nevzateker
nevzateker (üye)
Ankara / Meraklı

Hangisi Daha Önemli

Merhabalar,
arkadaşlar kompakt makinalarda o kadar çok özellik var ki satın alacak kişilerin kafası karışıyor.
Sizce kompakt dijital makinalarda bulunması gereken en fazla 3 özelliği sırasıyla yazarsanız en azından ortak müştereklerde fikir birliği sağlanmış olur, ve makina alacak kişilerin en azından olmazsa olmazları şekillenmiş olur.
Katılırsanız memnun olurum.

Tarih: 3 Ekim 2005, 13:00 - İp: yok
fotoender
fotoender (üye)
İstanbul / Amatör

kişiye göre değişir
Benim için:
Makro
Zoom
Fotoğraf kalitesi önemli

 

Tarih: 4 Ekim 2005, 22:23 - İp: yok
ulascelik
ulascelik (üye)
Ankara / Amatör

fiyat
foto. kalitesi
zoom

 

Tarih: 19 Ekim 2005, 22:35 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

marka, gosterisli olup olmamasi makinenin ve fotograf kalitesi..
..nevzateker, sanirim uc kistasla belirleyebilmek cok zor olur... hatta biz burada 10 kistas versek, eminim herkes 11. kistasi hatirlatacaktir..
bence ufak farkliliklardan dolayi kafayi yemeye gerek yok.. makineyi aldiktan sonra nasil olsa seviyorsunuz makinenizi.. ve alacaginiz makine zaten belli bir kalitede oluyordur, cunku arastirarak aliyor herkes..
o yuzden ilk once hangi marka olmasini istiyorsaniz ona bakin derim.. sonra tipi hos olmali.. en son da fotograf kalitesi tabii.. ucu de iyiyse yeterli..
zoom gibi ozellikleri belirtmeye gerek yok cunku zaten zoom'lu makinelere bakiyorsunuzdur, degil mi?.. zoom'suz olani zaten kafadan elersiniz.. o halde en onemli 3 kriter nedir?

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 14:21 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Zoom aralığını, geniş açı odak uzunluğunu, lens kalitesini, diyafram açıklığını, manuel ayarları olup olmadığını, çözünürlüğünü, maksimum ve minimum enstantane hızını, pil dayanma süresini, açılma hızını, makro kabiliyetini bir kenara bırakırsak

1. Fiyat
2. Marka
3. Fotoğraf kalitesi

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 15:47 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşlar fiyat kompakt dijital bir makinede bulunması gerekli bir özellik midir? fiyat satınalma kararını etkileyen önemli bir faktördür, özellikle de bütçesi kısıtlı kişiler için. ama nevzateker arkadaşımızın sorduğu soru bu değil ki! makinenin hangi özelliklerine bakmak gerektiğini soruyor, yanlış anlamadıysam. aynı şekilde marka da önemli bir etken ama, sözgelimi önünüze üç tane makine koysalar ve bunların markaları da silinmiş olsun (tabii fiyatı da belirtilmiyor), hangisini neye göre seçersiniz. buyrun bakalım1

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 16:03 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Centurion;

Bir kenara bırakırsak dediklerim var ya, benim için en önemlileri onlar. Bir anda aklıma gelen on tane özellik saydım bir kenara bırakırsak diye. Benim için en önemli üç özellik değil onüç özellik vardır. Bir başkası için 7 tane olabilir. Nevzateker herkesin üzerinde uzlaşabileceği üç özellik vardır muhakkak düşüncesiyle sordu zannediyorum bu soruyu ama öyle birşey olmaz. Sıraladığım üç tanenin çok önemi yok aslında, cevap kenara koyduklarımda gizli. İkonlarla ifade etmeye çalıştım bunu.

#bitpire' tarafyndan 20.10.2005 16:45:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 16:41 - İp: yok
ulascelik
ulascelik (üye)
Ankara / Amatör

bence kompakt makinelerde fiyat, belirleyici bir unsurdur.
fiyatı dslr ile aynı olan bir kompaktı almam doğrusu...
önüme 3 makine koysalar markaları silinmiş (siz silsenizde ben hangi makine olduğunu bilebilirim )
en ucuz ve kaliteli foto. çeken ve yüksem zumlusunu alırdım.

 

Tarih: 20 Ekim 2005, 21:17 - İp: yok
  • 1