korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

Maçlarda Çekim İçin S5600 ( Aldım )

Merhabalar ben bu aralar bir fotoğraf makinası alacağım büyük ihtimal haftaya alabilirim ve fotoğrafları %95 Stadyumda çekeceğim tribün içinden taraftarları çekeceğim eğer fotoğraf makinamın kaltesi iyi ise saha içindeki enstantaneleri yakalama şansım olduğunda ne kadar iyi sonuçlar alacağımı bilirsem saha içindeki mücadeledende fotolar çekebilirim. sizce bana göre en uygun makina ne olabilir uzun süredir para biriktiriyorum iyi birşey almak için. Bu işten herhangi bir kazancım yok ama sadece bizim taraftarlar arasında pek resim ve video çeken yok ve elimizde taraftar resimlerimiz fotolarımız flean çok az ve kimsenin yapacağı yok bari ben alayım dedim hem seviyorum foto çekmesini. ARaştırdım uzun süredir Fuji Finepix S 5600 da karar kıldım şu an ama bilmiyorum acaba bu makina benim için fazlamı olur.Yetersizmi olur, şu an 540 YTL var 250-300 YTL daha ayarlıyacağım yani 800 YTL civarı birşey almak istiyorum önerileriniz nelerdir Türkiyedeki fiyatı galiba s5600 un 800 YTL civarı eğer almanyada felan daha ucuz ise oradan alabilirim tabi orada güvenilir internet siteleri varmı bilmiyorum bu konudada yardımcı olursanız seviniirm veya bir tanıdık aracılığı ile oradan alabilirim

5600 ile ilgili topicleri okudum ve bu seçimde yanılmadığımı gördüm

#korfezzzzz' tarafından 26.01.2006 02:16:53 tarihinde düzenlendi.


#korfezzzzz' tarafından 01.02.2006 18:35:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ocak 2006, 02:18 - İp: yok
korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

herkese teşekkürler arkadşalar. Bugün Teknosa'dan gittim kendim aldım. 750 YTL'ye , ayarları ile uğraşıyorum fakat en yüksek boyutta çektiğim zaman istediğim gibi sonuç vermiyor 1024*768 e küçültüyorum photoshop ile o zaman iyi gözüküyor bunun ayarı fleanda varmıdır en yüksek çözünürlükte de daha iyi fotolar çekmek için felan.

 

Tarih: 1 Şubat 2006, 18:16 - İp: 85.***.**3.42
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

hayırlı olsun körfez, güle güle eskit..

en yüksek ayarda dediğin nedir? ve sonuçlarından memnun olmadım derken neyi kast ettiğini biraz daha açık yazabilir misin?

saygılar..

 

Tarih: 1 Şubat 2006, 20:32 - İp: 85.***.**2.62
korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

yani demek istediğim 2592*1944 çözünürlüğünde çekilen resimleri görüntülediğim zaman orjinal boyutunda yani 2592*1944 boyutunda baktığımda pek iyi gözükmüyor ama 1024*768 olarak küçültünce oldukça güzel gözüküyor acaba hep aynımıdır diğer makinalardada en yüksek çözünürlükte bozukmu gözükür. gerçi belkide ayarlardan kaynaklanıyor olabilir neyse memnunum makinadan ama merak ettim en yüksek çözünürlükte bozuk gözükmesinin sebebi ne acaba diye
bu resimde kendimin s5600 ile çekildim

http://img86.imageshack.us/img86/6467/dscf00414iz.jpg

 

Tarih: 1 Şubat 2006, 20:50 - İp: 85.***.**3.42
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

şöyle düşün.. karşında 102 ekran bir plazma televizyon var.. 30 cm mesafeden baktığında ki kalitesi nasıl olur.. birde yine 17 ekran lcd televizyon var. aynı mesafeden baktığın zaman ondaki kalite ne olur? birisindeki amaç daha uzaktan seyretmek, diğerinde ise masanın üzerinde veya yatağında uzanırken.. aynı büyüklükte diğer makinelerde de çözünürlük yakın mesafeden aynı gözükür.. çünkü o büyüklükteki resim büyük baskı için düşünülebilir mesela..

ama yok ben daha kaliteli görmek istiyorum diyorsan megapikseli yüksek bir makine veya sensörü daha büyük makineleri tercih etmelisin ki o zaman köftenin fiyatı yükseliyor..

dolayısı ile bunu kafana hiç takma.. çektiğin resime gelince 400 iso hızında gayet güzel.. ama tabiki ışığın az oluşu ve doğal olmayan ışık altında çekim yapılmış olması fotoğrafı etkiler..

sağlıcakla..

 

Tarih: 1 Şubat 2006, 21:26 - İp: 85.***.**2.62
korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

Applemac

ben maçlarda haraketli çekim yapacağım için makinanın ayarlarını nasıl yapmalıyım şu an kitapçıktan okuyup deneme çekimleri yapıyorum ama henüz çok amatör olduğum için daha enstantane nin diyaframın ne olduğunu yeni yeni öğreniyorum acaba şimdi nasıl çekim yapmamı önerebilirsin bir amatöre taraftar resimlerini çekerken auto ya mı çevireyim fotoğraf makinasının modunu yoksa portre felanmı birde enstantane ve iso ayarlarınıda yapmak gerekli tabi , şu an hangi ortamda nasıl nasıl değerler vererek hangi mod da kullanacağımı bilmediğimden sürekli auto modlarda mı çekim yapayım ?
Sizden istediğim bir maça gittiniz ve sadece tribündeki taraftarları çekeceksiniz bazen alkış yaparlar bazen zıplarlar bu durumda amatör bir kullanıcı en iyi verimi hangi ayarlar ile elde edebilir , eğer yazarsan maça giderken o ayarları yapıp kabaca hep öyle çekeceğim

 

Tarih: 2 Şubat 2006, 04:32 - İp: 85.***.**3.42
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selam körfez,

hareketli çekimlerde enstantene ayarını rakamsal olarak yüksek tutman gerekiyor.. tabi bunu yaptığın zaman sensöre düşen ışık miktarı azalacağı için diyaframı da açman gerekiyor..(rakamsal olarak düşüreceksin)

yine de içeriye giren ışık yetersiz olursa ışık hassasiyetini iso değeri olarak yükseltirsen daha aydınlık fotolar çekersin.. bu işlemleri a, s, m modlarında yapabilirsin..

a modunda diyaframı ayarlarsın makine senin seçtiğin ayarlara göre enstanteneyi kendi ayarlar..

s modunda enstanteneyi ayarlarsın makine senin seçtiğin ayarlara göre diyaframı ayarlar.

m modunda ise ikisine de sen ayar yaparsın..

ama benim tavsiyem şimdilik n modunda veya auto da çekmeye çalış..hareketli cisimlerde sıkıntı yaşarsan ki büyük ihtimal yaşarsın.. önceki saydığım modlar hakkında detaylı bilgiyi kullanma kılavuzundan öğrenebilirsin.. n modu ise doğal ışıkta gözün gördüğü değerlere yakın çekim yapabileceğin bir moddur.. renklerin daha kontrastlı ve canlı çıkmasını istiyor isen makinenin f tuşu altında chromatic diye bir seçenek var..bu seçenekle polarize filtre kullanıyor gibi çekim yapabiliyorsun..

dahası makinende bracketing ve hızlı çekim modları da mevcut.. hızlı çekim veya arka arkaya çekimlerde konuyu yakalayabilme şansın artar.. bracketing ise aynı resimden üç adet çekebilmeni sağlıyor.. bu resimlerden birisi senin çektiğin şekilde, birisi bir poz düşük, birisi de bir poz yüksek oluyor..

bu saydığım özelliklerin hepsini kılavuzundan ve denemelerinden kısa zamanda çözersin.. önce kılavuzu iyice okumanı tavsiye ederim..

diyafram ve enstanteneyi kısaca anlatmak gerekirse;

diyaframı gözbebeğin olarak düşün.. nasıl ki ışık fazla iken gözbebeğin daralır, ışık az iken ise çapı büyür. işte aynı şekilde diyaframı ortam ışığına göre ayar yapıyorsun.. zaten çektiğin resimlere göre ayarları azaltıp, artırarak öğreniyorsun zamanla.

enstanteneyi ise gözkapağın olarak düşün.. göz kapağını ne kadar çok açık tutarsan veya göz kırpmalarının arasındaki süreyi ne kadar çok tutarsan o kadar fazla detay görürsün.. birde göz kapağını çok hızlı bir şekilde aç kapa. tabiki daha az detay göreceksin çünkü içeriye daha az ışık giriyor..

sağlıcakla..

#applemac' tarafyndan 02.02.2006 13:18:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Şubat 2006, 13:17 - İp: 85.***.**8.62
korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

deneme amaçlı resimler çekiyorum özellikle fotoğraf makinasının modunu A konumuna getirdiğimde yani Diyafram seçimli, otomatik enstantane kısmında çektiğim resimeler hoşuma gdiiyor bir tane örnek yavaş yavaş daha iyi olacak

Resimde ne gibi hatalar var hangi ayarları daha iyi yapmalıyım

Fotoğrafa akmak için tıklayınız

MAç Yapan Çocuklar

iso 200
Enstantane 1/140
Diyafram 3.6
chrome
Netleme seçeneği C-AF


#korfezzzzz' tarafyndan 03.02.2006 16:53:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Şubat 2006, 16:48 - İp: 85.***.**4.52