f-i-b
f-i-b (üye)
Bursa / Reklam Fotoğrafçısı

Profösyöneller Ne Yapıyor??????

fotoğrafçılık gitti bitti ah vah ne yapacağız nasıl olacak. arkadaşlar böyle söylenip durmak yerine neler yapıp mesleği kurtarabiliriz, olumsuzlukların önüne nasıl geçeriz, çare nedir, ne olabilir bunları düşünmeyi denedinizmi? örneğin bu internet denen platform da başlatıp sonra taa en ucra köşedeki fotoğrafçıların da destekleyeceği bir kampanya neden olmasın, profösyönel fotoğrafçılığı kurtarmak bu işi sadece profösyönellerin yapabileceği ehliyet sahibi olmadan bu işin yapılmaması için yasal düzenlemeler yapılamazmı? tabiki yapıla bilir ama ne demişler! ağlamayana emzik yok. her önüne gelenin sudyo açtığı iki kare fotoğraf çekmekle fotoğrafçı olunduduğu bir ortamda meslek bitti bitiyor diyeceğimize bunun önüne nasıl geçeriz kimleri harekete geçirmeliyiz nerden başlamalıyız bunları düşünup tartışsak daha iyi olmazmı? bir millet vekili kalkıp ailesinden birine ihale verebilmek için yada değerli arsalarını kurtarabilmak için önerge verip iki arada bir derede yasal değişiklikler yaptıra biliyorsa bizim bu haklı davamız için neden uğraşmaylım ben diyorumki bu işi yapmaya yeterliliği, belgesi olmayan bu işin ticaretini yapamasın! ve kontrol altına alınsın. bunun için gerekli girişimleri yapma yollarını arayalım. SAYGILAR.

Tarih: 9 Aralık 2005, 11:02 - İp: yok
fotoser
fotoser (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

dedemden gelen ve babam emekli olduktan sonra bu mesleği devam ettiren bir profesyonel olarak ilk önce cep telefonları ve yazıcıları kaldıralım derim.

 

Tarih: 16 Aralık 2005, 20:39 - İp: 81.***.**9.113
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Güzel kardeşlerim, dil önemli bir konu ama birbirinden etkilenmeyen dil de yoktur. İmla hataları büyütülecek bir şey değil hepimiz bunu yapıyoruz. Bir işi iyi yapan, zaman içinde hak ettiği değeri bulacaktır. Kuşkusuz kendini Profesyönel sayanlar için işinde eksik olanlar vardır. Ben bir amatörüm ve çektiğim hiç bir fotoğrafı beğenmiyorum, buna rağmen çekmeye devam ediyorum. Bir gün güzel bir fotoğraf çekmeyi başarırım anıyorum. İşte size bir metin: edebi olarak imla hatası ile dolu ve cümle yıkık. Tenkit etmeye değmez. Neticede biz fotoğraf konusunda bilgi alışverişi yapmaya çalışyoruz. Edebiyat sitesi olsaydı daha titiz davranırdık elbette. Örneğin Dadanagast, "cunku imza bolumunde de..." Türkçe ile ilgisi yok.. Nedeni klevyeden dolayı harflerin değişimi; bunu eleştirmek gerekir mi? Bunun böyle olduğunu biliyoruz çünkü. Gerçi bilerek forumu tatlandırmak da istiyorsunuz. Bu da güzel...

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 10:12 - İp: 195.***.**2.86
enginjp
enginjp (üye)
Çankırı / Firma

ok

#enginjp' tarafyndan 19.12.2005 14:24:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Aralık 2005, 14:06 - İp: 85.***.**1.100
yalcin22
yalcin22 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

bu konuyu açmana sevindim f-i-b. çok haklısın sektörün bunalımı halindeki bu durum bir süre daha devam eder. seni takip edicem önerilerini izleyeceğim. bu arada belirtmek isterim şu pröfösyönel kelimesinin üzerine anlamsız yorum yapılması garip. gamzegg aslında doğru söylüyor. pröfösyonel yanlış olabilir ama bildiğim kadarıyla PORTFOLYO değil PORTFOLYÖ dür.

 

Tarih: 22 Aralık 2005, 21:02 - İp: 85.***.**8.233
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar ,
bazı meslekler vardır ki ayrım kabul etmezler , müzisyenlik gibi, fotoğrafçılık da öyledir.Ama bir işi ticaret için yapıyor olacaksanız öncelikle bağlı olduğunz ve oy kullandığınız odann yaptırımları olur. Bence buralarda aramayın sorunun çözümünü, çözüm bağlı olduğunuz meslek odasında .O odanın şartnameleri iyi düzenlenirse ve o şartnamelerin delinmesini engellerseniz meslek gurubunuzu temsil eden insanlar işi bilenler olacaktır.Bunu diyorum çünkü benm de bir zamanlar yaprtığım mesleğin gelirini iyi bulan emekli baş komiserden tut da belediye çalışanına kadar , hatta fakülte mezunu mühendisler bile kendi mesleklerini bırakıp meslek erbabı gibi iş görmeye başlamışlardı.Bu Ülkenin hastalığıdır.Biraz akbaba gibi yaşamayı seçtiğimizden oluyor bu.DAha derin bir örnek ile bizim yaşadığımız kapitalizim bile 100 yıl öncesinin kapitalizmidir.Üstelik de nufusun yarısından çoğu genç ve çocuk yaşta olduğundan bu günler iyi günler, ama yarın lar pek parlak değil, hatta çok daha yırtıcı olacağa benziyor yaşam koşulları.

sevgiler

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 08:28 - İp: 85.***.**7.60
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

benim lafim ciciprnses e lutfen diger arkadaslar alinmasin sadece soyledikleri biraz zoruma gitti.
Bence f-i-b nin dedigi onune gelenin studyo actigi tanimlamasina fotograflariniza bakacak olursak sizden daha cok uyan yok sayin ciciprnses. Ve manzara5 adlı fotografınızın altına yazdıgınız yorumlardan anlasılan sizde bu isi yeni ogreniyorsunuz. Ayrıca cok merak ediyorum acaba f-i-b nin dedigi ehliyet icin belli bazi kriterlere sahip olmak gerekir ki kanımca ve cektiginiz fotograflara bakınca fotograf hobim baslayalı cok kisa zaman olmasına, sitedeki diger amatorlerin fotograflarını gorunce ismimin altında yazan amator lafını bile haketmedigimi gormeme ragmen sizin su anda o ehliyeti alacak yeterlilikte oldugunuz sanmıyorum. O yuzden bence f-i-b nin dusuncesine destek vermeden once birkere daha dusun.

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 20:34 - İp: 85.***.**8.108