pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Trafik Güvenliği Bakanlığı ,acil !

Son dönemde trafik kazalarında acaip bir artış var. BUnda en büyük sebep tabiki kullanıcılar. BEnim kazaların önlenmesi için öngürdüğüm bazı tedbirler var. Bunların acil olarak uygulanması gerektiği kanaatindeyim.
1-Öncelikle Trafik güvenliği bakanlığı veya genel olarak bir güvenlik bakanlığı oluşturulmalı. Trafik ve genel anlamda acil olarak satandartlar uygulamaya konulmalı.
2- Arka koltuklarda emniyet kemeri zorunluluğu olmalı.
3-Tüm otobüs ve minübüslerde emniyet kemeri takma zorunluluğu getirilmeli.
4-Çocuk koltuğu zorunluluk haline getirilmeli. Bİzim anne ve babalarımız maalesef dünyanın parasını sigaraya ona buna verir ama 100 liraya bi çocuk koltuğu almaz. Alanda monte etmeden çocuğu oturtur.
5-Cahelat seviyesine yakın eğitim düzeyindeki trafik polislerimiz eğitilmeli. Zira kendilerini hiçbir zaman emniyet kemerini takmış vaziyette görebilmiş değilim.
6-Gece gündüz far yakma zorunluluğu getirilmeli.
7-Kamyon ve kamyonutların arka ön ve yanları otomobil gibi alçak araç çarpmalarında alta almayacak seviyede alçaltılmalı. Zİra pekçok kazada ölüm sebebi kamyonların arkadan altına girmedir.
8-Mucırlı asfalttan vazgeçilmeli, incede olsa sıcak asfalt atılmalı, geçilemesi bile mucırlar silindirle yola tamamen yapıştırılmalı, kalanlar temizlenmeli.
9-Bizim yol mühendislerimizin mühendislikle hiç alakası olmadığından mümkünse yurt dışından yol mühindisleri getirtilmeli. Virajlar, adalar vs ince ince hesaplatılarak apılmalı.
10-Hiç ama hiç kimseye ayrıcalık tanımamalı, trafik suçu işyelen herkes en ağır biçimde cezalandırılmalı. Bir hukukçu olarak hakim ve savcıların ayrıcalık istemesini hukuk adına utanç verici buluyorum. Bu sebeple hakim savcı milletvekili, bakan başbakan hatta cumhurbaşkanıda olsa bu konuda ayrımcılık yapılmamalı, toplumda trafik polisinin affı olmadığı izlenimi uyandırılmalıdır.
11-Çocuklarını ön koltukta oturtan veya kucağına ön koltukta alan anne ve babalar sadece ceza ile kurtulamamalı, trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan ayrıca ceza almalı.
12-10. maddedede belirttiğmi gibi sigara yasağı nın delinmezliği hususunda olduğu gibi trafik kurallarına uymamanın çok ağır neticeleri olacağı kanaati toplumda işlenmeli ve hiçbir ayrımcılığı mahal vermeden cezalar kesilmeli.
13-Araçların teknik yeterlliği müsamaha gösterilmeden sağlanmalı.
14-Eğitimsiz şöförlerimiz için eğitim seferberliği başlatılmalı, televizyonların en yüksek izlenme saatlerinde bunlar gösterilmeli.YAbancı bir video vardı bunun gibi etkileyici videolar olmalı.
15-Üretilen ve ithal edilen araçların çarpışma testlerinde yeterliliği husususnda aşırı hassasiyet gösterilmeli. Ford connect ve transit çarpıştığında nasıl oluyorda transit yarısına kadar göçüyor anlamak mümkün değil. DEmekki aynı firma farklı dayanıklılıkta araçlar üretebiliyor ve bunlar aynı güvenlik düzeyinde olmayabiliyor. Bu tür üretimleri asla izin verilmemeli. Türkiye tofaş macerasını çok acı biçimde yaşadı.

Tarih: 1 Ağustos 2009, 13:06 - İp: 88.***.**4.168
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Allah belanı vermesin diyorum sadece. demek sana klsak hapı yuttuk. yuhh. çağrı bırakacakmış. insafın kurusun senin.

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 13:20 - İp: 85.***.**4.111
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

okyanus hocam noldu çağrı geldi mi ?

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 13:23 - İp: 81.***.**3.185
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Yok gelmedi valla. Ama bu adam çok uyuyor. Öğretmen olduğundan herhal. Sürekli bir miskinlik haleti ruhiyesi içinde.
Geçende bi tane savcı bi tane de adalet müfettişi arkadaş ocakbaşında oturuyor idik. Kayınbilader aradı bizdeymiş. Sende gel dedim. Herif eşofmanla terlikle geldi oturdu ocakbaşı sosyete mertebesine. Giyinmeye üşenecek kadar miskin yani. Memur zihniyeti deyip fazla üstünde durmuyorum. Belki de üşeniyordur çağrı bırakmaya.

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 13:33 - İp: 85.***.**7.209
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

kurtulmak için yüzmeye falan da üşenmesin...

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 13:36 - İp: 81.***.**3.185
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Acakbaşı sosyete mertebesimi. Bİzde inandık. KEsin sen merdivan altı ocakbaşına gitmişsindir. NErde sende sosyete ocakbaşına vercek para.










 

Tarih: 9 Eylül 2009, 13:40 - İp: 85.***.**4.111
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bilader hesabı ben vermedim zaten.
Bizim ankara da sınıf arkadaşım bir avukat arkadaş var. O gelmiş idi. O benden daha tipsiz ama bi tane kadın popçunun davasını almış. o gün de 20 bin dolar para almış. Kadın popçunun menejeriyle de bodrum da tatilde tanışmış idi. Yani nasıl adamlarla oturup kalktığımı gör de ona göre notumu ver.

Sonra bunlar benim hanımla beraber oturup beni beklerkene yani masada bi savcı bir adalet müfettişi iki de avukat var ikene bir tane tinerci masadan benim hanımın telefonunu çalar götürür. Ben hanımı ararım tinerci çıkar karşıma. Abi bu telefonu hırsızlar çalıyordu ben koştum yakaladım birde beni bıçakladılar hastane masrafımı ver telefonu getiriyim dedi.
Bende dedim üstümde hiç para yok ama bi arkadaşdan 20 lira borç alıp sana veriyim olur mu dedim. 20 az olur dedi. Meğerse hanımla öbür avukat arkadaş da aramışlar onlar da 50 lira teklif etmişler. sonra bana kızdılar sen piyasayı düşürdün hırsız da randevuya gelmedi diye. Keza tinerci hırsızına hacı abdullahın önüne gel parayı al telefonu getir dedik. Bekledik bekledik gelmedi.

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 13:50 - İp: 85.***.**7.209
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Pardon hikayenin sonunu unuttum. Arkadaş ocakbaşından sonra birde cep telefonu aldı artık bize kıyak mertebesinde.

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 13:51 - İp: 85.***.**7.209
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

oky sen geleyirmosun Ankara buruşmasına

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 13:52 - İp: 212.***.**8.38
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

gelmeyecek zannımca

hatta roko da tüyecekmiş gibi bir his var içimde...

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 13:55 - İp: 81.***.**3.185
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Gelmek istiyorum ama gelemeyecek gibiyim zaman mefhumu nedeniyle.
Yinede belli olmaz. Kafa eserse gelirim belki son anda.

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 13:56 - İp: 85.***.**7.209