ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Fototğrafçılar Hantallaşıyor Mu?

Dijital teknolojinin fotoğraf dünyasına girmesi ile fotoğraf çekmek daha kolay ve zahmetsiz oldu. peki bu durumun fotoğrafçıyı hantallaştırdığını düşünüyormusunuz. YAni eskiden fotoğrafçı uygun bir kareyi yakalamak için doğru ışığı, doğru açıyı, doğru mekanı......vs beklerdi. ama şimdi bakıyorsunuz bunların hepsi bilgisayar başında yapılabiliyor.

Kimse dışarı çıkıp fotoğraf çekmekle uğraşmıyor. Ben kendimce bir kavram yarattım bu konuda hatta. adam oturuyor evde kendi fotoğrafını, arkadaşının fotoğrafını, kaşının, gözünün fotoğrafını çekiyor ve bunu stüdyoda yapmış gibi kakalıyor millete. ben buna afedersiniz ama "kıç üstü oturma" fotoğrafçılığı diyorum naçizane

sizler neler düşünüyorsunuz.

Tarih: 27 Eylül 2005, 16:45 - İp: yok
bishaunen
bishaunen (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Sıradan bir fotoğrafı programlarla ilgi .ekici hala getirebilirsiniz, değişik de olabilir ama güzelliğin altından iyi bir çekimin olması gerekiyor.
Fotoğrafçılık hantallaşmıyor sadece biraz teknolojden yararlanıyor

 

Tarih: 28 Eylül 2005, 15:51 - İp: yok
iborotti
iborotti (üye)
Yurtdışı / Amatör

bilgi paylastikca artar. bilgilerinizden kuskum yok ama sizinle olecek gibiler. cocugunun resmini gonderen babaya burasi ani sitesi degil fotograf sitesi demek yerine cektigi cocugunun resmi uzerine elestiriler yapsak isik,kadraj,netlik,kompozosyon gibi o baba cocugunun daha guzel fotograflarini cekmeye calisir boylece ogrenir. tabii amac ogretmek yardim etmek ise. yada boyle bir niyetiniz yok ise o zaman golge etmemek lazim diye dusunuyorum.
elestiriler ikiye ayrilir ceko bey yapici ve yikici olmak uzere. dusuncelerinizi dile getirmenizde elbette bir sakinca yok ama amaciniz onemli elestirdiginiz kisiyi kaybetmek mi kazanmakmak mi istiyorsunuz.
saygilarimla
ayrica herkestende ozur diliyorum amacim polemik yaratmak degildi

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 14:47 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..
konu bayagi bir acilmis dogrusu..
bu arada juggler yine ortaya cikip dogrulari bir guzel ozetlemis..
..
arkadaslar kavga etmeyin yahu..
iborotti, aslinda ceko'nun cok ince espri zekasi var.. her ne kadar insanlari asagiliyor gibi gorunsede bence asagilamiyor, espri yapiyor..
herkesin konusma tarzi farklidir..
..neyse ceko da bugune bugun 200 tane mesaj yazmis forumda, bircok sorulari cevaplamaya calismis.. ama biraz alayci ama degil..
..birakin munakasalari valla.. hepimiz de bu forumda gerekliyiz.. [>:D

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 14:54 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Neyse ya ben burda ne desem derdimi anlatamıcam. dadanagast saolsun özetlemiş. Bence birbirimizin eleştirilerini eleştirmeyi bırakalım. İborotti bu sitede bu yüzden tarıştığım kaçıncı kişi belki. ben sıkıldım artık. ne derseniz diyin abi. Şunun bilinmesi gerekir diye düşünüyorum artık. Burada kimse kimseyi aşalamıyor, küçümsemiyor, kırmıyor sadece eleştiriyor. aşağılandığını düşünen varsa bildirsin yönetime yönetim gerekli görürse üyeliğini askıya alsın aşalıyan kişinin bu kadar basit. Bu arada biraz eğlenelim mantığıyla yazdığım kelimeler ciddiye alanlara cevap vermekle uğraşıyoruz. ben bu forumlarda pazarbey, dadanagast, suysal arkadaşlarımıza da çok takıldım, çok tartıştık ama aramızda kötü niyetli olduğumuzu düşünen olmadığını tahmin ediyorum.

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 15:06 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben kesinlikle seni yanlis anlamiyorum ceko..
bu forumdaki en komik esprileri yapanlardan birisin bana gore.. aman her zaman boyle kal..
..
bence iborotti de seni yanlis tanimis.. ama eminim ki nasil biri oldugunu gorecektir..
..

neyse konuya donelim.. juggler da soylemis; iyi bir fotografi cekmek icin yine uygun zamani, uygun kosullari beklemek gerekiyor gercekten de.. photoshop bir yere kadar yardimci olabiliyor..
..
buraky, gercekten de 6 katmiymis?.. ben de pazarbey gibi cok daha fazla oldugunu dusunuyordum dogrusu..

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 15:18 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Merhaba Değerli Kavgacı Arkadaşlarım

"Hizmette sınır yoktur -> Kavgada sınır olmalıdır. " Amazon yerlileri ata sözü Arkadaşlar bırakın kavgaları. Noluyor size ? Şimdi ben kavga etmek istiyorum . Tam kavga etmek istiyorum biri başka bir kavgacı kaynak yapıyor

Ceko geçenlerde Karahit'te bir fotoğraf çektim. Zoom yaptığım için alan derinliği azaldı ön plandaki göze hoş gelen unsurlar bulanık çıkmış ve fotoğrafın tadını bozmuş. Photoshop'tan keskinleştirme işlemi yapayım dedim nafile. Daha fazla bozdu. Yani bu konuda Juggler'e aynen katılıyorum.

En derininden hürmetler sunarım hepinize

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 16:07 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Suysal bişi soracam;

"Fotoğrafın,
tekniğinden ne kadar uzaksanız;
sanatından da o kadar uzaktasınız demektir.
(Aristo)"

bu lafı gerçekten aristo mu demiş. Pek sanmıyorum ama dediyse helal olsun, geleceği gören bir adammış harbiden
o kim fotoğraf kim. adama bak ya her telden çalıyor valla

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 17:18 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

)))))
Ceko bu laf Dijitaller için söylenmiş hem de Bir rivayete göre Eflatun bir rivayete göre Sokrat. Fakat Aristo ağır basıyor ))))))))))

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 17:55 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sevgili bitpire teşekkür ederim.
Sevgili armağan ceko;
kimsenin kötü niyetli olmadığını biliyorum. İborotti dediğim gibi ceko bu .Hadi barışın. Hadi hadi. Hahşöyle. (Yav yorum yazmaya başladıktan sonra ifade kabiliyetimin bayağı artığı gibi bir his düştü içime öylemi acaba gerçekten)
Ceko lütfen yorum yaz fotoğraflarada biraz rengi gelsin yarışmamızın.Böyle olmuyor valla.
Ayrıca arasto, eflatin vs düşünürlere laf atmayın.Gerçi onların zamananda kalmamıştır ama.Belki aztekler, firavunlar döneminde şimdikenden çok daha gelişmiş dijitaller olabilir. Belki bir gün kalıntılar içinden çıkabilir.Neden olmasın değlmi.Aztekler 5000 metre yüksekliği yekpare 500 ton ağırlığında bir taşı çıkarmayı başarmışlar.Bugünkü teknoloji ile imkansızmış. Düşünün yani .adamların 1000 megapixel cameraları vardı belkide. Olamazmı.

 

Tarih: 29 Eylül 2005, 23:30 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

degerli amazon yerlileri arkadaslarim..
eflatun, sokrat ve aristo okumus insanlardi.. onlar bilmiyecek de kim bilecek sorarim sizlere..
..
ceko, Sebastiao salgado isimli arkadas da matematik ogretmeni diye biliyordum ben; geometri hakkinda kitabi varmis diye duydum.. acaba matematikci yoksa muhabir mi?
..
pazarbey, su andaki teknoloji ile uzaktan kumanda kullanaraktan cikartirlar billah o kayalari..

 

Tarih: 30 Eylül 2005, 09:43 - İp: yok