haciwatt
haciwatt (üye)
Bursa / Meraklı

Datron Dc2000

Bu DATRON denen markanın ne bir web sitesi var, ne de adının geçtiği tek bir yabancı site var. Bunu bizim Türkler fason olarak yaptırıyo demek ki. Kullanım kılavuzunun Türkçe olduğundan belli. YUMATU gibi birşey herhal. Şimdi bu DATRON'a kafayı niye taktım açıklayayım. DATRON'un çıkardığı yeni DC2000 modeli kasa olarak HYUNDAI DC2070 ile tamamen aynı. Sadece önündeki kapak kısmı değişik. Arka tarafı aynı. Yani tuşlarından vida yerlerine kadar komple aynı kasa. Ayrıca özelliklerini de HYUNDAI DC2070 ile kıyasladım bire bir eşleşiyor. Bu makinenin DATRON açısından en önemli özelliği sensörünün CCD olması. (Hyundai'de olduğu gibi) Acaba bu ürünün kalitesi de Hyundai ile aynı mıdır? Yani açıkça konuşmak gerekirse DATRON'un yapacağı (ya da yaptıracağı) CCD sensörden hayır gelir mi? Böyle markaların sensörleri şimdiye kadar hep CMOS olurdu. Bu nedenle kutunun üzerinde boydan boya koskoca CCD yazıyor. (Görmemişin CCD'si olmuş... ) Bu makinenin fiyatı her yerde KDV dahil 150 milyon TL. Distribütörü UFOTEK. Bilgi için www.ufotek.com. Kıllandığım nokta; makinenin ISO hassasiyetini ne Hyundai ne de DATRON belirtmiş. Belirtilmediğine göre 100 ASAdır heralde. Neyse şimdi bu makinayı alayım mı? ne dersiniz? Acık daha para koy markalı birşey al dersiniz ama Bursa'da öyle her markanın her modeli bulunmuyor. Genelde hep pahalı modeller bulunuyor. Kodak'ın CX4200 modelini bulsam iki tane alcam en özlemlisinden.

Tarih: 4 Mart 2004, 02:39 - İp: yok
promethe
promethe (üye)
Ankara / Amatör

Datron, UFOTEK firmasının fason malıdır. Yani UFOTEK distribütör değil sadece, kendi ürünü Yurtdışı fabrikalarında yaptırıyorlar. DC2000'den önce DSC-216 modelini ürettiriyorlardı. Sonra bu makinenin üretimini durdurup DC2000'e geçtiler. www.datron.com.tr de sanırım web siteleri olması gerekir. UFOTEK'i arayıp sorular sorduğunuzda yardımcı oluyorlar, merak ettiklerini onlara sorabilirsin. Forumdaki çoğu üyedeki genel kanı "adam gibi" bir marka alınması. O yüzden sana diyecekleri şey üzerine para koyup Kodak, Canon, Nikon vs gibi markalar alman. (Kodak'ların dağıtımı 1,5 aylığına durmuş, ben de CX6200 alıyordum son ana kadar) Ama ben sana "adam gibi" bir marka al demeyeceğim. Çünkü belki sen Datron'u kullanıp bize tavsiye edeceksin, biz kullanıp başkalarına tavsiye edeceğiz sonra Datron da "adam gibi"lerin arasına girecek. Ben kendi açımdan Datron almazdım ama paran bu kadarsa ve acil alman gerekliyse al derim. Zor iş seçim yapmak, kolay gelsin.

 

Tarih: 4 Mart 2004, 09:10 - İp: yok
promethe
promethe (üye)
Ankara / Amatör

Kodak'larla ilgili yeni haber: http://www.netfotograf.com/forum/msgDetail.asp?msg_id=556&for_id=13

 

Tarih: 4 Mart 2004, 09:40 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Hyundai de alma, Datron da alma.. Her iki makine de muhtemelen aynı ve herhangi bir firmaya fason ürettirilmiş, eminim internetten aratsak bu makinenin aynısı ama markası farklı bir kaç tane daha bulursun.

Biraz daha bekleyip, iyi bir model almanı tavsiye ederim.

 

Tarih: 4 Mart 2004, 13:32 - İp: yok
snake_izm
snake_izm (üye)
İzmir / Amatör

hacı dc2000 bilmiyom ne kdr iidir ama dsc216 harika bi makina dsc224e göre aldgn makinanın cmos olsn ccd olsn 96DPİ OLSUN YETER sözde dsc224ü dsc216nın bi üst modeli diye piyasaya sürüyolar ama dsc224 daha kötü 216ya göre 72DPİ cönürlük tabi 216nın üretimi niye durdu bi fikir yürütebiliom delanksör tusu bozuluyo o yüzden bende216 vardı tusu bozulunca garantiye verdm yerine dsc224 verdiler eski makinamı istiyom ne yapıyım ben smdi üretim yok 216yok yok oglu yok ....
sen o makinayı alma hyu..benziyo diyosan ...
tabii hyun..cekimlerine baktnmı ona göre karar kıl hacı baska türlü icnden cıkamzsn fotorfcılara sor...

 

Tarih: 25 Kasım 2004, 22:04 - İp: yok
snake_izm
snake_izm (üye)
İzmir / Amatör

http://www.pclabs.gen.tr/kb/kb.asp?doc=89

su sayfada ccd ve cmos un özellikleri var ama bi fark yok
kolay gelsin sana

 

Tarih: 25 Kasım 2004, 22:14 - İp: yok
  • 1