pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vahdet-i Vücut Çu Yaşar Nuri

Habertürkte biraz önce seyrettim .Beyefendinin son icadı bu olmalı. Allahı n kainattın veya dönen sürecen kendisi olduğunu söyledi. Yani büyüyen , genişleyen zaman içinde yüzüp giden kainat Allahın ta kendisi imiş.
Monistler veya vahdeti vücutçular ehli sünnet inancında sapık olarak gürülmüşlerdir. Zİra Allah hariç herşey yaratılmıştır. Allah yaratık değildir. Bizler veya kaanat Haşa Alllahın bir parçası değiliz.
Bu adam niye böyle şeyleri ortaya atıyor anlamıyorum. Ancak bu son ortaya attığı şey kesinlikle İslam inincı dışı. Geçi geçende evrimi İslam alimleri ile tasdike kalkmıştır. İsam alimi derken müslüman görünen diyelim.

Tarih: 27 Nisan 2009, 21:11 - İp: 78.***.**0.40
andrelinoge
andrelinoge (üye)
İstanbul / Amatör

yaşar hocayı eğer iyi dinlemiş olsaydın "vahdeti vücutmu bu ? ben o tabiri kullanamıyorum" dediğini duyardın ama işinize geldiği gibi yapıyorsunuz sırf çamur atmak için duymamazlıktan geliyorsunuz
ayrıca yaşar nuri hocanın bir tane bile kitabını okumazlar sonra gelip hoca hakkında ileri geri konuşurlar, eğer zaten okumuş olsaydınız bu sözleri söylemezdiniz

buyrun videoyu izleyin, bakın sırf cevap vermek için üye oldum lütfen izleyin, ayrıca videoyu gönderende benim bu arada

http://www.vidivodo.com/417483/yasar-nuri-ozturk-_-kuranda-biz-ifadesi



lazut isimli üyenin yazdığı "hocanın aykırı fikirleri" diye listelediği kısım hakikatın ta kendisidir, bizler geleneğin bize vurduğu prangalardan kurtulamadığımız için islam dünyası bugün bu halde


 

Tarih: 19 Eylül 2010, 05:11 - İp: 78.***.**1.79
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

vidyoyu aççam ama ... çıplak değil dimi ?

 

Tarih: 19 Eylül 2010, 09:21 - İp: 85.***.**7.162
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

makara az diilsin sende.

 

Tarih: 20 Eylül 2010, 17:09 - İp: 78.***.**6.7
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Açan var mı vidyoyu..


Yoksa çocuklar olmadan mı açam?

 

Tarih: 20 Eylül 2010, 20:30 - İp: 88.***.**8.208
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

korkmaktayız bizde hala. bizimkiler birazdan gidincemi açmalı.

 

Tarih: 20 Eylül 2010, 20:34 - İp: 78.***.**6.7
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bizimkiler de ancak 22:00 sularında yatarler..En iyisi o zamana kadar bekleyem.

 

Tarih: 20 Eylül 2010, 20:39 - İp: 88.***.**8.208
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmiler video temiz. banyosal filan deelmiş. düz video mukabili.

 

Tarih: 20 Eylül 2010, 21:11 - İp: 78.***.**6.7
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

burda çok derin konulara bu konuda bilgi sahibi olmaya gerek duyulmadan girilmiş.her konu çok uzun sürecek bir topik yazılmaya kalkılsa haftalar sürer.

herkesin bir görüşü olabilir.herkes bir şeyi yanlış yada doğru olarakda anlamış olabilir.fakat bu görüşü ortaya çıkaran kimsenin görüşü daha önemlidir.

önce şu vahdeti vucüt olayına değineyim.osmanlı devleti zamanında bu işi doğrusunu bilmeyip yanlış anlayıp enel hak deyip milleti ve kendinide aldatanlar ki bunlar cahil tasavufçulardır.tamamı yargılanıp idam edilmişlerdir.benim bildiğim şu baba yada bu baba isimlerle ilgili halkında bilmeden türbe yaptığı yerler meccuttur.boğazda bunlardan birinin ismini duymuştum.

tasavvuf herzaman heryerde kabul gören bir hareket olmayıp zaman zaman tasavvufçular kendi içlerinde ve kelam ilmi ve fıkıhçılar islam tarihinde farklı görüşleri savunur olmuşlardır.fakat bu görüşler islamın temel presiplerine aykırı olmamıştır.

bu vahdeti vucut olayını çıkaran ibni arabi hazretleri olup kendi halini yanlış anlaşılacak şekilde bu konuda kitap yazmasıyla bu iş çıkmıştır. ibni arabi haz.kendi halinde olan değişiklikleri anlatırken bunu halkın yanlış anlayabileceği şekilde izah etmiştir.ve kitabındaki en önemli cümle şudur[.bu kitap bizden olmayanlara haramdır.]yani lahi aşka tutulmayanlara haramdır diyor benim kitabım.

tasavvuf kelam işi olmayıp hal ve durum olayıdır.peki nedir bu kişide olan durum ve hal olayı.
bunu en güzel leyla ve mecnun olayı ile anlatabiliriz.mecnun leylayı okadar çok sever okadar çok severki her baktığını leyla olarak görür.onun için herşey leyla olmuştur.hatta kendisi bile leyla olmuştur.kendisine zarar verecek birine bile leylama zarar verme diyebilecektir.o artık aşkın ateşinden leyla olmuştur.mecnunluğu gitmiş leylaya dönüşmüştür.

tasavvufda insanın kendi benlik duygularını yok edebilmesi ilahi yolculuğa başlayabilmesi ancak ve ancak ilahi aşkla mümkündür.bu kişinin o an söylediği sözler dikkate alınmaz çünkü kendinde değildir. bu bir mertebe olup bu mertebeyi geçtikten sonra tasavufta asıl yolculuk başlar.çoğu veli bu mertebeyi geçemeyip mecnun olarak kalmıştır.tasavvuf büyüklerinin o an için söyledikleri sözler sarhoşlukla söylenmiş sözler olarak kabul edilir ve dikkate alınmaz.çünkü o an aklı başında değildir.

islamda temel kural abd yani kul Allah olamaz prensibidir.

peki Allah varsa nerdedir.makara evren Allahdır gibi bir laf etmiş.oysa islamda Allah,ın yarattığı hiç bir şeye benzemediği temel kuraldır.mekan ve zaman yaratılmıştır.oysa Allah yaratıcıdır yaratılan değil.Allah mekan ve zaman gibi gibi konumlardan münezzehdir.bu şekilde yanlış inananlar islam dışına çıkmış olurlar.






 

Tarih: 21 Eylül 2010, 00:15 - İp: 88.***.**9.105
andrelinoge
andrelinoge (üye)
İstanbul / Amatör

evet benimle alay ederek ne kadar aciz ve cahil olduğunuzu çok güzel bir şekilde sergilediniz
ciddiye alınacak tipler değilmişsiniz hata bendeki uğraştım o kadar
daha videoyu izlemeye korkuyorsunuz sırf tükürdüğünüzü yalayacaksınız diye
siz bu kafayla devam edin

#andrelinoge' tarafından 22.09.2010 00:41:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Eylül 2010, 00:39 - İp: 78.***.**4.199
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

andrologin alay etmek istememiştik özür dileriz senden. küsme bize.
laytmen son parafra aynen katılınacak bir paragraftır.

 

Tarih: 22 Eylül 2010, 19:36 - İp: 78.***.**6.7