dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Kenan Sofuoğlu Dünya Birincisi Oldu

ANKARA (A.A)
Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 2010 sezonunu genel klasmanda zirvede tamamlayarak dünya şampiyonu oldu.

Şampiyonada sezonun son koşusu olan 13. ayak mücadelesi bugün Fransa'non Magny Cours Pisti'nde gerçekleştirildi. Kenan Sofuoğlu, ilk cepte (pole position) başladığı yarışta, 16 puanlık avantajını da kullanarak riske girmedi. Sofuoğlu rahat bir yarış çıkarmasına rağmen İrlandalı Eugene Laverty'nin ardından ikinciliği elde etti. Böylece toplamda puanını 263'e taşıyan ve Hollanda'nın HANNspree Ten Kate Honda takımı adına yarışan Sofuoğlu, sezonun 'en büyüğü' olma başarısını gösterdi.

Diyanetspor Kulübü'nün sporcusu milli motosikletçi, ilk kez 2007 yılında yaşadığı dünya şampiyonluğuna, 3 yıl aradan sonra ikinci kez ulaşarak kariyerine yeni bir başarı daha ekledi.

Öte yandan Fransa'daki yarışı ilk sırada tamamlayan İrlandalı Eugene Laverty, genel klasmanda 252 puanla dünya ikincisi, sakatlığı nedeniyle son 3 yarışta yer alamayan İspanyol Joan Lascorz ise 168 puanla dünya üçüncüsü oldu.

kenan sofuoğlunun iki ağabeyi bahaattin ve sinan ikiside geçtiğimiz yıllarda motosıklet sürerken kaza geçirip vefat etmiştir.fakat iki ağabeyinin motosıklet kullanırken kaza geçrip ölmesi kenanın motosıkleti bırakmasına neden olmadı.

gençlik spor müdürlüğü kenana 300 altın antrenörünüde 25 altın verileceğini açıkladı.

tebrikler kenan

Tarih: 4 Ekim 2010, 00:09 - İp: 88.***.**3.28
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Lightningman bu nicki çok aradınmı sen niye türkçe bi nick kullanmıyonkine. Klasınmı düşçek yoğsam karizmanmı çizilcek. Bende Bmw r 60 var faal kullanıyom hertürlü aktiviteyi karşılıyom izmirdeki motosiklet clup lara üyeyim gezileri hiç kaçırmıyom. Sizde ne var çin malımı

 

Tarih: 4 Ekim 2010, 00:20 - İp: 78.***.**2.19
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

büyük şehirlerde motorsiklet kullanma taraftarıyım. ama yağmurda ıslanma olayını hala çözebilmiş değiller.

nickler özgürlüktür müdahale edilemez. herkes istediğini kullanır.

ayrıca herkesin maddi durumu iyi olmayabilir. çin malı motor kullanabilir belkide özellikle tercih te edilmiş olabilir (zayıf ihtimal)

 

Tarih: 4 Ekim 2010, 00:29 - İp: 88.***.**1.140
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Emmi ben Turgutluda yaşıyom Turgutlunun nufsu 120 bin emme 24 bin trafıye gayıtlı motur var burda Her bi taraf motur gaynıyo her evde 2 üç motur var. Yalınız eyi motosiklet klübümüz yok motur binmek için İzmiri gidiyoz galikin

 

Tarih: 4 Ekim 2010, 00:48 - İp: 78.***.**2.19
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

ikinci motorum çin malıydı sonra çin malına tövbe ettim.şu an yamaha ybr kullanıyorum şehir içinde az yakıyor ve şehir içinde bana göre seriliği olsun az yakması olsun parçalarının sağlam ve ucuz olması ile tercih edilebilinir.şu ana kadar şanzıman dişlisini eskiteni görmedim.cbf ve apaçiler de tercih edilebilenecek şehir içi kullanabilecek motorlardır.110 ve 120km azami hızlar şehir içi uygundur.bu motorları tavsiye ederim.daha önce mz kullanıyordum.bana göre motor hava atılacak bir alet değildir.
burda yazdığım konuda dikkatimi çeken iki konu vardı.bunlara değinilmemiş.

nickime gelince sitede cesaretine ve kararlığına hayran olduğum yıldırım beyazıt hanın ismini nick yapmak isteyipde yapamadadığımdan ing.karşılığını yazdım.

kenan sofuoğlunun başarısı birinci konu

ikinci konu bu beni çok şaşırttı.kenanın dinayetspor adına yarışmasıydı.böyle bir spor kulübü varmıydı.araştırdım. yalan haber değilmiş.doğruymuş

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/sporklubu.asp

hatta bu spor kulübüne bağlı susurluktaki bir cami imamı türkiye çapında motosıklet yarışlarında derecelere girmiş.geçen senenin kırkpınar başpehlivanınında bu spor kulübüne bağlı olduğu biliniyor.ve birçok farklı branşta sporcuları var.bence olumlu olan bu olayı insanlar farketmediler.


atamız ne demiş sağlam kafa sağlam vucutta bulunur.keşke avrupadaki gibi çok fazla lisanslı sporcumuz olsa.gençlerimiz üniversitelerde gereksiz siyaseti bırakıp spor yapsalar.bizdende kevin durantlar çıksa.

 

Tarih: 4 Ekim 2010, 23:35 - İp: 88.***.**1.29
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör



Uploaded with ImageShack.us
Emmi nasıl motur ama demi benim motur. Heç bi şey bunun yerini tutmaz emmi. Türkiyenin her bi tarafına gittim bu moturnan Gezi mukabili. Bu sene Suriyeye gidem dedik bizim gulüp dekinler yan cızdıla Nasib olmadı Seneye galdı gali. O heybeyi köylü bi amcaynan, nene kendileri yapıp satıyolardı bozdağda onlardan aldıydım makara mukabili emme heybeyi motura goyunca beni makaraya sardıla gali

 

Tarih: 6 Ekim 2010, 21:24 - İp: 78.***.**2.19
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Eski bir motor sürücüsü vetutkunu olarak..
Hatta gazisi de diyebilirim sofu amcaya gönülden teşekkürler diyorum..
Tesfiyeci emmi marka güzel ancak kros tipi yamahalar her zaman favoroim olmuştur..
Eğer fotoğraf tutukum olmasaydı eminim ki ben de sizin gibi meotor üstünde ora senin bura benim geziyor olacaktım..

 

Tarih: 6 Ekim 2010, 21:38 - İp: 88.***.**1.53
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

Emmi uzun yol moturu bunlar BU tip moturlara TURİNG deniyo. Lazut hocam SİZE yakışıyo bi motur aslında istersen sana buluverem bi enduro tipi BMW 3 bine alırız Emniyetten çıkma Yunusların bindiği moturlardan

 

Tarih: 6 Ekim 2010, 21:46 - İp: 78.***.**2.19
tesfiyeci
tesfiyeci (üye)
Manisa / Amatör

.

 

Tarih: 6 Ekim 2010, 22:05 - İp: 78.***.**2.19
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi bizim zamanımızda motor giysileri yoktu.
Hız yaptıkça soğuk çiğerlerimizideliyordu.
o nedenle bronşit oldum..
Ve ozaman buzamndur artık motora binemiyorum..

 

Tarih: 6 Ekim 2010, 22:10 - İp: 88.***.**1.53
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

yunusların eski bmv motorları 2 km de 1 litre benzin yakar.yunusları görürsen sor arabadan fazlamı yakıyordu diye,

 

Tarih: 6 Ekim 2010, 23:52 - İp: 78.***.**6.70