,peki neden sorgulamak ve eleştirmek yerine sadece " " bununla yetınıyoruz???
bir gun içinde yuklenmiş butun fotograflara yapmakmı sizce daha degerli yoksa vasat bir fotografın eksilerini,nasıl duzeltilebilecegini tartısmakmı???

neden peki o cok ovdugunuz fotokritikte 15 kelime kuralı diye birşey var??bunun onune gecmek için..sadece fotografların altına yazılmasını engellemek için degil,fotografa bakanın fotograf hakkında dusunmesi için..

bunu hala daha ortada emek var oyuzden da yapılabilir diye savunmak en buyuk celişkidir zaten..
fotograf cekilip bittikten sonra asıl izleyenlerin emek gostermesi gerek..fotograf dusundurtebildigi kadar fotograftır..bakıp, yapıp gectiginiz ve birdaha donmediginiz birşey fotograf (sizin algınızda),sizde fotografcı olamazsınız..

#gaijin' tarafından 25.06.2007 15:50:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Haziran 2007, 15:37 - İp: 88.***.**4.27
kiziltug
kiziltug (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

BENİM UZUN ZAMANDIR YAZMAK İSTEYİMP YAZAMADIĞIM BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM.
BİR ÇOK FOTOGRAF YÜKLENİYOR VE SADECE BAYAN DİYE VEYA SADECE KENDİ YORUM SAYISINI ARTTIRMAK İÇN DAHA ÇOK KİŞİYE İKİ LAF EDİYORLAR... BU DURUM BENİM CANIMI SIKIYOR GERÇEKTEN KİMSE KİMSEYİ SINIRLANDIRAMAZ VEYA ENGELLEYEMEZ
FAKAT EN AMATÖR İNSAN BİLE DÜŞÜNEBİLİR DÜŞÜNMEK İNSANA MAHSUSTUR VE BUNU DİLE GETİRMESİDE ÇOK DOĞALDIR. KOPYALA YAPIŞTIRLA ELDE EDİLMEK İSTENENİ BEN ANLAMAM. FAKAT AYNI ŞEYİ OKUMA YAZMAYI ÖĞRENMEMİŞ BİR ÇOCUK BİLE BİLSİSAYARI KULLANMAYI ÖĞRENMEKLE YAPABİLİYOR. FOTOGRAFI GÖRMESİNE BİLE GEREK YOK.
ÜSTTE KIRICI KONUŞMALAR GEÇMİŞ AMA BAKIYORUMDA HÜSEYİN ABİ HİÇ KİBARLIĞINI BOZMAMIŞ. HERŞEY TATRIŞILABİLİR HER DÜŞÜNCE ANLATILABİLİR. FAKAT HER ŞEYİN Bİ ADABI VARDIR.
BENİM ŞİMDİYE KADAR HİÇ 100 FOTOGRAFA YAZI YAZACAK KADAR İNCELEYECEK ZAMANIM OLMADI. VE EĞER BİRİSİNE BİŞEY YAZCAKSAM BEĞENİMİ DİLE GETİRECEKSEMDE HATA GÖSTERMEYE ÇALIŞACAKSAMDA KENDİ DİLİMİN DÖNDÜĞÜNCE ANLATIRIM. BELKİ BENİM HATA ZANNEETİĞİM ŞEY KASITLI YAPILMIŞTIR VE BU SEYADE BEN KENDİMİ BU SİTE İLE GELİŞTİRDİM. KİM NE DERSE DESİN GİTTİKÇE KALİTE DÜŞÜYOR...

BE ARADA BEN İSTER BÜYÜK HARF YAZARIM, İSTER KÜÇÜK HARF...
KİMSE BANA KARIŞAMAZ. AMA UYARABİLİR. BENİM DİLİM BÜYÜK VE KÜÇÜK HARF KULLANIMINDA BİR AYRIM YAPMIYORSA KİM NE ANLARSA ANLASIN BEN BÜTÜN YAZILARIMI BÜÜYK HARFLERLE YAZMAYA DEVAM EDİCEM LÜTFEN BAĞIRIYORUM ZANNETMEYİN ÖZEL İSİMLERİ DE KÜÇÜK YAZIP GEÇEREK SAYGISIZLIK YAPMAK İSTEMEM...

 

Tarih: 25 Haziran 2007, 16:53 - İp: 88.***.**7.133
elalarini
elalarini (üye)
Ankara / Amatör

Şahsım adına konuşuyorum.. Siteden hiç bir şey alamamış biri değilim gaijin. İlk fotoğraflarımla son fotoğraflarım arasındaki farkı fotoğraftan anlamayan insanlarda görebilir. Senin düşüncene göre bu da büyük bir çelişki o zaman. Karşıt görüş olamaz fikrine kapılmadık ayrıca. Karşıt görüş her zaman vardı, şimdi de var, bundan sonra da hep olacak. "Karşıt görüş olmaz düşüncesine kapılmışsınız, yazık." diyenlere yazık asıl. Biz burda kimseye demiyoruz ki "Saçmalama! Öyle şey mi olur?? Ne biliyosunda konuşuyosun????" vs vs.. Karşıt görüş her zaman olacağına göre de bu tarz tartışmalar her zaman olacaktır. İyi akşamlar herkese, sevgiler, saygılar, bol bol ışıklar.

 

Tarih: 25 Haziran 2007, 19:18 - İp: 85.***.**4.29
kuzeyemir
kuzeyemir (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

tüm netfotograf ailesine barış ve mutluluk diliyorum.
saygılarımla...

#mehmetbey' tarafından 09.10.2007 00:26:30 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 04:26 - İp: 88.***.**6.113
bushidoka
bushidoka (üye)
İstanbul / Meraklı

dilaver61 böle bi topic açmanı mantıksız buluorum öncelikle.kimse kimsenin yaptığı yoruma karışma hakkı yoktur istedği kadar yorum yapabilir nasıl bi yorum yaptığıda 3. bi kişiyi ilgilendirmez.o yüzden yorumu beğenip beğenmemsi yorum alan ve yorum yapan arasında kalmalı yapıcı olup olmadığına onlar karar vermeli.istediği kadar yorum yapılabilir kimse bunu topice taşımamlı.

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 10:43 - İp: 88.***.**4.109
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

boş diyen arkadaşlar.. boş bakııyor.. çok güzel bir konu dilaver hocam.. 100 yorum nasıl yapılır.. eminki mesele 100 veya 200 yorum değil mesele yoruların içinin boş olması.. yani tebrik etmek için tebrik etmek gibi..

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 16:02 - İp: 88.***.**3.78
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Yorum morum değil ki yazdıkları... İyi olmuş tebrikler...

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 17:08 - İp: 85.***.**6.151
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Kopyala-yapıştır yöntemle 100 yoruma harcayacağın zamanın yarısını, yazılan yorumları okumaya harcasanız, hergeçen gün bir önceki fotoğrafını beğenmez duruma gelirsiniz.

mehmetbey, derdin dünyadan büyükmüş, nasıl sabredebildin bu zamana kadar? yazmışımdır fotoğrafının altına yapman gereken bir kaç incelik. Yada ben birilerinin fotoğrafına bir şeyler yazmışken, sen benim yazdıklarımı eleştirmişsin dir. Vardır bir karın ağrın. 2 aya yakın bir zamandır durulan başlığı ateşlediğine göre.

cyaxar, ''buraya bu tür konular taşınmamalı.'' demişsin.
Taşınabilecek senin bildiğin daha uygun bir yermi var?
yoksa ''körler sağırlar birbirini ağırlar'' a devammı?

Teşekkür ederim seyyah1981, ozzy baba.

 

Tarih: 15 Eylül 2007, 20:21 - İp: 88.***.**5.144