by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Rockerler Buraya[:)]

Rockla ilgilenen Rock müziği seven arkadaşlar tanışalım

Not;
Bir önceki başlıkta Rockçılar yazmışım onu Rockerler olarak düzelttim.Kusuruma bakmayın

#by_phtogpr' tarafından 23.09.2006 18:30:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Mart 2006, 13:22 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

ahhh thalassa üstad, şimdiki gençler sanırım bizim zamanımızın rock gruplarından pek hazzetmiyorlar!
jethro tull, pink floyd, deep purple, dire straits ve ismi şu an aklıma gelmeyen daha bir çoğu benim de dinlerken kendimden geçtiğim grup ve şarkıcılardı. thick as a brick'in sözleri gerçekten de çok güzeldir. ama hangisinin sözleri kötü ki! pink floyd'un hey you'su, dire straits'in brother in arms veya money for nothing'i vb... şimdikilere bakıyorum, hiç bir anlam derinliği, hiç bir mesaj yok! (istisnalar kaideyi bozmaz elbette...)

 

Tarih: 22 Mart 2006, 09:23 - İp: 213.***.**4.130
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar cent üstad , düşündüm de belki bu da mutlu eder sizi, Hey you yu da çok seveim ama .. Sid Baret 'i de anmak olsun adına..


Wish you Were here
Demek ayırt edebileceğini sanıyorsun Cehennem’i Cennet’ten mavi gökleri acıdan.
Ayrıt edebilir misin yeşil bir tarlayı soğuk çelik raylardan?Gülüşü bir peçeden? Ayırt edebileceğini sanıyor musun?

Ve kahramanlarının yerine hayaletleri koymaya mı zorladılar seni? Sıcak küllerin yerine ağaçları?
Sıcak havanın yerine serin bir meltemi? Donuk rahatlığın yerine değişimi?
Ve savaşta bir harekata katılmayı değiştin mi kafesteki liderlik rolüne?

Nasıl isterdim, nasıl isterdim burada olmanı.biz yalnızca iki yitik ruhuz bir akvaryumda yüzen, yıllardır,
Aynı eski toprakları aşındırarak.Ne bulduk ki? Aynı eski korkuları.
Keşke burada olsaydın..


Pink Floyd -Wish you were here' dan











#thalassa' tarafyndan 22.03.2006 11:06:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Mart 2006, 10:14 - İp: 85.***.**8.96
by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

35000 üye içinde bu kadarmıyız

 

Tarih: 23 Mart 2006, 17:26 - İp: 85.***.**7.121
sheytaniche
sheytaniche (üye)
Ankara / Meraklı

by_phtogpr Rockla yada Rockçılar değil rockerler
evet bende rockerim hastalık dercesinde [>:D

 

Tarih: 23 Mart 2006, 17:40 - İp: 81.***.**8.29
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Peki Rock müzik dinleyen arkadalar bu müzige önce kendi kültürümüzü mü dinlyerek başladı yoksa gençlik çağlarında direk en iyileri ya da en sertleri dinleyerek mi başladılar

 

Tarih: 23 Mart 2006, 18:03 - İp: 62.***.**1.55
gfunk
gfunk (üye)
İstanbul / Amatör

bizide yaz bakalm özz fanı olarak ayrıca cranberries, marilyn manson, EvanesencE falan filan işte

 

Tarih: 28 Mart 2006, 00:47 - İp: 85.***.**1.189
huseyinsak
huseyinsak (üye)
İstanbul / Meraklı

Bende rock müzik dinleyenlerdenim;cranberries,oueen,system of down,korn,duman,çilekeş vs.

 

Tarih: 29 Mart 2006, 10:56 - İp: 81.***.**7.206
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

sn bisquit,
benim ailemde zaten bir çok müzisyen vardı. Dolayısı ile kendimi bildim bileli sürekli en azından müzik dinlerim.
Ama bu kültür sorunuza şöye bir yanıt vermek gerekiyor sanıyorum. Mesela ben ,10 yaşlarımdan itibaren rock dinlerim.ilk dinlediğim albüm jethro tull stand up tır.Bugun ise hatırı sayılır bir koleksiona sahibim 67 -85 arası. benim bahsettiğim yıllarda arabesk eserdi , kültürel yapı ise darman dumandı.Düşünün ki Okay Temiz gbi bir müzik adamının burada değeri bilinmiyordu.Zülfi Livaneli gbilerinin albümleri yasaktı.Aklı başında müzik dinlenilen her evde Ruhi Su olurdu. Halk müziğinde ise herkesin hayranlıkla saygı duyduğu ozan Aşık Veysel idi.
Trt de Fm3 te oda müziği ,,klasik müzik dinleyenler, rock ve jazz saatleri ise dört gözle beklenirdi. YAni anlayacağınız yapı çok farlklı idi.mesela bana Türk grupların müziklerinin soundları komik geliyordu.Türk pop müziği ise benim gençliğim zamanlarda pek de bir gence hitap etmezdi. Yalnış anlamayın küçümsemek için söylemiyorum , ama bunca deli şairlerimiz varken sadece aşktan başka hiç bir konu kapsamayan şarkılar o yılların edebiyat, şiir ve felsefe ile uğraşan insanları pek de tatmin etmiyordu.Aslında hala çoğunluk böyle.. Çistak ile malı götürenler çoğunlukta.. Aklı başındakiler sürünüyor.Ve zaten o yılların rock dinleyicisi ile bugunki rock dineyicisi arasında çok fark var.Ama bir gerçek var, bugun genç nesil artık sazlarını düne oranla deli başarılı icra ediyor , hepsi olmasa da artık 5 parmaktan sayılmıyor. Soun bilgisi ise daha gelişkin. Çok sesliği artık arabeskçiler bile deli güzel kullanıyorlar.

Neyse bu konu en az yüz sayfalık açılım kapsar. Ama dün ile bugun çok farklı.Bu kesin..

sevgiler

#thalassa' tarafyndan 29.03.2006 14:29:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Mart 2006, 14:20 - İp: 85.***.**8.59
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Evet sen çok gerilere gitmişssin thalassa,ama günümüzde bile rock müziğe yeni başlayanlar,türkiyede belli başlı kendini rockcı sanan ya da rock müzik sound'uyla popülerite sağlamış kişileri dinleyerek başlıyorlar...Kimilerini yakışıklı bularak odalarına fotoğraflarını asıyorlar kimilerinin saçına hayran kalıyorlar...Geçmişteki gibi seçicilik yok...Mesela çocuuk 20 22 yaşına gelmiş,bütün metal rock vsvs..grupları biliyor dinliyor onlar gibi giyiniyor,ona Türkler'den güzel gitar bater çalan müzisyenleri sordugunda,malesef çok sessiz kalıyor.En çok da bunlar zoruma gidiyor.Bu gün Serdar Öztop'un ilk albümü yurtdışında bile 1000 1500 tane satabilmiş,ama türkiyede adamın ismini bilen bile yok...

 

Tarih: 29 Mart 2006, 15:20 - İp: 62.***.**1.55
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar ,
Bu dediğinizde haklısınız , aslında ben gençleri suçlamıyorum bu konuda.Ebeveyinler sorumludurlar tüm bunlara. Ne kendilerini ne de çocuklarını düşünmedikleri için oluyor bütün bunlar.Bir olay çıksa gençler birazcık baş kaldırsa aileler genclerden yana olmaz, hatta haklı olsalar bile ardlarında durmaz çoğunluk.Göstermelik saygı sevginin önünde yer alır genelde.Şu ülkeyi ve insanını komik duruma düşüren de genelde çoğunluk ebeveyinlerdir. Çünkü Onlar sonuna kadar karşı çıkmadıklarından, yeteri kadar kendilerini donatmadıklarından, oylarını aklı başında vermediklerinden, yeteri kadar kafa patlatmadıklarından. İnsan düşüncesini hiçe saydıklarından, dogmaları yıkıp aydınlık bir nesil üremesine sebep olmadıklarından, sadece para düşündüklarınden, , göç etmekler sırasında doğdukları yer ve yurtların kültürünü tam anlamıyla anlamak ve özümleyemediklerinden, ebeveyinler suçludur bu konularda.

gençlerin metal grupları dinleyip bizimkileri dinlememsinin ardında yatan bir sürü neden var. Hakan Kurşun çocukluk arkadaşım, polonyada müzik eğitimi gördü, bir deha olarak anılıyor. Dünyanın en büyük müzik şirketlerinin birinin başında , bir kaç yıl önce nefis bir albüm çıkardı kimsenin haberi yok.Nigth Art adından aralarında Arto Tuncun da bulunduğu bir grup 1980li yılların sonuna doğru bu ülkenin müziğini tümm dünyaya tanıttı, kaç kişi alıp dinlemiştir?Zülfi Livanelinin Maria farandutri ile olan konser albümünü Türkiye'ye ilk sokanlardan biriyim. Atatürk havaalanında papazlık oldum 80lerde.Eğer diğer dinediklerimin sözlerini bilselerdi herhalde yatıyordum uzun süre içerideİşte bunları düşünürek, ben kendimi de dahil ederek, çok suçlu buluyorum biz ve bizden önceki nesilleri..Kıramıyoruz zincirleri bir türlü..

sevgiler

 

Tarih: 29 Mart 2006, 17:57 - İp: 81.***.**8.44