pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Fotokritikten Atmışlardı Beni.

İyiki atmışlarmış.Değilmi.
Beni atan denyo n a sonsuz teşekkürler

Tarih: 16 Aralık 2005, 18:52 - İp: yok
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

fk ya ben de üyeyim ve çok iyi yönleri olduğu gibi çok kötü yönleri de var sıralarsak; iyiler:
1-fotoğraf ekleme sınırının üç gün olması insanı otokontrole götürüyor ister istemez ya da bol ve anlamlı yorum yapıp artı puan kazanmaya
2-Günün fotoğrafları ve fotoğrafçıları seçiliyor ve bu da azim yaptırıyor ve ödül motivasyonu veriyor.
3-Çok profesyonel insanlardan çok fazla şey öğrenebiliyorsunuz.
Kötüler:
1- Site belli insanların etkisi altında ve inanın sitenin kemikleşmiş adamlarıyla tamamen aynı fotoyu çekseniz bile o 12 puan alırken siz 2-3 puan alırsınız.
2-Fotoğraflarınıza izlenme sayısıyla çelişecek oranda az yorum gelir ve günlük fotoğraf eklemesi buradan kat kat fazla
3-Birisi size kötü yorum yazdımı diğerleri de hurra sizin üstünüze atlar kötü yorumları yapıştırırlar hiç acemisiniz diye gözünüzün yaşına bakmazlar(Allah'tan başıma gelmedi)
4- Kendini her şeyin üstünde gören bir site yönetimi var ve çok ukala üyeler bulunuyor.

 

Tarih: 19 Aralık 2005, 00:13 - İp: 85.***.**7.93
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla herkesen dediği doğru.Beni bu siteye kim bağladı biliyormusunuz.Kimse inanmaz. Söyleyeyim mi ?

 

Tarih: 19 Aralık 2005, 00:21 - İp: 85.***.**8.137
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

valla pazarbey merak ettim kim acaba? yoksa ben mi?

aslında siteye girdiğiniz de ben yoktum ama olur ya belki ruhani olarak filan hissetmişinizdir..

şaka bir tarafa gerçekten çok merak ettim. bir an önce söyler misiniz?

 

Tarih: 19 Aralık 2005, 10:41 - İp: 81.***.**5.14
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ceko mu?
(bu arada ceko ayrilmayi dusunuyormus demek.. haydaaa.. )

 

Tarih: 19 Aralık 2005, 13:59 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Beni burada tanıyan arkadaşlar bilirler sizce bu zamana kadar kırıcı ve küçük düşürücü eleştiriyi bırakın bir tek kelimem bile yazmışmıyımdır."

ceko, aslinda ben senin soyledigin hicbirseyin kirici olduguna inanmiyorum; sadece cok gercekci oldugun icin bazen yanlis anlasilmalara sebebiyet verebiliyor soylediklerin..

neyse.. senin bircok yazilara kirildigini da gordum ve ses cikarmaman gercekten ovguye deger ceko..
sen bosver milleti.. biz adanalilar boyleyizdir iste..
.............
ceko mutlaka haklisindir, orada kirici sozler soylendigi anda, buyuk ihtimalle adminler tarafindan sona erdiriliyordur da.. ama iste buradaki ortam, cok daha guzel.. herkes esit.. bir olay ciktiginda, yine olaya herkes son veriyor.. iste o yuzden zaten, insanlar, digerleri gidecek olduklarinda, uzuluyorlar.. birbirlerini seviyorlar..

"Hem sıkı bir eleştiri yiyen insan daha da azimli olur "
buna katilmiyorum dogrusu ceko..
bir amatorun hevesi cok kolay kirilabilir.. zaten fotograf, cok uzun bir yolculuk.. hemen basinda, yeterince bilgisi olmayan biri, cok kolay bezebilir..
..ama belki dedigin, bir is ortaminda olurdu.. bilemiyorum.. daha da azimli calisarak, en iyi fotografcidan daha iyi bir fotografci olmaya calisarak gibi..
ama inan, burada, insanlarin morale ihtiyaclari var.. destege.. fotografciligi sevmek icin arkadaslara..
..............
bizim ulkemizde, insanlar biraz tez canli.. cok cabuk tepki veriyoruz her olaya.. ama bu da akdeniz insani olmamizdan kaynaklaniyor..
kirici olunduguna pek inanmiyorum aslinda ceko.. cunkuyurtdisindaki sitelerde, insanlar birbirlerine kufur de ediyorlar.. ama bizde kufur olmuyor.. genelde agir konusuluyor.. ama yine de bir saygi cercevesinde yani..
...................................

bu arada ati ve banvite de katiliyorum.. cok iyi bir sekilde durumu ozetlemisler..
..........

magzed, fotograf ekleme siniri 3 gun derken, her uc gunde bir mi fotograf eklenebiliyor sitede?
bu bir arti bence de.. insanlar daha secici olmaya ozendirilmis olur..
......bu arada, cok kendini bilmis kisiler oldugunu ben de farkettim.. ama iste ister istemez, o havaya da burunecektir; cunku puan sistemi var..
...bu arada ben birsey daha eklemek istiyorum.. bu sitenin daha amatorlerden olusuyor olmasi bence bir artiyi daha bizlere veriyor.. mesela fotokritik'te yayinlanacak benim herhangi bir fotografim, kesinlikle begenilmeyecekti.. oysaki burada, begenenler cikiyor.. bu da beni motive ediyor tabii..
halbuki orada, biri kotu birsey deyip digerleri de hurra deyip saldiracakti belki..
bence kimsenin yikici elestirilere ihtiyaci yok.. varsa da, thalassa'nin da dedigi gibi herkes tarafindan yapilmamasi gerekir.. fotograf kulturunu cok iyi almis ve insanlarla cok iyi diyalog kurabilen insanlar tarafindan yapilmasi gerekir..
..guzel elestiriler her zaman insanlari motive ediyor.. ve bu sitede de artik harikalar yaratiliyor bence..

#dadanagast' tarafyndan 19.12.2005 14:25:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Aralık 2005, 14:25 - İp: 62.***.**2.10
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

dadanagast evet fotoğraf ekleme süresi üç günde bir oluyor ama eleştirilerinle her 25 puan topladığın zaman bir fotoğraf daha ekleyebiliyorsun ama burada da biraz aldatmaca var çünkü sürekli eleştiri yapmazsan(son 72 saatte yaptığın eleştirilerin puanları sayılıyor yani geçenler düşüyor puandan)yine 72 saate mahkumsun. Bu kesinlikle iyi bir sistem bence burada da farklı bir versiyonu uygulanabilir. Amatörlerin şevklerinin kırılmamasından yanayım bende çünkü hiç kimse anasının karnından fotoğrafı bilerek çıkmıyor herkes bir şekilde yavaş veya hızlı öğrenerek ilerliyor, bugün basaftan fotoğrafçı arkadaşlarla konuştuk amatörlere çok fazla destek veriyorlar ve beni dslr almaktan vazgeçirdiler filmli makina almaya karar verdim inanamayacağınız kadar ucuza film ve banyo-baskı yapıyorlar(fiyatları açıklamıyorum yoksa herkes buraya gelir)Bu arada Türkiye'nin ilk fotoğraf müzesi kuruldu burada Balıkesiri ziyaret eden arkadaşlar uğramadan geçmesin.
Herkese iyi çalışmalar.

 

Tarih: 20 Aralık 2005, 00:13 - İp: 85.***.**0.188
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Pazarbey oradan atılmana üzüldüm. Fakat FK'den kolay kolay atılmazsın kurallara uyduğun müddetçe. Sadece kurallara uyacağına dair taahhüt alıncaya kadar üyeliğini askıya alırlar . Site yönetimi ve adminler çok saygıdeğer kişiler. FK fotoğraf gelerisinde Türkiye'de 1 numara. FK de Netfotoğraf gibi Amatör ve parofesyonel fotoğrafçılığı geliştirmek için karşılıksız hizmet veriyor. Pazarbey yiğidi öldür ama hakkını ver derim. FK Türkiye'de çok saygın bir sitedir. Olumlu adım atsaydın seni kazanmak için emek sarfedelerdi.

 

Tarih: 20 Aralık 2005, 08:42 - İp: 85.***.**5.201
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

fotokritik gercekten guzel bir site, cok guzel fotograflar ve elestriler bulabildiginiz bir yer. fakat o ortamin icine eden ,online oyun klanlari gibi gruplar insanin cok canini sikiyor. kankalar muhabbeti almis basini gitmis durumda.

adam onbes kelimeyi doldurmak icin sunlari yaziyor'''cok, cok, ama cok hosuma gitti superrrrr bisi, ustadsin daha ne diyeyim...'' bunu yazan insan o siteden atilmiyor. yonetimin bunu gormemesinin imkani yok cunku bunun altina yazildigi fotograf gunun fotografi oluyor. fotografin sahibinin cevabi dha vahim ''canimmm, cok tesekkurlerr'' bu boyle surup gidiyor. fotograf hakikaten fena degil, standartlarin uzerinde bir fotograf, ama ayni kisinin benzer 100 askin fotografindan biri, birseyin tekrari cok mu kotu? hayir degil ama her seferindede ayni elestriler ayni pohpohlanmalar insanin artik canini sikiyor.

kaza ile bu kisiye yaptigim elestriden sonra ozel mesajlar ''ben kimmisimde elestriyormusum, benim fotograflarimida goruyorlarmis'' iyide madem kaldiramiyacaksin olumsuz elestriyi benzer onlarca fotografi biye yukluyorsun siteye.

iste boyle bir yer fotokritik, ustalarda sinmisler seyrediyorlar.

esas uzuldugum bazi ustalarin bile puan derdine dusmesi, haliyle adamlar ihmal edile edile birseyler yapma geregi duydular. bunuda bosverin ustaligi, koca gazete muhabirinin bile sahte hesaplar acip kendi fotograflarina puan verdigi bir alan olmus(forumlarini takip edin kimden bahsettigimi anlarsiniz)

aslinda fotokritik yonetimi bununla cok siki mucadele ediyor ama adamlar ne yapsa, puanlama sisteminide degistirseler, elestri sikliginida limitleseler ayni durum suruyor.

 

Tarih: 20 Aralık 2005, 10:29 - İp: 24.***.**6.164
cez
cez (üye)
İstanbul / Meraklı

FK ve FOTO NET karşılaştırması ile ilgili yazıları okuyunca aklıma nedense bu hikaye geldi.


Bir adamcagiz kötü yoldan para kazanip bununla kendisine bir inek alir.
neden sonra, yaptiklarindan pisman olur ve hiç olmazsa iyi birsey yapmis
olmak için bunu Haci Bektas Veli 'nin dergahina kurban olarak bagislamak
ister. O zamanlar dergahlar ayni zamanda aşevi işlevi görüyordu. Durumu Haci Bektas Veli 'ye anlatir ve Haci Bektaş Veli helal degildir diye bu kurbani geri çevirir. bunun üzerine adam Mevlevi dergahina gider ve ayni
durumu Mevlana 'ya anlatir Mevlana ise bu hediyeyi kabul eder. Adam ayni şeyi Haci Bektas Veli'ye de anlattigini ama onun bunu kabul etmemiş oldugunu söyler ve Mevlana 'ya bunun sebebini sorar.
Mevlana söyle der:
- Biz bir karga isek Haci Bektas veli bir sahin gibidir. öyle her leşe konmaz.O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir. Adam üsenmez kalkar Haci Bektas dergahi'na gider ve Haci Bektas Veli'ye,
Mevlana'nın kurbani kabul ettigini söyleyip bunun sebebini bir de Haci Bektas Veli'ye sorar. Haci Bektas da söyle der:
- Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise Mevlana'nın gönlü okyanus gibidir. Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir ama onun engin gönlü
kirlenmez. Bu sebepten dolayi o senin hediyeni kabul etmiştir.

Umarım hoşunuza gitmiştir.Saygılarımla

 

Tarih: 20 Aralık 2005, 12:28 - İp: 85.***.**9.72
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör


 

Tarih: 20 Aralık 2005, 13:41 - İp: 81.***.**5.14