dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Kenan Sofuoğlu Dünya Birincisi Oldu

ANKARA (A.A)
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2010 sezonunu genel klasmanda zirvede tamamlayarak dünya şampiyonu oldu.

Şampiyonada sezonun son koşusu olan 13. ayak mücadelesi bugün Fransa'non Magny Cours Pisti'nde gerçekleştirildi. Kenan Sofuoğlu, ilk cepte (pole position) başladığı yarışta, 16 puanlık avantajını da kullanarak riske girmedi. Sofuoğlu rahat bir yarış çıkarmasına rağmen İrlandalı Eugene Laverty'nin ardından ikinciliği elde etti. Böylece toplamda puanını 263'e taşıyan ve Hollanda'nın HANNspree Ten Kate Honda takımı adına yarışan Sofuoğlu, sezonun 'en büyüğü' olma başarısını gösterdi.

Diyanetspor Kulübü'nün sporcusu milli motosikletçi, ilk kez 2007 yılında yaşadığı dünya şampiyonluğuna, 3 yıl aradan sonra ikinci kez ulaşarak kariyerine yeni bir başarı daha ekledi.

Öte yandan Fransa'daki yarışı ilk sırada tamamlayan İrlandalı Eugene Laverty, genel klasmanda 252 puanla dünya ikincisi, sakatlığı nedeniyle son 3 yarışta yer alamayan İspanyol Joan Lascorz ise 168 puanla dünya üçüncüsü oldu.

kenan sofuoğlunun iki ağabeyi bahaattin ve sinan ikiside geçtiğimiz yıllarda motosıklet sürerken kaza geçirip vefat etmiştir.fakat iki ağabeyinin motosıklet kullanırken kaza geçrip ölmesi kenanın motosıkleti bırakmasına neden olmadı.

gençlik spor müdürlüğü kenana 300 altın antrenörünüde 25 altın verileceğini açıkladı.

tebrikler kenan

Tarih: 4 Ekim 2010, 00:09 - İp: 88.***.**3.28
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Köprü geçiyorum TEM'den FSM. Binaenaleyh otomatik oluşu sayesinde hem şehiriçinde pratik, hem de otobanda iyi gidiyor. Koltuğu da bizim salon koltuklarıdan daha rahat. Hanım arkaya bindiği zaman uyuyakalıp düşmesin diye dürtüklüyorum devamlı.

 

Tarih: 8 Ekim 2010, 20:54 - İp: 94.***.**3.150
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

tesviyeci bende tamirciliği mz de öğrendim. ama iyi kaçıyordu.bir ara suziki yarış motoru alacaktım.1000cc. fiyatıda o zaman uygun gelmişti.sırf hız yaparım diye almadım.üstüne bindimmi duramam.ne kadar performansı var görmek isterim.o yüzden kendimi kontrol ediyorum.cc düşük makinalara biniyorum.

bitpire kardeş bende senin gibi hava atma taraftarı değilim.sadece ulaşım amaçlı trafiğe takılmama amaçlı.birde araba oldumu sağolsun kaynana gelir evine bırak, akaraba gelir yüzüne bakar beni bırakacakmı evime diye.kayınço gelir işim var arabayı verebilirmisin.kardeşlerim gelir şurda bir işim var.o yüzden benim için motor en iyisi

 

Tarih: 10 Ekim 2010, 19:18 - İp: 78.***.**7.176
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

motor muhabbetide iyiymiş..tesviyeci fed makinayı hediye ederim demişti....bana honda goldwing hediye edebilecek durumlara gelse....gönül bu istiyor işte..

 

Tarih: 10 Ekim 2010, 21:51 - İp: 85.***.**0.124