sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Sizde Unutgaçmısınız

Valla ben ne yalan söyliyim. İzmitte fotoğraf çekmeye utangaç tarzı bir çekingenlik var geçenlerde deniz kenarında parka gittim kimsecikleri yok tek tük kuşları çekmek için çıkarttım. Adamın teki bön bön bakmaya başladı eh insanın dikkati dağılıyor haliyle ve çok güzel çiçekler vardı çimlerin arasıdna makro yapıcam yere oturmam gerek valla bir kare bile çekemeden geldim. İstanbul'da bu biraz daha rahat sanırım ama izmitte garipseniyor valla hafta tatillerimde istanbula gelicem sırf foto çekmek için İzmitli kardeşler sizin görüşleriniz nasıl yada diğer illerdeki

Tarih: 27 Nisan 2006, 15:14 - İp: yok
dersan
dersan (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar.Ben istanbulluyum sana şu an nasıl biri oldugumu söylim kısaca motorum var motorcuyum yani gezip dolaşıyorum satınalmacıyım ykmde aynı zamanda ve insanlarla içli dışlıyım yaşım 27 ama yaklaşık 5 sene eveline kadar inan dolmuşa bindiğimde müsayit biryerde beni indirirmisin demeye dahi çekinen bir insandım.Nasılmı aştım durdum düşündüm ne yapıyorum dedim başkası için değil kendim için yaşıyorum.Kendin ol bence ne istiyorsa bu hayatta onu yap başkaları umrunda olmasın.

 

Tarih: 27 Nisan 2006, 15:53 - İp: 212.***.**9.81
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

Isparta'da fotoğraf çekiyordum bir gece, tripodla tabi. Baktım gelen geçen gülüyor. Çok sinirlendim. Kendimi kaybetmişim salladım küfürü kalabalığa. Cüssemden dolayı kimse de birşey diyemedi bereket. Yok deseler kavga edeceğiz durduk yerde iş çıkacak. ama sokakta insanlara fotoğraf çekiyor diye gülmek öyle alaylı alaylı (sanki komik bir şey yapıyorum gibi) hiç hoş bir şey değil. bu bir saldırı ve ben de karşılığını veriyorum. etki tepki bu kadar.

Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde fotoğraf çekiyorum. Objektifi her doğrulttuğun yerde insanlar var tabi. Kayak kıyafetleri falan rengarenk. Bir ara 4 kişilik bir grubun içindeki bir genç kız gayet şımarık ve kendini beğenmiş tavırlarıyla yüksek sesle "beni mi çekiyosssuun" dedi. Hayır ama poz verirsen çekerim çok güzelsin dedim. Kırıttı. Yanındaki delikanlı ters ters bakıyor. Tabi adaleli ve oldukça kalın kollar, geniş omuzlar uzun boy ve kararlı karizmatik kişilikli yüzüm bıçkın delikanlının durumunu bozuyor. Yine ses yok. Yüzüne baktığımda bakışlarını kaçırmak zorunda kalıyor.(neymişim ben beah) ne yapayım kaşınanı kaşımak gerek değil mi dostlar...Daha da kaşınanı daha da kaşımak. insanlar tuhaf.
antalyada resim yapıyorum müzede. her gelenin sorduğu soru şu "ay siz ressam mısınız yöokssaaa" Aynı şeyi beşiktaşta insanbul resim-heykel müzesinde de söylediler gerçi ama daha az sayıda insan... Kars'a gittim orda resim yapmayı denemedim. fırsat olmadı soğuktan. -30 u yaşadım orda. vay dedim be gerçekmiş.

BUNLAR BİR YANA KİMİSİ DE ÇOK İYİ BU DURUMLARDA BİR ÇOK İYİ İNSANLA DA TANIŞTIM DOST OLDUM. İLGİLİ MERAKLI GÜZEL İNSANLAR. KİBAR NAZİK İNSANLAR... VAR BÖYLELERİ DE ELBETTE.

NEYSE BİRAZ DA GEYİK OLSUN DİYE YAZDIM KUSURA BAKMAYIN.

SAYGILAR...

 

Tarih: 27 Nisan 2006, 18:44 - İp: 212.***.**2.185
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BU yazım hataları beni öldürecek. UNUTGAÇ ha...
Neyse bende çok sık yapıyorum bunu. HEle konu açarken yapınca çok kötü oluyor.
Jeyon beyinde dediği gibi bazen tatsızlıklar olmuyor değil. Tabi bu ilgi laanına göre değişiklik gösteriyor. Geçenlerde arı kovanları gördüm.Makrolarını çekeyim dedim.Bi kızdılar bi kızdılar.Zor kurtuldum. HEmen arabaya attım kendimi.
Kocaman göbeğimin bile bir caydırıcı etkisi olmadı.
BEn küçük bir yerde yaşıyor olmamdan dolayı bu sıkıntıyı daha çok yaşıyorum.En başta kendi aileme bile kabul ettiremedim maalesef.Hala garip karşılanıyor. BU nedenle çekiniyorum açıkçası.

 

Tarih: 27 Nisan 2006, 22:26 - İp: 85.***.**7.191
joe
joe (üye)
Zonguldak / Amatör

Herkes gazeteci zannediyor. Bakırköyde birgün çevre bakanlığından geldiğimi zannettiler. Onları bekliyorlarmış. Zor ikna ettim. Birde bazıları makinanın fiyatını soruyor.
Ha bir de poloroidçi arkadaşa "hayır kardeşim ben müşterilerini kapmıyorum. para verselerde çekmem" dediğim halde ikna edemedim.

 

Tarih: 27 Nisan 2006, 22:29 - İp: 85.***.**9.123
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar arkadaslar..

burada kimse fotograf cekenleri garip karsilamiyor.. garip karsilamayi bir kenara birakin; fotograf cekenlere, olabildigince saygi gosteriyor herkes.. cekiminizi tamamlamanizi bekliyorlar falan..
......
caddelerde yururken, cogu insanin fotograf cektigine sahit oluyorsunuz zaten.. artik yurumek kadar dogal bir davranis fotograf cekmek.. herkesin elinde bir tane kamera var resmen.. cep telefonun kamerasi veya fotograf makinesi..

tek sorunu, beyaz lensi kameraya taktigimda yasiyorum.. her onune gelen kameraya bakiyor.. sanki ferrari suruyormussunuz gibi aynen.. gercekten de o kadar ilgi cekiyor beyaz lensler..

 

Tarih: 27 Nisan 2006, 23:17 - İp: 62.***.**2.10
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

alın elinize mp3 ünüzü takın kulağınıza,dış dünya ile ilişkinizi tamamen koparın.ondan sonra atın kendinizi sokaklara. sonra çekin çekebildiğiniz kadar fotoğraf.
emin olun kimsi sizi yadırgamaz. hatta size imrenirler bile.

öyle bir zaman geldiki fotoğrafçılık artık cep telefonlarıyla,dijital makine ve kameralarla artık günlük hayatın bir parçası oldu.

belki on sene önceye kadar bir çok kişi sokakta raskele fotoğraf çeken birini yadırgayabilirdi.

ama şimdi, ben dışarda makinemle fotoğraf çekerken, etrafıma bazen birçok kişi toplanıyor gençlerden,öğrencilerden,hatta bazen yetişkinler bile.

nasıl çektiğimi görüp,sorup öğrenmek istiyorlar. bazende ellerindeki ceptelefonlarıyla çektiğim karenin aynısını çekmeye çalışıyorlar.
bu durumda insan utanırmı, yoksa çokmu hoşuna gider. ben büyük bir keyif alıyorum mesela.

 

Tarih: 27 Nisan 2006, 23:36 - İp: 85.***.**8.203
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

beyaz lenste neymiş dadanagast.

 

Tarih: 28 Nisan 2006, 00:44 - İp: 85.***.**7.191
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Zaten türk toplumlarında genel olarak fotoğraf makinesi neden kullanılır düğün dernek gezi v.s için evin bir çekmecesinde durur o özel günlerde çekilir tama bitti ama şimdi dijitallerle olay farklılaştı insanlar fotoğraf çekme işine sarıldı ben şu söze katılmıyorum "dijital çıktı mertlik bozuldu" aksine insanların içindeki fotoğrafçı ortaya çıktı. bu 1

2cisi ben şu cep telefonları ile fotoğraf çekenlerden nefret ediyorum hiç hoş birşey değil. Yani şu anlamda bir müzeye gitmiş, sergiye gitmiş v.s önemli yerleri al eline bir makine adam gibi çek adı üzeridne telefon konuşmak için fotoğraf çekmek için değilki kamera konması bile gereksiz neyse laf uzar gider

 

Tarih: 28 Nisan 2006, 00:52 - İp: 194.***.**9.29
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

aslında fotoğrafçıların, fotoğraf çeken çep telefonlarından neden bu kadar hoşnut olmadıklarını anlamış değilim.
yani bunun burasında kaybettikleri bir banyo parası.

ama hiçte iyi tarafından bakmıyorlar.
ya düşünsenize eskiden adam bir 36 lık çekerdi,ondada muhakkak birçoğunu yakardılar. yani 20-25 poz ya çıkardı ya çıkmazdı.
ama şimdi adam herseferinde yüzlerce çekip çıkarıyor.
birde beklemeden hemen alıyor.buda adamı fotoğraf çekmeye daha çok heveslendiriyor.

bir yandanda özellikle son iki senedir fotoğrafçılık gözde olmaya başladı. ama bazı fotoğrafçılar halen meslek elden gidiyor diye dert yanıyor. ya arkadaşlar hiç korkmayın mesleğin bir yere gittiği yok,aksine daha çok değer kazandı.
herkes evde yemek yapıyor,hatta hertürlü hazır yemekleri bile marketlerde uygun fiyata bulabiliyorsunuz.ne yani bu durumda lokantacılar hiç iş yapmıyorlarmı.

bence bırakalım adamlar cep telefonlarıyla vesikalık dahi çeksinler,gerçi çekiyorlarda..
o zaman daha iyi anlarlar fotoğrafçının ve fotoğrafçılığın ne olduğunu.

 

Tarih: 28 Nisan 2006, 01:26 - İp: 85.***.**8.203
m.yapici
m.yapici (üye)
Muğla / Amatör

merhaba gerçekten ne zamandır açmak istediğim bi konuydu bu,iyi oldu açıldığı.ben datçalıyım ama denizli de okuyorum bizim orda pek sorun olmuo çekim yapmak ama denizli için aynı şeyi söyleyemiyeceğim.
etraftan gelen delici bakışlar,şımarık kızların gülüşmeleri herkesin gelip bir yorum yapması insanın dikkatini dağıtıyor.ama en güzeli çocuklar...
doğal hallerini çekmek ayrı bir keyif bir de çekildiklerini farkettiklerinde yaptıkları hareketler iyi malzeme oluyor.
ben de bu içinde bulunduğumuz utangaçlığı atarsam çok sağlam şeyler yapıcakmışım gibi geliyor.mesela tepkilerden korkmasam derste sıkılan öğrencilerin geyik yapmalarını uyuklamalarını falan çekmek istiorum ve bunun gibi birçoğu...
geçen makro çekiyorum birgrup liseli aha herife bak kafayı sıyırmış falan diolar şimdi ne anlatsan boş bunlara deyip işime bakıorm ama şevk kalmıyo.


yakındasın biliorum
ama olmuyo bulamırum seni...

 

Tarih: 28 Nisan 2006, 15:27 - İp: 85.***.**5.8