cibelle
cibelle (üye)
Rize / Amatör

Sizce Neden Kötü Yorum?

kötü yorumlar cidden fotoğraf kötü olduğu için mi yoksa fotoğrafın kötü olması için mi?ya da o an yorum yapan ın gözün kötü geldiği için mi bu çirkin eleştiriler...

Tarih: 14 Eylül 2006, 18:51 - İp: 88.***.**8.40
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

cibelle..

Kötü de görece bir kavram şimdi. Benim ozellikle istedigim bir durum vardı. Eleştirilerin uzun yazılması ve acıklamalı olması konusunda. Ama bu konuda henuz eski hamam eski tas.

Kötü fotoğraf tabiri demeyelimde.. Eksik ve hatalı fotograf diyelim. Eger kouyu bu kıvamda yoruma acarsak daha sağlıklı ilerler.

Hatalar ve eksiklikler soyleniyor ve fotografı ceken kişi tarafındanda kabulleniliyorsa o hatalar her iki kişi tarafında da gorulebilir. O artık hatalı bri fotograftır yorumlayan ve yorum alan icin.

Kİmsenin fotografı bir kimse dedi diye kötü olmaz. Aynı şekilde de kötü bir fotograf, herkes " hoş olmuş" dedi diye de iyi fotograf olmaz.

bu arada çirkin eleştirileri gormek istedim ?? nerde bu çirkinler cıksınlar ortaya

 

Tarih: 14 Eylül 2006, 19:14 - İp: 88.***.**0.177
cibelle
cibelle (üye)
Rize / Amatör

BÖLE DURUMLA ZATEN RASTLAŞMASAYDIM.BÖLE Bİ KONU AÇMAZDIM.ZATEN YORUM YAPARKEN YUKARDA GEREKLİ AÇIKLAMA YAPILIO AMA UYAN YOK ZATEN.BEN DAHA ÇOK O SÖZLERE DİKKAT EDEREK YORUM YAPIYORUM.BENCE EKSİK VE HATALI SÖZÜ BENİM SÖLEDİĞİM DURUMU TAM YANSITMIYO..
TABİ SENİN FİKİRLERİNDE GÜSEL.DAHA AÇIKLAYICI UZUN YORUMLAR DAHA İİ.AMA DEDİĞİM GİBİ İNSANIN GÖZÜNE O AN O FOTOĞRAF EKSİK VEYA OLUMSUZ GELDİYSE.BU FOTOĞRAFIN HER NOKTASI İÇİN GEÇERLİDİR.DİREK YORUMU YAĞIŞTIRIRLAR. VE FOTOĞRAF KÖTÜ DE OLSA BİRAZ OLUMLU BİŞİLER VARDIR FOTOĞRAFDA.EKSİĞİ YANSITMAK TAMAMLAMA AMAÇLI OLMALIDIR.ÖLE DİMİ

 

Tarih: 14 Eylül 2006, 19:24 - İp: 88.***.**8.40
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı


şimdi örnek verirsen dah aiyi olur..

Mesela sen çirkin eleştiri demişin. Bende şöyle soruyorum. O eleştiri gercekten cirkinmi yoksa sizin gozunuze mı o an oyle gozuktu.

Bence örnek verirseniz bizede muhabbet çıkar

bu arada sizin fotografların yorumlarını inceledim ama görmedim oyle bisey..

 

Tarih: 14 Eylül 2006, 19:31 - İp: 88.***.**0.177
cibelle
cibelle (üye)
Rize / Amatör

göremezsin çünkü sildim.ve sadece bana kötü yorum yapıolar demiyorum ki.okuduğum çoğu yorumda bile moral bozucu yorumlar var bi sürüü.ve ben bu forumu benim fotoğraflarıma yapılan kötü eleştirileri tartışmak için açmadım.1.si bu sorunun cevabı.2.si de olumsuz yorum yapanların fikirlerini paylaşmak.böyle bi konuyu fotoğrafını sergileyen ve fotoğraf yorumlayanların paylaşması gerektiğini düşünüyorum..

 

Tarih: 14 Eylül 2006, 19:59 - İp: 88.***.**8.40
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu aslında sanal alemin bizler icin sundugu guzel bir avantaj. İnsan karakterleri cozumlenirken. Hangi fotograflara hangi grupların nasıl tepki verdigi filan.
Bu sayede gercek hayata dair ipucları yakalrız. Hatta burası da gercek hayatın daha gercegi. Cunku daha kuralsız oldugu icin insalar kendi özbenliklerini daha rahat desifre ederler.
Fotografını silmişin. BU konuda takdir senin tabiki. Ama ben olsam silmezdim. Silinmemiş mesajları gorseydik en azından farazi konusmazdık.

Asıl yargılanması gereken olumlu zannedilen eleştirilerdir. Olumlu denecek eleştirileri ben okuyup gecerken olumsuzlar üzerinde daha cok vakit kaybediyor ve zihnimde olumsuzlugu nasıl cozecegimi düşünüyorum.

Hakarete yönelmedigi muddetcede her eleştirin kabul edilebilr olması gerektgini savunuyorum.

yoksa cok sevfigimiz bir arkadaşımızın fotografına yorum yapıcaz diyelim. Adam surekli bize yorum yazan biri olsaun mesela. Bizde ayıp olmasın diye bir kaç kelam yazalım diye acıyoruz son gonderdigi fotografı..

bakıyoruz.. begenmiyoruz. ama napıyoruz. Harika bir cerceve diyoruz. Yada harika bir imza. yada yine fotografı bir kenara bırakıp "fotograftan ziyade acıklama kısmı harika" diyebiliyoruz.

Bardagın dolu kısmından ziyade boş kısımları daha önemli oluyor.

Kim olursa olsun objektif olmalı eleştirilerimiz. Özellikle yakınlık duydugumuz rkadaşlarımıza yapacagımız fayda acısından bu önemlidir..

belki konuyu dagıttım. belki toparladım. emin değilim. sorryy

 

Tarih: 14 Eylül 2006, 20:12 - İp: 88.***.**0.177
cibelle
cibelle (üye)
Rize / Amatör

ÖNEMLİ DEİL.DAĞILMAMAIŞTIR.BENİMDE BU FORUMU AÇIŞ SEBEBİM.HERKES YORUM ALIYO VE HERKES YORUM YAZIO.BELLİ BAŞLI HERKESİN Bİ FİKRİ VARDIR.AMAÇ BU KONUDA TÜM FİKİRLERİ BURDA TOPLAMAK...

 

Tarih: 14 Eylül 2006, 20:51 - İp: 88.***.**8.40
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

küt ve çirkinden kastınız eleştirimi tam anlıyamadım. eğer öyleyse bunlar farklı şeyler. karıştırmamak gerek.

eleştiri normal olan birşey. sonuçta birşey sunuyorsunuz ve kişinin görüşlerini belirtmesini istiyorsunuz. ve bu görüş övücüde olabilir,eleştiride yapılabilir. bu kişiye bağlı olan birşey. ve saygı duymak gerek.

ama eğer yapılan yorum kişiyi küçük düşürmeye yünelikse ve hakaret içeriyorsa işte o kabul edilemez.

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 01:24 - İp: 88.***.**9.158
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı


içinde kasıtlı olarak beni rencide etmeye yönelik olanların dışında samimi ve benim hatalarımı ciddi bir üslupla eleştiren bana tavsiyede bulunan her eleştiriye açığım hatta böyle eleştiriler almak çok hoşumada gider

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 06:52 - İp: 85.***.**3.148
x_purp_x
x_purp_x (üye)
Çanakkale / Meraklı

bende katılıyorum,eğer sizin şahsınıza yönelik rencide edici şeyler yazzılıyorsa zaten kötü yorum bile denmez terbiyesizlik olur...kötü yorum yoktur bence.öneriler,eleştiriler vardır,sizin şevkinizi kırabilir ancak pes etmeyip hırslanmak gerekir.çünkü onlar sizin iyiliğinize yöneliktir.

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 12:15 - İp: 88.***.**1.57
cibelle
cibelle (üye)
Rize / Amatör

teşekkür ederim başta foruma katıldığınız ve ilginiz için.bana göre zaten güzel dilekler ve temenniler çok hoş şeyler.ama dediğim gibi acaba insan gerçekten o fotoyu ne için olumsuz yorumluyo..?ama gerçek olmusuzlukk nedir budur merakım..

 

Tarih: 15 Eylül 2006, 16:07 - İp: 88.***.**8.122