pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Çocuklarımız Ne İçin Ölüyor

Herkesi akl-i selim ile düşünmeye davet ediyorum. Yıl içinde onlarca şehit verildi. her defasındada bununla ilgili istihbaratın ilgili askeri birliğe verildiği söylendi. istibaratları kimse inkar etmedi. çoban sandık denildi 50-60 kişilik grupları.
heronlar onlarca kişilik pkk lı grupları sızarken tespit etti. koordinatlarını ilgili birimlere verdi. hemen süper kobralar belirtilen yere intikal etti fakat pkk lılara ateş bile etmeden geri döndüler. bu grup birkaç gün sonra bir karakola göz göre göre saldırdı.
Son baskından önce emniyet saat ve gününü ve yerini dahi belirterek saldırının olacağını haber verdi. Lakin hiçbir önlem alınmadı.Aynı saldırıda heranlar karakola 50 kişilik bir gurubun yaklaştığınıda rapor etmişler. Genede hiçbir önlem alınmadı.
2 üst düzel rütbeli kendi aralarında heronların adamlarına (pkk) çok zayiit verdirdiğini söyleyerek heronların düşürülmesini istiyor. Olay mit tarafından üç yıl önce bildiriliyor yapılan hiçbir işlem yok.
Hataydaki garip saldırıda arabası sözde gasp edilen adam jandarma elamanları ile dağda görüşüyor , sonra aracı gaspediliyor, ne hikmetse buna hiçbir şey yapılmıyor, sonra serbest bırakılıyor.Sonrada 4 polis şehit ediliyor. Olayla ilgili bir uzman çavuş halkı tahrik edip emniyet amirliğine saldırttığı için gözaltına alınıyor. Birliğine teslim ediliyor ve anında serbest bırakılıyor.
Ben artık içimizde bazı hainler olduğunu düşünüyorum. Terörden beslenen ne olursa olsun terörün bitmesini istemeyen.Bu uğrda ölecek birkaç köylü çocuğunu ehemniyetli görmeyen.
Allah içimizdeki bu hainlerden bizi kurtarsın.Yoksa daha çok acı çekeriz.

Tarih: 1 Ağustos 2010, 10:49 - İp: 95.***.**4.246
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

02:00: Hantepe Üs Bölgesi'ne saldırı ihbarı alındı. Bölgeye hemen bir Heron gönderildi. Ve Heron kayıt almaya başlıyor. Mevzilere yaklaşan PKK'lılar Heron tarafından görüntüleniyor. Saldırı bilgisi anında Yüksekova Tümen Birliği'ne bildiriliyor. Acilen bölgeye yardım ve taarruz helikopteri gönderilmesi isteniyor.

02:30: Askerlerin nöbet tuttuğu mevzilere PKK'lılar adım adım yaklaşıyor. Geceyarısı olmasına rağmen görüntülerde PKK'lıların her hareketi net olarak görünüyor. Hâkim tepelerde mevzilenmiş PKK'lılar canlı olarak tüm merkezlere aktarılıyor.

02:32: Heron askerlerin nöbet tuttuğu mevzileri gösteriyor. İçeride altı civarında asker var.

02:33: Heron iki tepeyi odaklıyor. Tepelerdeki PKK'lılar net bir şekilde görünüyor. Helikopter geleceğini düşünen Heron operatörü, koordinatlara odaklanarak bölgeyi kayıt altına alıyor.

02:34: Heron bölgede mevzilenen PKK'lıları bir kez daha görüntülüyor. Tepeler arasında kamera gidip geliyor. Hantepe Karakolu'ndan PKK'lılara doğru ilk topçu atışı yapılıyor. Ancak atış karavana, top isabet etmiyor. PKK'lılar mevzilere yaklaşmaya devam ediyor. Tüm hareketler kamerada.

02:35: Yer değiştirerek kulübelere doğru ilerleyen PKK'lılar görüntüye geliyor. Bir yandan yer değiştirilirken, bir yandan da askerlerin mevzilerine bomba atılıyor.

02:36: Görüntüde yedi PKK'lı var. Farklı noktalardan yavaş yavaş mevzilere yaklaşıyorlar. Koordinatlardan Heron'un, Hantepe Üs Bölgesi'nin hemen üzerinde olduğu anlaşılıyor. Mevzide bekleyen askerler bir kez daha görüntüye giriyor. PKK'lılar yaklaşmaya devam ediyor. PKK'lılar ateş açıyor

02:39: Az sonra çapraz ateş altında kalacak mevzideki askerler bir kez daha görüntüye giriyor. Askerler dağınık halde, üstü açık bir mevzide görünüyorlar. PKK'lıların adım adım yaklaştığı net bir şekilde görünüyor. Mevziye birkaç metre kaldı. Askerler mevzide beklerken sağdan soldan ateş açılmaya başlanıyor. Tepelerde mevzilenen PKK'lılar bölgeyi çapraz ateşe tutuyor. (Görüştüğüm askerî yetkililer, PKK'lıların silahlarını gündüz bölgeye yerleştirmiş olabileceğini söylüyorlar. Bu işlemin gece yapılmasının mümkün olmadığını belirttiler.) Taciz ateşi devam ediyor. Bir PKK'lı yavaş yavaş askerlerin bulunduğu mevziye yaklaşıyor.

02:40: PKK'lılar ateşe devam ediyor. Mevziye yaklaşan bir PKK'lı, el bombasının pimini çekip askerlerin üzerine atıyor. Patlama gerçekleşiyor. Bombadan kurtulmayı başarıp, siperin dışına çıkan askerlerin üzerine üç farklı noktadan ateş açılıyor. Bir anda kaçışan askerlerin hareketli görüntüsü donuyor. Siperden çıkmaya çalışan askerlerin üzerine bu kez ikinci bomba atılıyor. Siperin yakınında üçüncü bomba da patlatılıyor.

02:42: Siperlerde bombalar parlatılırken, tepelerdeki PKK'lılar kurşun yağdırmaya devam ediyor. Askerler görüntüye giriyor. Açık bir hedefte olmalarına rağmen, ne topçu ateşi yapılıyor ne de kendilerine yardım etmek üzere taarruz helikopteri geliyor.

02:44: İki PKK'lı, siperde yer değiştiren askerlerin üzerine ateş ederek yaklaşıyor. Çok geçmeden de askerleri vuruyorlar.

02:46: Sipere yaklaşan PKK'lılar teker teker kalan askerlere ateş ediyor.

02:47: Bir bomba daha patlatılıyor. 02:48: PKK'lılar mevzi etrafında dolaşıyor. Kalan erleri vuruyorlar.

02:49: Kulübedeki askerler PKK'lılara silahla karşılık veriyor.

02:50: Askerlerin olduğu diğer kulübede patlama meydana geliyor. Kulübelerin yakınına iki bomba düşüyor. Dördüncü bombayla kulübe patlatılıyor.

02:53: Patlama sonrası askerler kulübeyi terk ediyor.

02:54: Kulübeden çıkan askerlerin üzerine, pusuda bekleyen PKK'lı ateş ediyor. İki asker sığınağa saklanmak isterken bu kişi tarafından vuruluyor.

02:55: Baskın ihbarının üzerinden yaklaşık bir saat geçti. 15 dakikada bölgede olması gereken helikopter halen bölgeye gelmediği gibi bomba yüklü uçaklardan da haber yok. Askerlerin vurulma anları tüm birimlerce canlı olarak izleniyor. 10 metreye kadar yaklaştılar

02:54: Askerî barınaklarda göğüs göğse çarpışma devam ediyor. PKK'lılarla askerlerin arası yaklaşık 10 metre.

02:55: Askerlerin bulunduğu sığınak el bombasıyla patlatılıyor. Üs bölgesinde birbiri ardına bombalar patlatılırken, askerlerin yardımına koşan kimse yok.

02:55: Patlama sonrası diğer barınağa koşmaya çalışan iki asker barınağın yanında pusuda bekleyen PKK'lı tarafından kurşun yağmuruna tutuluyor. Her iki asker de vuruluyor.

02:57: PKK'lılar mevziler arasında geziyorlar. Daha önce patlatılan mevzi bir kez daha patlatılıyor.

03:00: PKK'lılar mevziler arasında sağ asker kalıp kalmadığını kontrol için bölgede dolaşıyorlar. Son derece soğukkanlı hareket ediyorlar. Aşağıdaki birlikten topçu ateşi açılmadığı gibi, ortada taarruz helikopteri de yok.

03:02: PKK'lılar etrafa tuzaklama yaparak, kurşun sıkarak toplanmaya başlıyorlar. Yarım saat süren çatışmada, askerlere yardım gelmemesinin rahatlığı içindeler. Rahat hareketleri gözlerden kaçmıyor. Heron olup biteni canlı olarak Genelkurmay başta olmak üzere tüm birimlere gönderiyor.

03:03: Tepelerde konuşlanan ve çapraz ateş yapan PKK'lılar, siperlerin bulunduğu yerdeki PKK'lılarla buluşmak üzere dönüşe başlıyorlar.

03:08: PKK'lılar tepede buluşuyorlar. Bir süre dinleniyorlar.

03:16: PKK'lılar dönüş yolundayken Heron bir kez daha karakolu gösteriyor. Her yer sessiz. PKK'lılar rahat rahat dönüyor

03:20: Heron, dönüş yolundaki PKK'lıları bir kez daha gösteriyor. PKK'lılar geldikleri gibi rahat bir şekilde dönüyorlar.

03:24: PKK'lılar bir tepede dinleniyorlar. Kimse kendilerine müdahale etmiyor.

03:29: PKK'lılar aynı tepede dinleniyor. Ne bir helikopter, ne bir uçak, ne de peşlerinden giden bir asker var. Genelkurmay, görüntüleri BBG evini izler gibi izlemesine rağmen olan bitene müdahale etmiyor. PKK'lılar yavaş yavaş bölgeden uzaklaşıyor. Bir tepede görüntülenen yedi PKK'lı, dinlendikten sonra bölgeden ayrılıyor.


#lazut' tarafından 02.08.2010 22:11:42 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Ağustos 2010, 22:09 - İp: 88.***.**1.183
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Hiç dikkatinizi çektimi terör örgütü pukaka artık doğrudan askeri üst bölgelerine saldırıyor!...

Askerlik yan gelip yatma yeri değil diyen birileri tarafından ab uyum paketleri adı altında TSK nin yetkilerinde yapılan tırpanlamalarla asker bırakın kışla dışına çıkmasını içerisinde terörist olan aracı iktidarın il başkan yardımcılığı görevini üstlenen vali(ler)den izin almadan durdurup arayamıyor. Malesef mevcut iktidar taşları toplayıp itleri salmıştır.




Düzeltme: İmla hatası giderilmiştir..

#mechul75' tarafından 03.08.2010 00:23:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 00:06 - İp: 88.***.**0.103
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bu heronlara bu kadar parayı TSK mı ödemiştir?

Bu heronlardan alınan görüntüler sonrası ateş açma yetkisi iktidaRda mıdır?

................................................

Bu terör bitecekse mevcut iktidar mı gidecek nereye giderse gitsin..

Bu terör bitecekse BAHÇELİ mi gelecek..isterse yüz yıl boyu iktidar olsun

Edit:Cümle yarım kalmıştı tamamladım


#lazut' tarafından 03.08.2010 00:40:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 00:22 - İp: 88.***.**1.183
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Eh be hoca ordaymış gibi anlatmışsın saniye saniye

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 00:31 - İp: 78.***.**0.67
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Valla hocam içim yanıyor ..

Bildiğin gibi değil içim yanıyor..

inşallah bu anlatılanlar, bu görüntüler yalandır..

İnşallah birileri çıkar ortaya ve "bunlar düpedüz uydurmadır" der

İnşallah bunların hepsi hayal mahsulüdür..

Abi bu orduyu yıpratmak bu orduya iftira atmak namusuma laf atmak gibidir..

Ancak bu ordu da benim namusum kadar temiz olmak zorundadır

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 00:37 - İp: 88.***.**1.183
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Soru: Hantepe karakolu nerededir?
Ceva: Hakkarinin Çukurca ilçesine 30 km uzaklıkta Irak sınırının sıfır noktasındadır.

Soru: Heronlar görüntüyü nerede almıştır?
Cevap: Irak sınırlarında yani TÜRKİYE CUMHURİYETİ sınırları dışında ve müdahale için sınır ötesi operasyon izni gerekmektedir. Sınır ötesi operasyon düzenleme yetkisi mevcut siyasi iradededir.

Lazut hocam hiç kendine sordunmu akepe tayfası 330-337 oy aralığında değişen bir destekle anayasa değişikliğini yapmaya kalkıyor ama TBMM de 452 oyla çıkarılan sınır ötesi operasyon iznini bir kez olsun neden kullanmadı?



Hocam Bahçeli veya başka bir isim fark etmez. Ancak o makamda oturacak kişinin bu ülkenin onura halel getirmemesi gerekir. Soruyorum size?

Bu ülkenin askerinin başına çuval geçirildiğinde iktidarda kim vardı?
Bu ülkenin insanları gemilerde öldürüldüğünde iktidarda kim vardı?
Bu ülkenin bir şehrinin belediye başkanı tarafından devlete ve hükümete dallar gönderildiğinde iktidarda kim vardı?
Bu ülkenin değerlerine bölücüsü, işbirlikçisi koro halinde küfrederken iktidarda kim vardı?

Bunlara örnekler saymakla bitmez. Malesef bu ülke insanının akepe iktidarından bu yana gururu kırılmış onuruyla oynamıştır.


Düzeltme:

#mechul75' tarafından 03.08.2010 01:00:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 00:42 - İp: 88.***.**1.55
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili mechul bu izin TSk ya verilmiş ve hatta bir yıl da uzatılmış bir şekildedir..

Yanlışım varsa düzelt.her hava operasyonu için ayrıca bir izin alınmıyor

"....Anayasa'nın 92'nci maddesi uyarınca 17/10/2009 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılması Genel Kurul'un 6/10/2009 tarihli 2'nci birleşiminde kabul edilmiştir.""

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 00:51 - İp: 88.***.**1.183
selcuk.t
selcuk.t (üye)
İstanbul / Amatör

Kulakla duyulup gözle görülen şeyleri yorumlamak için merkez medyanın onayına ihtiyaç yok neyse ki... -At gözlüğü demeyeyim- taraftar gözlüğüyle olaylara bakanlar hariç herkes Türkiye'nin en saygın kurumlarından gelen pis kokuları alıyor artık.

Çok büyük ihtimalle ihanete işaret eden o söz ve fiillerin sahiplerinin hala bazılarınca savunulmasını anlayamıyorum. Aynı ses ve görüntü kayıtlarıyla hükümetten birileri sobelenseydi bu insanların tepkileri nasıl olurdu. Bu müsamahanın binde birini gösterirler miydi.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 01:03 - İp: 130.***.**3.130
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Hocam sınır ötesi operasyon izni TBMM tarafından HÜKÜMETE verilir. Hükümette gerekli gördüğü zaman TBMM nin kendisine vermiş olduğu yetki (tezkere) ile TSK ya sınır ötesi operasyon için talimat verir.

Yani TBMM nin doğrudan TSK ya yetki vermesi gibi bir durum söz konusu değildir.

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 01:07 - İp: 88.***.**1.55
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Mechul hocam burda tükrük yarışına çıkmadım..

Açık açık
"Bu terör bitecekse mevcut iktidar mı gidecek nereye giderse gitsin.. Bu terör bitecekse BAHÇELİ mi gelecek..isterse yüz yıl boyu iktidar olsun " dedim.. Daha ne dememi bekliyorsun.

Ama sen halen daha

""Bu terör bitecekse mevcut iktidar kalacaksa kalsın.. Bu terör bitecekse RTE başımızdaysa isterse yüz yıl boyu başımızda kalsın " .....diyemiyorsun..

Mevcut iktiadar bu kadar küfredeceğinize lanet olası apo mu nediri assmak için uğraşsaydınız diyecem ama o zaman gene ben de tükrük yarışına girmiş olacağım..Onun için onu da demiyorum..


Elimden şu an gelen tek şey var o da beddua etmek..

Allah bu ülkenin bir karış toprağına göz dikenleri kahretsin

Allah bu ülkeye bir damla ihanet edenleri kahretsin

Bir okulun bahçesinde geçenlerde çok güzel bir söz okumuştum

"ülkesini en çok seven işini en iyi yapandır" diye..

herkes bu ülke için çöpçüyse çöp toplama işini askerse askerlik işini öğretmense öğretmenlik iini en iyi yapmakla görevlidir..

 

Tarih: 3 Ağustos 2010, 01:17 - İp: 88.***.**1.183