stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

4. Türkçe Olimpiyatı

Geçen gece izledim kızılcahamam da yapılan yarışmanın bir bölümünü ve gerçekten çok hoşuma gitti Türkçemiz elimizden kayıp giderken böyle bir organizasyon çok anlamlı geldi bana dördüncüsü yapılıyomuş bu yıl ama daha önceki yıllarda haberimiz olmadı malesef kim bilir belki gerçekten bir dünya dili olur Türkçemiz. Organizasyonda emeği geçenlere şahsım adına teşekkür ediyorum ve sizden bu akşam bir kaç dakikanızı bu olimpiyatı izlemek için ayırmanızı rica ediyorum...

(Alıntıdır)
4. Türkçe olimpiyatında bir araya gelen 84 ülkeden 355 öğrenci Türkçe’nin tıpkı İngilizce veya Fransızca gibi bir dünya dili haline gelebileceği yönünde ümit veriyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatı’nın final gecesi Samanyolu ekranında izleyiciyle buluşuyor. Oldukça renkli geçecek final gecesinde Türkiye’yi Eurovizyon’da birincilik kürsüsüne taşıyan Sertap Erener, sanatçı Yücel Arzen tarafından bestelenen Türkçe Olimpiyatı Şarkısını 83 ülkenin çocuklarıyla birlikte seslendirecek. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın olimpiyat meşalesini yakmasıyla başlayacak etkinlikte şiir, hikaye, sunum ve kompozisyon dahil toplam 9 dalda yarışma yapılacak. Çok sayıda saygın davetlinin katılacağı gecenin jüri heyeti de oldukça renkli ve tanınmış kişilerden oluşuyor ancak olimpiyat komitesi jürideki isimleri son ana kadar açıklamayı düşünmüyor. “İster salonda isterse ekranları başında, bu yarışmayı izleyen herkes, gözyaşlarını tutamayacak” diyen komite yetkilileri, bugüne dek benzeri görülmemiş bir çalışma yürüttüklerine dikkat çekiyorlar. Organizasyona katılacak Türkiye dışındaki 83 ülkenin öğrencileri Kızılcahamam’da bulunan Asya Termal tesislerinde toplanmış ve 355 öğrenci arasında 10 Haziran’dan itibaren finallere katılabilmek için kıyasıya bir Türkçe konuşma yarışı başlamıştı. Ayrıca organizasyonun yapılacağı Myshowland Gösteri Merkezi de, 17 Haziran’da adını İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi olarak değiştirdiğini açıklamıştı.

Tarih: 17 Haziran 2006, 15:16 - İp: 81.***.**1.151
stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Kıymetli arkadaşlar yorumlarınız için tek tek hepinize teşekkür ederim. Gerçekten muhteşem bi gece oldu inanılmaz ama gerçek cinsinden bir daha ki yılı dört gözle bekliyorum bakalım kaç ülke olacak olimpiyata katılan. Güzel türkçemize sahip çıkmak ne güzel bişey öyle değilmi. absoluth arkadaşım lütfen olaya birde makinandan bak olurmu ve lütfen izlemediysen izle şu olimpiyatı arkasında ne var kim var diye düşünmeden lütfen izle. Kimse çocuk değil elbette kimseyide kandıracak değiliz hiçbirimiz, bu işin arkasında kimin olduğuda ayan beyan zaten, saklanan bişey değil Türk Okulları bu zatı muhteremin önerisi ve gayretleriyle olmuştur iyikide olmuştur inşallah devam da eder. Son bir not müsadenizle Nazım Hikmeti neden getiremiyoruz memleketine neden bizim evladımız diyemiyoruz neden basamıyoruz bağrımıza o bu toprakların evladı değilmi?Onun hakkı değilmi bütün bunlar, evet hakkı ama onu memleketine getirmeyen bağnaz düşüncedir Fethullah Gülen'i orada tutan buraya hasret kılan ikiside vatan hainliğiyle suçlandı ne hikmetse;
biri kominist biri dindar,
suçları aynı, ayrıda olsa fikirleri var,

Selam ve dua ile...

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 11:19 - İp: 85.***.**5.167
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

saniyorum, bir gun o cocuklar gelecek bize sevmeyi ogretecek. ama bu duruma uzulelim mi sevinelim mi bilemiyorum.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 14:24 - İp: 128.***.**8.50
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

haklısınız titanik ben doğuştan STV,kanal 7,mesaj tv,meltem tv gibi televizyonlara alerjiliyim.Hatta pek çoğunu tv listemden de silmiş durumdayım.Ne yapalım hayat bu.
stcolor sizin benzetmeniz de,Fethullah ve Nazımla ilgili olanı,elma sepetine armut koyarak 'bak bu da elma.' demek gibi bir şey.Nazım Hikmet suçlamalar sonucunda vatanında hapsihanelerde yatmıştır.Fethullah ise anjio bahanesi ile suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışmak yerine yurttan kaçmayı tercih etmiştir.Paşalar gibi Amerikida yaşamaktadır.
Bu manada benzetmeleriniz yanlış olmuş kanaatindeyim.Verdiğiniz linkten de izledim daha önce.Fikirlerimi değiştirecek bir şey göremedim.Ne yapalım taş kalpliyim,insafa gelemiyorum.Hayat bu...
Boşverin devam hayata,selamlar

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 15:39 - İp: 85.***.**1.215
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı


tabiki herkes kendi yolunu tercihini secer,

zaten imtihan sirri burda yatmakta.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 22:28 - İp: 128.***.**8.50
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

neyse bugün de karne günüydü zaten.anlaşılan ben imtihanı geçemedim,kırık dolu karnemde.
yeni döneme çok çalışmak lazım.
Bu mevzuyu kendi açımdan,günün anlam ve önemine de uygun olarak sonlandırmış olayım.
Hoşçakalınız

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 23:53 - İp: 85.***.**1.215
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

tum ogrencilere ve ogretmenlere guzel bir ara tatili diliyorum

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 13:32 - İp: 128.***.**8.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Absoluth bizi yıkan zaten bu samimiyetsizliğimiz. Sağcıya gelince bırakın ne olursa olsun.Ama solcu olursa aman olmasın. Sağcılarda yapıyor bunu.
90 lara kadar solcular dgm lere karşı idi. Ama kapatılıncaya kadar solcular savundu.
Eskiden solcular asker düşmanı idi.Şimdi ise nerede ise yalakalığnı yapıyorlar. Çok ayıp bunlar.
Aynı durumda olan 2 kişiyi aynı kefeye koymanın neyi yanlış. Sağcı olmuş, solcu olmuş ne farkeder.
Birazcık samimiyet.Savunalan değerler ortak değerimiz olduğu için savunmalıyız. Yoksa solcuya sağcıya battığı için değil.

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 20:36 - İp: 85.***.**1.40
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

aynı durumda olmadıklarını belirtmeye çalıştım zaten.
ama bir Fethullah-Nazım kıyaslamasına girmek istemiyorum.
selamlar

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 21:20 - İp: 85.***.**1.113
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili pazarbey,

bazi insanlar duvarlari kafalarinda ormus, hele yasta belli bir noktaya ulasmissa artik insan gozu ile de gorse inanmayacak noktaya gelir.

o yuzden ne insafa ne iz'an a nede samimiyete davet etmek fayda verir diye dusunuyorum.

bir arkadasimizin surekli soyledigi gibi,

birakin hayat devam etsin..zaten cok uzun degil.

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 23:22 - İp: 128.***.**8.50
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

sana cevabımı kesin ve net verdim diğer forum sayfasında titanik,uzaklaşalım.

 

Tarih: 20 Haziran 2006, 23:43 - İp: 85.***.**1.113