korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

Maçlarda Çekim İçin S5600 ( Aldım )

Merhabalar ben bu aralar bir fotoğraf makinası alacağım büyük ihtimal haftaya alabilirim ve fotoğrafları %95 Stadyumda çekeceğim tribün içinden taraftarları çekeceğim eğer fotoğraf makinamın kaltesi iyi ise saha içindeki enstantaneleri yakalama şansım olduğunda ne kadar iyi sonuçlar alacağımı bilirsem saha içindeki mücadeledende fotolar çekebilirim. sizce bana göre en uygun makina ne olabilir uzun süredir para biriktiriyorum iyi birşey almak için. Bu işten herhangi bir kazancım yok ama sadece bizim taraftarlar arasında pek resim ve video çeken yok ve elimizde taraftar resimlerimiz fotolarımız flean çok az ve kimsenin yapacağı yok bari ben alayım dedim hem seviyorum foto çekmesini. ARaştırdım uzun süredir Fuji Finepix S 5600 da karar kıldım şu an ama bilmiyorum acaba bu makina benim için fazlamı olur.Yetersizmi olur, şu an 540 YTL var 250-300 YTL daha ayarlıyacağım yani 800 YTL civarı birşey almak istiyorum önerileriniz nelerdir Türkiyedeki fiyatı galiba s5600 un 800 YTL civarı eğer almanyada felan daha ucuz ise oradan alabilirim tabi orada güvenilir internet siteleri varmı bilmiyorum bu konudada yardımcı olursanız seviniirm veya bir tanıdık aracılığı ile oradan alabilirim

5600 ile ilgili topicleri okudum ve bu seçimde yanılmadığımı gördüm

#korfezzzzz' tarafından 26.01.2006 02:16:53 tarihinde düzenlendi.


#korfezzzzz' tarafından 01.02.2006 18:35:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ocak 2006, 02:18 - İp: yok
mcson
mcson (üye)
Ankara / Amatör

Sayın applemac,

Sormuş olduğunuz suallere cevap vermeyi bir borç bilirim.

Öncelikle benim elimden hemen hemen her makinanın geçtiğinden şüpheniz olmasın. Ayrıca ne bir markanın taraftarı ne bir markanın kötüleyicisiyim, biline!!! Ben sadece kişisel tecrübelerimden yola çıkaraka başkalarına da birazcık olsun faydam olsun istiyorum.

Şimdi konuya gelelim; Fuji lens olarak ve sunduğu özellikler olarak her zaman için kaliteli bir marka diyebiliriz. Kalitesini tartışmak zaten bizlere düşmez! BEnim söylemek istediğim S5600 ve buna S9500 de dahil; gövde sağlamlığı konusu!!! Gövde sağlamlığı fotoğraf makinelerinde yabana atılır bir konu değildir, en ufak bir çarpmada, düşmede veya darbede fotoğraf makinemizin zarar görmesini hiçbirimiz istemeyiz değil mi??? Ayrıca korfezzzz arkadaşımızın makinesi maçlarda kullanacağını göz önüne alırsak sanırım fuji s5600 hakkında hiç de yanlış birşey söylememiş oluruz!!!

Ben ona alternatif olarak sadece bir kaç örnek verdim örnek. Burada yok canon senim fuji benim nikon onun tartışması yapmaktansa, herkese faydalı olacak ve bildiğimiz bilgileri paylaşmakta yarar var diye düşünüyorum ben!!!

Önceden de söylediğim gibi her fotoğraf makinesinin bir yıldız ve gözde modeli vardır ve hiç bir marka da ayrıca kötü değildir!!!


Ha siz sınıflandırmadan sadece makinenin çözünürlüğünü anlıyorsanız bilemem tabi!! Sınıflandırme ve katagori sadece çözünürlüğe göre yapılmaz, makinenin her özelliği sınıflandırmaya etkendir!

Tekrar söylüyorum. Burada birşeyler yapıyorsak birbirimiz için ve birileri faydalansın diye yapıyoruz. Fakat insanız işte...satın aldığımız bir markayı o kadar benimsiyoruz ki sonra diğerlerini karşımıza alıyor elimizdeki markanın hepsinden üstün ve en iyisi olduğunu düşünmeye başlıyoruz!! Bu hayatın her alanında maalesef öyle!! Bu konuya lütfen daha dikkatle eğilelim ve istediğimiz gibi değil de daha tarafsız daha objektif ve dolayısıyla daha yapıcı olalım derim ben....


Bilgi paylaşınca güzel!!!


 

Tarih: 31 Ocak 2006, 13:11 - İp: 81.***.**2.67
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sayın mcson,

öncelikle benim bu sitede bu kategori altında yazdığım diğer forumlara bakmaya üşenmez iseniz benim sizin ima etmeye çalıştığınız gibi marka bağımlısı bir yanımın olmadığını göreceksiniz..

ben ayrıca verdiğim cevapta makineler hakkında verdiğiniz tezat bilgilerden bahsettim. ama siz konuyu başka yerlere sürüklemeye devam ediyorsunuz.. ben sizin fujilerin gövde sağlamlığı hakkında söylediklerinizin doğruluğunu veya yanlışlığını tartışmıyorum.. siz gövdelerinin sağlamlığı hakkında söylediklerinizden sonra daha düşük gövde kalitesine sahip bir başka makine öneriyorsunuz.. arkasından bu kategorideki diğer makineler diye başlayıp nikonu tavsiye ediyorsunuz.. ben bu konu hakkında eleştiri yaptım çünkü söyledikleriniz ve arkasından yazdıklarınız uyuşmuyor.ama her nedense siz ayrı telden çalmaya devam ediyor ve işi marka bağımlılığına kadar sürüklüyorsunuz..

lütfen yapılan eleştirileri hayır yanlış veya doğru haklısınız şeklinde cevaplayınız.. bunun dışında sizi kırmış isem özür dilerim..

ayrıca DOĞRU BİLGİ paylaştıkça güzel!!!

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 16:01 - İp: 81.***.**5.14
korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

neyse ben kararımı verdim yarın ideefixe.com dan Fuji S5600'ü sipraiş ediyorum 726 YTL havale ile, 256 MB XD kart ta hediyesi var acaba gidip teknosa danmı alsam , ideefixe.com dan alsam herhangi bir sorun olmaz dimi farketmez 2-3 günde gelmesi , yeterki elime ulaşsında sapa sağlim

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 18:45 - İp: 85.***.**2.102
mcson
mcson (üye)
Ankara / Amatör

sayın applemac,

Ben ne doğrudan ne de ima şeklinde size marka bağımlısı demek iistemedim. Anlayamadığım, neden böyle küçük bir tavsiyeye bu kadar önemli derecesinde muamele edilip takılması??

Tekrarlıyorum!!! Ben bildiğimi söylerim!!! Benim tecrübelerime göre Canon s2 Is ve Nikon Coolpix 8700, Fuji S5600 e göre sadece bakın bastırıyorum SADECE gövde olarak daha sağlam aletlerdir!!! Ve bu verdiklerim sadece birer örnek...buna bu kadar takacak ne var anlamadım doğrusu!!!

Siz isterseniz gidip bi şekilde bahsettiğim aletlerden bi şekilde edinin ve kendi gözlerinizle karşılaştırma imkanı bulun... o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız! Bahsi geçen makinelerin dış gövdelerinin tekniki terimlerle bileşimini anlatmak istemiyorum ki zaten görünen köy klavuz istemez.

Sanırın bir yanlış anlaşılma var düzeltmem gerekirse; ilk mesajımdaki cümlemi aynen kopyalıyorum;

"Fakat gövde sağlamlığı konusunda fuji halen tabiri caiz ise plastik tarzı ürünler üretmekte ısrarlı. Bunda da makinenin taşınabilirliği etkin rol oynuyor.Aynı sınıfta olan ve daha dayanıklı bir dış gövdeye sahip bir çok alet mevcut bir kaç örnek vermek gerekirse ( nikon coolpix 8700, canon S2 Is...)"


Burada söylemek istediğim, Fuji plastik dış gövde kullanıyor neden??? Çünkü daha hafif taşıması daha kolay makineler üretmek amaçları.Ayrıca plastik dış gövde üretmek suç değil kabahat değil tamamen ticari bir strateji!! Lütfen bir daha okuyunuz önce söylediklerimi. Zaten tavsiye konusuna gelince siz de benim söylediklerimi doğruluyorsunuz!!! Demişsiniz ki "dahası boyutları neredeyse aynı olduğu halde taşınabilirlik konusunda nikonun nasıl bir avantajı olduğunu da açıklarsan bizde öğrenmiş oluruz.." ...Tekrar yazdıklarımı okumanızı rica ederim..Ben 8700 ü dayanıklı dış gövdesinden dolayı tavsiye ediyorum, taşınabilirlik avantajından dolayı değil ki Zaten 8700 gövdesi dolayısıyla Fuji S5600 e nazaran daha ağır bir alet. Son postanızda ise "arkasından bu kategorideki diğer makineler diye başlayıp nikonu tavsiye ediyorsunuz.." demişsiniz ki zaten nikonu değil sadece nikon 8700 ü hangi avantajı ile tavsiye ettiğimi zaten açıkladım.


Sayın applemac, mutlaka ki hepimiz bu forumdan hem birşeyler öğrenmek hem de bildiklerimizi paylaşmak istiyoruz. Kimsenin kimseyi yanlış yönlendirmeye hakkı yok! Ben bildiklerimi söylerim, siz bildiklerinizi söylersiniz...anlaşırız veya anlaşmayız ayrı konu...fakat birşeyi karşımıza almadan önce lütfen daha iyi okuyup, anlayıp sonradan eleştrimizi yapalım. Mesle küsme darılma üzülme meselesi değil...mesele daha birbirimize anlayışlı daha mantıklı konuşabilme meselesi. Yoksa banene Nikondan Fujiden Canondan...burada konuştuklarımızın bize ve diğerlerine bir faydası dokunmayacaksa ben neden tutup da bilip bilmeden yalan yanlış birşeyler önereyim veya tavsiye edeyim??

Son olarak birşeye daha dokunmak istiyorum. Siz de taktir edersiniz ki bu makinelere döktüğümüz paralar sadece sizin bizim paralarımız değil..hepimizin parası!!! milletimizin parası...belki de o parada yüzlerce fakirin, açın , yoksulun hakkı var, e o zaman bile bile, göz göre göre neden gidip daha uygunu daha ucuza alınabilinirken biz gidip kalitesiz ürünlere paralarımızı döküp sonra bir de bozulunca tamirine para dökelim!!


Saygılarımla

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 19:41 - İp: 81.***.**2.67
mcson
mcson (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Korfezzz,

Eğer sipariş verdiyseniz hayırlı olsun...Güle güle kullanın. bİrşey sormak istiyorum...daha önce o makineyi elinize alıp inceleme orasını burasını kurcalama fırsatınız oldu mu?? Şunun için söylüyorum..bir makine alırken cidden elinize uyup uymaması önemli bir konu...yani siz o makineyle elinizde rahat ediyormusunuz o önemli..Eğer ki daha henüz elinize alma şansınız olmadıysa tabii ki teknosa ya veya o aleti satan farklı biryerde mutlaka aletle bir tanışın..oradan satın almasanız da mutlaka bir dokunun...maalesef internette alışverişin en sevmediğim yönü bu görmeden dokunmadan alıyorsunuz....Tekrar hayırlı olsun iyi günlerde kullanın...

Saygılar

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 19:45 - İp: 81.***.**2.67
korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

evet dün gittim teknosa ya orada baktım tam elime uygun gayet güzel oturuyor beğendim. sipariş etmedim henüz yarın edeceğim.

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 21:15 - İp: 85.***.**2.102
korfezzzzz
korfezzzzz (üye)
Kocaeli / Amatör

hay şansıma be , tam yarın sipraiş vericektik 256 mb kart hediyeli diye , adamlar kaldırmış hediyeyi

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 21:33 - İp: 85.***.**2.102
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili mcson, arkadaşım, kardeşim,

uzatmaya gerek yok artık...çünkü bende başka birşeyden bahsediyorum sizde.. kapatalım artık.. anlattıklarımızla başkalarının kafasını şişirmeyelim bari.. isterseniz özelden tartışalım düzeyli bir şekilde.. kendinize iyi bakın..

sağlıcakla..

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 22:10 - İp: 85.***.**2.62
mcson
mcson (üye)
Ankara / Amatör

sevgili applemac,

Evet dediğiniz gibi artık tartışmaya lüzüm yok sanırım gereksiz konuşmaya başladık.Boş laf salatası yapmaktansa birşeyler tartışıp öğrenmeyi yeğlerim o yüzden sizinle konuşmak güzeldi. Siz de kendinize iyi bakın.

Sevgi ve saygılarımla

 

Tarih: 1 Şubat 2006, 03:20 - İp: 85.***.**1.128
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selam körfez,

bana sorduğun soruyu özelden cevaplayamadığım için buradan yazmak istedim.

sorduğun sorunun cevabını vermek gerekirse; diyaframı sonuna kadar açtığın vakit yani rakamsal olarak düşürdüğünde netlediğin nesne net, arka ve ön plandaki konular flu olur.. buna alan derinliği deniyor..

sağlıcakla..

 

Tarih: 1 Şubat 2006, 12:06 - İp: 81.***.**5.14