dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Tekel İşçileri

arkadaşlar devletin içine çöreklenmiş gruplar var.geçen bir arkadaşım anlattı. samsunda ismini vermediği bir devlet kuruluşunda çalışan bacanağı emekli olmuş . kuruluştan içeri girdim dedi herşey paslanmış,bütün makineler çalışmamaktan paslanmış.fakat onun gbi bir çok arkadaşı iş çalışmayıp devletten bir ay çift bir ay tek maaş alıyormuş.adam böyle 3 tane daire almış.bunun faturası millete çıkıyor.deniz baykal bir gün cem evinde bir gün ise tekel işçilerinin yanında,tamam haklı olanın yanında olalımda çalışmadan milletin sırtından geçinenlerede arka çıkmayalım.onlar çift maaş alıcak diye yükünü niye millet çeksin.

Tarih: 27 Aralık 2009, 23:31 - İp: 88.***.**3.225
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

şimdi kominzm olsa .bak doğruyu söyliyorum,yalanım yok.çalışsamda aynı parayı alıcam,çalışmasamda niye kendimi sıkıyım.bir iki kişi jurneller üst makam çıkarım.kominz böyle birşeydir.çalışan ile çalışmayan aynıdır.devlet kimsenin babasının malı değil kar ve zarar hesabı olmalıdır.zarar eden kuruluşlar elbette satılmalı fakat hayatiyet arzeden kurumlar dışında. ben telekomun satılmasını hata olarak görüyordum,fakat ilerde telofonlarda kalkarsa herşey nete düştü artık.hükümetlerin bu hatasını teknoloji telafi etmiş olur.fakat tekel hayatiyet arzeden bir kurum değildir.çiftlikten elbette işletmeye döndürülmelidir.yoksa tayyibi ne olursa olsun sevmem.azıyla kuş tutsa ban yaranamaz.fakat önemli olan türkiyedir.türkiye çıkışa geçmelidir.kominzm usulu çalışsada çalışmasada para verelim anlayışı olmamalıdır.

 

Tarih: 29 Aralık 2009, 22:02 - İp: 88.***.**8.111
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Tekelin içki üretilen bölümünün devlete maliyeti 100 milyon dolar. Bu miktar Bilecikteki fabrikanın değeri kadar. Bilecik fabrikası Avrupa'nın en yeni Teknolojisine sahip. 100 milyon dolar değerinde ham madde stoku bulunuyor. (Kuru üzüm, üzüm alkolü, şişe, etiket, anason) Ayrıca 35 milyon dolar kadar da içki stoku bulunuyor. (Bütün illerde bulunan stok miktarı buna dahil) Bu üç kalemin toplam değeri 235 milyon dolar. Ayrıca 16 fabrika daha var.

Sadece kurulu değeri ve stokları 235 milyon dolar olan bu kurum kime ve kaça satıldı dersiniz 292 milyon dolara Nurol-Limak-Özaltın-Tütsab ortaklığına satılmıştı.

Ancak 17 fabrikayı 292 milyon dolara özelleştirmeden alan Nurol-Limak-Özaltın-Tütsab ortaklığı, sadece birkaç ay sonra aynı yerleri tam 950 milyon dolara Amerikan Texas Pacific Groupa devrettiler. Bu birkaç ay içinde kazandıkları para tam 658 milyon dolar. Ne güzel iş değil mi? İşte size bir akepe özelleştirme klasiği. İşte size tüyü bitmemiş yetim hakkı. İşçinin hakkını istemesi yetim hakkı olur, ama yandaşların bir kalemde zengin edilmesi ticaret olur, marifet olur, özelleştirme olur.

Bu oyun Türktelekom, Tüpraş ve Petkim gibi kuruluşların özelleştirmesindede oynandı. İşçiyi memuru yan gelip yatmakla suçlayan arkadaşlar HIRSIZIN HİÇMİ SUÇU YOK? Muhabetle güzel ülkemin güzel insanları muhabbetle!!!

#mechul75' tarafından 30.12.2009 02:13:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Aralık 2009, 02:09 - İp: 88.***.**4.238
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Ben uzun uzun yazamayacam..
Kelimeleri yazayım siz desteklediğiniz partinin tutumuna göre bu kelimelerden cümle yapın..

-Talan
-Vurgun
-Rüşvet
-Kaptıkaçtı


Dün yapıldı... Bugün yapılıyor.. yarın yapılacak..

 

Tarih: 30 Aralık 2009, 11:32 - İp: 88.***.**3.170
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

gayfeler tertemiz olmuş valla.

 

Tarih: 31 Aralık 2009, 00:36 - İp: 88.***.**7.43
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Pzremmi ISKİ Gn Md görevden alıp yerine başka Md getirmişler dün,, dere kenarları sel ve seylap baskını sonucu, nihayi karar gereği imiş sanırım ..

 

Tarih: 1 Ocak 2010, 18:54 - İp: 88.***.**1.25
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

imam getirmişlerdir emmi başına.

 

Tarih: 1 Ocak 2010, 19:40 - İp: 85.***.**5.161
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Etfaiyeyi özelleştirdiler diye mi direniş yapıyordu geçende emmiler okyanus..?

Şu angarada kaskı omayan kaskı olsa numarası olacak olan,kaskı olmadığı içinde numarası olmayan yakından tazyikli büber gazı sıkan kolluk görevlisini ne ettiler acep, hiç bir habar etmezler teve haberlerinde,ne biçim metya bu.!! O soğukta o kış günü hoş görüntü değildi onlar,sesini kapatıp izlemiştim bir an kanal değiştirdim mecburen o saatte..
Sienen tükte kayla mine var şimdi emmi aç bak izle..

 

Tarih: 1 Ocak 2010, 21:06 - İp: 78.***.**3.49
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Buraya Tıklayın...... (sayfayı biraz aşağı sürüklemek gerekebilir)

Link, sanki alakasız gibi görünebilir.. Ancak bu işgücünün ve üretim kaynaklarının heba olmaması için, biyo yakıt sektörüne kaydırılması gerektiğini düşünüyorum...

Cevabınızı tahmin ediyorum; "hayal dünyasında yaşamayalım"

 

Tarih: 7 Ocak 2010, 17:27 - İp: 85.***.**7.64
zarazara
zarazara (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Tekel İşçileri bu ülkede sınıfsal olarak hak-hukuk-adalet-eşitlik-özgürlük gibi şeyleri temsil eden bir sınıfın olduğunu hatırlattılar.İşsizlik, yoksulluk, açlık, sefalet içinde yaşam mücadelesi veren milyonların sesi oldular.Tekel işçilerinin direnişi bu yüzden önemlidir.

Kemal Okuyan'ın yazısından bir bölüm alıntı...

"Türkiye, bundan 40 yıl önce yüz bin işçinin görkemli yürüyüşünü taşıyamamış, sınıf hareketi bir bütün olarak mevzi kaybetmiştir. Türkiye şimdi on bin kadar Tekel işçisinin yerinden oynattığı bir ülkedir. 70 milyonu 10 binin sırtına vuramazsınız ama “yerinden oynatma” işlemini asla küçümseyemezsiniz.

Bir; Oynama fark edilmiştir, taşıma gönüllüleri artacaktır, İki; Oynama adalet bağlarının koptuğunu, en azından gevşediğini gösterir ..."

 

Tarih: 24 Ocak 2010, 05:26 - İp: 95.***.**2.99
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Ben buna katılamıyorum.
Tekel işçileri 'sınıfı' hatırlatmaktan çok,sınıf bilincinin nasıl kaybolduğunu hatırlatıyor.
Bu işçileri,kuyruğuna basılan kedi olarak tanımlıyorum.Kuyruğuna basan ayak geri çekilirse, emin olun kedi ortalıktan kaybolacaktır.
Çünkü sınıf bilincine sahip olmayanlar,sadece kendi menfaatlerine dokunulduğunda zalimlerin karşısında durmaları gerektiğini farkedenlerdir...

RTE doğru söylüyor.
''Sen kimsin ki hükümeti devireceksin'' diyor.Çünkü biliyor ki,bu işçilere haklarından en azından bir kısmını bile geri verse ortadan yine toz olup ilk seçimlerde yine kendilerine oy verecekler.

Buna rağmen,yazdıklarım Tekel işçilerinin kişisel haklılıklarının önüne geçemez.Önemli olan onların bu mücadelelerini emek ve işçi sınıfı ekseninde genele yayabilecek bir hareket oluşturabilmektir.Bunu yapabilcek olanlar da CHP ve MHP gibi siyasi rantçılar değil,sendikalar/sivil toplum örgütleridir.





#harmanci' tarafından 24.01.2010 13:20:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ocak 2010, 13:19 - İp: 78.***.**9.252