pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aşağılık Medya

11 Eylül saldırılarında televizyonlarda kaç ölü kaç yaralı gördünüz. İspanyada metro bombalamalarında kaç ölü kaç yaralı gördünüz. Hatırlıyormusunuz. bİr tane bile ölü ve yaralı görmediniz.
Çünkü onların medyası bizimki gibi reyting avcısı değil. Ülke menfeatlerini herşeyin üstünde tutmasını biliyorlar. BUnu düşünmeseler bile belli meslek ilkeleri var. İnsan olmanın ne demek olduğunu en azından kendi insanları için düşünüyor ve ona göre yayıncılık yapıyorlar.
Biz mi ne kadar kan ve revan içinde insan varsa , ne kadar acılar içinde ağlayan çırpınan bağıran paramparca olmuş insan varsa onu yayınlaymayı görev biliyoruz. KEmbilir belkide bu savundukları bazı terör örgütlerinin çok çok seviyeli medya gruplarımıza biçtiği birer roldür. Zİra kendileri bunu yapanlara bundan daha fazla yardımcı olamazdı.
Yazıklar olsun diyor bu aşağılık insanlar kadar aşağılıkça yayın yapan tüm medya organlarımızı kınıyorum. İnşallah bu son olay rtükü harakete geçirdiği gibi ilkeli yayın cılık açısından belli ilkeleren getirildiği bir aşama olur.

Tarih: 28 Temmuz 2008, 20:03 - İp: 88.***.**7.75
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

hangi saldırı haberinde göbek atıp dansöz oynatmadıki dostum

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 09:41 - İp: 81.***.**7.150
arkhalen
arkhalen (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşlar öncelikle bir medya çalışanı olduğumu belirtmek isterim. Editörlük yapıyorum. Tartıştığınız konuya gelince...
Bakın son olaylar da dahil meya neyi nasıl yayınlayağının kararını veremez. Her kurumda oturmuş bir anlayış vardır. Kadrolar daima belli yerlerin doğrultusunda bakış açısı geliştirir. Yani bombalama olayları o derece kanlı görüntülerle ekranlara geldiyse bu medyadan bu yönde bir beklenti olduğu içindir. Ha sakın ve asla bu olayı pkk yaptı saçmalılarına da inanmayın. Bakın burada bir menfaat oyunu oooynanıyor. Bugün bu tarafta olanları yarın karşı tarafta görürsünüz. Medyanın (en azından kendi içerisinde) bilinen görevi halka gerçeği anltamak falan değildir. (keşke öyle olsa) Ounn görevi manipülasyon yapmaktır. Günümüzde deemokrasi denen vıcıklaşmış kavramın en büyük pompalayıcısıdır medya. Olaya bu açıdan yaklaşırsanız medyanın değişebilmesinin tek yolunun da eğitim olduğu görülür. Zira halk ne denli tepki koyar ve daha kaliteli işler isterse o derece iyi bir medya ortaya çıkar. Tek bir örnekle son veriyorum. O eleştiri bombardımanı yaptığınız meyadaki çok saygın pek çok arkadaşım işini kaybetmemek için mecburen tecavüz, cinsel saldırı ve istismar haberlerini mümkün mertebe öne çekmektedir. Nedeni ise galatasarayın uefa zaferinden bile daha fazla okunuyor olmasıdır. Elbette medya sonuna dek hatalı fakat birazda iğneyi kendinize batırın.

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 09:54 - İp: 78.***.**7.169
krusty
krusty (Objektif)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar yapmayın etmeyin bu konunun en ufak tartışılacak bir tarafı bile yok..

tvler sırf iki reklam daha çok alayım diye gazeteler 30.000 adet daha fazla gazete satayım diye terörün etkilerini gözler önüne serdiler.. inanılır ve anlaşılır gibi değil. biz bu kadar mı geri kaldık bazı şeylerden.. yazık kere yazık.. orada yaralanan hayatını kaybeden insanlara da saygısı yok demek ki bazı basın kuruluşlarının.. rtük saçma sapan olaylara müdahale edeceğine bu işlere müdahalae etmeli.. pazarbeyin dediklerine sonuna kadar katılıyorum..

zaten dikkat ederseniz haber kanallarında kan revan görüntüler yoktu. magazin kanallarında vardı.. yazıklar olsun hepsine..

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 09:57 - İp: 85.***.**7.121
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Medyanın (en azından kendi içerisinde) bilinen görevi halka gerçeği anltamak falan değildir. (keşke öyle olsa) Ounn görevi manipülasyon yapmaktır. Günümüzde deemokrasi denen vıcıklaşmış kavramın en büyük pompalayıcısıdır medya.

Bir editörün bu yaklaşımını kınıyorum kusura bakmayın. Medyanın görevi manipulasyon filan değildir, yaptığı budur ancak görevi asla. Medyanın temel görevi tarafsız ilkeli haberciliktir (medya derken tabi haber kısmı ile ilgili olarak yoksa magazincilerden bahsetmiyorum). İşini kaybetmemek pahasına halkın menfaatlerinin tersine davranışlarda bulunmanın kabul edilebilir bir tarafını göremiyorum. Hani "o zaman o adamların maaşını sen ver kardeşim" tarzından yaklaşıma hiç girmeyin, o arkadaşlar daha düzgün işlere baksınlar o zaman derim.

Krusty nin de yazdığı gibi aslında bu tip görüntüler daha çok magazin ağırlıklı kanallarda vardı, haber kanallarında pek rastladığımı hatırlamıyorum.

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 10:12 - İp: 78.***.**5.148
arkhalen
arkhalen (üye)
İstanbul / Firma

Hayır kusura bakmıyorum her zaman düşüncenin yansıtılmasından tarafım. ) Fakat sanırım size anlatamadığım olgu şu... Medya olarak baktığınız kompleks bir yapı değildir. Kaldı ki işin cılkını çıkaran 'magazin kanalları' ise zten toplumu asıl yönlendiren en çok izlenen kanallardır. Ayrıca bnm medyanın asıl görevi hakkında yazdıklarım size ters gelebilir fakat gerçek budur. Medya tarihi ve geleceği böyledir. Yani bende kızlarımız meyve gibi soyup fotoğraflamayan fotoğraf ajansları istiyorum diyebilirm ama bu da saçma olur herhalde. Sistemle sistemin yöntemleri ile mücadele etmes iseniz sistem sizi yokeder. Anlatmaya çalıştığım budur. Diğer arkadaşlarım mevzuuna gelince. Bakın ben bu davranışlarımdan dolayı 3 medya kuruluşu değiştirdim. Ve inanın hayat sizin burada yazabildiğiniz satırlar kadar kolay değil. Sırf bu yüzden istasyonda sabahladınız mı? bir ay banyo yapmadan durdunuz mu? ya da sırf ilkeli davranıcam diye kaç gününüz iki simitle geçti. Lütfen medyayı eleştirirken birazda halka iğne batırın. Tek taraflı ve tarafgir olmak bizi felakete götürür. Saygılar...

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 10:27 - İp: 78.***.**7.169
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Sn. Arkhalen;
Öncelikle anlayışlı yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.

Ayrıca bnm medyanın asıl görevi hakkında yazdıklarım size ters gelebilir fakat gerçek budur. Medya tarihi ve geleceği böyledir

İşte burada tam da buna tepki gösteriliyor. Yani durum budur ve bu nedenle aşağılık medya başlığı var, zira bu durum kabul edilebilir değildir. Halkın birer mensubu olarak bu duruma tepki gösteriyoruz.

Ve inanın hayat sizin burada yazabildiğiniz satırlar kadar kolay değil. Sırf bu yüzden istasyonda sabahladınız mı? bir ay banyo yapmadan durdunuz mu? ya da sırf ilkeli davranıcam diye kaç gününüz iki simitle geçti

Haberci arkadaşlarımızın zor koşullarda haber yaptıklarını elbette biliyoruz (magazinciler de dahil buna), zor koşullarda çalışan çok kişi var. İlkeli davranacam diye iki simitle idare ettiyseniz iyi etmişsiniz ama o zaman sonuç bu tip haberler olmamıştır herhalde, yoksa boşa gitmiş olur emeğiniz. Benim dediğim habercilikte ilkeli davranmak çok zor ya da mümkün değilse, nacizhane tavsiyem o işi bırakın. Ya da bununla birlikte yaşayabiliyorsanız o işi yapın. Bu bir seçim meselesidir, yanlış doğru ben karar veremem, velhasıl birçok doğru var ama tek gerçek var. Tabi burada ize hiç katılmıyorum diyemem, maalesef haklı olduğunuz ve benim üzüldüğüm çok konu var. İnşallah zor koşullarda da olsa ilkeli yayıncılık anlayışınızı devam ettirir ve çalışanlarınızı da bu konuda yönlendirirsiniz. Saygılarımla

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 11:01 - İp: 78.***.**5.148
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

"Medyanın temel görevi tarafsız ilkeli haberciliktir"

katılmıyorum

Devlet eli ile yapılan yapılanlar hariç (TRT gibi) hiçbirisinin temel görevi tarafsız ve ilkeli habercilik değildir.

Temel görevleri "kar" dır "tiraj" dır "rating" dir çünkü ticari gayeler ile kurulmuşlardır. İlkelili ve tutarlı yayıncılık yapmazlar demiyorum ama temel görevleri değildir.

Bundan dolayıda iğneyi kendimize batıralım zihniyetinede katılmıyorum.

Dünyanın heryerinde halk, medya tarafından kendisine ne verilirse onu alır.

Pek öyle seçme, seçici olma bu pis düzeni değiştirme gibi bir seçeneği yoktur.

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 11:11 - İp: 212.***.**8.38
arkhalen
arkhalen (üye)
İstanbul / Firma

Estağfurullah arkadaşım. Zaten belirttim keşke böyle olmasa. Ama evet yavaş yavaş da olsa bişeyleri değiştirmeye başarıyoruz sanıyorum. Ayrıca içerden bi haber inanın dört büyük kanal dışında 2-3 yıl içerisinde gerçekten gözle görünür büyük değişimler yaşanıcaktır. Biz yeterki amerikan toplumu ve amaerikan meyasının ucuz birer kopyası olmaktan kurtulalım. Desteğiniz ve elbette yorumlarınız için teşekkürler.

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 11:13 - İp: 78.***.**7.169
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Medya nn neyi yayınlıyacagına karar veren medya degil tabiki üstlerde bi problem oldugunu biliyoruz aslında mesaj onlara ..

------------
ben pazarbeyin yazdıgı gibi o kadar felaketleri duyduk ucaklar göktelenlere düştü bi tane kolu bacagı kopmuş insan yayınlamadılar
bize zararı olmazmı görüntülerin tabiki oluyor neden olmasın kimisini cesaretlendirirken kimimiz korkuyor hoş degil...

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 11:16 - İp: 85.***.**0.39
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

aslında magazn kanallarının vermesi bir bakımdan iyi olmuş büyük bir çoğunluğumuz olarlardan haberdar oldu böylece. sadece haber kanallarında verilseydi o zaman eyvah derdim. kaç kişi haber kanallarını izliyorki kırk yılın başında magazin kanalları doğru birşeyyaptı onu da çok görmeyin

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 11:35 - İp: 81.***.**7.150