pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Trafik Güvenliği Bakanlığı ,acil !

Son dönemde trafik kazalarında acaip bir artış var. BUnda en büyük sebep tabiki kullanıcılar. BEnim kazaların önlenmesi için öngürdüğüm bazı tedbirler var. Bunların acil olarak uygulanması gerektiği kanaatindeyim.
1-Öncelikle Trafik güvenliği bakanlığı veya genel olarak bir güvenlik bakanlığı oluşturulmalı. Trafik ve genel anlamda acil olarak satandartlar uygulamaya konulmalı.
2- Arka koltuklarda emniyet kemeri zorunluluğu olmalı.
3-Tüm otobüs ve minübüslerde emniyet kemeri takma zorunluluğu getirilmeli.
4-Çocuk koltuğu zorunluluk haline getirilmeli. Bİzim anne ve babalarımız maalesef dünyanın parasını sigaraya ona buna verir ama 100 liraya bi çocuk koltuğu almaz. Alanda monte etmeden çocuğu oturtur.
5-Cahelat seviyesine yakın eğitim düzeyindeki trafik polislerimiz eğitilmeli. Zira kendilerini hiçbir zaman emniyet kemerini takmış vaziyette görebilmiş değilim.
6-Gece gündüz far yakma zorunluluğu getirilmeli.
7-Kamyon ve kamyonutların arka ön ve yanları otomobil gibi alçak araç çarpmalarında alta almayacak seviyede alçaltılmalı. Zİra pekçok kazada ölüm sebebi kamyonların arkadan altına girmedir.
8-Mucırlı asfalttan vazgeçilmeli, incede olsa sıcak asfalt atılmalı, geçilemesi bile mucırlar silindirle yola tamamen yapıştırılmalı, kalanlar temizlenmeli.
9-Bizim yol mühendislerimizin mühendislikle hiç alakası olmadığından mümkünse yurt dışından yol mühindisleri getirtilmeli. Virajlar, adalar vs ince ince hesaplatılarak apılmalı.
10-Hiç ama hiç kimseye ayrıcalık tanımamalı, trafik suçu işyelen herkes en ağır biçimde cezalandırılmalı. Bir hukukçu olarak hakim ve savcıların ayrıcalık istemesini hukuk adına utanç verici buluyorum. Bu sebeple hakim savcı milletvekili, bakan başbakan hatta cumhurbaşkanıda olsa bu konuda ayrımcılık yapılmamalı, toplumda trafik polisinin affı olmadığı izlenimi uyandırılmalıdır.
11-Çocuklarını ön koltukta oturtan veya kucağına ön koltukta alan anne ve babalar sadece ceza ile kurtulamamalı, trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan ayrıca ceza almalı.
12-10. maddedede belirttiğmi gibi sigara yasağı nın delinmezliği hususunda olduğu gibi trafik kurallarına uymamanın çok ağır neticeleri olacağı kanaati toplumda işlenmeli ve hiçbir ayrımcılığı mahal vermeden cezalar kesilmeli.
13-Araçların teknik yeterlliği müsamaha gösterilmeden sağlanmalı.
14-Eğitimsiz şöförlerimiz için eğitim seferberliği başlatılmalı, televizyonların en yüksek izlenme saatlerinde bunlar gösterilmeli.YAbancı bir video vardı bunun gibi etkileyici videolar olmalı.
15-Üretilen ve ithal edilen araçların çarpışma testlerinde yeterliliği husususnda aşırı hassasiyet gösterilmeli. Ford connect ve transit çarpıştığında nasıl oluyorda transit yarısına kadar göçüyor anlamak mümkün değil. DEmekki aynı firma farklı dayanıklılıkta araçlar üretebiliyor ve bunlar aynı güvenlik düzeyinde olmayabiliyor. Bu tür üretimleri asla izin verilmemeli. Türkiye tofaş macerasını çok acı biçimde yaşadı.

Tarih: 1 Ağustos 2009, 13:06 - İp: 88.***.**4.168
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Köpeğe çarpan malum [okyanus] arkadaşa bişi dememeli, olmuşla ecele çare yok zati..
Maayenesini de yaptırsa düzgün gidecek işi keza..

Emmi sen en iyisi yeni asıtıra al, steyşin olanından siyah..Güzel araba, geniş bagaj ve sürüş..İnsigma iyi değil zati almayın..Arkada oturan yanmış hele..Migan gibi tutuyor insanı..Ööö ööhh diye çıkartırlar, uçakta torba var gali emme araba da zor o iş, siniyor üstüne bir de..
Sat matirikisi en iyisi..Sat..

 

Tarih: 2 Ağustos 2009, 04:20 - İp: 85.***.**4.77
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

niye abi niye. arabamı tuttu seni yoksa.

 

Tarih: 2 Ağustos 2009, 08:37 - İp: 85.***.**9.69
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

şu son satır: "Bu tür üretimleri asla izin verilmemeli. Türkiye tofaş macerasını çok acı biçimde yaşadı. "

Tofaş ürünlerinin halen üretildiğini ve Mısır'a satıldığını biliyormuydunuz.. Onların canı, bizimkinden daha değersiz sanki. [

Sİgara yasağı konusundaki benzetmen dikkatimi çekti Beytullah üstad.. Senler önce bir tanıdığım söylemişti; "-trafikte alkollü yakalananlar, alkollü araç kullanmaktan değil, cinayete tam teşebbüsten yargılanmalı"

Kendimi bildim bileli trafik adeta terör mekanı..

Kamyon ve kamyonet tamponu konusundada haklısın.. Amerikadaki tampon standardı sebebiyle lambordini'nin bir modelinin amerikada satışı öngellenmiş.. Tasarımcısı, malum şekilde 50cm tampom yüksekliği şeklinde yenileme yapmış.. Uzun süre kamyonet kullandım, bahsetmişimdir belki:. Küçük otomobiller, gece yarıları birbirlerinin üzerine hamle yapıyor.. Kamyonetle orta şeritde giderken ilginç bir şekilde uzak duruyorlar.. Aracın burnunu doğrulttuğum şerit, aniden boşalıveriyor.. Ne işgüzar sürücülerle yüzyüzeyiz..

 

Tarih: 2 Ağustos 2009, 15:43 - İp: 78.***.**2.222
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yok beni araba tutmuyor, tekne de tutmaz alışığız biz de, seni bilemem ama..Yedikere sekiz ellialtı emmi..Sekizkere yedi de aynı kapıya çıkıyor zira..Değil mi..

 

Tarih: 2 Ağustos 2009, 16:36 - İp: 88.***.**8.171
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

mete ağabey haklıyı emme maalesef bunlarıy pacek bakanlık yok. cesaret yok bunu düşünebilecek seviyede bakn ve bürokrat yok. muhalefet zaten ölüm uykusuna yatmış horul horul uyuyor.
kumköy abi çıkıyom sayıla bu böyle biline.

 

Tarih: 2 Ağustos 2009, 21:21 - İp: 85.***.**9.69
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

kanal D de duydum.

trafik kazası ve 20 ölü

iyimi.

 

Tarih: 9 Ağustos 2009, 18:58 - İp: 78.***.**2.245
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İyi tabi iyi. NE kadar angut geri zekalı varsa trafikte. Sanki emniyet kemerini trafik polisine takıyorlar. Geri zekalılar. Takmayan arkadaşlar varsa onlarrda geri zekalıdır.
YAv adam belçikadan gelmiş emniyet kemerini takmıyor almış öne kucağına çocuğu ayı oğlu ayı.
BEn hakim olsam böyle bir kazada öndeki çocuk ölse anneyide babayıda kasten adam öldürmeden yargılarım. En azından belirsiz kasttan 7-8 yıl verir parayada çevirmem yatırırım.
Bu ara trafik kontrolleride hiç ama hiç yok zati.
Sinyalin ne işe yaradığını bilmeyen bu angutlar sürüsüyle aynı milletten olmaktan utanıyorum.

 

Tarih: 9 Ağustos 2009, 20:13 - İp: 88.***.**8.145
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Emniyet kemeri sesli ikazı kessin diye millet üç beş liraya aparat taktırıyor,neymiş efendim ses yapıyormuş..
Ee o hava yastığı süs diyemi yapıldı..Çarpma anında sana vereceği kuvvet bir boksörün yumruğundan kaç kat fazla..

Varsın kemer sesli ikazı olsun , işte bizim insanımız böyle ,,eğitim şart eğitim..
Bir de yolun sağından otuz kilometre ile gidenlere ne demeli, yanından doksan yüz ile geçenlere daha tehlike yaratıyor o otuzla giden araba..
Asıl o ağır giden, sağda tırıs tırıs giden seyr eden arabaya da ceza keseceksin ki ,anlasın millet birşey bari..
Sol şeritte de giden var ağır ağır seksen ile bazen..
Avrupada devler karayolunda yapamazlar ki böyle, eline direksiyon vermezler zati, cezayı yersin otoban motoban, veya meskun mahalde de olsan..




 

Tarih: 9 Ağustos 2009, 20:42 - İp: 88.***.**6.195
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

keste gör gününü. Naptılar zavallı polise. etmedikleri kalmadı yazık adamcağıza. savcılar gider yolun solundan. kimse elleyemez onlara.

 

Tarih: 9 Ağustos 2009, 20:45 - İp: 88.***.**8.145
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Avrupada vb yabancı ülkelerde kesiyorlar emmi..Hemde anında görüntü, cam gibi resimi eline veriyorlar orada, kuzu kuzu ödüyorsun mesleğin ne olsa da orada..

Burada adam sekiz çiziyor yolda neymiş filancadan torpilli imiş dayısı eniştesi varmış..Kes cezayı at içeriye bak yaparmı bir daha..

 

Tarih: 9 Ağustos 2009, 21:39 - İp: 88.***.**6.195