french
french (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ermeni Sorunu

arakdaslar ben yabanci dil ögrencisiyim ve dolayisiyla avrupali ve amerikali onlarca arkadasim var...
coguyla ermeni sorunu uzerine bir konusma yaptk ve bana verdikleri cevap neydi biliyor musunuz "hitler turkleri ornek almis. hepsini trenlerle kamplara tasiyip oldurmusuz"

rica ediyorum http://www.ermenisorunu.gen.tr/english/intro/index.html bu sayfayi ana sayfaniz yapin. ne kadar reyting alirsa o kadar ust siralarda yer aliyor google, yahoo gibi arama motorlarinda... hergun en az 5-10 kere ziyaret etmis olursak bu siteyi, ermeni soykırımı değil ermeni sorunu oldugunu anlatan bu site üstlerde hatta en üstte yer alir ve belki okuyup anlamak isteyen yabancılar, gercekleri gorur!!

Tarih: 23 Ocak 2007, 23:11 - İp: 88.***.**1.50
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

hanginiz o dönemi yaşadınız... şuan üzerinde yaşadığımız topraklarda - güneydoğu- ermenilerin diktiği ağaçlar var, evleri var.. ama kendileri nerde... kim yerini yurdunu terk ederki..
mesela..hangi güç bizleri bu ülkeden ayırır..
hani vatan toprağı kanla sulanmadan terk edilemez dedik ya..
peki Ermeniler güle oynaya mı çıktı topraklarından..
okuduğumuz tarih mi yanlış yazıldı..
Bütün dünya bir soykırım yalanın peşinden mi koşuyor, yoksa gerçekten böyle birşey var mı?

 

Tarih: 24 Ocak 2007, 09:44 - İp: 88.***.**8.82
fokss
fokss (üye)
Muğla / Firma

Böyle bişey tabiki yok. Osmanlı döneminde alışık oldukları imtiyazları yeni Türkiye Cumhuriyeti'nde bulamadıkları için kaçmışlardır. Bir varlık vergisi yalanıdır ki aldı başını gidiyor. Ben ücretli çalışan olarak devlete aylık dolaylı ve dolaysız olarak 500 ila 700 ytl arasında vergi veriyorum. Maaşım ise 1300 ytl civarında. Özel muayenesi olan doktorlar senede bu vergiyi vermeyip kaçırıyorlar, çocu şirket ve ticaretle uğraşanlar gibi. Şimdi bende ülkeye başkaldırıp vergimi vermiyorum mu demeliyim, böle bir hakka sahip değilim. Ermeniler Osmanlı döneminde ne askere alındılar ne vergi verdiler nede asimile edilmeye çalışıldı, diğer milletler gibi. Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nde vatandaş olup her türlü vergi, askerlik gibi olaylar karşısında kaçıp bu Ülkeye yalan sölemektedirler. Maalesef bütün dünyayıda inandırmıştır. Sen karşısın, ben karşıyım, senin ailen karşı benim ailem karşı peki kim yapmış olabilir bunun gibi bi soykırım, sormak lazım

 

Tarih: 24 Ocak 2007, 09:59 - İp: 88.***.**9.143
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

evet türkiyede ermeni katliamı yapılmıştır de Ve hatta kafamı bozarsanız atalarımın ermenilere yaptıklarının bir örneğini şimdi ben de size yapar sizi yağlı kazığa oturturum de gitsin...Bırak onlar sen den korksun sen onlardan korkma

 

Tarih: 24 Ocak 2007, 10:27 - İp: 88.***.**6.143
french
french (üye)
Yurtdışı / Meraklı

SEVGİLİ SEYYAH, Osmanlı devleti zayıflamaya başlayıp, misyoner okulları kurulup, hemen her konuda Avrupa'nın müdahalesine maruz kalınca, Türk-Ermeni ilişkilerinde de bir bozulma devri başlamıştır. Bazı devletler, Osmanlı devletini bölerek bölgesel çıkarlarına ulaşabilmek için, Ermenileri Türk toplumundan koparmayı hedeflemişlerdir.

Islahat Fermanı ile müslümanlar ve gayr-i müslimler hukuk önünde eşit statüye getirilince ayrıcalıklarını kaybeden Ermeniler, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonunda Rusya'dan, "işgal ettiği Doğu Anadolu topraklarından çekilmemesini, bölgeye özerklik verilmesini veya Ermeniler lehine ıslahat yapılmasını" istemişlerdir. Ermenilerin bu talebi, Rusya tarafından kısmen kabullenilmiş, Osmanlı-Rus Savaşı’nın ardından imzalanan Yeşilköy, eski adıyla Ayastefanos Anlaşması ve daha sonraki Berlin Anlaşması’yla Ermeni sorunu uluslar arası bir boyuta taşınmıştır. Böylece, Türkiye’yi bölmek isteyen yabancı güçler, Türk-Ermeni ilişkilerine müdahale etmeye başlamışlardır.

 

Tarih: 24 Ocak 2007, 12:45 - İp: 88.***.**1.50
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Cumhuriyetin ilanindan bu yana Ingiliz ordusunun veya herhengi bir ingiliz askerinin Turkiye Cumhuriyeti topraklarina girmesi veya gecis yapmasi yasaktir.Irak savasi boyuncada (17 senedir) her turlu ordu bu ulkeden gecis yapmis hatta konaklamistir,ne var ki ingiliz ordusuna bu izin verilmemis ve bu topraklardan gecis yada konaklama yapmamistir.

Bunun nedenini tarihte arayacaksiniz,ozellikle Ermeni-Turk iliskilerinde.Ingilizlerin kiskirtmasi ile cesaret alan Ermeni ceteleri yakin tarihimizde meydana gelen Turk-Ermeni savasinin tek sorumlusudur.Bu savasin baslatilmasinda ki en buyuk gucte Ingilteredir.

Bu gunde bir cok azinlik uzerinde ayni oyunlar oynanmaktadir,sakin olmak gerekir, ha sakin olmazsak kim kaybeder ? Tabiki Turkler degil,bu boyle biline.

 

Tarih: 24 Ocak 2007, 13:01 - İp: 195.***.**2.2
ahmetçiçek
ahmetçiçek (üye)
Kırşehir / Amatör

Ermeni soykırımı varmı yok mu bilmem.. Tarihçi değilim. Ama bildiğim bir şey var. Biz Osmanlının devamı değiliz. TC devlet Osmanlının külleri üzerinde kurulmuş laik Demokratik bir hukuk devletidir. (Eksiklerine rağmen) Osmanlı gibi aşiret devleti değildir.. Eğer geçmişte Ermenilerle bir sorun olmuşsa bu Türklerle, Türkmenlerle değil Osmanlı devleti ile Ermeniler arasında olmuştur. Biz Osmanlının devamıyız diyenler Ermeni meselesini üstlenebilirler bu da doğal Ama örneğin dün İstanbuldaki insanlar bundan niye sorumlu tutulsunlar ki???

 

Tarih: 24 Ocak 2007, 18:04 - İp: 85.***.**4.135
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Arkadaşlar sloganvari "eermenilere sokırım yapılmıştır" ya da "ermenilere soykırım yapılmamıştır" söylemlerle hiç bir yere varılmaz..Bunun tartışmasını çok yaptık bu forumlarda..Ama gördüğüm şu ki ermenilere soykırım yapıldığına dair bir kanıt ne yazık önümüze sürülememiştir.Sevgili seyyah..Lütfen kaynak getir..Birilerinin sözlerini kaynak olarak kullanma..Bakınız hepimiz fotografçıyız..Enazından Erzurum Erzincan gibi illerimizde bulunan toplu ermeni mezarlarından bir kaç kare sun bize..Bir de lütfen soykırım ile katliamı birbirine karıştırmayınız..
Ben ermenilerin zorla göç ettirildiklerine inanıyorum .Ama bunun da çok haklı sebeplere dayandığını biliyorum..Bence burda amaç
1-bizi tarihimizden koparmak ..
2-Ermenistanın avrupaya açılmasını sağlamak..
3-Türkiyeyi tazminatlara mahkum etmek..
4-Türkiyedeki ermeni süryani ve diğer unsurları yönetimde etkin hale getirerek kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden bir Türkiye oluşturmak..
5-Türkiyenin önüne koyabildikleri kadar engel koyup güçlü nüfusumuzun dünyaya meydan okumasını engellemek..vs vs vs


Helke de bu soykırım yalakalığını yapan ülkeler yok mu..Hangi birine bakarsanız bakın bugün kü zenginliklerinin temelinde sömürgecilik uygulamaları yatar..Bunlara gözyumup evet biz böyle ermenileri hunharca soykırımdan geçirdik diyen Türkiye vatandaşlarını kusura bakmasınlar ama bu topraklar üzerinde yetişen "eşşek dikenlerine" benzetiyorum -Karadenizliler o dikenlerin açısını çok iyi bilirler-Bu dikenlerin verdiği acıyı ben çok iyi biliyorum ve işte bu kişiler canımı öyle acıtıyor..

 

Tarih: 24 Ocak 2007, 22:17 - İp: 212.***.**2.140
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

bütün dünya türk düşmanı mı? Almanyada Yahudi soykırımı yoktur diyor kabullenmiyordu..
Sevgili ahmetçiçek, Osmanlı tarih kitaplarında Türk devleti diye geçer..ben osmanlı torunuyum..
Sevgili lazut(abi) tarihi gerçeklerden kaçamayız, gerçek ne ise gerçeğe doğru ilerlemek gerektiğini düşünüyorum.. Yani insan yapılmış veya yapılmamış diyemiyorki. bütün dünya yapılmış diyor sadece biz yapılmadı diyoruz...
çok ermeni gördüm elinde harita "bu babamın diktiği ağaç" yani bu adamlar zorla göç ettirildi.
bakın var veya yok demek benim işim değil..
ama varsa vardır, yoksa yoktur..
her adımımızda karşımıza çıkması kötü bir durum..

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 10:10 - İp: 88.***.**0.88
emrcn
emrcn (üye)
İstanbul / Amatör

seyyah1981 Almanya'da yaşananlar ile burada yaşananları aynı kefeye mi koyuyorsun?

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 11:34 - İp: 81.***.**1.8
emrcn
emrcn (üye)
İstanbul / Amatör

Olayın meydana geldiği günden bu yana yaşanan gelişmeleri üzüntü ile izliyorum ve diyorum ki gözünüzü açın! Çünkü bu bir etnik düşmanlık vakası değil.Ancak planlı bir şekilde böyle gösterilmeye çalışılıyor.”Milliyetçilik” hedef haline getiriliyor.Milliyetçi olmak suçmuş gibi lanse ediliyor ve resmen bir milliyetçi avı başlatıldı.Bu oyuna gelmeyin! Bunu anlamak hiç de zor değil.Cinayetin üstünden 1 saat bile geçmeden “Hepimiz Ermeniyiz” vs pankartlar meydana çıktı.Önceden hazırlanmış olmasa bu kadar kısa sürede ortaya çıkamazdı bu pankartlar.Şimdi yarın öbürgün birileri çıkıp “Bizde Kürdüz” veya “Bizde Çerkez’iz”veya vesaireyiz diye pankart açarsa ne olacak(istenen de bu zaten). Ne yani “Hepimiz Ermeniyiz” demeyenler işlenen bu cinayete üzülmedi anlamına mı geliyor.
Artı olarak cinayetin işlendiği tarih de birçok açıdan manidar.Dikkat ederseniz Türkiye’nin gündemi son 1 aydır Kerkük’te yaşanan gelişmeler üzerineydi.Sınır ötesi operasyon yapılsınmı yapılmasınmı diye tartışırken birden bu olay gündeme oturdu.Bakın herkes unutuverdi Kerkük ve diğer önceliklerimizi.Bu ve benzer olayların Trabzon’da meydana gelmesi de bu oyunun bir parçası.Neden derseniz Trabzon halkının milli duruşu hepimizce malum.Orada bir kargaşa yaratılarak milli duyguların sindirilmesi amaçlanıyor.Zaten ezelden beri Türkiye’de aynı oyunlar sahneye konuyor.Türkiye açısından önemli gelişmeler arefesinde başımıza hep birşeyler örüyorlar.Dikkatimizi başka yönlere çekiyorlar.Şöyle bir beyin jimnastiği yaparsanız bunun böyle olduğunu farkedeceksiniz.Ya bir suikast meydana geliyor ya döviz kurunda aşırı iniş çıkışlar yaşanıyor ya da başka oyunlar...
Gelelim bu sözde soykırım meselesine.Bu sitede bazı yazılar da var böyle olduğunu ima eder tarzda yazılar.Madem öyle ispat edin de herkes görsün.Bu site fotoğrafçılıkla ilgili bir site olduğuna göre ve de iyi kötü herkesin bir makinası da olduğuna göre ispatı da kolay olur.Ortada bir soykırım varsa doğal sonucu olarak toplu mezarlarda olması gerekir.Bulun bunları ve fotoğraflayın da görelim bizlerde.Geçmişte tabiki karşılıklı bir takım cinayetler işlendi.Hatta topraklarından sürülenlerde oldu (sebepleri ayrı bir tartışma konusu).Ama bu soykırım değildi ve ifade edilen rakamlarda hayli abartılı.Bu iddiaları dile getirenler madem bu konularda bu kadar hassas niçin Bosna’da,Çeçenistan’da,Cezayir’de,Filistin’de ve şu an aklıma gelmeyen pekçok yerdeki gerçek soykırımlar hakkında fikir beyan etmiyorlar? Hatta ve hatta şu anda Kazakistan’da ve Çin’de planlı programlı bir şekilde Türk kökenli insanlara soykırım yapılıyor.Bunu öldürmek suretiyle değil kısırlaştırma yöntemiyle (iğne ile ) yapıyorlar.Rastladığınız herhangi bir Kazak Türk’üne sorabilirsiniz bunu...

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 11:38 - İp: 81.***.**1.8