lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bu Ne Sendromu?

ya size de oldumu yada oluyor mu bilmiyorum ama artık çektiğim fotoların hiç birini beğenmez oldum yahu..İçim sürekli fotograf çek diyor..Çekmek için de onlarca yol katediyorum.Ama eve gelip pc de fotolarımı görünce sinir krizi geçiriyorum..Makinemi duvara çarpmamak için kendimi zor tutuyorum..Bi yardım edin yahu..

Tarih: 15 Ekim 2006, 22:04 - İp: 85.***.**4.14
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Lazut öğretmenim.Bence mekan değiştirin.Hep aynı yerlerde fotoğraf çekiyorsanız zamanla sıkılmanız olasıdır.Örneğin en yakın kasaba,köy,ne bileyim hafta sonu farklı bi şehir.Yada maaşları alınca farklı bir ülke Veyahutta tarzını değiştir.Mesela yamuk kadraj,flu manzara,fil makrosu gibi değişik etkinlikler yapabilirsiniz.Hadi bunlarda olmadı.Siteye girince galeriye takılmadan doğrudan foruma gir.Yine mi olmuyor.Olta takımı al balığa çık.Nee balıkların fotosu mu...Boşver bunu okumadın say.Git uyu,dinlen,kafandaki fotoğrafla ilgili herşeyi sil.Makinanı birine ver saklasın yerini sana 3 ay söylemesin.Buda olmazsa nirvanaya ulaşmaya çalış,ulaşamazsan özelden bana ulaş...Kolay gelsin...

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 09:57 - İp: 212.***.**2.161
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

lazut gardaş sen bu kontrast, pazarbey ve burkay08 in dediklerine hiç bakma, onlar tripod (türkçesi sacayak) oldular seni makasa alıyorlar, çalışmalarından çok rahatsızlar, bunları dinlersen iyice bunalıma girersin..
Bak benim tavsiyem Hayrılısı ile Ramazan-ı şerifin sonuna geliyoruz, bayramdan sonra NÜ çekmeye başla eminim sıkıntını atacaksın.. ve tekrar makinanı ve çektiklerini sevmeye başlayacaksın.....

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 12:49 - İp: 85.***.**4.50
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

lazut aslında güzel bir konu açmışsın, bir tek kontrast güzel bir yaklaşım sergilemiş

makinemden memnun değilim diyorsun, kontrast da photoshop sağolsun diyor.

aslında bu konuyu merak ederim.

şu sitede dslr lerle çekilmiş bir sürü fotoğraf var. yanlış anlamayın ama, açıkçası büyük kısmını basit kompaktlar da çekiyor.

güzel fotoğraf çekmek için dslr almak şart mıdır? ya da dslr makinelerin her çektiği fotoğraf güzel midir?

dandik bir kompakt makinenin reklamını görmüştüm. onunla çekilmiş muhteşem bir fotoğraf koymuşlar siteye. ilk bakışta bir dslr den çıkmış gibi gözükse de exif bilgilerinden anlaşılıyor hangi makineyle çekildiği, yani yalanı yok.
sanırım şu an piyasada iyi ışıkta kötü sonuç veren makine yok.

lazut, senin makine s2 sanırım. o makinenin en büyük sıkıntısı geniş açısı yok. bendeki h2 de onunla aynı değere sahip lense sahip. keşke 12* zoom koyacaklarına 7-8 *zoom olsaydı da geniş açısı olsaydı.
o nedenle manzara çekmek için pek uygun bir aralığı yok makinenin. telede full zoom da da sıkıntı var. pazarbey gibi börtü böcek çekmek lazım

makineyi değiştirme, kontrast ın dediklerini denemeye çalış.


şu da var, 5 sene önce ilk dijital fotoğraf makinemi almıştım. onunla çektiğim fotoğraflar bana müthiş görünürdü. tabii, filmli basit kompaktlardan sonra detay, çözünürlük, netlik müthişti.
ama aradan geçen 5 sene sonra bu fotoğraflara bakınca , renk saçılmaları, ışık patlamaları, yetersiz çözünürlük, yüksek kirlilik.....


#buffalo' tarafyndan 16.10.2006 13:42:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 13:35 - İp: 85.***.**8.172
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

dijital makinalar çoktı çıkalı bir doyumsuzluk sorunu yaşıyorum bende bilgisayarımda yaklaşık 50 bin fot var siteye fotğraf yüklmek istdiğimde bitane bulamıyorum. arkaşalarımla baktığımızda bunlartı neden yüklemşiyorsun diyorlar. Kafam çok karışık benzer şeyleri yaşıyoruz.

kontrastada hak veriyorum
nekadar emek veriyoruz. emek olmayınca değeride olmuyor.

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 14:22 - İp: 81.***.**6.136
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

off off susun susun lütfen..Hayır tüm bunlar gerçek olamaz yahu..
Sevgili kontrast evet ve sizin fotograflardan nefret ediyorum Ps ile oyna oyna ver fırına ..tamam tamam anladık iyi pscisin ..ama .yahu neyse ne diyeceğim sana bilmiyorum..Haklısın galiba..hem sadece siz değil ki..İbr.pey, fayzin amca, yansımalr, ffc..Hepiniz benim düşmanımsınız artık Sizlerin fotograflarından nefret ediyorum(!)Emek mi :Allah aşkına dün dağ başını almış duman fotoları çekmek için daha 3500 km yeni aldığım kango ile nereye gittiğimi bir görseydiniz.Hatta tam olarak gidemeyip bi 3 km daha çamur çorak bir elimde tripot 80 derece eğimle ormanlar arasından yürüyerek gittiğim ve doğru dürüst siteye de eklediğim sadece o küçük kulübeyi çekebildiğimi, diğerlerini çiğ çiğ yiyebileceğimi görseydiniz emek konusunda bir fikiriniz olurdu:haa uygun ışık mı?Evet onu da yakalaya bilmek için iftarımı bile dağ başında açtığımı söylesem yeterlidir galiba.


Pazarbeyim ne demek bırak foto çekme de.Olamaz olamaz.am haklı mısınız acaba..phphotgr compack slr canon s2 var bende.Siz de .
Sevgili burkay mekanı değiştireceğim de değiştirtmiyorlar.tarz dediniz yahu portre fotolarını bile sevmiyorum ki ariktekin nü çek diyo..yahu arik abi mesela çıplak ayağımı çeksem o da nü olur mu?ki. Ya da ensemi, bir deri bir kemik kalmış paRmaklarımı.. Off nerdesin sunsurfer..Bi cevap verseniz.

Sevgili buffalo.Ne kadar güzel dedin ama ps yi de hiç sevmiyorum.Ve de bilmiyorum o zımpıtıyı..En son HDR tekniğini kullananyım dedim ama onun için gerekli olan üç ayağımıda dün o meşhur dağ başını duman almış fotografları çekmek için gittiğim dağda düşerek kırdım.Off off..Haa geniş açı konusunda kesinlikle aynı fikirdeyim.Bence s2 nin en kötü yanı bu.
Ve flassv..Bir zamnalar ki halen daha aynı devam ediyor o omuzunuzdaki kameraya sahip olmak için neler yapmazdım ki?filmli foto makineleri ile başlayan sony dsc 460e digital video kamerası ile devam eden ve şu an compakt s2 ile biten -en azından şimdilik- fotograf dünyasına olan ilgi artık baş ağrısı yapmaya başladı..Öyle bir foto çekmeliyim ki hiç kimse o fotografı benden önce çekmemiş olmalı.Oysa siteye bakıyorum onlarca benim de çektiğim fotolrdan var..Ve adam 350d ile 30 ile 70d ile fz bilmem kaç ile o çektiğimin alasını çekmiş..

Yaa arkadaşlar ben yoruldum.Geri dnüyorum.Bu yarış dünyasında sizlerle baş edemeyecceğim.Ahanda makinemi satılığa çıkardım..Tertemiz ve tertemiz fotograflar çekmiş olan Canon s2 IS mi satıyorum-hıı belki R1 in yarı parasını çıkarırım.. --

Neyse tek tek fotolorımı sileceğim ve yeniden sıfırdan çekmeye başlayacağım..değişiklik olsun.Ha belki nikimi de dğiştiririm..Onun için unutmayın bu sitenin en lazı lazuttur..

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 19:51 - İp: 85.***.**1.112
mandyy
mandyy (üye)
İstanbul / Meraklı

bende çok yaşıyorm bunu.bence sendrom diil hastalık oldu yau.delirmemek içten diil.kendimi yalnız sanadım diilmişim.ne elim deklanşöre gidiyo nede çektiklerim bana yetmiyo.ne beter bi durumdur yarabbi.amatörüm dedikce dahada eziliyorm.sanki hiç başaramicakmışım gibi geliyo

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 19:57 - İp: 85.***.**7.10
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

lazutttttt dur bir yeri atlıyorsun makine biryere kadar önemli makine iyi fotğraf cekmen için arçatır amacı sen secersin cekersin yada çekmessin.

ama iyi fotoğrafı sen çekersin beyninle yüreğinle emeklerin hiç biri boş değildir.

Kendini bu sitede bir yarış atı gibi görme yarış atları yarış biitmce unutulur senin eserlerin sen ölsende duryor olcaklar. senin biraz dinlenmeye ihtiyacın var ruhunu dinlendir.

En doğrusunu sen bulacksın gene

selam ve sevgilerimle.

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 19:59 - İp: 81.***.**6.136
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Evet galiba haklısın flasvv..Şu senin site neydi.hh www.videodünyasi.com..Dur biraz da oraya takılayım..

 

Tarih: 16 Ekim 2006, 20:14 - İp: 85.***.**1.112
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Arkadaşlar bir süreliğine yayınlarımıza ara veriyoruz..Benim fotograflarımı forumlarımı ve yorumlarımı unutmayın emi..Daha şimdiden hepinizin önce Kadir gecenizi sonra da Ramazan Bayramınız tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim [>:D

 

Tarih: 19 Ekim 2006, 21:50 - İp: 85.***.**9.83
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

lazut hocam kış geldi manzaracılar havlu atmaya başladı

BEnde pek yukleyemiyrum. Pazarbeyde aynı dertte

DEmekki neymiş aslında bu kış sendromu. Manzara cekimlerine agırlık veren bir kişiş olarak ben hic sokak cekimi yapamıyorum. Sevmiyordumda.. İşimiz zor. Baharı beklicez

 

Tarih: 19 Ekim 2006, 22:57 - İp: 88.***.**5.116