mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

3 Mayıs Milliyetçilik Günü

DEVLETIN GUCUNU ELINDE TUTANLARA KARSI DA TURK MILLETI'NI KORUMA IRADESININ TURK MILLIYETCILERI'NDE OLDUGUNUN BEYANIDIR 3 MAYIS.GUNUMUZ KUTLU OLSUN.







#mechul75' tarafından 03.05.2011 10:03:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Mayıs 2011, 10:02 - İp: 78.***.**9.241
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Keza doğru demekteisn..
Mesela ben bile Türk denince aklıma aertık mechul emica gibiler gelmeye başladı.

 

Tarih: 3 Mayıs 2011, 23:59 - İp: 88.***.**9.193
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Hocca emmi düşünceni kendisini Türk Milleti'nin bir bireyi olarak görmeyen bir bireyin düşüncesi olarak değerlendiriyorum.

Unutmaki ''Türk'' anayasada ''Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür'' şeklinde ifade edilmiştir.

 

Tarih: 4 Mayıs 2011, 00:09 - İp: 78.***.**3.189
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

İşte mechul gibiler derken bunu kastetmiştim..
Beyin okuyucu, niyet okuyucu, ön yargılı, her şeyi bilen, onlardan başkasının Türk olabilme şansı olmayan, onlardan daha vatansever olmayan...

Mechul anayasadaki bu Türklük tarifini benden çok sizlerin düşünmesi gerekir..

Şimdi Alex amcaya da Türk mü diyeceğiz..

 

Tarih: 4 Mayıs 2011, 00:55 - İp: 88.***.**9.193
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

@mechul75
Dünya üzerinde kendi değerlerine yabancılaştırılan başka bir millet varmıdır?
Malesef Türkiye dışında bildiğim kadarıyla böyle bir ülke yok.
Okullardaki Atatürk köşelerine, Andımıza, Atatürk'ün gençliğe hitabesine, Anayasadaki ''Türk'' kelimesine kısaca Türk'e dair ne varsa savaş açan gayri milli hükümet son olarak polis haftası nedeniyle Sivas'taki geçit töreninde Ozan Arif'in bestelemiş olduğu Ölmez bu harekat, Ölmez bu dava ve Bozkurtlar marşını söyleyerek yürüyen Polis Özel Harekat timi hakkında soruşturma başlatıp Özel Harekat daire başkanı Cemil Yurtsever'i görevden aldı.

Bknz. Bozkurtlar Marşına Soruşturma

Bknz. Özel Harekat Daire Başkanı Görevden Alındı.


1- Dunyada kac ulkede bulundunuz diye sorsam???
2-Bu Millet TURK degil Devlet-i Ali Osmanli dir. Oyle bir semsiyedirki Turk, Kurt, cerkes, laz .... icine alir bu semsiye ve herkes Osmanli ile gurur duyar cunku bir parcasidir. Sen bu semsiyeden birisini alip on plana ciakrtir ismine de TURK dersen digerleri alinmaz mi? Nerde semsiye demezler mi? Kaldiki biraz karistirsak hic birimizin Turk olmadigi malum. Hangi birimiz cekik gozluyuz ki cinliler gibi? Biraz daha genis dusunmek gerek bu konulari. Ne mutlu Turkum dersen bu vatan icin dedeleri canini vermis Cerkesleri, lazlari, kurtleri.. inciltirsin. ne dinimiz ISlamda ne de Devlet-i ali Osmanlinin politikasinda yok boyle bir yol.
3- Tekrar sorayim kac ulkede yasadiniz?

 

Tarih: 4 Mayıs 2011, 05:41 - İp: 99.***.**8.18
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

HE ya.

 

Tarih: 4 Mayıs 2011, 12:36 - İp: 88.***.**7.168
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Milliyetçilik sadece bir partiyle özdeşleştirilemez.Bozkurt davasını güden Atatürk tür.Bozkurt,un partisi olmaz.Türk dünyasının efsanevi milli sembolüdür.Bugün herkesin Atatürk,ü eksik ve yanlış tanımasındaki gerçek,Atamızın sansürlenmiş olmasıdır.Evet yanlış duymadınız sansür var.Bunları açığa çıkarmak asli vazifemizdir.

GERÇEK BOZKURT KİM TIKLA



TIKLA İZLE


Atatürk’ün amacı ulusal ve savunulabilir sınırlar dahilinde, bir Türk ulus-devletini kurmak için Türk milliyetçiliğini öne çıkarmaktı. Atatürk milliyetçiliği din ve ırk ayrımından uzak, ortak yurttaşlık temelindedir. Ortak mazi, lisan, ahlak, kültür ve hukuk Türk Milletini oluşturan temellerdir.

Atatürk milliyetçiliği bir etnik şoven milliyetçilik değildir. Kültür milliyetçiliğidir.Türk milleti 1924 anayasası'nda tanımlıdır. Bu tanımda "Türkiye ahalisine, din ve ırk farkı gözetilmeksizin vatandaşlık itibariyle Türk denilir" denmektedir.

Atamızın br çok yerde kayıtları var. hiçbirinde ulusalcıyım demiyor.Atamız sıkı bir milliyetçi.Türk ocaklarını kuran gene o. Atamızı yanlış anlatanlara bunları anlatın.

Atatürk milliyetçiliğmde soydan gelme değil.kendini bu milletten sayma esastır.Irkçılığa ve şovenizme kapalıdır.Kültür milliyetçiliğidir.Atatürk, etnik olarak Türk olmadıkları halde müslüman kimliği ile Türkiye'ye bağlı olan Boşnaklar, Çerkezler gibi azınlıkların Türkiye'ye göç isteklerinin hepsini olumlu karşılamıştır. Hatta bazı tarihçiler bu politika nedeniyle Atatürk'ün Türk Milliyetçiliği'nin bir yönden de "müslüman milliyetçiliği" olduğunu söylerler.


Bize milliyetperver derler. Fakat biz öyle milliyetperverleriz ki, bizimle teţrik-i mesai eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onların bütün milliyetlerin icabatını tanırız. Bizim milliyetperverliğimiz herhalde hodbinane ve mağrurane bir milliyetperverlik değildir." Kemal Atatürk


#lightningman' tarafından 04.05.2011 23:14:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Mayıs 2011, 23:06 - İp: 78.***.**5.32
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

vay sansürcüler vayy,

 

Tarih: 4 Mayıs 2011, 23:35 - İp: 88.***.**0.172
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör


Simdi bu yazdiklarinizdan Ataturk ten once miliyetcilik yokmuydu? : seklinde mi algilamamiz lazim biraz utopik geldi bana. Turk dunyasi Ataturk ile baslamis gibi bir yaklasim sanki tarih bilgimize ayip olur gibi geliyor.

Neden ORTAK BIR MAZI?, neden ORTAK BIR LISAN? neden ORTAK bir KULTUR? bunu ise hic anlamis degilim. Ortak olmasi sart mi? Bu dusunce diger kulturleri, dilleri ve en onemlisi azinliklarin MAZIsini HIC e saymak degilmidir Halbuki Ortak bir kultur kurmaya calisacaklarina, diger kulturleri ZENGINLIK olarak gorup kabul etmek gerekirdi diye dusunuyorum.

Kokeni bir cok KULTURden gelmis bir MILLETE Kultur milliyetciligi yapmak guzel ama o bir cok kulturden sadece birini dayatmak cok hos degil. Anayasanin bilmem ne maddesi oyle yazdi diye oyle olacak ve DOGRU olacak anlamina gelmez. Bazi yasalarin hakikatten eskimis oldugu goruluyor.


Soyla yazmissiniz Atatürk milliyetçiliğmde soydan gelme değil.kendini bu milletten sayma esastır.Irkçılığa ve şovenizme kapalıdır.Kültür milliyetçiliğidir.Atatürk, etnik olarak Türk olmadıkları halde müslüman kimliği ile Türkiye'ye bağlı olan Boşnaklar, Çerkezler gibi azınlıkların Türkiye'ye göç isteklerinin hepsini olumlu karşılamıştır

Benim bildigim Cerkeslerin Turkiyeye gocleri Ataturkten once oluyor. Sadece Turkiye degil Diger ulkelere de goc ettir. Urdunde halen sadece cerkesce konusulan koyler bulunmakta. Cocukken mi izin vermis Cerkeslere Yurkiyeye gelsinler diye??

Yukaridaki italik yaziyla yazilanin manisan bence Asimilasyon denir. Kendimi bu milletten saymak icin Kulturunu iyice alip diger kendi kulturunu unutma olayi. Halbuki INTEGRASYON uzerinde durmanizi tavsiye ederim. Millet OZUNU, DILINI, KULTURUNU kaybetbeden de integre olabilir. Kaldiki Turkiyede Turk kulturunun cok yasandigini da soyleyemeyiz. Sokakta bir dolasirsaniz diger kulturlere ozentinin hat sahfada oldugunu goreceksiniz.

Musluman MILLIYETCILIGI ne demek Allah askina? Bunu biriniz aciklayabilir mi? Yine bana gore boyle bir kavram yok. Size gore Var ise aciklamasini cok merak ediyorum.

 

Tarih: 4 Mayıs 2011, 23:47 - İp: 192.***.**9.70
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

güneş lekelerini çektim emmiler.

tıkla

 

Tarih: 4 Mayıs 2011, 23:49 - İp: 88.***.**0.172
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

emmi kaç defa dedim yutuba eklemeyin diye..Yok hiç bir şey göremedimedim

 

Tarih: 4 Mayıs 2011, 23:52 - İp: 78.***.**4.176