excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Panorama Türkiye

Ne zamandır aklımdaydı 170619 üye.. toplamda'da bir o kadar makina hatta bazılarında iki hatta üç tane ve bolca tecisat.. iyi fotoğrtafçıların olduğu bir sitedeyim.. 82 güzel ilimiz ve bu güzel illerimizde yaşayan iyi fotografcılar...peki ne çekiyoruz ? herşey.....

toplanıp bir proje yapsak adınada NETFOTOGRAF TÜRKİYE desek..

hayalimde bir kitap var.. TÜRKİYE PANORAMASI bunu 5 kişilik bir ekiple yapmak bile cok külfetli zor ve maliyetli bir proje neden el birliğiyle hepimiz yapmıyoruz.. ? makinamızmı yok ? çekmesinimi bilmiyoruz ? bu potansiyelin bizlerde var oldugunu düşünüyorum..
sadece onu açığa çıkarmak gerekiyor..aklımdaki fikir şu arkadaslar

82 ilin o ili bakar bakmaz anlattığı net.ve iyi çekilmiş panoramalarını bir yerde birleştirmek..ve çıkan bu eser hepimizin eseri olacak..

tabiki bu benim fikrim her ili kapsayan baska projelerde olabilir yeterki hepimizin emeğini bir yerde birleştirelim bu panoramalar olmazda her ilin tanınmış heykelleri olur veya baska bi fikir...FATİH DEMİRHAN kültür mirası için çok uğraştı ama olmadı bir sürü eksik var hala o katogoride birde ben deneyeyim birde ben umutlanayım diyorum.. gelin hep beraber bi kitap bir proje bir sergi olsun bu sergi türkiye sergisi olsun..fotografcıların ..bizim sergimiz olsun..amatör ruhla..iyi fotograflarla..

ne dersiniz NETFOTOGRAF TÜRKİYE projesi olurmu ? yoksa 10 ilden sonra fotograf bitermi ?

AFYONKARAHİSAR


ÇANAKKALE


ESKİŞEHİR


AFYONKARAHİSAR



Eğer bu proje olacaksa fotograflar cok dikkatli kadrajlanmalı yukarıdaki fotograflardan sadece bir tanesi şehri tam anlamıyla tanıtıyor belge niteliğinde..en alttaki afyonkarahisar fotografı..

eskişehirin hıdırlık tepesinden tüm şehri almış kadrajı var ama ne şehir belli nede o şehri belirten bir obje var kadrajın içinde..çanakkale fotografı çanakkale oldugunu gösteriyor fakar şehir yok..ilk afyonkarahisar fotografı gece çekilmiş ve afyonu görmeyen kişilerin şehri fotografta detaylı incelemesine imkan yok..bu fotgoraflardan sadece işe yarayabilecek bir fotgoraf kalıyor en alttaki afyonkarahisar fotografı hem şehir hemde o şehri tanımamızı sağlayan ve konuyu tamamlayan karahisar kaleside kadrajda..
çekilecek fotografların bu bakış açısıyla çekilmesi gerekiyor..olmayacak şeyler değil..sadece biraz çaba gerekli


#excalibur' tarafından 08.03.2010 21:17:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Ekim 2009, 19:46 - İp: 78.***.**4.182
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

proje harika fotoğraflarda çok güzel .. bendende 1 tane istanbul olsun umarım beğenirsiniz =)




 

Tarih: 23 Ekim 2009, 20:43 - İp: 88.***.**4.9
excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

histogram teşekkürler ..sanırım en fazla panorama istanbuldan gelicektir...fikret umarım bir panorama türkiye bölümü açar fotografları orda biriktirmek lazım burdan detaylı inceleme yapılmıyor..

 

Tarih: 23 Ekim 2009, 20:53 - İp: 78.***.**4.182
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

hiç panorama çekim yapmamışım.
normal fotolar olmaz mı

 

Tarih: 23 Ekim 2009, 20:57 - İp: 88.***.**8.81
excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

kadir fotografa baktıgımızda burası izmir diyebilmeliyiz..ama yüksek bi yerden alabildiğin kadar tüm sehri alarak saglam bi tripotla mumkunse kablolu denklansörler veya selftımer le çekim gerekiyorki detaylar bozulmasın belki 5 metre basılacak fotolar o yuzden kaliteli fotograf gerekiyor..tabiki sen bu konuda tecrübelisin göreyim bakayım..neler gelicek

 

Tarih: 24 Ekim 2009, 00:05 - İp: 78.***.**4.182
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Yalçın bey, yeni bir bölümden kastınız galeriden bağımsız bir bölüm mü? Yoksa, örneğin "Ayın Konusu"nda önümüzdeki ay hatta belkide 2 ay konumuz bu olsa nasıl olur. Mail gönderimiylede destekleyebiliriz.

 

Tarih: 24 Ekim 2009, 00:46 - İp: 78.***.**9.231
excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Sevgili fikret öncelikle konuyla ilgine teşekkür ederim..süreç ne kadar işler bilmiyorum..amacımız türkiyenin panoramasını çıkarmak.ve bir netfotograf projesi olusturmak.. 84 ilin ne kadarını toplayabiliriz ve bunun süresi ne olur bilmiyorum..ayın konusuyla kaç ilin panoraması cıkar ? sanırım hep istanbul,izmir,kütahya taraflarından panoramalar gelir..bu bir proje olacak hatta kitabını düşünüyoruz.. preztij bi kitap. türkiye panoraması diye bir bölüm siteye külfetlimi olur bilmiyorum ama sitenin editörleri bu fotograflardan seçim yapabilmeliler.70 e yakını cıkarsa geri kalanını bizler çekicegiz ..

iyi düsünüp ona göre karar vermek lazım..ayın konusuyla baslayabiliriz bir sınama olur..

 

Tarih: 24 Ekim 2009, 01:53 - İp: 78.***.**4.182
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

yalçın çok güzel bir paylaşım olayı başlatmışsını..atakan bugün yanıma geldi..hemen kritik ettik..bursa da bu işi bizden çok iyi yapabilecek kişiler var..eğer bize bir görev düşecek olursa,elden gelen gayretin azamisini gösteriririz..öyle fazla kafa şişirmeden bir-iki teknik konuda yardımlarınızı rica ederiz......tekrar edeyim çok ama çok güzel bir olay..arkadaşlar cansiperane sarılsalar ne iyi olur.....her birimiz için bir açılım-aşama olur..

 

Tarih: 24 Ekim 2009, 19:49 - İp: 88.***.**7.94
vonalijr
vonalijr (üye)
Aydın / Meraklı

Küçük bir hatırlatma ülkemizde 81 il var 84 değil

 

Tarih: 24 Ekim 2009, 23:27 - İp: 88.***.**2.168
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Stutgart
Münih
Köln

 

Tarih: 25 Ekim 2009, 06:38 - İp: 96.***.**9.175
excalibur
excalibur (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Şaban abi bursanın değişik noktalardan panoramalarını belkiyorum sizden teknik destek sonsuz.

vonalijr teşekkürler 3 il daha onaydan geçti meclisten ama haklısın şimdilik 81 il hemen düzeltiyorum teşekkürler aydın panoraması nı bekliyorum

paperman teşekkürler üçüde güzel şehirler bi izne geldiginde türkiyeden çekersin artık uzun süreçli bir proje olucak bu vakit var

 

Tarih: 25 Ekim 2009, 08:49 - İp: 78.***.**7.144