pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İdam Cezası Geri Gelsin.

KAldırılan idam cezası geri gelsin. Gözü dönmüş caniler gözlerini bile kırpmadan , çoluk çocuk, kadın kız ayırmadan adam öldürmeden önce düşünsün. Ölümü göze alabiliyorsa bir cana kıysın. Kİmse bana insan hakkından falanda bahsetmesin. Bİr çırpıda 44 tane cana kıyan insanın bu dünyada yeri yok. Öbür tarafta hiç yok.
Alacakları cezalar belli. YArın o..... birisi bir af çıkarır serbest serbest gezer bunlar.
Can almanın cezası canla olmalı. Yoksa kimsenin korkusu yok hapisten falan.

Tarih: 5 Mayıs 2009, 22:44 - İp: 85.***.**8.188
bayar28
bayar28 (Objektif)
Balıkesir / Doğa Fotoğrafçısı

pazar emiii, sana katılıyorum ben hıc bır zaman ıdama karsı olmadımı bılesın..

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 22:43 - İp: 88.***.**8.209
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bİldim bayar.

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 22:46 - İp: 88.***.**1.83
inans
inans (üye)
İstanbul / Amatör

Katiller 5-10 yıla kalmadan hapisten çıkyorlarsa , hukuk sistemini sorgulayın. İdam cezası hukuk sisteminin geldiği son noktadır , çaresizliğidir. Bunu savunmak da , neyse söyledim zaten. Son sözüm de budur !

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 22:55 - İp: 94.***.**6.150
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hİçte öyle değil işte. Maalesef bizde aydın kesiminin tek bildiği batının söylediğini kelimesi kelimesine taklitten ibarettir. Özgün hiç ama hiçbir söylemi yoktur. Batı şu anda idama karşı olduğu için karşıdır. Zira beyinleri fazlasını düşünemez.
DUrum budur. Yarın Batı idamı savunsa anında döneceklirdir.Zİra şu anda idama ne için karşı çıktıklarını bile bilmemektedirler.

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 23:07 - İp: 88.***.**1.83
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Malesef pazarbeye katılıyorum malesef

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 23:09 - İp: 81.***.**7.112
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BEnimle aynı görüşte olanları ayrı bi seviyorum valla.

 

Tarih: 6 Mayıs 2009, 23:13 - İp: 88.***.**1.83
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Özellikle bu gibi adi sülüklere verilecek en ağır cezayı istemek cahillik ise, en kör kuyulardaki kara cahil olmaya razıyım.

Bu olaylara televizyondan ya da bilgisayar ekranından değil..
Bu olaylara mağdurların gözüyle, yüreği yananların gözüyle bakmak lazım..




#panctom' tarafından 07.05.2009 02:49:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 00:46 - İp: 88.***.**2.91
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

ister idam edin ister etlerini lime lime edin... o 47 kişi geri gelmez , hatta o minicik çocuklar hiç geri gelmez...

idam cezası, tekrarlıyorum, bataklıkta sinek avlamak olur... cehaletle , töre ile, vahşilik ile savaş, toprak reformunda, eğitimde, kalkınmada olur...

lazut hocamın dediği gibi, kimse bu ülkede doğunun kalkınmasında, eğitilmesinde elini taşın altına koymuyor... tek yaptığınız ah vah, katilleri linç... istediğiniz kadar önüznüdeki sivri sineğe ilaç sıkın hınçla... öbürü gelir poponuzdan ısırır... ki buna da cahillik denir... Atatürk, bunu ülkeyi kurarken düşünmüş, reformları planlamış, ne yazık ki, o öldükten sonra, kendi partisi de dahil, pis politikacılar, aşiretlerin, gericiliğin aleti olmuş, o reformları silip atmış bu ülkeden...


bu konu da son söz olarak... babam 80 öncesi öğretmenken, sıkı solcuymuş, zaten öğretmenlerin de örgütlendiği bir yapılanma varmış, sadece aydınlanma, kalkına kültürlenmeyi amaçlayan bir ideoloji, yani devgenç gibi silahlı değil... işte onlar köylerde halkı topyekün eğitmeye, uyandırmaya çalışrlarmış, asla kazandıkları para ile, araba ev filan almazlar, halkın yoksul çocukalrını okutur, onların yaralarını sararlarmış, görev yaptıkları ilçede, köyde biri paltosuz dolaşrken, üstlerine ceket almaya utanırlarmış, hep beraber kalkıanacağız ,hep beraber gelişeceğiz diyerek yola çıkmışlar, okuma yazama bilmeyen yetişkinlere de eğitim verirler, kitap okuttururlarmış... tam idealist, atatürk ün öğretmenleri yani... ilk görev yeri de babamın , yazıcıoğlunun hayatını kaybettiği dağlar... oralar da, polis de bizdik, doktor da bizdik , hakim de bizdik diyor babam...
ne varki 80 ihtilali oldu bu düşüncede, bu düşünceye sahip, türkiye sevdalısı öğretmenler de dağıldı, yok ettiler bizi, kafamıza vurdular resmen ve hafızamızı kaybettik diyor... şimdi mala mülke karıştık, öğretmen ne öğrencisini düşünüyor, ne halkı, kendi derdinde, ne kadar çok kazanırım, ne kadar çok öğrenciye özel ders veririm, köşeyi dönerimin derdinde... biz köye erzak getirtirdik maaşlarımızla meydanda dağıtırdık, millet bizi devlet bilirdi , şimdi, dersanelerde, velilere senet imzalatıyor o dönemin solcu öğretmenleri diyor... (bir arkadaşını örnek verdi dersane sahibi, deniz gezmişin eski arkadaşıymış hatta )... vs vs... daha anlatmayayım, çok doluyum...

bu halk,2009 yılında, doğuda köylerde, birleştirilmiş eğitim gören, 60-70 80 kişilik sınıflarda, izbe okullarda , tek öğretmenle eğitim gören çocukların olduğunu biliyor ve vicdanı sızlamıyor... koca koca fabrikalar açılıyor batıya, doğuda hiç yatırım yok... çinliler bile türkiyeden pet şişeleri yoplayıp ülkesinde, o plastikleri ipliğe çevirip giyisi yapıyor, sonra bize geri satıyor... bizimkiler ise duble yol yapıyorlar, bununla övünüyorlar.. haklılar millet arabasıyla rahat gezsin, düşük gelirliye nasıl olsa kalitesiz kömür veriyoruz, daha ne istiyorlar ki refah olarak... ve hala, biz bir milletiz, devletiz, misakı milli sınırları içinde kardeşiz, müslümanız diyoruz, yamuk yapanı asarız keseriz , hallolur işler diyor, yan topikte de hangi lcd yi alayım, hangi lensi alayım, işte kameralarda ötv kdv kalksın (pırlantada vergi sıfır zaten) diyoruz...

bu bahsettiklerim, kominist düşünce filan değil.. fırsat eşitliği, anayasada da yer alır, müslümanlıkta da yer alır... kominist nazım hikmet bile, parise gittiğinde, işçilerin evlerini arabalarını görünce, ağzı açık kalmıştı.. sorun ideolojide değil, kapitalist de olabilir bir devlet.. yeterki fırsat eşitliğini, topluca kalkınmayı becerebilsin, dolandırıcı politikacılar ve kendi çıkarından başka ne milletini ne devletini düşünmeyen aşiret reisleri, şirket babaları, kendi ihalesini düşünen vatandaş ile, bir ükede bir kısım lüks yaşar, büyük bir kısım geri de kalır, cahil de kalır, vahşet de işler... orta halli vatandaş da aldığı iki kuruş maaşla, bu ay hangi çin malı cep telefonunu satın alırım diye ağzı sulanarak reklamları izler, hükümetine duacı olur, şükreder...sonra haberleri izler, vahşeti kınar... nedenlerini düşünmez...haklıdır da, ağıt yakar, kin tutar...niye düşünsün ki...

bu palamut sürüsü bu minvalde gider, farklı düşünene de zaten sürüden diye bakmazlar, deli derler...

(bu forumda son yazım, o yüzden uzunca yazdım, sınava az kaldı artık kafamı kaldırmam dersten... hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum, inşallah, sınavdan iyi bir puan alarak, karşınızda olmak istiyorum... hadi eyvallah...)


#fujisever' tarafından 07.05.2009 01:51:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 01:50 - İp: 78.***.**5.21
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Hapishanelerin iyi yerler olmaktan çıkarılması, gerekli tabi.. Ancak, Usa memleketinde idam uygulanıyor. hatta önceki başkanları buşt, vali iken, zeka özürlü bir kimsenin idamına bile onay vermişti. Sonrasında başkan seçılmişti..


Bir aralar bahsettiğim bir film vardı.. Tıklayın.....
Başarısız bulunmuş olsada, 1990 yapımı 2. uyarlama beni gerçektende germişti.. çocuklardan birinin diğerine koca taşı atışı ve öldürmesi.. Güce tapan bir gurupdan başka kimse değildi, o filmdekiler.. Bu konu altında bahsedilenler, bana onları çağrıştırdı..


Kendi açımdan; şu an özel güvenlikte olduğumu bazı arkadaşlar biliyor.. istifamı verdim, bir süre açıkta kalacağım... "zor kullanma" gibi bir görevim olmayacağı (1 hafta öncesine kadar olduğum gibi) bir görev bulana kadar işsizim.. Güvenlik işine geçerken, bu işin toplum yararına hizmet olduğunu bilerek hareket ettim.. Üniformamı ve kimliğimi, hiçbir art niyetli kimseye kullandırtmayacağım.. Hele hele, belli alanlarda silah taşıma ve kullanma yetkim varki, hırsıza karşı kullanmak gibi bir düşüncem dahi olamaz..

Hepinizin, hayırlı ve doğru insanlarla karşılaşmanız dileğimle, ışığınız bol olsun..

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 01:59 - İp: 91.***.**7.182
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

benim amcoluda güvenlik.

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 02:12 - İp: 88.***.**0.35