dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

1 Günde 100 Yorum

Merhaba

Bir üye bir günde 100 yorum yapabilirmi?

''ELLERİNİZE SAĞLIK.
İYİ BİR ÇALIŞMA OLMUŞ.
TEBRİKLER.
BAŞARILAR...''

Öncesine bakmadım, 6 haziranda 100 civarında yapılmış
Bugün 60 civarında (saat 21:20)ama hala devam ediliyor.

Tarih: 7 Haziran 2007, 21:19 - İp: 88.***.**8.195
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Ve ustalarımız da adamakıllı yaorum yapsınlar ki bizler de yorum yapmasını öğrenelim

tamam

 

Tarih: 13 Haziran 2007, 22:05 - İp: 85.***.**3.102
zafertekin
zafertekin (üye)
Ankara / Amatör

Merhabalar,
arkadaşlar Hayrettin hocam bu konuda haklı, yorumlarımızın
bizlere eksiklerimizi gösterecek doğrultuda olması için
böyle bir konuyu açmış.
Yani iyi fotoğraf çekmenin bir yolununda ,çok iyi fotoğraf okumaktan geçtiğini anlatıyor. Zaman zaman bu konuda tartışıyor, bizlerde duygusal olarak cephe alıyoruz kendisine ,ancak sitede kopyala yapıştır yorum konusu ben üye olduğum günden beri var.
bende bazen çok iyi okuyamadığım için ,bende iz bırakan karelere beğenimi bildirip geçiyorum. Bu dafotoğraf konusunda altyapımın tam olmamasından kaynaklanıyor.
Hayrettin hocamım tarzı Karadeniz'li olmasından kaynaklı olmalı ,çabuk parlıyor ve çabuk kızıyor
fotoğraf çekip yüklemekle, fotoğraf sanatçısı olunamaz, çok iyide okumak gerekli diyor.
Ancak okumasını bilen hocalarımızında herhalde vakti yok.
En azından günde iki üç kare yorumlasalar bizde eleştirilerinden ders alırız.
Hayrettin hocanın yorumlarını okursanız daha iyi tanır ve anlarsınız.
selamlarımla










 

Tarih: 13 Haziran 2007, 22:59 - İp: 88.***.**5.133
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

nedense burada fotografcılık konusunda gelişmeye degilde,birbirinin gonlunu hos tutmaya calısıyor insanlar..
fotograf kotuyse kotudur. nedemek motive edici dostluk pekiştirici yorum yazılmalı..
kotu bir fotografa kotu deme cesaretini gosteremeyıp sonrada vay aman galeride ne kotu fotograflar var dıye bagırmak ne buyuk bir celişkidir..

ben ornegin lazut hocamın fotograflarına ciddi eleştiriler yaparım kendisiyle hukukumuzda cok ıyıdır.hatta kendisi alkısla aferinle biryere gidilmedigini belirtiyor ısrarla.

eleştiriden gocunacak adam ozeleştiriyi bilmeyen,eleştiri kaldıracak olgunluga gelmemiş adamdır ve zaten eleştirilere acık degilse gelişmesinin onunde koca bir engel vardır oda egosu..

eksik yonleri olan bir fotografa aferin demek fotografcıya bişey katmaz. fotografcının hatasını gormesi sizin deyiminizle motıve olmasından daha onemlidir..
dostluk eger birbirine aferin ne guzel fotograf demekle gelişecekse,insanlar her cektiklerine aferin denilince motive olacaksa vay bu sitenin haline.vay boyle dostlukların haline.

bır fotografa 50 tane aferin yazılmıssa ve bir kişi eleştirdiyse o yorum yazanlara neden ayıp olsun??
asıl eleştirilecek yonleri olan bir fotografı eleştirmiyorsa insanlar,once cekene,sonrada butun ogrenmek isteyenlere ayıp olur...gunde ikiyuz fotograf ekleniyormus ortalama..ve ikiyuzunun altındada yazacaksa, asıl gercekten guzel fotograflara ayıp ve yazık olur..


eleştirmekle hakaret etmek arasındaki farktan dahi bihaber olmak kotu birşey..
gunde 100 tane aferin cekecegine bir tane guzel (eleştiri nedense size negatif seyler cagrıstırıyor surekli) oyuzden yorum yapılsa hem fotografcı eksigini gorur ve duzeltmek için motive olur caba harcar ve bir dahaki sefere hata yapmamayı ogrenir, hem yorumu okuyanlar benzer bir fotograf cekecekleri zaman bunları gozonunde bulundurur..

hiç fotograf bilgisi olmayan biri bile,gordugunu yorumlama becerisine sahıpse eger yorum yazabılır.fotografa bakınca hissettiklerinizi,sizi rahatsız edenleri yazarsınız enazından ve fotografcı sizin gozunuzden fotografın ne manaya geldigini gorur..zaten bir fotografı begenip begenmeme nedenlerimizde gozumuze gorunme seklidir..eger yorumlayamıyorsanız baktıgınız seyi fotografada boş boş bakıyorsunuz demektir..

-----------------------------------




 

Tarih: 13 Haziran 2007, 23:43 - İp: 88.***.**3.144
micosms
micosms (üye)
Samsun / Özel Gün Fotoğrafçısı

MSUERMARTA

KİMİN GÜNDE KAÇ FOTOĞRAFA YORUM ATTIĞI TABİİ Kİ ÖNEMLİ DEĞİL. HATTA BENCE MEMNUN DA OLMAK GEREK, DÜŞÜNSENİZE TEK TEK 100 E YAKIN FOTOĞRAFI TEK KİŞİ İNCELEYEBİLİYOR. HER NE KADAR İNTERNET BAŞINDA DA OLSAM GÜNDE YARIM SAATLİK ARALARDA EN FAZLA 40-50 FOTOĞRAFI İNCELEYEBİLİYORUM. BİR ÇOK ARKADAŞIMIZIN OLUMLU GÖRÜŞLERİ DE VAR BU KONUDA. BASMAKALIP SÖZCÜKLERLE YORUMA ALIŞTIM BEN DOĞRUSU. SİZ ALIŞMADINIZ MI? HATTA GÖRÜŞLERDEN BİRİ BEN SANA YORUM ATIYIM SEN DE BANA GİBİ İDİ SANIRIM. KÖRLER SAĞIRLAR HESABI OLMAMALI BENCE.
BASİT, BASMAKALIP SÖZCÜKLERLE FİKİR VERMEK PEK DE İÇ AÇICI DEĞİL. HAA İŞE YENİ BAŞLAMIŞ DA BEĞENİSİNİ DİLE GETİRMEK İSTEYEN ARKADAŞLARI DA YADSIMAK DOĞRU DEĞİL.
BİLMEM DİKKAT EDİYOR MUSUNUZ, BELLİ İNSANLARA O KADAR ÇOK YORUM YAPILIYOR Kİ, BAZAN YUH ARTIK BUNA DA MI 20 - 30 YORUM YAPILMIŞ DİYORUM KENDİ KENDİME. YORUMLARI OKUYORUM BİR ÇOĞU SADECE BEĞENİLERİNİZ SUNMUŞLAR. ARTIK BU TİP YORUM YAPLAN FOTOĞRAFLARA YORUM YAPMAMAYA ÇALIŞIYORUM.
BİRAZ DA YENİ ARKADAŞLARIN FOTOĞRAFLARINA OLUMLU VEYA OLUMSUZ YORUMLAR ATSANIZ. FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞSANIZ NE KADAR GÜZEL OLUR.
KENDİMİ BU KEFEYE KOYUYORUM, ARTIK NASIL OLSA KİMSE YORUM YAPMAYACAK AMANN BOŞVER SEN KENDİ BEĞENDİĞİN FOTOĞRAFLARINI YÜKLE, YÖNETİCİ DE KABUL EDERSE YAYINLANSIN O KADAR DİYORUM. BİR FOTOĞRAF 30 KEZ İZLENMİŞKEN 15 KEZ YORUM YAPILMIŞ, HEMEN HEMEN HEPSİ BEĞENİ SÖZCÜKLERİ, DİĞER YANDAN 200 E YAKIN İZLENEN FOTOĞRAFA BİR ALLAHIN KULU YORUM YAPMAMIŞ. VAR MI BÖYLE BİRŞEY. LÜTFEN SÖYLEYİN. EN UZUN SÜRE BU İŞLE UĞRAŞMIŞ VEYA İYİ YORUM YAPTIĞINA İNANDIĞIMIZ BİLDİĞİMİZ ÜYELER BU KONUDA YARDIMCI OLSUNLAR, ÜYELERE. BİRAZ BAM TELİNE BASINCA İNSANLARIN DEĞNEKLERİ SAKLAYIP BEN ZATEN AMATÖRÜM DİYEREK ÇEKİLİYORLAR. KİMİN AMATÖR KİMİN PROFESYONEL OLDUĞUNU BİLMEK BİRAZ ZOR BURALARDA. DAHA ILIMLI, DAHA GÜZEL İFADELERLE YORUMLAR YAPIP DAHA KALİTELİ BİR SİTEMİZ OLSUN İSTEMEZMİYİZ.
GÜNE İYİ BAŞLADIK. HAVADA AÇIK. BUYRUN FIRSATI OLAN DÜŞSÜN YOLLARA. IŞIĞINIZ BOL OLSUN. SELAMLAR KEMALETTİN DEĞİRMENCİOĞLU

 

Tarih: 14 Haziran 2007, 10:08 - İp: 212.***.**0.2
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Dilaver hocam ben hesapladım 45 günde 52 yorum yapmışım. Üstadım ben 3-5 aylık bir üye olmama rağmen yorum konusuna aklım ermiş değil. Amatör olarak fotograf çekimleriyle uğraşıyorum çoık iyi bir amatörde olmadığımı biliyorum ancak çektiğim ve galeriye yüklediğim resimlere gelen yorumların en babası toplam 10 kelime bile değil. Bu kelimlerin arasından klasikleşmiş olan (merhaba, çok, iyi tebrikler, kutlarım, vs) kelimeleri çıkarırsak geriye ne kalıyoki. Şimdi ben bu eleştirilerden ne kadar faydalanabilecem ve nerde yanlış yaptığımı nasıl öğrenecem yorumu sizlere bırakıyorum

#mechul75' tarafından 20.06.2007 20:01:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 19:50 - İp: 85.***.**7.230
evrin
evrin (üye)
Ankara / Amatör

Bu topiği sonuna kadar okudum, buradan şu sonucu çıkardım, genelde fotoğrafları yorum almayan arkadaşlar (Dilaver Bey burada sizi kastedmiyorum, sizin ne anlatmak istediğinizide anlıyorum) ancak açtığınız topiğin üzerine atlayıp, yorum yapmanın neredeyse ayıp birşey olduğunu yazmışlar, bazı arkadaşlarda günah çıkarıp günde kaç tane, ayda kaç tane yorum yazdığını ilan etmişler hatta bazıları utanmadan -msuermarta- arkadaşın kendisine yorum yazıp yazmadığını kontrolden filan bahsediyor anladığım kadarıyla iş çığırından çıkmak üzere gibi, bu durumda benim site yönetimine bir teklifim var "yorum yazmayı yasaklasınlar" olsun bitsin bu iş, yayınlanan bir fotoğrafa bir kişinin beğenisini yazmayı suç sayacaksak bu yerinde bir teklif olur bence. saygılarımla.

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 22:25 - İp: 88.***.**1.187
sahin70
sahin70 (üye)
İçel / Meraklı

Herkes kime yorum yazacaksa yazsın ama iyi fotoğraflarında hakkı verilmeli bence.Çok üst düzey fotoğrafçıların olduğu dünyaca ünlü bir siteden bu sitemizinde üyesi olan bir fotoğrafçının bir karesi;http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=5817868 Aynı karenin sitemizde gördüğü değer; http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=148556
Benim sitede fotoğrafım olmadığı için yorum yapamıyorum ama bazen hakettiğinden az ilgi görmüş yada hakettiğinden fazla ilgi görmüş fotoğrafları da görünce çok şaşırıyorum doğrusu.

 

Tarih: 20 Haziran 2007, 23:21 - İp: 88.***.**3.75
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sahın70 bu fotografın altına "bravo "
diye bir yorum yazılacagına hiç yazılmasın daha iyi..
yoldan her geçene gül verseniz,sevgilinize verdiğiniz gülün anlamı kalırmı????

 

Tarih: 21 Haziran 2007, 00:16 - İp: 88.***.**8.230
isbucay
isbucay (üye)
Konya / Amatör

Sayın Evrin,

Bakın ben az mesaj alıyorum ama bunu hiç bir zaman önemsememezlik yapmadım.Daha çok yorum almak içinde uğraşmadım uğraşmıyorum.Burada bu topiğe de çok yorum alanları kıskanıpta onları karalamak için bir şeyler yazmadım ki eminim herkes böyledir.Sayın gaijin'inde dediği gibi :"bravo "
lar gibi yorumlar kiseyi ne motive eder nede bir ileriye taşır.Ha elbet motive edeceksiniz ama önce eleştirir sonrada motive edersiniz bunu yapmak çok mu zor?Evet ben utanmadan da bana yorum atmışmı merak ettiğimi yazdım bu konuda da siz beni eleştiremezsiniz.Beni sadece ilgili kişi eleştirebilir.Hadi bizi bu yorumlardan ötürü sizin tabirinizle"yorum yapmanın neredeyse ayıp birşey olduğunu ..." diyelim yani biz böyle bir şey yapıyoruz diyelim.Peki nerden bileyim sizin o adı geçen arkadaştan yorum aldığınız için onu savunma moduna geçmediğiniz.

Kusura bakmayın ama Çok yanlış şeyler bunlar.(her ikiside)

Bence asıl dostluk yardımla başlar poh pohlanmakla değil...

Kimse alınması kimse gücenmesin bu yazdıklarıma...

 

Tarih: 21 Haziran 2007, 01:11 - İp: 88.***.**7.47
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

gaijin ustanın söylediği gibi (burada fotografcılık konusunda gelişmeye degilde,birbirinin gonlunu hos tutmaya calısıyor insanlar..) Kişinin çalışmasının iyi veya kötü olması fark etmiyor site içerisinde eşi dostu ahbabı çoksa değmeğin keyfine ama eş dost ahbap yoksa vay haline. Öncelikle bu zihniyet aşılmadığı sürece biz iyi amatör olma yolunda kendimizi nasıl geliştirecez eksilerimizi nasıl görecez.

 

Tarih: 21 Haziran 2007, 15:24 - İp: 85.***.**0.134