stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

4. Türkçe Olimpiyatı

Geçen gece izledim kızılcahamam da yapılan yarışmanın bir bölümünü ve gerçekten çok hoşuma gitti Türkçemiz elimizden kayıp giderken böyle bir organizasyon çok anlamlı geldi bana dördüncüsü yapılıyomuş bu yıl ama daha önceki yıllarda haberimiz olmadı malesef kim bilir belki gerçekten bir dünya dili olur Türkçemiz. Organizasyonda emeği geçenlere şahsım adına teşekkür ediyorum ve sizden bu akşam bir kaç dakikanızı bu olimpiyatı izlemek için ayırmanızı rica ediyorum...

(Alıntıdır)
4. Türkçe olimpiyatında bir araya gelen 84 ülkeden 355 öğrenci Türkçe’nin tıpkı İngilizce veya Fransızca gibi bir dünya dili haline gelebileceği yönünde ümit veriyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatı’nın final gecesi Samanyolu ekranında izleyiciyle buluşuyor. Oldukça renkli geçecek final gecesinde Türkiye’yi Eurovizyon’da birincilik kürsüsüne taşıyan Sertap Erener, sanatçı Yücel Arzen tarafından bestelenen Türkçe Olimpiyatı Şarkısını 83 ülkenin çocuklarıyla birlikte seslendirecek. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın olimpiyat meşalesini yakmasıyla başlayacak etkinlikte şiir, hikaye, sunum ve kompozisyon dahil toplam 9 dalda yarışma yapılacak. Çok sayıda saygın davetlinin katılacağı gecenin jüri heyeti de oldukça renkli ve tanınmış kişilerden oluşuyor ancak olimpiyat komitesi jürideki isimleri son ana kadar açıklamayı düşünmüyor. “İster salonda isterse ekranları başında, bu yarışmayı izleyen herkes, gözyaşlarını tutamayacak” diyen komite yetkilileri, bugüne dek benzeri görülmemiş bir çalışma yürüttüklerine dikkat çekiyorlar. Organizasyona katılacak Türkiye dışındaki 83 ülkenin öğrencileri Kızılcahamam’da bulunan Asya Termal tesislerinde toplanmış ve 355 öğrenci arasında 10 Haziran’dan itibaren finallere katılabilmek için kıyasıya bir Türkçe konuşma yarışı başlamıştı. Ayrıca organizasyonun yapılacağı Myshowland Gösteri Merkezi de, 17 Haziran’da adını İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi olarak değiştirdiğini açıklamıştı.

Tarih: 17 Haziran 2006, 15:16 - İp: 81.***.**1.151
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

valla hocam ne bir Fethullah yurdunun ne de okulunun yakınından uzağından geçmem,gördüğümde de yolumu değiştiririm.5 yıl öncesi bir akrabamı ellerinden zor kurtardık.Adamın beynini öyle bir yıkamışlar ki eski haline döndürmek epey zaman aldı.

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 15:14 - İp: 88.***.**6.64
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

benzer bir olayida rahmetli Baris Manco yasamisti, belki haberlerden rastlayan arkadaslar hatirlarlar.

zamaninda uzak doguda bir ulkeye (kore oldugunu tahmin ediyorum) konser vermeye gider, fakat bir sekilde karisiklik olur ve Baris Mancoyu ve gurubunu tutuklar nezarete gotururler. O ve gurubu tabi saskin, konsolokslukla temasa gecmeye calisirlar,
fakat konsolosluk yetkilileri daha gelmeden o ulkede ki turk okulunun ogretmenleri olayi duyar gelir, her nekadar diplomatik manada ellerinden bir sey gelmesede kendisine cevirmenlik yaparlar onu o zor aninda yanliz birakmazlar.

Manconun o zor haldeyken karsinda kendi dilini konusan memleketinden bir gurup genci gormesi onu ne kadar rahatlatmistir hayal edemiyorum.

Kendisi turkiyeye dondugunde bu olayi gazetecilere anlatmisti.

eminim suan aramizda olsa, o turkce olimpiyatinda soylenen dostluk sarkilarina eslik ederdi.


#titanik' tarafyndan 18.06.2006 15:44:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 15:41 - İp: 128.***.**8.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Absoluth ;
Valla ne diyeceğimi inanın bilemiyorum. Ama keşke bu sabah Toktamış Atiş hocayı dinlese idiniz. Yani Türkiye içinde bulunan yapılanmaya insan şüphe ile bakabilir. Ama Yurt dışındaki yapılanmaya acaba nasıl şüphe ile bakılabilir. Nasıl bakabiliyorsunuz. Fethullah hocanın türkiye dönmesine nasıl bir engel varda olimpiyat düzenlendiği için gelebilecek. ? Bunun hiçbir anlamı yok. Biliyorsunuz bereat etti.
Keşke mesele bu boyuta hiç taşınmasa idi. Bunu bir hata olarak görüyorum. Orada her milletten çocukların gözlerindeki coşkuyu gördüm. Hele o güney afrikalı çocuğun okuduğu şiirde protokole dönüp:
-Sanmayın bu dünyadaki makamınız sizi öteki tarafta kurtaracak ,-
demesi vardiki herşeye değerdi.
Akıl sahibi herkesin bu oraganizasyon ile ülkemiz adına öğünç duyması gerek.Ama maalasef hala bunun kıymetini anlayamayacak insanlar olması beni üzüyor.Cumhuriyet gazetesi yazarı bile bunu anlamış iken ki kendi açısından biraz önce belirttiğim çekinceyi koyuyor , daha ne bekleniyor anlamış değilim.
Oralardaki okullarda öğretmenlik yapan kişiler büyük bir işe ön ayak oluyorlar. Tıpkı anadolunun Türkleşmesinde ön ayak olan erenler gibi. Onların bu fedakarlığının altında başka şeyler aramak hele hele artık bu değirmenin suyunu sormak için ne demeli bilmiyorum.Bu değirmenin suyu anadolunun işçisi, memuru, iş adamı, köylüsü, fakiridir. Hatta solcusu, masonudur. Bunu bizzat biliyorum.
Dünkü organizasyonu görüp insanın kalbinin yumuşamaması mümkünmü.Bunun büyüklüğünü, Türkiye için neler getireceğini görmemek mümkünmü.
Bence artık gözlerimizi açma zamanı geldi. Geleceğin büyük Türkiyesi için gözlerimizi açmalıyız. Sadece Türkiyeyi düşünmek küçüklüktür. Osmanlı küçük bir beylik içen gözünü bizansa, avrupaya dikmese bu hale gelibir mi idi?

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 22:55 - İp: 85.***.**1.40
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

Beytullah Bey;
Gözlerimin açık olduğunu düşünüyorum,tıpkı herkesin kendi gözlerinin açık olduğunu düşündüğü gibi.Ve yeteri kadar da akıl sahibi olduğum inancındayım.Aramızdaki fark olaylara,dünyaya başka pencerelerden bakmak olsa gerek.Yani yeni Milli Eğitim sistemimizin dayandığı ilkelerden birisi olan 'bireysel farklılıklar'.
Ben de bu ülkenin memuruyum,emekçisiyim,solcusuyum ama bu değirmenin suyunda en ufak bir katkım olamaz.Çünkü bu değirmenin suyuyla beyinler yıkanıyor.O bahsettiğim yurtlardan birinde kalan bir çocuğa yoklama yapmıştım zamanında.''Bu Atatürk de ne şerefsiz adammış,o kadar insanı darağacına gönderdi.'' diyerek bir olta attım ve çocuk söylediklerimi tasdikleyerek söze devam etti.Atatürk hakkında akıl sır ermeyecek sözleri sarfetti.Sabırla bekledim.Sonra sordum 'Sen nerden öğrendin bunları,ben bir kısmını duymamıştım.' dedim.Çocuğun cevabı gayet basitti 'Yurtta öğrettiler!!''
Geleceğin büyük Türkiyesinin çocuklarına Atasına küfrettirenlerin oluşturduğu organizsayon,okul,yurt ne varsa hepsine kapalıyım.Hiç biriyle övünç duymam.Toktamış Ateş konusunda ise yanılıyorsunuz Toktamış Ateş'le ilgili tartışmalar çığ gibi büyümekte cumhuriyet gazetesi içinde,kaldı ki Toktamış ateş'in Fethullah gülen ile olan ilişkileri gün yüzüne çıkmaya başlamıştır.Bu adam konuştu diye her kesimden destek almıştır diyemezsiniz bu organizasyon için.
Keşke 4. Türkçe Olimpiyatı olarak kalsaydı gerçekten ama değil.İlla ki birileri oradan çomak sokacak,Meclis başkanı çıkıp Fethullah'a methiyeler düzecek.Konuyu açan arkadaşın verdiği linkte sağ tarafta görünen video isimlerine dikkat ediniz,konuşmaların samanyolu tv de yayınlanmasına dikkat ediniz,madem ki bahsettiğiniz kadar hatta dünya barışını sağlayacak kadar büyük ve tarafsız bir organizasyon niçin samanyolunda değil de tarafsız bir tv kanalında yayınlanmıyor?Samanyolu kimin televizyonu?Cevap:Fethullahın
Bütün bu oluşumlar içinde bana sakın bahsetmeyin gözlerin kapalılığından,akıl sahibi olmaktan.
Ve madem ki Fethullah beraat etmiştir dönsün efendim o çok vuslat çektiği yurda.Ve yine madem ki suçsuzdu bunca yıldır neden kaçıp Amerikada saltanat sürdü,mücadelesine yurtta devam etmedi.
selamlar efendim selamlar,herkese kucak dolusu gözü kapalı selamlar.
Dipnot:Zamanında Kenan Evrenle görüşmek isteyen Fethullah Gülen'e Evren'in cevabı şu olmuş''Kravat takarsa görüşürüm.'' Tabii ki tahmin edileceği üzere Fethullah Gülen den bir daha ses soluk çıkmamış.Neden?Çünkü o kravat takmaz!

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 23:44 - İp: 85.***.**8.53
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili absoluth:
Sanırım maksadı aşacak şekilde sanki sizi hedef alır tarzda yazdığımı düşündüğünüzü düşünüyorum. Ben genel yazmak sitedim. Eğer şahsınıza yönelek bir şeyler algılamaya sebep olacak tarzda yazmış isemde özür dilerim. Bu tarz yazmayacak birisi olduğumu bilirsiniz.
Yurt dışında açılan bu okullar Türkiyenin yıllardan beri yaptığı dış politikaya yönelik geleceği yönelik tek olumlu adımıdır.Başka birşay varsa söyleyin. Bunun altında aranacak birşey göremiyorum. Var diyen varsa koysun ortaya.

 

Tarih: 18 Haziran 2006, 23:54 - İp: 85.***.**1.40
absoluth
absoluth (üye)
Şanlıurfa / Meraklı

ne yalan söyleyeyim kişisel algıladım ve sizi az çok bildiğimden ötürüdür ki şaşırdım

neyse ki düşündüğüm gibi değilmiş,rahatladım,açıklamanız için teşekkürler.Selamlar
bu arada bu absoluth adından sıkılmaya başladım fdikere rica etsem adımı değiştirir mi acaba

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 00:05 - İp: 85.***.**8.53
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

bazi insanlar var hayalleri turkiyeye sigmiyor dunyayi kusatiyor, bazi insanlarda varki daha gozunu acmaktan korkuyor.

tarih bilimi bu yuzden var olsa gerek. biz anadolumuzu anadolu yapan erenleri minnetle hayir dualarla yad ederken o zaman bu erenlerin uzak uzak memleketlere gitmelerine akil sir erdiremeyen meczup diye kucumseyen kisilerin hakkinda "boyle kostek olanlarda vardi" diye dusulen notlardan baska bir sey kalmadi.

Hoca Ahmet Yeseviler orta asyadan anadoluya heryerde anilirken ona kostek olmaya calisanlarin mezar taslarinda dahi olsun isimleri yok artik.

dogustan STV alerjili arkadaslar TRT-int den de izleyebilirlerdi programi, saniyorum izleseler biraz olsun kalpleri yumusar insafa gelirlerdi.

Evet medyada yeterince ilgi bulamadi, ama acaba bunun sorumlusu, bu programi duzenleyenlermidir.

yoksa isi haber yapmak olan kisilerin
angelia juli nin dogum haberini turkcemiz adina baris adina gelecek adina duzenlenmis bu dev organizasyonun haberinden daha onemli gormelerimidir.

kartel medyanin bu buyuk olaya bu kadar dahi olsun katkisi yok. kardesim birsey yapamadik bari haberini yapalim bile diyemiyorlar. zira onlarda alerjik hasta. kendi insanlarina alerjileri var, milletlerinin basarilarina alerjileri var. kendi kulturlerine dinlerine alerjileri var.

ama gozunu kapatan sadece kendisine karanlik yapar, uzuldugum tek nokta budur, keske onlarda guzellikleri gorebileseler.

#titanik' tarafyndan 19.06.2006 04:06:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 00:17 - İp: 128.***.**8.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

[>:D

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 00:23 - İp: 85.***.**1.40
setire
setire (üye)
Adana / Meraklı

SEVGİNİN dili TÜRKÇE olsun...

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 02:28 - İp: 213.***.**0.8
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

aramizdan ufku sinirlari asan fedakar sevgi kahramanlari cikardigimiz muddetce tum dunyada SEVGININ TURKCE konusulmasi konusunda umitli olabiliriz.

sayin setire,

temenninize dualarimla katiliyorum...

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 03:34 - İp: 128.***.**8.50