cibelle
cibelle (üye)
Rize / Amatör

Sizce Neden Kötü Yorum?

kötü yorumlar cidden fotoğraf kötü olduğu için mi yoksa fotoğrafın kötü olması için mi?ya da o an yorum yapan ın gözün kötü geldiği için mi bu çirkin eleştiriler...

Tarih: 14 Eylül 2006, 18:51 - İp: 88.***.**8.40
x_purp_x
x_purp_x (üye)
Çanakkale / Meraklı

gerçek olumsuzluk insanın gözleridir,eğer kendi beğenisine uygun bişeyler göremesse olumlu şeyler söyleyemez.eleştiri olumsuz olabilir,aşağılamakta olumsuzluk oalbilir.ama bizler eleştirinin olumsuz olanını seçmeliyiz.
sanki biraz politik oldu ama tamamiyle samimi düşüncelerim

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 16:30 - İp: 88.***.**9.121
cibelle
cibelle (üye)
Rize / Amatör

insanı başarıya götüren daima olumsuz yorumlar deildir bence.insanlar başarılı olsun diye insanlara kötü yorumlar yapılmaz.konu dağıldı başka bi konu açılıyo sanırım.ben sadece bu sitede yaptığımız ve aldığımız yorumlar hakkında fikirleri bir arada toplamak istemiştim.

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 16:45 - İp: 88.***.**8.122
mydemir09
mydemir09 (üye)
Aydın / Meraklı

Sevgili Sibel,
Ben bu konuyu açmanın sebebini biliyor gibiyim.
Gerçi sen de fotoğrafı sildiğini söylüyosun ama.
Photoshop yaptığın bi fotoğrafdan sonra gelen eleştrilerden sonra bu konuyu açtın sanırım.Gerçi onlara eleştiri dememek lazım yani biraz rencide edici sözlerdi.

O zaman da söyledim.Yine söylüyorum.
Bu site bi fotoğraf sitesi,tartışma portalı değil.
Kişiler istediği fotoları ekler,kimse buna karışamaz.Sadece kişiye yol gösterebilir.Benim kanım bu yönde yani..

Ve eleştiriler biraz daha yapıcı olmalı bence de.Yıkıcı olmamalı.Kişiyi fotoğraftan soğutmamalı.

Tüm arkadaşlara sesleniyorum;
Bu sitenin amacı zaten fotoğrafı sevdirmek.
Eeee o zaman niye kişilerin fotoğraftan soğumasına ortam hazırlıyoruz ki.
Saygılarımla...

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 12:51 - İp: 88.***.**5.155
cibelle
cibelle (üye)
Rize / Amatör

evet zaten kötü yorumlar kötü demiyeyimde olumsuz yönde yorumlar resimlerime geliodu.özellikle de bi resmime çok gelince.ve de biçok yorumu okuyunca.çoğu insanın yorum yapma anlayışını çözdüm.ve kafamda niyeler oluştu.açıkçası böyle olanbazı yorumların özünü öğrenmek istedim.ve bu forumu açma gereğinde bulundum.
ben zaten o kötü yorumlanan resmi silmiycektim aslında da resimde bulunan ablamdı.ve onun ricaları üstüne kaldırdım.yoksa bi kaç olumsuz yorumdan sebep resim silinmez.açıkçası ben silmem.böle işte..

gerçektende tamamen pofpoflayıcı bi yorum istemiyodur tabii kimse.ama kötü de olsa.bi güsel köşesi kenarı vardır.veya o kişiye umut anlamı sağlayacak bi söz yazılmalıdır..
aslında bu sitede bulunan her yorum yazan ve yorum alan fotoğrafçıların fikirleini buluşturması hoş olur diye düşünmüştüm.inş .bi smiley dahi olsa.fikirlerin buluşması önemli.

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 13:09 - İp: 85.***.**5.182
mesutdurmus
mesutdurmus (üye)
Kocaeli / Amatör

Kötü ve çirkin eleştirinin her ikisi de bence aşağılama derecesine giden eleştiridir.
Olumsuz ve olumlu eleştiri normal eleştirilerdir. Yapıcıdır, yön göstericidir. Eksikleri, artıları belirtir. Eleştirilen kişinin hatalarını, artılarını görmesini, düzeltmesini, daha iyisini yapmasını sağlar.
Olumsuz eleştiriye kötü denmemeli. Olmalı da olumsuz eleştiri. Olacaktırda, çünkü hiç kimse ve hiç bir çalışma kusursuz değildir bence. Olamazda. Bir gün biri kusursuzu elde ederse zamanla herkes de yapar o "kusursuz" resimden. Sonra tekrar kusursuz nedir diye devam edilir tartışılmaya.

Sözün özü, kötü eleştiriden ziyade yapıcı eleştiri...

#cannot' tarafyndan 21.09.2006 13:42:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 13:28 - İp: 81.***.**7.138
tugrax
tugrax (üye)
Kütahya / Doğa Fotoğrafçısı

KÖTÜ YORUM tamlaması hem çok yalnış hemde çok güzel bir tabir...
Yorum yazıyla(bu platformda) düşüncelerin ifade şeklidir kötülüğü ise cümle kugularının yalnışlığı ile değerlendirilir ama siz olumsuz eleştiriyi kastettiniz sanıyorum.
Güzelliği ise orjinal manasıylada doğru olması...
Genelde yorumlar ya beğeni üzerine ya da "al gülüm ver gülüm" niteliğinde gelişiyor... Ama bazen bakıyorsunuz hiç beklemediğiniz insan hiç beklemediğiniz(kendi değer yargılarınıza göre) kadar kötü bir kareyi eklemiş, ya da gerçekten kötüde ısrarcı olanlar var... Bu durumlar ister istemez olumsuz yazıyor insan...

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 14:47 - İp: 88.***.**5.69