ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

İşte İyi Makro Sitesi...

alın size en güzel makrolar hediye olsun.

araştırmacı fotografçı ....bennnnnnnnnn

saygılar...

Tarih: 10 Ocak 2006, 21:31 - İp: yok
concon
concon (üye)
Ankara / Meraklı

"eger ki saka soylemiyorsan concon, sana d200 cok fazla gelir.. h1 gibi bir makine yeterli olacaktir.. "

Yok üstad yaa. Şaka falan yaptığım yok. Benim fotoğrafçılık bilgim neredeyse sıfır. Neredeyse'si bile fazla, sıfır. Ben sana ondan diyorum D-200 beni aşr diye. H1 bana yeter de artar bile.

Ama inan çok meraklıyım bu işe. Bir iki sene sonra inşallah ben de çekerim bir d-200. Tabi o zaman d200 falan kalmaz, en yenisi hangisiyse onu alırız.

S2 olayını PAzara da söylemiştim; bana oyuncak gibi geldi yaw. Elime aldım, hiç hoşlanmadım. Hiç kız kandıran bişiy değil.

Bu arada tenk yuv for yor petiyıns tu may ineksperiyens.

 

Tarih: 12 Ocak 2006, 23:07 - İp: 195.***.**7.26
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"sayın dadanagast, neden raw fotoğraf çekip işlemiyorsak dslr kullanmamamız gerekir acaba?"

sevgili omerbey.. boyle bir soruyu bana neden sordugunuzu anlayamadim oncelikle..
..sanirim siz zaten profesyonel bir fotografcisiniz.. bu isle ugrasan bir sanatcisiniz..
size, oyle birsey soylemedim oncelikle..
...
sonrasi.. ben soylediginizi nerede soyledim diye bulmaya calistim ama bulamadim..
"...ama tabii ki raw olmasin, bilgisayarda ugrasamam dersen, senin zaten dslr veya dslr-like makineye ihtiyacin yok concon.. "
demisim..
oncelikle bu cumlem, concon'a karsi soylenmis bir cumledir.. ikincisi, raw formati, makinenin ve lensin verebilecegi her bilgiyi alabilmektir.. eger ki concon, sonuna kadar kullanmayacaksa makineyi, o kadar masraflar etmesi gereksizdir..
ayrica cumlemden anlasilacagi gibi, concon, daha cok bas-cek tarzinda bir makine istemekte.. yani fotografciligi hobi olarak yapmak istiyor ama detayina girmek istemiyor.. o yuzden cok paralar harcamasi gereksizdir..
.........................
son olarak, eger ki dediginiz gibi demis olsaydim, raw formatinda cekilmis bir fotografi zaten islemeden kullanamazsiniz omerbey.. tiff veya jpeg'e cevirirsiniz oncelikle, ondan sonra bastirirsiniz.. yani bir islemden gecirilmesi sarttir..
ve bu islemler bence, fotografcilik zevkinin diger yani.. cektigimiz fotograflari bilgisayarda gorup, gerekli duzeltmeleri yapmamiz..
eger ki duzeltmeler yapilmayacaksa; birincisi, dslr makineler, compact makineler gibi otomatik modlarda harika sonuclar vermezler.. ikincisi, raw formatinda cekim yaptigimda ben mesela hic keskinlik katmam fotograflarda.. ama daha sonrasinda photoshop araciligi ile istedigim ayara getirtirim..
eger ki oto ayarinda kullanacaksa concon, dslr almamasi gerekir bir.. iki, dslr'i insanlar, yeni baslayacak hobileri icin alirlarken iyice dusunup de karar vermeliler.. o yuzden zaten piyasada dslr makinelerden daha ucuz makineler mevcut.. basip cekilecek makineler gibi..
.......
neyse.. umarim demek istedigimi anlatabilmisimdir..

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 23:14 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

concon merhaba..
gercekten h1 gibi bir makine alman cok daha mantikli.. o kadar paralar harcayip hic kullanamamak olmaz.. (tabii kullanmayi ogrenirsin ama bence o kadar hevesli olsaydin, simdiye kadar zaten bircok seyi ogrenmistin..)
....
kiz kandiran makine h1 zaten..
..ne diyelim simdiden hayirli ugurlu olsun concon.. ama bir an once al da bari, hangi makineyi alsam acaba kabuslari sona erse..

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 23:20 - İp: 62.***.**2.10
concon
concon (üye)
Ankara / Meraklı

YAw usta; bu başlıkta başka söylüyon öbürkünde başka. KAfayı sıyıracaam ben bu gidişle.

Az önce "Heyyo en sonunda aldım 350" başlığında DSLR'ye bayaa ısındım. Tam H1 den vazgeçip adam gibi bişii aliim dedim; tabi senin değerli tavsiyelerin üzre. Haydaaaa o da ne; üstad bu başlıkta sen H1 al iyisi diyor. Gel de uyu şimdi. Saat Türkiye de olmuş gecenin 3 büçuğu. KAfam iyice karıştı be usta.

Sen bana bir reçete yazsana son olarak. YAni de ki; concon git şu makineyi al. İyi düşün ben acemiyim. Ama acayip meraklıyım. Yani 3, bilemedin 5 sene sonra fotoğrafçılıkta adım anılmaya başlar dünya literatüründe.

Şimdi ne alayım. H1 mi; D50 mi, D70s mi..... ya da ne.

 

Tarih: 14 Ocak 2006, 03:09 - İp: 195.***.**7.26
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör


concon, ben de baslarken dslr'la basladim.. cunku almisken iyisinden olsun demistim.. yani senin gibiydim.. fotografcilik bilgim sifirdi.. ama kendimi gelistirecegime de soz verdim.. su anda, elimden geldigince fotografcilik hakkinda yazilanlari, web sitelerinden, dergilerden, kitaplardan takip ediyorum..
eger ki sen de kendini gelistirecegine inaniyorsan dslr alabilirsin tabii ki..
..zaten makineler arasindaki farklari incelemeye basladiginda, yok osu yok busu cikmaya baslar.. ve dslr'lar kesin caredir.. yani icin hicbir compact'i almaya sinmez..(en azindan benim icin oyleydi..)
..sen de benim gibi, almisken iyisinden almak istiyorsun.. ve ileride, kendine kizabilme sansin da var bence.. yani h1 alirsan.. cunku d2x gibi ust-klas makinelerin cektigi fotograflarin kalitesini gorebiliyorsun..(tabii unutma ki d2x'leri kullananlar, zaten profesyoneller olduklarindan, oyle harika fotograflar cekebiliyorlar.. ama fotografda, bir de goruntu kalitesi denen bir olay var..)
.........
ama concon, su anda h1 alip, kendini 3-5 ay gelistirdikten sonra da dslr'a gecebilirsin.. tabii senin biraz daha masrafli olur..
..
cunku sen ki, d200 bile dusunen bir adamsin.. (hos, ben de oyleyim..)
yani gozun hep yukarilarda.. simdi h1 alsan, kendine kizacak misin d70s veya d50 almadin diye?
bak huzunseli de bizim gibi dusunuyordu..(ben oyle olduguna inaniyorum en azindan.. yanlis dusunuyorsam huzunseli veya baska bir arkadas uyarsin..)
once bir h1 aldi.. ama o da ust-klas makinelere bakiyordu her zaman.. sonrasinda, aradan uc-bes ay gecmeden, h1'ini satmaya calisti.. cunku nikon dslr istiyordu..
..ben de oyleyim.. 350D'yi aldim, neden 20D almadim diye bayagi uzuldum..
isin gercegi, bizler profesyonel degiliz.. ama bir fotograf makinesi alirken, paramizin yettigi derecede kalitelisini almak istiyoruz..
........................
ama seni etki altinda birakmak da istemiyorum..
sana da bana da sony h1 gibi bir makine yeter de artar bile concon.. ama dslr da alabilirsin.. cunku alabilecek imkanin var.. o halde neden almayasin, degil mi? ozellikle, dslr'larin 1000 dolarin altina dustugu bu devirde.. (burada 500 pound'un altinda..)
.....bir dergide yazilan bir konu vardi..
genelde cogunlugun fotograf makinesi icin ayirdigi butce, 500 pound oluyormus.. daha dogrusu gelen mektuplara bakarak konusuyorlar..
eger ki fotograf makinesiyle herseyi yapabilmek istiyorsan, dslr almalisin..
ama iste dslr'larin da tasima zorlugu var.. gulu seven dikenine katlanir misali yani..
............
d50 ve nikon 18-200mm f/3.5-5.6 VR objektifi ile bayagi kompact paket olur.. ama fiyati da bir h1'in uc misli olur..
h1 tabii ki cok daha compact.. ama yapabilecekleri cok daha sinirli..
..tabii compact'larin bir avantaji var, video cekimi.. ki artik harika da video cekebiliyorlar..
eger ki amacin, fotografcilikta kendini gelistirmekse ve almisken iyisinden almak istiyorsan, maddi durumun da musaade ediyorsa, dslr almanda sakinca yok concon.. buna sen karar vereceksin..
yani bir tek dogru yok.. simdi bende cok para olsa, gider 1Ds MII alir cikarim.. veya hasselblad h2d..(25000 eurocuk..)
ha ama ne kadar cok ozelligini kullanirim, orasi tartisilir.. ama ben kendimi psikolojiksel olarak doyurmus olurum..
hersey sana bagli yani concon.. ne kadar harcayabilecegini, ne kadar cok istedigini dusunup karar vermelisin..
ve unutma ki h1 de d50 de fotograf cekebiliyor.. ustelik bizlerin eskiden kullandigimiz, o filmli makinelerden cok daha fazlalarini yapabiliyorlar..
ama iste daha da verimli olsun, en son teknoloji olsun diyorsan d50 alacaksin.. ha ama, o cok para, dur ben h1 alip bir sure kendimi gelistireyim dersen h1 alacaksin, cikacaksin ortaya..
son olarak, bu makinelerin hepsi sadece birer aractir.. fotografi, makine degil fotografci ceker concon..
inan, elinde uyduruk makineler olup da harika fotograflar ceken insanlar var disarida..
(dslr alirsan, sadece zor olacak fotograflari cekmen kolaylasir.. ayrica alacagin ciktilar, daha kal

 

Tarih: 14 Ocak 2006, 13:10 - İp: 62.***.**2.10
omerbey
omerbey (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

anladım
hayır photo.net te filan da epey raw ownz you tadında şeyler var da. acaba oraya mı geliyo mesele demiştim.

ben şahsen x.fine jpg çekiyorum. çok problemli durumlarda hızlı kullanmak adına bir custom modumu raw a ayarladım o kadar.

doğru çektikten sonra jpg daha az uğraştırıyor. ve compression ve bit depth bence abartısız düzeltmeler için fazlasıyla yeterli.

 

Tarih: 20 Ocak 2006, 14:44 - İp: 85.***.**3.157
zarazara
zarazara (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

gerçekten güzel bir siteymiş

 

Tarih: 10 Ekim 2007, 09:58 - İp: 213.***.**7.234