dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Tekel İşçileri

arkadaşlar devletin içine çöreklenmiş gruplar var.geçen bir arkadaşım anlattı. samsunda ismini vermediği bir devlet kuruluşunda çalışan bacanağı emekli olmuş . kuruluştan içeri girdim dedi herşey paslanmış,bütün makineler çalışmamaktan paslanmış.fakat onun gbi bir çok arkadaşı iş çalışmayıp devletten bir ay çift bir ay tek maaş alıyormuş.adam böyle 3 tane daire almış.bunun faturası millete çıkıyor.deniz baykal bir gün cem evinde bir gün ise tekel işçilerinin yanında,tamam haklı olanın yanında olalımda çalışmadan milletin sırtından geçinenlerede arka çıkmayalım.onlar çift maaş alıcak diye yükünü niye millet çeksin.

Tarih: 27 Aralık 2009, 23:31 - İp: 88.***.**3.225
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kahrolsun emperyalist tekel işçileri

 

Tarih: 24 Ocak 2010, 15:01 - İp: 88.***.**8.222
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

İşçi sınıfında siyasi bilincin dumura uğratılması 12 eylül döneminde başlamıştır.
Bu inkâr edilemez gerçektir. 12 Eylül le birlikte Disk başta olmak üzere işciye siyasi bilinç kazandıran bir çok sendika kapatılmıştır. Açıkta kalanlar (Türk- iş vb. gibi) yeni düzenin ve yeni rejimin sendikaları olmuşlardır.
Son 30 yılda işci kesimine siyasi bilinç ve sınıf bilinci yerine din eksenli ümmetçi bilinç yerleştirilmiştir.
Dolayısıyla bu ülkenin işcisi, memuru, emeklisi ve tüm emekçisi hepside son iki genel seçimde AKP ye oy vermişlerdir.
Şimdi onun acısını çekmektedirler. Siyasi referansını dinden alan, Ümmetçi ve sermayeden yana olan bir partinin emekçinin yanında olmayacağı apaçık ortadayken AKP bu kesimden kolayca oy alabilmiştir.
Ülke son 30 yılda o kadar yoksullaştırıldı ki, büyük bir kesim yarın nasıl karnını doyuracağından endişe duymaya başladı. İşte böyle kesimlere bir torba kömür, bir torba gıda paketi, hatta çamaşır makinesi, buz dolabı gibi sadaka yardımlar umut olmaya başladı. Dolayısıyla başka partiler iktidara gelirse bu sadaka ekonomisinin kesileceği endişesi duyulmaya başladı.
Bu nedenledir ki AKP, 2011 deki seçimlerde oy oranı düşse de malesef yine bu kesimlerden oyunu almaya devam edecektir.
Gelelim Tekel işçilerine,
Tekel işçileri de yine son seçimlerde büyük bir çoğunlukla AKP ye oy verdi. Bunu kendileri Emin Çölaşan'a itiraf etmişlerdir. Şimdi çok pişmanlar. Ama iş işten geçti. Artık son pişmanlık fayda etmiyor.
Bu işçilere CHP nin sahip çıkmasını bazı arkadaşlarımız siyasi rant olarak görmüş. CHP bir defa sosyal demokrat bir partidir. Siyasi bilinci gereği her zaman işçi ve emekçinin yanında olmuştur. olmaya da devam edecektir.
Eğer siyasi rant peşinde koşmuş olsaydı bugün iktidarda AKP değil, CHP olurdu.

#ercan43' tarafından 26.01.2010 12:52:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Ocak 2010, 12:51 - İp: 217.***.**0.60