sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Sizde Unutgaçmısınız

Valla ben ne yalan söyliyim. İzmitte fotoğraf çekmeye utangaç tarzı bir çekingenlik var geçenlerde deniz kenarında parka gittim kimsecikleri yok tek tük kuşları çekmek için çıkarttım. Adamın teki bön bön bakmaya başladı eh insanın dikkati dağılıyor haliyle ve çok güzel çiçekler vardı çimlerin arasıdna makro yapıcam yere oturmam gerek valla bir kare bile çekemeden geldim. İstanbul'da bu biraz daha rahat sanırım ama izmitte garipseniyor valla hafta tatillerimde istanbula gelicem sırf foto çekmek için İzmitli kardeşler sizin görüşleriniz nasıl yada diğer illerdeki

Tarih: 27 Nisan 2006, 15:14 - İp: yok
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Beyaz lenste neymiş. Çok yaşa emi pazarbey çok güldüm.

 

Tarih: 28 Nisan 2006, 23:57 - İp: 85.***.**6.225
n_can83
n_can83 (üye)
İstanbul / Amatör

istanbul da çok farklı değil valla.burda da insanlar garip garip bakıyorlar.bende sinir oluyorum.mesela ist.da her yere laleler ektiler.çok güzeller.rengarenk.ben de fot.çekmek istedim ve çektim.ama insanlar bakıyorlardı.çünkü insanlar genelde alışmışlar sadece çimlerin üzerlerine basıp kendi fot.çektirmeye.kimse laleri çekmiyor.etraftakileri boş vermek gerekiyor bence...

 

Tarih: 29 Nisan 2006, 15:10 - İp: 85.***.**2.168
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

orhan'a sonuna kadar katiliyorum.. cok guzel orneklemissin orhan..
cep telefonlarinin fotograf cekmesine, bence de tepki gostermek hata.. (bu arada ben, sadece burada duyuyorum cep telefonlarinin fotograf cekebilmesine kizildigini.. veya istenmedigi diyeyim.. adam akilli fotograf makinesi veya cep telefonunki.. farkeden birsey yok..
fotograf cekmek bir istektir.. onemli olan, goruleni kadraj altina yatirma istegidir.. onla veya bunla cekilmis olmasi hicbirseyi degistirmez..
kaldi ki, teknoloji sayesinde, cep telefonlarinda, yuksek megapixelli, cesitli ayarlarin dahi yapilabildigi kameralara da sahip oluyoruz.. bir tasla iki kus resmen.. keske printer da koyabilseler cep telefonlarina.. )

......

pazarbey, fotograflarin dergilerde cikiyor ama dslr teknolojisinden habersiz oldugundan, beyaz lens nedir bilmiyorsun bak..
beyaz lens derken, beyaz renkli olan lenslerden bahsediyordum.. canon 70-200 gibi mesela..

 

Tarih: 29 Nisan 2006, 20:28 - İp: 62.***.**2.10
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

benim rahatsız olduğum şey cep telefonu ile çekenler normal fotoğraf makinesi ile çekenler garipsenmesi

 

Tarih: 30 Nisan 2006, 00:52 - İp: 194.***.**9.29
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bende camı beyan sandımdı. bu ne böyle ya. ıs olmayan 600 ıs olan 1200. arabamı alıyon. yuh.
Neyse en iyisi canon 1200 mm alıp pencereden çekmek.Hİç utanmayada gerek kalmaz. sadece 100.000 euro.

 

Tarih: 30 Nisan 2006, 09:54 - İp: 81.***.**0.250
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sarucabey, eger ki cep telefonlariyla cekenlere normal, fotograf makinesiyle cekenlere de garip diye bakiliyorsa bu o insanlarin garipligi.. kimseyi takmayin bence.. onemli olan sizin ne yaptiginizi bilmeniz.. gerisi bos..
insanlar herseye tepki gosterirler.. alisik olmadiklari birseyse mutlaka ki yadirgayanlar cikacaktir..
.....
pazarbey, nerede gordun beyaz camli lens? (beyaz renkli filtreler var ama.. otomatik olarak beyaz ayarini duzelten bir filtre..)
1200mm'den daha uzak odakli bir lens, nikon'un 1200-1700mm lensi.. 115 bin dolarcik.. yani yaklasik 65 bin pound.. ayni paraya BMW M5 alabilirsin..(valla ben fotoyu motoyu bir kenara birakir, M5'i alirdim.. ) sonra da gider, burunlarinin dibinden fotoyu cekerdim..

 

Tarih: 30 Nisan 2006, 23:21 - İp: 62.***.**2.10
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Fotoğraf konusunda değilde.. Başka zamanlarda, çok utangacımdır..

Diyarbakır hava üssündeki askerliğim sırasında, bir adamımı, rahatsızlığı nedeniyle 7. kolordu askeri hastanesinin aci servisine götürmüştük..

Astsubayım, onunla ilgilenirken, ben tahlil sonuçlarını almak için yanlarından ayrılmıştım.. görevliyle konuştuktan sonra, 10 dakika beklemek için, bekleme salonuna geçtim.. O anda; 100 den fazla askerin bakışları üzerime çevrilmişti.. benim Askeri üniformam mavi renkteydi.. hemen, kendim gibi, kolunda ">>" işareti olan çavuşların yanına oturdum.. Çavuş arkadaşlardan biri; "-senin özelliğin ne" diye sordu.. Diğer birisi; "- sanki mutantmış gibi" diyerek gülüşmeye neden oldu.. Bende utana sıkıla; "-havacıyım" dedim..

O, "havacıyım" kelimesini nasıl söylediğimi görseniz..

 

Tarih: 14 Mayıs 2006, 10:24 - İp: 85.***.**2.206
ahmetozt
ahmetozt (üye)
İstanbul / Meraklı

evet utangacım makiem büyük göze batıyor çaktırmadan çekemiyorum s b insan manzaraları çekmeye çalışıyorum ama insanlar garip garip bakıyorlar tabi bu benim çekmek istediğim bir manzara değil geçenlerde sarayburnunda sahilde yürüyen yaşlı bir amcayı çektim güzelde oldu amca yanımdan geçerken 10 dk sorguya tuttu neden çekiosun napıcaksın kimsin sen filan korktum adam filmi isticek diye filmsiz bu desen anlamazda sonra ikna ettik sahilde sevgililer filan var ya diyorum kızın erkek arkadaşı makineyi kafamda kırmasın

denizlide ise zaten deli muamelesi görüyorum orda böcük filan çekiyorum bir onlar yadırgamıyo beni
saygılar

 

Tarih: 14 Mayıs 2006, 13:46 - İp: 193.***.**3.70
baykaran
baykaran (üye)
İstanbul / Meraklı

valla bende çok unutgaç!ım ...bazen unutgaçlığımdan bırakın resim çekmeyi yerimden bile kalkamıyorum...birde foto makinesiyle çekerken sanki insanların:
"şuna bak bi fotograf makinesi var heryeri çekiyor..buldumcuk"" diyeceğini zannediyorum... [>:D

 

Tarih: 15 Mayıs 2006, 01:00 - İp: 85.***.**4.246
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ahmet ozt böcekler yadırgamıyor ama böyle dağda bayırda görenler kim bilir neler diyor.
Baykaran zamanında biz almancılara az demedik o dediğini. Sıra bizde.

 

Tarih: 15 Mayıs 2006, 07:33 - İp: 85.***.**2.161