pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Türkiye Güney Kore Olmayacak

Güney Korede metrolarda bayanlara mahsus vagonlar uygulamaya konulmuş.Türkçesi Bundan sonra Seul Metrosu haremlik selamlık.
Allah bizleri bu akibetten korusun.
Türkiye Güney Kore olmayacak.

Tarih: 1 Kasım 2007, 15:49 - İp: 88.***.**0.168
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Burkay ın verdiği linkte de ayrı bir saçmalık var. Yeğenim Bilgi Üniversitesinde okuyor. Onunla da tartışmıştık bu konuyu bir iki ay önce. Her gün Murat Belge gibi Eser Karakaş gibi adamları dinleyen özgürlük! tapınıcılarına bu bu kulübü de çok görmemek lazım. Bu üniversite de zaten bana özel bir misyonla kurulmuş ya da kurdurulmuş gibi geliyor. Bir tarafta dini kendine kalkan edinen gericilik öbür tarafta böyle özgürlük fetişistleri kolkola gidiyorlar. Bu Gay Kulübü üniversitesinin rektörü de Samanyolu tv de düzenli olarak bir program yapıyor. İşbirliği gizli de değil yani.

Yok mu bunun ortası.

 

Tarih: 4 Kasım 2007, 16:40 - İp: 195.***.**1.141
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

bu rektörün adı programın adını verebilir misin merak ettim şimdi....



Ne kadar gaerip değil mi? Kadınların hak ve Özgürlüğünü ve de konforunu erkekler savunuyor

#burkay' tarafından 04.11.2007 17:00:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Kasım 2007, 16:58 - İp: 85.***.**5.129
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

HEmde ne savunma. Maaşallah ..
Bu arada ozybaba bir cümlen çok ama çok ayıp geldi bana. Ama burda tekrar yazmayacağım.o zamanlar şimdiki gibi değil. Irzını korumak pahasına emzikli bebeklerini ölüme terkeden analar bile olmuş. Neden bahsediyorsun sen.

 

Tarih: 4 Kasım 2007, 19:09 - İp: 88.***.**9.114
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Asıl Sen ne diyorsun Pazarbey...

Ya da ne demeye getiriyorsun...

Ben bütün yazımda Türk Kadının iffetini savunayım...
Sen iki satır yazı yazıp çarpıt...
Polemiği filan boşver artık...


Yaşadığın yerlerde hiç mi İstiklal Harbini hatırlayan adam kalmadı... Sor onlara İngilizlerin finosu Yunan Ordusunun ne şekilde ilerlediğini onlar anlatsın sen ağızlarına biber sür istersen ne kadar ayıp şeyler anlatıyorsunuz diye ...

Ya benim yazdıklarımın tamamını oku..
Ya da boşver hiç okuyup cevap verme...

Söylediğin çok ağır bir çarpıtma...

Çok ucuz olmuş bu son polemiğin kusura bakma...

Beni çok üzdün...


Kaldı ki Ben bir fikrimi bir inancımı söylemedim...
Sana tarihsel gerçekleri anlattım..


Tarih gazete köşelerinde birilerinin uydurmasıyla yazılmamalı...


Al oku ....

Tarihi belgelerle Yunan mezalimi

Yunanistan `da her yıl sözde `Pontus -Rum Soykırımı` Günü nedeniyle törenler düzenlenirken, Türkiye `nin arşivindeki belgeler, asıl mezalimin Yumanlılar tarafından yapıldığını ortaya koyuyor.


ANKARA Mustafa Kemal Atatürk `ün Kurtuluş Savaşı `nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919`da Samsun `a doğru çıktığı yolculuğun yıldönümlerinde sözde `Pontus -Rum soykırımı` günü nedeniyle Yunanistan `da törenler düzenlenirken, Türk arşivindeki belgeler, Anadolu topraklarındaki asıl mezalimin Yunanlılar tarafından yapıldığını ortaya koyuyor.


Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünün `Arşiv Belgelerine Göre Balkanlarda ve Anadolu `da Yunan Mezalimi ` adını taşıyan yayınında, `Yunanlıların Batı Anadolu `yu ele geçirme planlarının, 1829 yılında imzalanan Edirne Antlaşması sonrasında Avrupalı devletlerin himayesinde Yunanistan `ın kurulmasıyla su yüzüne çıktığı` kaydediliyor.


Buna göre, Rumların Anadolu topraklarını ele geçirmeye yönelik politikalarının temelini, `Megali İdea ` fikri oluşturuyordu. Rumlar , Yunan devletinin kurulmasından sonra `Megali İdea `nın gerçekleşmesini, dış politika hedefleri olarak belirlemişlerdi. Resmi belgelere göre, geçmişte yaşadıkları iddia edilen toprakları ele geçirip, `Başkent İstanbul olmak üzere, eski Bizans `ı diriltmek ve iki kıtalı beş denizli büyük bir Yunanistan kurmak` şeklinde hayal ettikleri `Megali İdea `, Yunanlıları yayılmacı bir politikaya sevk etmişti.


Yunanistan `ın işgal siyaseti


Atatürk Araştırma Merkezi `nce yayınlanan `Yunan Mezalimi ` adlı kitapta da Yunanistan `ın, 1. Dünya Savaşı sonrasında `Megali İdea `sını gerçekleştirebilmek için ileri sürdüğü iddiaları Avrupa kamuoyunda teyit ettirmek amacıyla girdiği sistemli çalışma anlatılıyor.


Kitaba göre, belirli bir plan dahilinde yürütülen Yunanistan `ın bu çalışmaları, Anadolu `daki işgallerden çok önceleri başlamış ve işgal süresince devam etmişti. Kitapta, Yunanistan `ın bu girişimlerine şöyle dikkat çekiliyor: `İleri sürdüğü iddialarla Avrupa devletlerini yanına alan Yunanistan , Osmanlı Devleti içindeki Rumları teşkilatlandırmaya çalışıyor ve Anadolu `da ciddi bir isyan siyaseti takip ediyordu. Yunanistan `ın işgal siyasetinde uyguladığı metot, iddialarını kuvvetlendirmek ve Rum iskanını sağlamak amacıyla Türk halkının imhası ve göçe zorlanması oldu.`


Kitaba göre, Anadolu `nun Yunanlılar tarafından işgal edilebilmesi ve `Megali İdea `nın gerçekleşebilmesi için ileri sürülen gerekçelerden biri, `Türklerin Anadolu `da Rumlara zulmettiği, hayatlarının emniyette bulunmadığı, azınlıkların bulundukları yerlerde Türk idaresinin kötü olduğu` iddiasıydı.


Atatürk `ün ağzından Yunan mezalimi


Araştırmacı-Yazar Murat Özcan `ın, `Tarihin Işığında Yunan Mezalimi ` kitabında, İzmir `in Yunanlılar tarafından işgal edildiği `15 Mayıs 1919`dan itibaren Anadolu eşine az rastlanır vahşetlere şahit oldu` ifadesi yer alıyor.


Kitaba göre, `Anadolu `ya giren Yunan ordusunun amacı, etnik açıdan karma bir nüfusun bulunduğu ülkede bir Hıristiyan vatanı oluşturmak, bu amaca ulaşmak için de Müslümanları ülkeden söküp atmak` idi.


Kurtuluş Savaşı `nın önderi Atatürk , 26 Şubat 1921

 

Tarih: 4 Kasım 2007, 20:00 - İp: 85.***.**3.193
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ozzy baba, yunan işgaline karşı savaşan kuvvai milliye ye destek olunmaması için halife nin yayınladığı bir fetva vardı. Yunan işgalini destekleyen, işgale karşı çıkmayı men eden bir fetva.

 

Tarih: 4 Kasım 2007, 20:14 - İp: 195.***.**1.141
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Bırak kardeşim şimdi halifeyi, padişahı...

Onlar Gazi Paşanın başı içinde fetva ve ferman verdiler...

Bize söz konusu olan vatan olunca fetvayı fermanı dinlemeyen adam gibi adamların adı lazım mesela...

KÜTAHYA MÜFTÜSÜ FEVZİ

"Sarı Hacı Efendizâde" diye tanınan Fevzi Efendi, 1910 yılında Kütahya Müftüsü oldu

Fevzi Efendi, Milli Mücadele'nin başlamasıyla, milli harekatın yanında yer almış ve Müdafaa-i Hukuk çalışmalarında bulunmuştur. Bu arada Ankara Fetvası'nı Kütahya Müftüsü olarak tasdik etmiştir.





 

Tarih: 4 Kasım 2007, 20:23 - İp: 85.***.**3.193
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

osbaba senin yazdıklarına kalırsak buralarda tecavüz edilmemiz tek kadın kalmamış gibi . hepimiz yunan tohumuyuz yani. yuh be.
Yeter artık ilkokul bilgileri ile tarih konuşmayı bırakalım. Mustafa Kemali anadoluya kim gönderdi. SÖyleyin kardeşim kim gönderdi. Bunun cevabını verin ondan sonra devam edelim.

 

Tarih: 4 Kasım 2007, 20:35 - İp: 88.***.**3.170
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Amerikan ve İngiliz destekli basından yakın tarihimizi ve güncel olaylarımızı takip edenler, bu kadar ağır bir psikolojik harekatın etkisiyle bunalmışlarsa, eğer kafaları gerçekten kararmışsa, eğer hiç bir şeye güvenleri kalmamışsa..

Açsınlar resmi devlet arşivlerini okusunlar....

Sadece bizimkileri değil...

Amerika'nın kileri okusunlar...

İngilizlerinkini okusunlar...

Türkler üzerine ne türlü oyunların oynandığını, bir milletin nasıl kolayca kendi milli tarihinden uzaklaştırıldığını ve kendi milli ve manevi değerlerine nasıl düşman edildiğini çok açık bir biçimde görebilirler....

Herkese sadece çok okumalarını,
Bilgi sahibi olmadan bir fikre sahip olmamalarını,
Tarihi bir takım insanlardan masal dinler gibi dinlememelerini,
Bir fikri savunurken veya bir fikre karşı dururken, karşısındakinin sözlerini alıp evirip çevirmek yerine gerçekliği yadsınamaz ciddi belgelere dayanmalarını tavsiye ederim....

 

Tarih: 4 Kasım 2007, 20:38 - İp: 85.***.**3.193
ozzy baba
ozzy baba (üye)
Ankara / Meraklı

Pazarbey ben böyle bir sözü nerede ettim...
Yazılarım altta hiçbirini ne sildim ne değiştirdim...
Allah böyle bir iftiradan hepimizi korusun...
İlkinde böyle bir şeyi söylemediğim halde bana izafe ettim...
Şimdi açıktan iftira ediyorsun...
Söylediklerin sana aittir...
Asıl senin söylediklerini tekrara benim dilim varmaz...
Önce benim söylediklerimi yazmaya dilinin varmayacağını söylüyorsun, sonra da Benim söylemediğim ve asla söyleyemeyeceğim kimseden de duymak istemeyeceğim şeyleri abartarak ve saptırarak kendin söylüyorsun...
Allah aşkına samimi misin...
Konuyu hangi noktaya taşıdığının farkında olduğunu umuyorum...


Gerçekten hicap duydum üzüldüm bunları duymaktan...

Bana çok ama çok ağır hakaret ettiğinin farkında olduğunu umuyorum...

Çok özür dileyerek senin bu çarpıtmana ve çok ağır ithamına artık cevap vermeyeceğimi bildirmek zorundayım...
Ben ilkokul kitaplarıma geri dönüyorum...

Kişisel hakarete varmayan tartışmalar yapılabildiği günlerde görüşmek üzere...

Haa unutmadan son sorduğun sorunun çok okkalı bir tarih sorusu olduğunu, cevabının da bizim ilkokul kitaplarında bulunmadığı için gittiğimi daha mertçesi kaçtığımı bir an için aklına getirme...

Sadece aynı duygu düşünce ve sevgilerin insanı olduğum kişilerle fikir mücadelesi yapmayı ve tarih tartışmayı çok sevdiğim ve yararlı bulduğum halde, söylemediklerimin abartılı bir biçimde söylenmiş gibi lanse edildiği bir ortamda iyiniyetin sorgulanmaya başlanacağını düşünüyorum....

Hukukçular ne der bilirsin "iyi niyet esastır"...

Daha fazla ileri gitmek,ne memleketi kurtaracak ne tarihsel gerçekleri ortaya koyacak ve ne de kaç yıldır okumaktan üşenen ve ağabey sofralarında ve forumlarda tedrisat yapan gençliğimizi aydınlatacak biri birimize karışı olan (kendi adıma konuşayım en azından benim sana karşı var) saygımızı ve sevgimizi törpülemekten öte bir işe yarmayacak beyhude tartışmamız ...

Kal sağlıcakla....

















#OZZY BABA' tarafından 04.11.2007 21:32:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Kasım 2007, 20:53 - İp: 85.***.**3.193
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hayda bak mesele nerelere vardı. Tamam oz baba onu es geçtik. Kapansın mesele. Evet zoruma cevap ver. Ayrıca bakıyorum epeyce ağabey sofrası tedrisatından geçmişe benziyorsun. Yumurtalı patateste yedinmi. Ya maklube.
Hi bide sorayım sen bizim oz babasın demi. Başkası olurda. Birden bire değişti bizim oz baba.

 

Tarih: 4 Kasım 2007, 21:55 - İp: 88.***.**3.170